Mikhail Pletnev

Πολυ σωστα τα λες ,στο κομματι που εχω BOLD βεβαια εχω καποιες ενστασεις εαν μου επιτρεπεις η πρωτη ειναι στο οτι η σειρα δεν ειναι σωστη ,το σωστο ειναι ετσι

Whatever... Δεν δίνω περισσότερο βάρος στο πρώτο ή στο δεύτερο σκέλος της πρότασής μου. Εμένα ούτε το ένα μου αρέσει ούτε το άλλο...
Αν πω δηλαδή "Δεν μου αρέσουν οι μπάμιες και τα ρεβίθια" δε σημαίνει ότι τα ρεβίθια μου αρέσουν περισσότερο από τις μπάμιες... -bye-

γνωριζω βεβαια οτι η προθεση της Διαχειρισης δεν ειναι να προστατευσει τα μελη αυτα ,προθεση της ειναι η ομαλη ροη του νηματος .

Ο ρόλος της διαχείρισης (συγκεκριμένα των συντονιστών, απλά έχουν μπερδευτεί οι όροι κάπως) είναι να διαγράφουν τυχών μηνύματα που παραβαίνουν τους κανόνες του forum ή ακόμη και την αισθητική του.
Για αυτό το λόγο ονομάζονται "Συντονιστές" γιατί προσπαθούν με τα μέσα που έχουν να συντονίσουν μία συζήτηση και να την κρατήσουν μέσα στα στενά όρια των κανόνων.
Κανόνων που δεν έχει βάλει κάποιος επειδή έτσι ξύπνησε εκείνη την ημέρα αλλά κανόνων που προφυλάσσουν νομικά το forum (δεν νομίζω να χαρεί κάποιος χρήστης αν βρεθούν οι δίσκοι του server στο γραφείο κάποιου εισαγγελέα) και κανόνων που έχουν βάλει οι ίδιοι οι χρήστες.
Όταν π.χ. το 90% των χρηστών γκρινιάζει για τα greeklish, τι πιο δημοκρατικό από το να απαγορευτούν από ένα forum άσχετα αν δεν εκθέτει νομικά το ΔΣ του;

Και ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, το συγκεκριμένο θέμα είναι μία καυτή πατάτα για οποιοδήποτε forum σέβεται κάποιους λογικούς κανονισμούς.

"Μα τωρα τι τους απανταμε ;
Αφου μας ειπε ο Διονυσης οτι θα το μετακινησει "

Προσπερασαμε απλως τα 'δεν ειναι του επιπεδου μας ' , 'εσπρεσο ' , 'πικαντικες λεπτομερεις ' κλπ για την αποφυγη flame (στο οποιο παραπτωμα μπορει να εχουμε πεσει και οι ιδιοι ).
Ελπιζω παντως να καταλαβανε οτι για αυτο το καναμε και οχι γιατι μας ....αποστωμοσαν με την σπαντηση.

Δυο ερωτησεις παρακαλω.
1)Τι εννοουμε ταυτιζεται???
2)Αυτο ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενο ή δικο σου συμπερασμα????

Γειά σου Μιχάλη,

"Ταυτίζεσαι" εννοώ "εκφράζεσαι απόλυτα", σε "αντιπροσωπεύει", "μιλά στη ψυχή σου", "συναισθάνεσαι", σου "κάνει κλίκ", κλπ. Ανάλογα πως το ερμηνεύει ο καθένας... Όπως καταλαβαίνεις, το "ταυτίζεσαι" μοιάζει να είναι πιο απόλυτο σε σχέση με το "σου κάνει κλικ" αλλά ενίοτε μπορεί και όχι...

Νομίζω ότι σε μπέρδεψε το "αξιωματικά" που έγραψα...ΟΧΙ δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο συμπέρασμα αλλά προκύπτει λογικά, ότι αν στο έργο τέχνης ο δημιουργός καταθέτει κομμάτι της ψυχής και της διάνοιας του, τότε ο αποδέκτης του έργου του είναι κοινωνός αυτής της καλλιτεχνικής του έκφρασης. (Όχι όμως "συνένοχος" στην όποια ιδιαιτερότητα του!!!) Είναι κάτι σαν συμπάθεια -από το συν-πάσχω...

ΥΓ. Τα γραφόμενα μου είναι οι δικές μου απόψεις, εκτός και αν αναφέρω ρητά κάτι διαφορετικό.:smile:

Last edited:
Δυο ερωτησεις παρακαλω.
1)Τι εννοουμε ταυτιζεται???
2)Αυτο ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενο ή δικο σου συμπερασμα????

Μιας και συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με τον rodouma (στο 2ο post) θα επιχειρήσω κι εγώ μια απάντηση.

Ταυτίζεται εννοούμε, αν ήταν καλλιτέχνης θα παρήγαγε παρόμοιας λογικής έργα.
Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι προικισμένοι με την ικανότητα καλλιτεχνικής δημιουργίας (ή είναι και δεν το γνωρίζουν), καλύπτουν αυτή τους την αδυναμία με το να επιλέγουν έργα και καλλιτέχνες που να τους εκφράζουν πρώτα αισθητικά (κατ' εμέ) και κατόπιν σημειολογικά-συμβολικά όπου αυτό είναι δυνατό. Αυτό σε πρώτη ανάγνωση διότι μπορούμε να εμβαθύνουμε για χρόνια αναλύοντας διάφορες θεωρίες και απόψεις.

Στο δεύτερο ερώτημά σου θα έλεγα ότι επί της Τέχνης και των τρόπων ανάγνωσής της καμμία επιστήμη δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα, πολλώ δε μάλλον να αποδείξει κιόλας. Η φιλοσοφία αντίθετα μπορεί να δώσει πολλές αφορμές για σκέψη αλλά και πάλι καμμία για απόδειξη.

Last edited:
Απάντηση: Re: Mikhail Pletnev

Πραγματικά δεν ξέρω ποιά είναι η πρόθεση της διαχείρισης αλλά κρίνοντας εκ του αποτελέσματος τελικά προστατεύει τα μέλη αυτά των οποίων διέγραψε μέρος (σβάστικες) ή ολόκληρα τα μηνύματα, αφού αλλοιώνεται η ροή της συζήτησης και κατοπινά posts άλλων μελών φαντάζουν παράξενα....

Συγγνώμη για το off topic

Να με συγχωρείς φίλτατε, αλλά, διαφωνώ με το συμπέρασμά σου. Σκοπός της διαχείρισης δεν είναι καμμιά ''προστασία'', διότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα γραπτά του. Επίσης, σκοπός της διαχείρισης δεν είναι καμμιά ακροαματική διαδικασία σε αίθουσα δικαστηρίου με αποφάσεις ''καταδίκης'' ή ''αθώωσης'' των μελών. Ένα έργο συντονισμού είναι και τέλος. Τώρα, αν αυτό το κάνουμε καλά ή άσχημα μπορείτε να το κρίνετε ελεύθερα, αλλά το να προσδίδουμε στους συντονιστές ιδιότητες δικαστή ή ''πονηρούς σκοπούς'' στη διατήρηση ή μη κάποιων μηνυμάτων, φαντάζει άδικο και ανακριβές.;);)

Το θεμα αυτο δεν ανηκει στη μουσικη κατηγορια. Εκει συζητουνται αλλα, πχ για την αξια ενος εργου ή τις ικανοτητες ενος καλλιτεχνη.

Διαβαζω πολλα και δεν εχω καταλαβει ποιο ειναι ακριβως το ερωτημα, αν μπορει ενας καλλιτεχνης να παρανομει? προφανες
Αν εμεις πρεπει να απορριψουμε τον παρανομουντα η να εχουμε ενοχες αν δεν κανουμε αυτο? υποκειμενικο
Αν η τιμωρια απο το νομικο συστημα δεν ειναι αρκετη?
Μου ερχονται προχειρα στο μυαλο ονοματα μουσικών-δολοφονων οπως ο Phil Spector, ο Ακης Πανου, ο frontman των Burzum απο εντελως ετεροκλητους χωρους που δεν ασχοληθηκε κανεις μαζι τους και τοσο, ουτε σκεφτηκε να καψει τους δισκους τους
Αρα το συμπερασμα ειναι πως το θεμα πηρε αυτη τη διασταση λογω της ιδιαιτεροτητας του εγκληματος (παιδοφιλια) που οπως ειναι φυσικο προκαλει στο επακρο, αλλα δεν εχει καμμια σχεση με τη μουσικη.

Οκ, μου δινετε λοιπον την ευκαιρεια να ....διαφωνησω μαζι σας:flipout:!!

Δηλαδη,
Οντως αν ειμουν μουσικος, θα ηθελα να εγραφα ΑΚΡΙΒΩΣ την μουσικη που εγραφαν οι Pink Floyd.
Με τρελαινουν ρε παιδι μου....πως να το πω!!!
Σε καμμια των περιπτωσεων ομως δεν αισθανομαι ουτε στιγμη ,οτι θα μπορουσα να ταυτιστω με τον βιο τους (και ειδικα του Barret).

Ειμαι συντηρητικός και ΠΟΤΕ δεν εχω σκεφτει (ενω ανετα θα μπορουσα) να κανω χρηση ναρκωτικων.

Αυτα-bye-

Εγώ ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πως έχουμε μπλέξει τις (ακόμα υποτιθέμενες) πράξεις σε βαθμό κακουργήματος (και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όσα χρόνια και εάν περάσουν) προς ένα ανηπέράσπιστο πλάσμα, ενός ερμηνευτή, με τα προσωπικά βίτσια ή κακές συνήθειες ενός καλλιτέχνη.
Θέλει ο Mustaine, o Ozzy, o Jagger, o Bethoven, κτλ, να παίρνουν ναρκωτικά, να είναι ομοφυλόφιλοι, να πηδάνε άλλη γκόμενα κάθε μέρα, να πίνουν τα άντερα τους? Δικό τους και προσωπικό θέμα. Από την στιγμή που δεν υποχρεώνουν άλλον να κάνει το ίδιο, ας το κάνουν.
Θέλουν όμως να πηδάνε γυναίκες και μετά να τις σφάζουν, να ''εκμεταλεύονται'' αγοράκια ή κοριτσάκια, να πουλάνε ναρκωτικά, να να να. Τότε όχι απλώς θα τον κατακρίνω αλλά άμα μπορούσα θα στεινόμουνα στην σειρά για να του κάνω ότι χειρότερο μπορώ.
Εάν θα σταματούσα να ακούω έναν καλλιτέχνη επειδή έμαθα ότι είναι παιδόφιλος ή δολοφόνος? Δεν είμαι σίγουρος και ούτε πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να το πει με σιγουριά.
Εάν θα σταματούσα να ακούω έναν ερμηνευτή επειδή έμαθα ότι είναι παιδόφιλος ή δολοφόνος? Με άνεση. Το έργο του αντιπροσωπεύει τον ίδιο και όχι τον δημιουργό του, μπορώ να ακούσω την ίδια μουσική από άλλο ερμηνευτή με μικρές διαφορές.

Αυτό που με πείραξε στην όλη ιστορία, δεν είναι το ότι κάποιος θα επιλέξει να ακούει έναν ερηνευτή ότι και εάν έχει κάνει.
Με πείραξε η πολύ άσχημη (κατά την γνώμη μου αλλά και από ότι είδα και πολλών εδω μέσα) αντιμετώπιση από την κατηγορία της μουσικής.
Μπορεί να είμαι επηρεασμένος από το ότι είμαι πατέρας και ευαίσθητος σε αυτά τα θέματα (αν και το ίδιο ισχύει για πολλούς στην μουσική) αλλά θεωρώ αδιανόητο, το πρώτο μέλημα να είναι ότι χαλάει η κατηγορία και το θέμα είναι κουτσομπολίστικο.

Επειδή θα μπορούσαμε να μιλάμε για μήνες και ουσιαστικά να λέμε το ίδιο αλλά να διαφωνούμε στις λεπτομέριες, εγώ θα πω απλά ότι το θέμα τελειώνει εδώ για μένα.
Εάν ο κύριος αποδειχθεί παιδεραστής, να του κόψουνε τα δάχτυλα και να τον βαράνε όλη μέρα, εάν όχι να του ζητήσουνε και συγνώμη για αυτό που του προκάλεσαν.
Όσο για την μουσική κατηγορία, ελπίζω να είναι λίγο πιο ανοιχτοί στο μέλλον, και όπως αποδέχονται όλα τα έιδη της μουσικής, να επιτρέπουν και καμμιά φορά κάτι που αφορά την μουσική αλλά δεν είναι παρουσίαση.

Σε ένα μέλλον χωρίς ανώμαλους και ασφαλές για τα παιδιά μας.
Πατρικίδης Μάριος
:grinning-smiley-043+1
Τωρα τα πες μια χαρα φιλε μου και μπραβο σου.

Οκ, μου δινετε λοιπον την ευκαιρεια να ....διαφωνησω μαζι σας:flipout:!!

Δηλαδη,
Οντως αν ειμουν μουσικος, θα ηθελα να εγραφα ΑΚΡΙΒΩΣ την μουσικη που εγραφαν οι Pink Floyd.
Με τρελαινουν ρε παιδι μου....πως να το πω!!!
Σε καμμια των περιπτωσεων ομως δεν αισθανομαι ουτε στιγμη ,οτι θα μπορουσα να ταυτιστω με τον βιο τους (και ειδικα του Barret).

Ειμαι συντηρητικός και ΠΟΤΕ δεν εχω σκεφτει (ενω ανετα θα μπορουσα) να κανω χρηση ναρκωτικων.

Αυτα-bye-

Κι όμως, στην πραγματικότητα δεν διαφωνείς. Το αντίθετο μάλιστα! Επιβεβαιώνεις ότι το έργο Τέχνης είναι αυτόνομο δημιούργημα και απ' τη στιγμή που έχει γεννηθεί και έχει αποδοθεί στην αιωνιότητα, εμπεριέχει μεν στοιχεία του δημιουργού του, αλλά δε συγχέεται και δε "τιμωρείται" με κριτήριο το βίο, την προσωπικότητα και τις όποιες ιδιαιτερότητες του δημιουργού του (τις οποίες ιδιαιτερότητες ωστόσο, πιστεύω ότι μπορεί να συναισθανθεί κανείς όταν αφουγκραστεί και διεισδύσει σε βάθος στο εκάστοτε έργο Τέχνης.)

Το ότι δεν αισθάνεσαι ότι θα μπορούσες να ταυτιστείς με το βίο τους, είναι σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενο και φυσιολογικό κατ' εμέ και νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες πειστικές εξηγήσεις γιατί συμβαίνει έτσι και όχι αλλιώς, που όμως πιθανά να ξεφεύγουν από το θέμα μας και ήδη αισθάνομαι τη Δαμόκλειο σπάθη του mod... -bye-

ΥΓ. Συμφωνώ απόλυτα με τη τοποθέτηση του φίλου ecodrifter για την ύπαρξη και εξέλιξη του παρόντος νήματος...

Last edited:
Προσωπικα παντως ποτε δεν με πειραξε αν καποιος καλλιτεχνης ηταν gay ή ειχε οποιαδηποτε αλλη ιδιατεροτητα.

Αυτα πριν κανω παιδια. Απο εκεινην την στιγμη και μετα ειδικα με τους παιδεραστες "κλειδωσα" καπως ασχημα.

Οποιονδηποτε ειχα απο δαυτους μπροστα μου θα τον εφτυνα .

Το εργο του ομως ειναι κατι που ανηκει σε ολους απο την στιγμη που εφυγε απο τα χερια του. Ειδικα οταν εχουμε πληρωσει και αγορασει τα δικαιωματα αναπαραγωγης του.

Σε συναυλια του ομως -τυχον- φυσικα δεν θα πηγαινα.

Και - αν καταδικαστει - δεν θα με ενοχλουσαν συμπολιτες μου κρατωντας πλακατ "δειχνοντας" τον.

Σιγουρα δεν ειμαι φαν των μεταλλαγμένων και διαστροφικών
αλλά θα ηθελα να δειτε κάτι

Κατηγορουν εναν ανθρωπο (προσοχη δεν εχει καταδικαστει ακομα) για βιασμό σε μια πόλη που ειναι η μητρόπολη της παιδεραστίας
Μιλάμε οτι πάνω από 10.000.000 τουρίστες ανα ετος τζιράρουν σε ανηλίκα
Μαλλον του δικού μας του αρεσε εκει και ειχε κανει κατασταση, αν αποδειχθούν οι κατηγορίες του και για κυκλωμα...
δειτε τους τοπικους νομους
μαλλον θα τον λυπηθειτε

Υ.Γ. σε καποιες κοινωνίες τα δεδομένα μπορει να ειναι διαφορετικά
ενας πατερα στη Ταϊλανδη θεωρει οτι η κορη του 14 ετων ειναι σε ωριμη ηλικία να κανει πιατσα αρκει να φερνει λεφτα αντι να του τρώει
με λίγα λόγια μια 25αρα ειναι γρια εκει κατω!!!
Τα πιτσιρικια δουλευουν από τα 5 τους
Για ποια δικαιωματα μιλάμε

Last edited:
Νίκο δεν είναι έτσι....
Επειδή οι Ταϋλανδοί είναι όπως είναι και ζούνε όπως ζούνε, δεν σημαίνει οτι ένας κοσμοπολίτης Ρώσος μπορεί να κάνει ό,τι παράνομο του καπνίσει επειδή τα δεδομένα είναι διαφορετικά ...

Το σιγουρο ειναι οτι δεν υπάρχει περίπτωση να διαφωνήσουμε για την καταδικαστεα πραξη του Ρωσου αν εγινε οπως αναφερεται.
Από την αλλη φανταζεστε το πιτσιρικι να ηταν δασκαλεμένο και να ελεγε ''hit me Mr Mike'' και δύο μελανιες να γινανε αποτρόπεες πραξεις βιασμού και να καταδικάσουν εναν ανθρωπο για κατι που κανουν εκατομμυρια τουριστες.

Επειδη φιλαρακια μου ειναι κάτω από το '95 μπορει ενα 14 αγοράκι να ειναι οπως το φανταζεστε αλλά μπορει και οπως δεν το φανταζεστε...

Υ.Γ. ψαξτε λίγο για pattaya να δειτε τι γινεται εκει, ο τοπικός ηγεμόνας μαλιστα ειναι μαυρος!!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Mikhail Pletnev

Δεν είναι έτσι Νατ, για να υπάρξει ζήτηση, πρέπει να υπάρχει προσφορά.

Ε καλα δεν φταινε τα ταιλανδακια που ο Χ αρρωστος εχει "αλλα" γουστα.

Δηλαδη αν δεν υπηρχε προσφορα θα ηταν ολοι φυσιολογικοι σεξουαλικα ? Δεν νομιζω....

Ελεύθερος ο Ρομάν Πολάνσκι, όπως νομίζω και ο Pletnev σε λίγο καιρό! :angel:

Πάντως πιστεύω, ότι το πρόβλημα της παιδεραστίας θα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του (είναι ψυχική ασθένεια) και όχι με "πυροτεχνήματα"...

Απλα Η Ελβετία αρνήθηκε να εκδώσει τον Ρομάν Πολάνσκι στις ΗΠΑ ,εαν ειναι ελευθερος ας παει μια βολτα κατα Χολυγουντ μερια .................
Γιατι ετσι οπως το ειδα θεώρησα οτι δικάστηκε και αθωώθηκε η δεν υπήρξαν στοιχεια και αφεθηκε ελευθερος

Η "ελληνική" συνέχεια στο ζήτημα της ειδικής ή μη μεταχείρισης επωνύμων σχετικά με τη συμπεριφορά τους ή και τις απόψεις τους/τρόπο ζωής τους μπορεί να δοθεί με τις δηλώσεις Τσόκλη περί βιασμού...Τώρα από πότε έγινε "επανάσταση" η άποψη ότι ο βιασμός δεν είναι έγκλημα αλλά αποτέλεσμα πρόκλησης δεν γνωρίζω...

Ενοχοποιώντας το θύμα
Tης Ξενιας Κουναλακη