Microsoft Windows 11

Δεν το βρίσκεις/δεν υπάρχει στο laptop, το κατεβάσεις και ησυχάζεις.
Η ελεύθερη έκδοση έχει διαφημίσεις

Σπίτι είμαι με 10, δουλειά με 11, αυτό και αν δεν είναι σοκ, τα 11, ακόμα δεν τα έχω συνηθίσει, είμαι περισσότερο φαν της σταθερότητας, στου μικρού το φορητό που αγόρασα, ενώ έβαλα κανονικά το office δεν μπορώ να δω - βρω το ΜS office Outlook, έχει τα 11.
Είναι αυτό, καμιά ιδέα;

Εαν αγόρασες τα office 2024, one off δεν έχουν μεσα outlook.

Υπαρχει και μια δωρεάν εφαρμογή της microsoft αλλα δεν εχει καμμια σχέση με το κανονικό Outlook.

Εαν αγόρασες τα office 2024, one off δεν έχουν μεσα outlook.

Υπαρχει και μια δωρεάν εφαρμογή της microsoft αλλα δεν εχει καμμια σχέση με το κανονικό Outlook.
Μάλλον αυτή πρέπει να έβαλα, αυτόν δεν το χαλάει διότι παίζει με gmail, εγώ έφαγα κόλημα...

Σε εμένα δεν έχει γίνει detectable rollout καν :D
Καλύτερα να μην βιαστείς αν αληθεύουν οι πρώτες αναφορές για θεματάκια.
Μπορείς να κάνεις pause τα updates έως και 5 εβδομάδες μέσα από τα settings που έχει στο WIndows Update section.
Τελικά δεν κρατήθηκα και έκανα εγκατάσταση της 25Η2 το ΣΚ που πέρασε.
Όλα καλά, δεν έχω προβλήματα μέχρι σήμερα.
Βρήκα και σαν πρόφαση ένα θέμα που είχα με την 24Η2 που αργούσε πολύ να κλείσει το PC εδώ και 2-3 μήνες.

Πάντως μου έκανε εντύπωση πως μετά την εγκατάσταση, στο update που κοίταξα υπάρχει ήδη cumulative preview update για την 25Η2.

Πάντως εμένα δεν μου εγκαθιστά την 24Η2, γιατί το σύστημά μου δεν είναι συμβατό με Windows 11!

Πάντως εμένα δεν μου εγκαθιστά την 24Η2, γιατί το σύστημά μου δεν είναι συμβατό με Windows 11!
και έτσι?

Στην αρχική οθόνη πατάς START, διαλέγεις τη έκδοση που θες και μετά σου βγάζει τις επιλογές παράκαμψης προαπαιτουμένων.
Και με την 25Η2 γίνεται έτσι, αφού κατεβάσεις το ISO από την MS.

Κάνεις ένα usb stick εγκατάστασης και μετά προχωράς bootάροντας από το stick.

Attachments

• w11-1.jpg
    w11-1.jpg
    48.2 KB · Views: 12
  • w11-2.jpg
    w11-2.jpg
    49.3 KB · Views: 12
Last edited:
  • Like
Reactions: billpeppas
Μα τα Windows 11 τα εγκατέστησα κανονικά σε υπολογιστή που έλεγε ότι είναι συμβατός με Windows 11. Δεν πρόκειται να ξαναστησω το σύστημα από την αρχή, όλο το software και όλο το υλικό. Εδώ και ένα μήνα μεταφέρω τις δουλειές από το παλιό στο καινούργιο, δεν θα το ξανακάνω!

Με το Rufus μπορείς να τα εγκαταστήσεις και στον άλλον Η/Υ, τον μη συμβατό με 24Η2 που λες παραπάνω.

Σήμερα τα αποδέσμευσαν (25H2) για το κύριο laptop που χρησιμοποιώ οπότε μαζί τα έβαλα και στα υπόλοιπα μηχανήματα του σπιτιού που ήταν διαθέσιμα.
Η πρώτη παρατήρηση, πως πλέον εφόσον έρχονται τα features σε προηγούμενα update packages και απλά ενεργοποιούνται όταν εγκαθίσταται το update, η διαδικασία γίνεται απλά με ένα restart. Εξαιρετικό process.

Στα λίγα λεπτά που τα βλέπω, δεν υπάρχει τίποτα το συνταρακτικό ως διαφορά. Αυτό που έχει -για εμένα, κάποιο ενδιαφέρον από το changelog τους είναι οι αλλαγές στον thread director που θεωρητικά θα κρατάει τα processes περισσότερο στους E-Cores για efficiency. Στους LP-E-cores του arrow lake πάντως, μέχρι στιγμής δεν μετέφερε κανένα process.

στον υπολογιστη της δουλειας,ειχα συνδεθει στον chrome με το gmail μου για να εχω προσβαση στις σελιδες και τους κωδικους μου.
απο καποιο σημειο και μετα,εκανα αποσυνδεση,αλλα εχουν παραμεινει η αυτοματη συμπληρωση κωδικων και οι αγαπημενες μου σελιδες.
το δικο μου email της δουλειας ειναι ΧΧΧΧ@hotmail.com.
χρειαστηκα εχθες απο τον υπολογιστη στο σπιτι να κανω login στον λογαριασμο της microsoft(myaccount)και περνω το μηνυμα:

"Δεν μπορείτε να εισέλθετε εδώ με έναν προσωπικό λογαριασμό. Χρησιμοποιήστε τον εταιρικό ή σχολικό λογαριασμό σας..."

στην δουλεια δεν εχω κανει ποτε login με τον λογαριασμο μου του hotmail,αλλα μαλλον εχει γινει καποιο μπερδεμα...
τι κανω?

Λογικά αυτό το μήνυμα εμφανίζεται επειδή η εφαρμογή η οποία είναι εγκατεστημένη στην συσκευή έχει άδεια χρήσης σχολική η εταιρική...

Θέλεις να χρησιμοποιήσεις το office 365 ας πούμε;

ξεκινησα την διαδικασια για να βρω το κλειδι bit locker για να το εχω στην περιπτωση που θελω να κανω restore.
με το που παταω myaccount και με πεταει στην αντιστοιχη σελιδα για να δω το κλειδι μου,περναω το email και αφου παταω Login μου πεταει το μηνυμα.
στο hotmail μου μπαινω κανονικα.

μπραβο ρε συ!μου τα εβγαλε!
ποιο απο ολα χρησιμοποιω στην περιπτωση που θελω να κανω restore?
επισης πως μπορω να ξεμπερδεψω το pc της δουλειας με του σπιτιου?
δεν θελω να εχουν καμια σχεση.

Για το πρώτο δεν μπορώ να απαντήσω, για το δεύτερο φρόντισε στις συσκευές που χρησιμοποιείς και δεν είναι προσωπικές σου να κάνεις log out και κατάργηση των λογαριασμών από τις συσκευές.

Για το πρώτο δεν μπορώ να απαντήσω, για το δεύτερο φρόντισε στις συσκευές που χρησιμοποιείς και δεν είναι προσωπικές σου να κάνεις log out και κατάργηση των λογαριασμών από τις συσκευές.
ok
θα το δω την Δευτερα στην δουλεια και θα ενημερωσω.
ευχαριστω

• Like
Reactions: gpapjohn
ασχετο..
υπαρχει καποιο δωρεαν προγραμμα για φουλ back up του δισκου με τα winsows 11?
παλια χρησιμοποιουσα(και εχω καπου στην ακρη)το acronis με το οποιο εκανα ενα boot απο usb και δημιουργουσα ενα image εκτος windows και το επανεφερα παλι οταν χρειαζομουν με Boot απο usb εκτος windows.
μπορω με τον ιδιο τροπο να κανω backup/restore ή λογω win11 θα πρεπει να κοιταξω κατι αλλο?