MidBass Horn

Η "τελική" μορφή (που δεν ισχύει σε καμμιά περίπτωση, μια που τώρα ξεκινά το παιχνίδι με το ραφινάρισμα) έχει ως εξής.

Στην μπασόκορνα παραμένει το JBL 2205 του Πάνου. Στα μεσαία η tractrix 200ΗΖ ζυγίζει πια >15 κιλά με το σαβούρωμα που έφαγε.
Στα πρίμα αυτό που άκουσε ο Δημήτρης είχε ακόμα την 511 με το 802-8G. Είναι έτοιμα δύο tractrix 600ΗΖ που περιμένουν να βιδωθούν στην κατασκευή.
Το cross είναι πρωτόγονο ακόμα, με πρώτη τάξη (βοηθάνε οι αποκρίσεις πολύ σ αυτό) low pass για το μπάσο ~300ΗΖ και hi pass στους άλλους δύο δρόμους ~300 & ~1800ΗΖ.
Οι ευαισθησίες έκατσαν καλά και το cross είναι παθητικό και το σύστημα μονοενισχυόμενο.

--------------------------------........................Για να καταλαβω, το 15'' στην μπασοκορνα ανεβαινει μεχρι τους 300κυκλους.
Το μιντ, ειναι το Φοστεξ? (κροσαρισμενο απο τους 300 εως 1800?) ή καποιο αλλο καθαρο μιντ?
Στα πριμα η 511 με το 802 θα μεινει? ή θα αντικατασταθει?

Με την tractrix sta 600HZ θα ανεβει το κρος του jbl ή θα αλαξει το μιντ ή/και το κρος του?

Το παθητικο κρος δεν θελει ρυθμισεις λογω μπασοκορνας?
Σκεφτεσαι καθολου ενεργο?.......................................---------------------------

Το υπόλοιπο σύστημα, τελικός F5, προ 6Ε5 με μετασχηματιστή, digital με την παρθενιά. Καλώδια line Belden 89549 -χρόνια τώρα- και ισχύος τηλεφωνικά.

-------------------------------------------..........................Παρθενια???? Δεν το χεριασες αυτο????
Τηλεφωνικα? απλο μπλε κοκινο? ή κατι σε UTP, FTP, κ.λ.π.........................----------------------------

Να πω την αλήθεια το αποτέλεσμα δεν το περίμενα ούτε γω.

Με τα 20watt του F5 το σύστημα ανεβάζει τρελές στάθμες χωρίς να δείχνει ότι καν προσπαθεί. Για τις υπόλοιπες ποιότητες δεν θα μιλήσω εγώ.
Χαίρομαι να το απολαμβάνω και να ακούω καλά λόγια απο φίλους.

Φωτογραφίες μόλις μπουν και τα μικρά tractrix πάνω.

Μετρήσεις στο μέλλον (ωχ η μέση μου).

Και παλι μπραβο, Μανωλη, και περιμενουμε φωτογραφιες.

Last edited:
To 2205 ανεβαίνει πάνω απο 1ΚΗΖ.
Το μεγάλο θέμα είναι στην κόρνα. Η συγκεκριμένη στην μέτρηση δείχνει να ανεβαίνει πάνω απο 500ΗΖ!!

Mid, είναι το fostex στην 200άρα tractrix και ναι, παίζει απο ~300-1800ΗΖ.
Στα πρίμα όπως έγραψα και παραπάνω έχω φτιάξει tractrix 600HZ τις οποίες δεν έχω βάλει ακόμα πάνω. Αυτές θα παίξουν απ τα 1800ΗΖ και πάνω. Αργότερα ίσως δοκιμάσω κάποιο άλλο μονόιντσο απ τα καινούργια να δούμε τι ψάρια πιάνει. Εκτός αν μας φέρει ο δρόμος κανένα 2441 όπως του Πάνου οπότε πάμε γι άλλες κόρνες.

Οχι, δεν έχω πειράξει το digital. Εχω άλλα μέτωπα ανοικτά πιο σημαντικά.
Το τηλεφωνικό πάει απ το cross στις μονάδες. Είναι το κόκκινο-μπλέ και το βρήκα σε κουλούρα 100μέτρα σε τιμή προσφοράς : )

Και οι φωτο.

Attachments

• DSC05086.JPG
    DSC05086.JPG
    46.1 KB · Views: 135
  • DSC05087.JPG
    DSC05087.JPG
    72.3 KB · Views: 120
  • DSC05091.JPG
    DSC05091.JPG
    103.3 KB · Views: 114
  • DSC05085.JPG
    DSC05085.JPG
    89.9 KB · Views: 157
  • DSC05089.JPG
    DSC05089.JPG
    116 KB · Views: 122
Last edited:
Μπραβο Μανωλη, ειναι αυτο που λεμε, "βαρυ" diy.

Βλεπω πηρατε το κολαι στις tractrix οποτε σε λιγο θα δεχεστε και παραγγελιες.

Απο την μπασοκορνα, βλεπεις περιθωριο/αλλαγες για βελτιωση?
Δεν εχεις "delay" ?

Μπραβο Μανωλη, ειναι αυτο που λεμε, "βαρυ" diy.

Βλεπω πηρατε το κολαι στις tractrix οποτε σε λιγο θα δεχεστε και παραγγελιες.

Απο την μπασοκορνα, βλεπεις περιθωριο/αλλαγες για βελτιωση?
Δεν εχεις "delay" ?

Καλημέρα,

παραγγελίες όχι. Αλλά όποιος χρειάζεται βοήθεια ευχαρίστως.

Η μπασόκορνα έχει περιθώρια σε δεσίματα και στον πίσω θάλαμο.
Delay όχι. Το αντίθετο θα έλεγα : )

Οποτε ανέβεις στην χαβούζα σε περιμένω για ακρόαση.

Oταν ανεβω σιγουρα θα τα πουμε.

Καποια στιγμη εψαξα λιγο για Basshorn αλλα τα μονα που βρηκα σε ετοιμα ηταν ή για ΡΑ ή πανακριβες. (βλεπε Avantgarde Basshorn στα 9000-12000Ε)

Επειδη εχω κορνα στα μεσαια και πριμα ηθελα να δοκιμασω και στα χαμηλα, με ανω οριο τα 220ΗΖ. Προβλημα μεγεθους δεν εχω.

-bye-

δεν εχω ιδέα από κόρνες, αλλά μηπως το μηκος της διαδρομής ειναι συγκρίσιμο με αυτό μιας "διπλωμένης μέσα σε τετραγωνο κουτί" κόρνας ?

Για τόσο χαμηλές συχνότητες δεν υπάρχει σοβαρό θέμα. Το προηγούμενο συμπέρασμα προς το παρόν ακουστικά. Επίσης ακουστικά είναι κρίσιμο το δέσιμο της μεσαίας με τα πρίμα.

Ελπίζω να έχω τον χρόνο ν ασχοληθώ και με κάποιες μετρήσεις.

@John
Το μήκος είναι συνήθως ~2-3 μέτρα και δεν έχει ουσιαστική διαφορά αν είναι διπλωμένη ή όχι.

αρα ότι delay υπάρχει στις συνηθισμένες "διπλωμένες" κόρνες, θα υπάρχει κι εδω.

Φυσικά η διαφορά μεταξύ μιας διπλωμένης κόρνας και μιας μη διπλωμένης ειναι και στο θέμα που αφορά το κατά πόσο πιστά η διπλωμένη ακολουθεί τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της αδίπλωτης.
Επίσης και το θέμα απόκρισης, δλδ η διπλωμένη θα έχει πολύ μικρότερο bandwidth από την αδίπλωτη που μάλλον οφείλεται στις ανακλάσεις που δημιουργούνται κατά μήκος της διαδρομής όταν το ακουστικό κύμα καλείται να στρίψει γωνίες.

Επισης δεν νομιζω να υπαρχει διπλωμενη κορνα με τοσο μεγαλο εμβαδο "στοματος"

:grinning-smiley-043

Και όμως.

Για παράδειγμα κάποιες απ την σειρά Imperial της Jensen που έφταναν τα 8000cm2 !!!

http://www.dcaudiodiy.com/jensen_imperial/jensen_imperial.html

impsm.jpg

Janice_hifi-Show.jpg

Ελπίζω να μιλάς για τα κορίτσια και όχι για ξύλα και μεγάφωνα πάλι.

Αλλωστε πρέπει να περάσεις απ όλα τα στάδια αργά για να μάθεις.
Φοστεξιάσου πρώτσ για τα καλά και μετά βλέπεις κάτι αντρικό.

AYTA!!! :jester::date:
impsm.jpg

βλέπατε και το ρίξατε στα χωνιά :flipout::flipout::flipout::flipout::BDGBGDB55:.

ρε γαμώτο δεν έχει και ένα εμότικον με κανα λύκο να ουρλιάζει :flipout::flipout::

Το "ολοκληρωμένο" ηχείο.

Οι νέες 600άρες στην θέση των Altec 511.
Το σημείο cross είναι το ίδιο με πριν.

Attachments

• DSC05120.JPG
    DSC05120.JPG
    72.4 KB · Views: 193
  • DSC05117.JPG
    DSC05117.JPG
    34.1 KB · Views: 152