Mikhail Pletnev

Απάντηση: Re: Mikhail Pletnev

Το θέμα που προκύπτει, για μένα, είναι το κατά πόσο κάποιος πιστοποιημένα επικίνδυνος άνθρωπος (δολοφόνος, παιδεραστής ή ό,τι άλλο) μπορεί να απολαμβάνει ασυλία στην κοινωνία σήμερα λόγω του καλλιτεχνικού του έργου.

Το νήμα έχει σαφέστατο και ξεκάθαρο θέμα, το οποίο δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με αυτό που ''προκύπτει για σένα''. Αν θέλεις μπορείς ν' ανοίξεις νέο νήμα με το συμπέρασμα που μόλις έβγαλες, για να συζητηθεί εκεί.

όλοι οι παιδεραστές είναι άχρηστα τομάρια .

ο εν λόγω καλλιτέχνης, αν αποδειχθεί οτι είναι παιδεραστής τότε θα είναι και αυτός ένα άχρηστο τομάρι ...

το έργο του? θα συνεχίσει να υπάρχει φυσικά, και ίσως υπό την ιδιότητα του συνθέτη ή για άλλους υπό άλλες ιδιότητες (π.χ συγγραφέας ή ζωγράφος) να μπορούσε να πολλαπλασιαστεί μέσα στη φυλακή ...(εάν δεν εφαρμοστεί ο νόμος της φυλακής, βλέπε δουρής)...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Mikhail Pletnev

Το νήμα έχει σαφέστατο και ξεκάθαρο θέμα, το οποίο δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με αυτό που ''προκύπτει για σένα''. Αν θέλεις μπορείς ν' ανοίξεις νέο νήμα με το συμπέρασμα που μόλις έβγαλες, για να συζητηθεί εκεί.

"Το θέμα που προκύπτει, για μένα, είναι το κατά πόσο κάποιος πιστοποιημένα επικίνδυνος άνθρωπος (δολοφόνος, παιδεραστής ή ό,τι άλλο) μπορεί να απολαμβάνει ασυλία στην κοινωνία σήμερα λόγω του καλλιτεχνικού του έργου."

Ό,τι έγραψα ήταν σαφέστατο. Αποκλείοντας το ενδεχόμενο να μην καταλαβαίνεις τι γράφω (απλά ελληνικά είναι εξάλλου), μοιραία οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι τα προηγούμενα που ενδεχομένως έχεις με εμένα σε οδηγούν στην κόντρα για την κόντρα. Οπότε σου απαντάω με ό,τι έγραψες λίγα μηνύματα πιο πάνω.

Παρακαλώ να ηρεμήσουμε όλοι. Όποιος θέλει να τοποθετηθεί επί του θέματος, έχει καλώς. Οποιαδήποτε ειρωνική, χλευαστική τοποθέτηση θα διαγράφεται αμέσως, σύμφωνα με τους Κανονισμούς. Ευχαριστώ...

@ Σπύρος Σούρλας

Καθ' όλα σεβαστή η γνώμη σου.

Το επιθετικό ύφος σου βέβαια δεν το αντιλαμβάνομαι...
Το post μου είναι απόλυτα ειλικρινές και χωρίς προεκτάσεις, πέραν των δύο ζητημάτων που απασχόλησαν το νήμα.

Πρέπει να βάζω σε κάθε πρόταση και επεξήγηση ότι πρόκειτε για τη γνώμη μου? Ή έχω αφήσει την εντύπωση ότι είμαι ο δικαστής που θα πάρει την σωστή απόφαση?

Καλό είναι να ασχολήσε λιγότερο με αυτά που γράφω, τουλάχιστον αν δεν είσαι σίγουρος για τις προθέσεις μου.

@ Σπύρος Σούρλας

Καθ' όλα σεβαστή η γνώμη σου.

Το επιθετικό ύφος σου βέβαια δεν το αντιλαμβάνομαι...
Το post μου είναι απόλυτα ειλικρινές και χωρίς προεκτάσεις, πέραν των δύο ζητημάτων που απασχόλησαν το νήμα.

Πρέπει να βάζω σε κάθε πρόταση και επεξήγηση ότι πρόκειτε για τη γνώμη μου? Ή έχω αφήσει την εντύπωση ότι είμαι ο δικαστής που θα πάρει την σωστή απόφαση?

Καλό είναι να ασχολήσε λιγότερο με αυτά που γράφω, τουλάχιστον αν δεν είσαι σίγουρος για τις προθέσεις μου.

Ποιό επιθετικό?Κάθε απάντηση πού θά λαμβάνεις,πού δέν σού αρέσει θά τήν θεωρείς επιθετική???
Νάσαι σαφέστερος παρακαλώ γιατί έγραψες ως γενική αναφορά τά παραπάνω καί όχι γιά τό συγκεκριμένο νήμα.

Καλώς ή κακώς ο καλλιτέχνης είναι και άνθρωπος με τις όποιες αδυναμίες του, και το έργο του δεν είναι ξεκομμένο από τη ζωή του, ούτε από τις αντιδράσεις του κοινού του. Όταν διάβασα μιά βιογραφία του Wagner έκανα κάπου ένα χρόνο να ακούσω τη μουσική του, τόσο πολύ είχα αηδιάσει από αυτά που διάβασα. Δεν έχω ακούσει ποτέ δίσκο του Pletnev και ούτε πρόκειται να ακούσω μετά από αυτά που διάβασα. Όσο καλές και να είναι οι ερμηνείες του πάντα θα έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου αυτή την ιστορία. Ελπίζω να αθωωθεί, αλλά από όσα διάβασα τα πειστήρια εναντίον του είναι συντριπτικά-το τεκμήριο της αθωότητας δεν αναιρεί την κοινή λογική. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Πολάνσκι, εκτιμώ αφάνταστα το έργο του, αλλά νιώθω άσχημα κάθε φορά που βλέπω μιά ταινία του γιατί θυμάμαι την υπόθεση παιδεραστίας του. Και το ίδιο ισχύει γιά όλους τους επαγγελματίες-αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη λέξη για μουσικούς: άμα ήξερα ότι ο υδραυλικός μου είναι παιδεραστής δεν θα τον φώναζα να μου φτιάξει το σιφώνι.
Όσον αφορά τη σύγκρισή του με άλλους καλλιτέχνες, π.χ. τον Πόε, η σύγκριση μιάς συμπεριφοράς με άλλες, άλλων εποχών είναι η καλύτερη συνταγή να συγχωρήσουμε τα πάντα, μιας και κάθε παραβατική συμπεριφορά ήταν κάποτε, κάπου επιτρεπτή. Ο Πόε δεν είναι ελαφρυντικό για τον Pletnev, γιατί ο Πόε δεν παρανόμησε, απλά πράγματα. Όσο για το άλλο που διάβασα εδώ, ότι ήταν serial killer και σκότωσε τις γυναίκες του, ε τι να πω, τώρα πιά τα άκουσα όλα.

@Κώστας Λυμπερόπουλος. Ο economides είναι πραγματικός φιλόμουσος με μεγάλες γνώσεις για τη μουσική, είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Το γεγονός ότι δεν γράφει στη μουσική κατηγορία δεν του αφαιρεί το δικαίωμα να εκφράζεται για τους μουσικούς και την θέση τους στην κοινωνία.

Επειδή το ποστ μου το πήρε η μπάλα λόγω του quote που είχε καταθέτω
την άποψή μου

Το να αναφερθείς σε ένα απο τα χειρότερα εγκλήματα δεν ειναι κουτσομπολιό ...
Αλλο πράγμα η παιδεραστία άλλο πράγμα η ομοφυλοφιλία ,για αυτό τον απλό λόγο το πρώτο θεωρείται έγκλημα και διώκεται ποινικά ενώ για το τι κάνει ο καθένας στο κρεββάτι του ουδείς ενοχλείται (για την παρέα μας μιλω)

Ειναι ενα έγκλημα το οποίο υφίσταται ενα παιδί και ειναι λυπηρό άνθρωποι να το προσπερνάνε , να προσπαθούν να το εντάξουν στα"ανθρώπινα πάθη και στους δαιμονες" των καλλιτεχνών ,να χαρακτηρίζουν φαρισαίους όσους ενδιαφέρονται , να τους ειρωνεύονται (μεχρι και να ποσταρουν σβάστικες ειδα) , προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το πόσο καλό Βιολί μπορεί να παίζει ο άνθρωπος που βάζει παιδάκια να ζητιανεύουν στα φανάρια η το πόσο καλός πιανίστας ειναι ενας παιδεραστής , αδιαφορώ , οπως αδιαφορώ και για αυτούς που για να προστατέψουν τον μικρόκοσμο τους μέσα στον οποιο νοιώθουν "κάπως ανώτεροι απο την μάζα" το προσπερνάνε .

Συμφωνώ οτι το θέμα επρεπε να μεταφερθεί στην "Επι παντος" και καλώς το μετέφεραν

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mikhail Pletnev

"Το θέμα που προκύπτει, για μένα, είναι το κατά πόσο κάποιος πιστοποιημένα επικίνδυνος άνθρωπος (δολοφόνος, παιδεραστής ή ό,τι άλλο) μπορεί να απολαμβάνει ασυλία στην κοινωνία σήμερα λόγω του καλλιτεχνικού του έργου."

Ό,τι έγραψα ήταν σαφέστατο. Αποκλείοντας το ενδεχόμενο να μην καταλαβαίνεις τι γράφω (απλά ελληνικά είναι εξάλλου), μοιραία οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι τα προηγούμενα που ενδεχομένως έχεις με εμένα σε οδηγούν στην κόντρα για την κόντρα. Οπότε σου απαντάω με ό,τι έγραψες λίγα μηνύματα πιο πάνω.

1. Τα συμπεράσματα που βγάζεις είναι αυθαίρετα και ανυπόστατα.
2. Δεν έχω κανένα προηγούμενο μαζί σου.
3. Δεν ξέρω ποιους θέλεις να ''εντυπωσιάσεις'' με τις ανακρίβειες του ποστ σου (κόντρα στην κόντρα, απλά ελληνικά είναι), πάντως, εμένα ούτε με κρυώνεις ούτε με ζεσταίνεις.
4. Ούτε σε χλεύασα, ούτε σε ειρωνεύτηκα. Αν ερμηνεύεις έτσι το ποστ μου, προφανώς έχεις κακή προαίρεση. Έγραψα, απλά, ότι το συμπέρασμα που έβγαλες δεν προκύπτει από πουθενά μέσα στο νήμα (ούτε για πιστοποιημένα επικίνδυνους ανθρώπους μιλάμε, ούτε για καμμιά ασυλία που απολαμβάνει από την κοινωνία ο κακοποιός).

Επειδή, λοιπόν, θέτεις νέα δεδομένα στην κουβέντα που ασφαλώς ενδιαφέρουν όχι αυτήν, αλλά, μια ξεχωριστή συζήτηση, σου πρότεινα ν' ανοίξεις νέο νήμα. Τσάμπα γίνεσαι επιθετικός όταν δεν υπάρχει λόγος...

Απ'ότι φαίνεται λοιπόν η ειρωνεία είναι κάτι πάρα πολύ σχετικό, αφού εγώ εξέλαβα (και συνεχίζω να εκλαμβάνω) την... προτροπή σου ως εξόχως ειρωνική. Οπότε μπορεί να είναι αυθαίρετο το συπέρασμά μου (δικό μου είναι όντως) αλλά μόνο ανυπόστατο δεν είναι, το μήνυμά σου στέκει ανενόχλητο εκεί μέχρι να το σβήσει κάποιος διαχειριστής (ελπίζω).
Το ότι δεν έχεις κανένα προηγούμενο το δέχομαι, αν και τότε εξακολουθώ να μη βρίσκω το λόγο για το ύφος του μηνύματός σου.
Να "εντυπωσιάσω" δεν έχω σκοπό κανέναν, απλά αντέδρασα στο προσβλητικό (χωρίς προφανή λόγο) μήνυμά σου.
Το να παίξω με τις λέξεις το βαριέμαι ειλικρινά, και αυτό κι αν είναι εκτός θέματος.

Ας σβηστούν λοιπόν τα μηνύματα εκτός θέματος και ας συνεχίσουμε τη συζήτηση, όπως ζήτησες.

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον ότι έχουν γραφτεί 12 σελίδες για έναν άνθρωπο, ο οποίος αν δικαστεί και αποδειχθεί, έκανε ένα απεχθές και αηδιαστικό έγκλημα και απο την άλλη "μπλέκεται" για κάποιο λόγο η επαγγελματική του ιδιότητα, κατά την οποία προφανώς είχε μεγάλη κλίση και ταλέντο...:grinning-smiley-043

Θα δικαστεί λοιπόν, αν κριθεί ένοχος θα του απαγγελθούν οι κατηγορίες και στην ιστορία θα μείνει το έργο του αλλά και το στίγμα του παιδόφιλου....

Last edited:

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον ότι έχουν γραφτεί 12 σελίδες για έναν άνθρωπο, ο οποίος αν δικαστεί και αποδειχθεί, έκανε ένα απεχθές και αηδιαστικό έγκλημα και απο την άλλη "μπλέκεται" για κάποιο λόγο η επαγγελματική του ιδιότητα, κατά την οποία προφανώς είχε μεγάλη κλίση και ταλέντο...:grinning-smiley-043

μα έχει γίνει σαφές εδώ και πολλές σελίδες οτι δεν μπλέκεται για κάποιον τυχαίο κι αόριστο λόγο η επαγγελματική του ιδιότητα με το απεχθές και αηδιαστικό έγκλημα...

μπλέκεται διότι (σχεδόν σίγουρα) αυτό το απεχθές και αηδιαστικό έγκλημα είναι -γίνεται- τροφή για το έργο του.

τέλος πάντων, οι απόψεις διίστανται οπότε θεωρώ οτι δεν πρόκειται να βρεθεί άκρη.

Δηλαδή θέλεις να πεις ότι πριν τον άκουγες και τώρα που πληροφορήθηκες για το ποιόν του δεν θα τον ακούς;

@Κώστας Λυμπερόπουλος. Ο economides είναι πραγματικός φιλόμουσος με μεγάλες γνώσεις για τη μουσική, είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Το γεγονός ότι δεν γράφει στη μουσική κατηγορία δεν του αφαιρεί το δικαίωμα να εκφράζεται για τους μουσικούς και την θέση τους στην κοινωνία.

Κώστα
δεν αμφισβήτησα ούτε τις γνώσεις του ούτε την αγάπη του για τη μουσική.
Η μουσική κατηγορία εξάλλου δεν είναι ...εκκλησία: είναι ανοιχτή σε όλους. Είτε έχουν γνώσεις είτε όχι.
Αυτό που αμφισβήτησα είναι το πνεύμα του post του. Το οποίο απάδει προς το γενικότερο κλίμα της κατηγορίας με αυτά τα πιπεράτα 'γαργαλιστικά' "σολίστ στην ...παιδεραστία" κλπ.
Οπως δεν πας στο γήπεδο να μιλήσεις για τον Μπετόβεν, έτσι δεν πάς και σ ένα πολιτιστικό σύλλογο να μιλήσεις για το dvd της Τζούλιας. Αποψή μου.
Τον ρώτησα λοιπόν ποιός κατά τη γνωμη του είναι ο ρόλος και η θέση του καλλιτέχνη στην κοινωνία.
Μου απάντησε με διδακτισμό και ηθικολογίες.
Θεωρώ πως τορπίλισε κάθε πιθανότητα σοβαρού διαλόγου μετά από αυτό.

Πω πω, κρεμάλα θέλει ο τύπος........άκου εκεί παιδόφιλος και του κάνατε και 12 σελίδες!!! ο άνανδρος αυτός είναι για κρεμάλα, και δεν πα να ταν πριν ο μέγας. Φαίνεται πως χάσαμε το χιούμορ μας τελευταία, στο τέλος θα του κάνουμε και ηθική συμπαράσταση του άνανδρου.

Δηλαδή θέλεις να πεις ότι πριν τον άκουγες και τώρα που πληροφορήθηκες για το ποιόν του δεν θα τον ακούς;
Εσύ.. θα τον ακούς? και μόνο που βίασε ένα αγοράκι δεν σου φτάνει?

To "προβλημα" Τόλη έχει ως εξείς.

Σε έστειλε η γυναίκα σου να αγοράσεις ένα χειροποίητο βάζο για τα λουλούδια.

Στο μαγαζί που μπήκες υπάρχουν δεκάδες για να διαλέξεις.

Θα ρωτήσεις τον πωλητή ποιός τα έφτιαξε και αναλόγως θα διαλέξεις ή θα πάρεις το πιο όμορφο?

:ernaehrung004:

Dalanik οκ, αν το δούμε από αυτήν την πλευρά..θα το πάμε άλλου το πράμα. Άλλα λέω άλλα, ο άρρωστος τύπος αυτός είναι για κρεμάλα τελεία και παύλα.
Να σου πω τώρα και το άλλο...αν το απόγευμα που πας στο σπίτι σου, με το που έμπαινες μέσα και σου έλεγε η γυναικά σου:
-έχουμε πρόβλημα με το αγόρι μας.
-Για πες βρε γυναικά πάλι σε φασαρίες μας έβαλε.
-ΟΧΙ, άλλα το αγόρι μας το βίασε ο ακουστός τάδε.
Πες μου εσύ φίλε μου, πια θα ήταν η αντίδραση σου?
Α)ένταξη βρε πως κάνουμε έτσι.
Β)Αμάν, το ποιόν του τύπου είναι χάλια, άλλα μετά από αυτό που έκανε πάλι εγώ θα τον έχω πρωτότυπο σαν καλλιτέχνη.
Γ)Τον @άμησα τον ουστι, που είναι να τον κρεμάσω....
Δ)Τεσπα η δικαιοσύνη θα τον κρίνει, άλλα ο τύπος πριν από αυτό το έγκλημα ήταν και ο πρώτος στην δουλειά του.
Επί το θέματος λοιπόν φίλε μου, δε πα να ταν οποίος ήταν, αυτό που διέπραξε είναι ανήθικο και ανεπίτρεπτο σε εν ζώο που λέγετε άνθρωπος.