MidBass Horn

Παρακολουθώ το thread αυτό απο την αρχή .... Πραγματικά εχω εντυπωσιαστεί...:a0210: Μανώλη μπράβο και πάλι μπράβο ! ειναι πραγματικά εκπληκτική η δουλειά που εχεις κάνει Μακαρι να ήμουν κοντα να ερθω να τα ακούσω... ( αλλα τι λέω ? δεν τα φερνεις μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη LOL .. !!:flipout:)
απ οτι εχω ακούσει τετοιες σχεδιάσεις αν στηθούν σωστα σου δίνουν απίστευτη αίσθηση σκηνής και εικόνας ! και απο φωνές .. Μεγαρο!
μπράβο και πάλι !
καλές και πολλές ακροάσεις

κώστας σαρρής

Πω πω δουλεία που πέφτει!
Πλέον είναι και ζευγάρι !
Καλή συνέχεια με τις ρυθμίσεις
Και Καλή Διασκέδαση!

Πρόεδρε της γιάφκας: :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Βλέπω πως το διασκεδάσατε για τα καλά! :guitarist::guitarist::guitarist:
Μπράβο :a0210: μόνο και μόνο για το εγχείρημα.

Υ.Γ. Που βρίσκετε ρε μπαγάσες τόσο ελεύθερο χρόνο???
Ζηλεύω....

Απάντηση: Re: MidBass Horn

Δεν είναι τόσο τα δυναμικά του που είναι από άλλο πλανήτη, είναι αυτό το απίστευτα απαραμόρφωτο και "αβίαστο", που συνειδητοποιείς πόσο δυνατά ακούς, μόνο όταν πας να μιλήσεις στον διπλανό σου.

Κατ´εμέ ένα 100% επιτυχημένο εγχείρημα, που πιθανόν να χρεισαστεί μόνο "fine tuning" (σημεία cross, τάξη φίλτρων).

Αυτό τελικά δεν ξέρω αν είναι καλό...
Ειδικά αν δεν έχεις γείτονες.
Είναι ένας ακόμα λόγος που ξήλωσα τα στέρεα και που δεν τόλμησα να γράψω στις αγγελίες.
Εδώ όμως είστε δικοί μου άνθρωποι.
Όλα καλά και χρυσά αλλά είχα αρχίσει να νιώθω πως θα κουφαθώ ή αν θέλεται κουφαίνομαι... σιγά-σιγά...
Οπότε προτίμησα να τα ξηλώσω όλα.

Πρόεδρε σου εφιστώ την προσοχή γιατί όταν μεθάς... δεν καταλαβαίνεις και πολλά που συμβαίνουν...
Είναι κάτι παρόμοιο με τους "αυτοκινητάδες"
Πάιζουν όλο και πιο δυνατά γιατί κουφαίνονται με τον καιρό και δεν το καταλαβαίνουν...

Δεν υπάρχει ακούω δυνατά, χαμηλά.

Ξεκινώντας σχετικά με την δυναμική περιοχή θα πρέπει το σύστημα να μπορεί να την αποδώσει διαφορετικά αδικούμε το μέσο (για το οποίο τα χώνουμε σε κάθε ευκαιρία). Η ένταση εξαρτάται απ την εγγραφή και απ την ώρα. Η ρύθμιση σε κανονική ακρόαση γίνεται με γνώμονα το ζωντανό άκουσμα και όχι πόσα γκάζια έχουμε διαθέσιμα.

Συνάδελφε Ιωάννη, έχω να μεθήσω πολλάααααα χρόνια : )

Ωχ, πρόεδρε έπρεπε να βάλω την μέθη ανάμεσα σε εισαγωγικά.
Εννοούσα μεταφορικώς βεβαίως, την ηχητική μέθη.
Μόνος απέναντι στον ήχο χωρίς να ενοχλείς και χωρίς να ενοχλήσαι.

Καλές ακροάσεις.

Εχθές είχα την τύχη να ακούσω και εγώ την κατασκευή του Προέδρου μας!

Τα συγχαρητήρια μου του τα έδωσα και από κοντά άλλα πραγματικά αξίζει να το επαναλάβω.

Πολλές φορές είχα την αίσθηση ότι βρισκόμουν μπροστά από ένα τεράστιο wall of sound, ειδικά σε ροκ ηχογραφήσεις.
Απίστευτος ο τρόπος που αποδίδονταν τόσο τα ορχηστρικά όσο και τα μικρά σύνολα με μεγάλο πλάτος σκηνής και ατμόσφαιρα.

Ο αβίαστος τρόπος που έβγαινε ο ήχος ήταν πραγματικά απολαυστικός.

Στα συνωδά είχα την ευκαιρία να επεξεργαστώ από κοντά τον F5 και τον προενισχυτή του Morfea.

Είμαι σίγουρος ότι με τον καιρό και συνεχές fine tuning το σύστημα θα αποδώσει ακόμα καλύτερα. Καλό δρόμο!

Δεν υπάρχει ακούω δυνατά, χαμηλά.

Ξεκινώντας σχετικά με την δυναμική περιοχή θα πρέπει το σύστημα να μπορεί να την αποδώσει διαφορετικά αδικούμε το μέσο (για το οποίο τα χώνουμε σε κάθε ευκαιρία). Η ένταση εξαρτάται απ την εγγραφή και απ την ώρα. Η ρύθμιση σε κανονική ακρόαση γίνεται με γνώμονα το ζωντανό άκουσμα και όχι πόσα γκάζια έχουμε διαθέσιμα.

Συνάδελφε Ιωάννη, έχω να μεθήσω πολλάααααα χρόνια : )

Πρόεδρε....τι πίνεις και δε μας δίνεις???
Αξιος μακράν

Το καλύτερο ηχείο που έχω ακούσει μέχρι στιγμής.
Απλά συγκλονιστικό.
Οποιοδήποτε άλλο όσο ακριβό και αν ήταν, βρίσκεται πολύ μακριά από αυτή την εμπειρία.
Με πολλούς συμβιβασμούς στο σύστημα, σύμμφωνα πάντα με τα καθιερωμένα που μας έχουν βομβαρδίσει οι γκουρού του χώρου, ο ήχος στον Μανώλη είναι ότι καλύτερο μπορεί να βρει κάποιος στις μέρες μας.

Το μόνο δυσάρεστο που μπορώ να σκεφτώ είναι πως αν ήμουν κάτοχος τους θα είχα τρελή αγωνία να εξαντλήσω τις δυνατότητες τους.
Μπορεί και να μη τις μάθουμε ποτέ.

Όλα αυτά τα χρόνια και μετά από δεκάδες ακροάσεις σε φίλους, πάντα γύρναγα σπίτι και έλεγα πως και εγώ παίζω μια χαρά.

Μετά από αυτό που έπαθα το έχω ρίξει με τα μούτρα στα μαθήματα μπάσου.

Μπορεί η Hiend κοινότητα να χάνει ένα μέλος αλλά η μουσική κοινότητα μπορεί να κερδίσει έναν μπασίστα.:flipout:

Καλή χρονιά σε όλους.

Αν ειναι ευκολο, θα ηθελα να μαθω, πιστευω και αλλοι, την τελικη μορφη του ηχειου και κυριως στα μπασα τι "παιζει"?
Αν θελει ο Μανωλης, ή αλλος, ας κανει μια αναλυτικη περιγραφη, του συστηματος.

Για το αποτελεσμα δεν ειχα καμια αμφιβολια!!!!
Α! και φωτος, βεβαιως ........

Χρονια καλα, και μακαρι να πραγματοποιηθουν τα ονειρα ολων.

Αν ειναι ευκολο, θα ηθελα να μαθω, πιστευω και αλλοι, την τελικη μορφη του ηχειου και κυριως στα μπασα τι "παιζει"?
Αν θελει ο Μανωλης, ή αλλος, ας κανει μια αναλυτικη περιγραφη, του συστηματος.

Για το αποτελεσμα δεν ειχα καμια αμφιβολια!!!!
Α! και φωτος, βεβαιως ........

Χρονια καλα, και μακαρι να πραγματοποιηθουν τα ονειρα ολων.

Η "τελική" μορφή (που δεν ισχύει σε καμμιά περίπτωση, μια που τώρα ξεκινά το παιχνίδι με το ραφινάρισμα) έχει ως εξής.

Στην μπασόκορνα παραμένει το JBL 2205 του Πάνου. Στα μεσαία η tractrix 200ΗΖ ζυγίζει πια >15 κιλά με το σαβούρωμα που έφαγε.
Στα πρίμα αυτό που άκουσε ο Δημήτρης είχε ακόμα την 511 με το 802-8G. Είναι έτοιμα δύο tractrix 600ΗΖ που περιμένουν να βιδωθούν στην κατασκευή.
Το cross είναι πρωτόγονο ακόμα, με πρώτη τάξη (βοηθάνε οι αποκρίσεις πολύ σ αυτό) low pass για το μπάσο ~300ΗΖ και hi pass στους άλλους δύο δρόμους ~300 & ~1800ΗΖ.
Οι ευαισθησίες έκατσαν καλά και το cross είναι παθητικό και το σύστημα μονοενισχυόμενο.

Το υπόλοιπο σύστημα, τελικός F5, προ 6Ε5 με μετασχηματιστή, digital με την παρθενιά. Καλώδια line Belden 89549 -χρόνια τώρα- και ισχύος τηλεφωνικά.

Να πω την αλήθεια το αποτέλεσμα δεν το περίμενα ούτε γω.

Με τα 20watt του F5 το σύστημα ανεβάζει τρελές στάθμες χωρίς να δείχνει ότι καν προσπαθεί. Για τις υπόλοιπες ποιότητες δεν θα μιλήσω εγώ.
Χαίρομαι να το απολαμβάνω και να ακούω καλά λόγια απο φίλους.

Φωτογραφίες μόλις μπουν και τα μικρά tractrix πάνω.

Μετρήσεις στο μέλλον (ωχ η μέση μου).