Μικρές συμβουλές και κόλπα για τα μαστορέματα.

βέβαια έχουν μεγάλη διαφορά, καμία σχέση, εγώ έχω μόνο το εργαλείο parkside αλλά χρησιμοποιώ τα κοπτικά της proxxon

Nαι, το καταλαβα, για τα κοπτικα μονο σε ρωτησα και το επιβεβαιωσες και συ για την ποιοτητα.
Οντως τα αναλωσιμα της proxxon ειτε λαμες ειτε γυαλοχαρτα, ειτε bits ειναι αλλη κλαση. Σαν και της dremel. Kανουν διαφορα.

Nαι, το καταλαβα, για τα κοπτικα μονο σε ρωτησα και το επιβεβαιωσες και συ για την ποιοτητα.
Οντως τα αναλωσιμα της proxxon ειτε λαμες ειτε γυαλοχαρτα, ειτε bits ειναι αλλη κλαση. Σαν και της dremel. Kανουν διαφορα.

Έτσι είναι, όταν δεν έχεις καλό εργαλείο ή δεν έχεις λεφτά για ακριβό τα καλά αναλώσιμα κάνουν τη διαφορά. Η Parkside έχει έξυπνη πολιτική, φτηνά εργαλεία
αλλά και συμβατά με εξαρτήματα του εμπορίου

Έτσι είναι, όταν δεν έχεις καλό εργαλείο ή δεν έχεις λεφτά για ακριβό τα καλά αναλώσιμα κάνουν τη διαφορά. Η Parkside έχει έξυπνη πολιτική, φτηνά εργαλεία
αλλά και συμβατά με εξαρτήματα του εμπορίου

Ισχυουν και τα δυο που ειπες απολυτα!

Εχω μια πλαστική εξωτερική ντουλάπα αρκετών ετών, και τώρα τελευταία ενώ φαίνεται να κλείνουν καλά οι πόρτες (και μάλιστα ελαφρώς σφηνωτά) με τους αέρηδες τις τελευταίες μέρες την βρίσκω ανοικτή κάθε πρωί....

Σκεφτομουν να κολλήσω εσωτερικά και περιμετρικά βελκρο ή να βιδώσω μια βίδα στο πάνω και κάτω μερος των 2 φυλλων έτσι ώστε να κλείνει περισσότερο σφηνωτα και να βρίσκει αντίσταση στο άνοιγμα.

Ποιο να προτιμήσω?

Ωραια ιδέα! Ουτε που μου πέρασε από το μυαλό....
Ισως πάρω μια συρταρωτή γιατί μάλλον θα βολέψει καλύτερα.

Δεν ειμαι σιγουρος οτι θα σε βολεψει καλυτερα. Το μανταλο που λεει ο Κενζο ειναι πολυ πιο ευχρηστο.
Αν θελεις κατι απλουστερο βαζεις και γαντζο αφου οι πορτες κλεινουν κανονικα και θελεις απλα να μην ανοιγουν απο τον αερα.
show_image_in_imgtag.php

Αντιθετως σε μαλακό υλικο στήριξης όπως η ντουλάπα σου με στρεβλώσεις αυτο που σου έβαλα ειναι πιο βολικό και πρακτικο .

σκέφτηκα για συρταρωτό επειδή κάτω ακριβώς από τα "χερούλια" έχει 2 οπές για κλειδαριά προφανώς και έλεγα να τις εκμεταλλευτώ

IMG_3036.jpg

σκέφτηκα για συρταρωτό επειδή κάτω ακριβώς από τα "χερούλια" έχει 2 οπές για κλειδαριά προφανώς και έλεγα να τις εκμεταλλευτώ

View attachment 123565
Έχω την ίδια ντουλάπα σε εξωτερικό χώρο και η αληθεια ειναι ότι δεν βολεύει να κανεις κάτι εκει κάτω για συχνή χρήση . Τέτοιου είδους μανταλα σαν αυτο που σου έβαλα υπάρχουν και σε πλαστικο . Η επιλογή δικη σου , ότι σε βολεύει . :-)

Οκ. Επομενως ζητάω πλαστική ασφάλεια ίσια και τοποθέτηση 2 δάκτυλα κάτω (?) από τα χερούλια.

View attachment 123565

Αφου εχει ετοιμες οπες απο κατω δεν παιρνεις ενα λουκετο και απλα να το περνας ξεκλειδωτο ,να κουμπωνει και να το βγαζεις για να ανοιγει,γιατι να ανοιξεις νεες τρυπες.

Οκ. Επομενως ζητάω πλαστική ασφάλεια ίσια και τοποθέτηση 2 δάκτυλα κάτω (?) από τα χερούλια.
Μανταλο πόρτας λέγεται , έτσι να το ζητήσεις για να ψαχτεις πιο εύκολα . :-)

Καραμπινερ !!!!!!! Μας έχεις κουφάνει μεγάλε !!! τι είναι πάλι αυτό ...σε καραμπίνα πάει το μυαλό μου !!!!

Ορειβατικό εξάρτημα με πλείστες άλλες χρήσεις...πολλοί τα λένε απλά "κλιπς"
3410.jpg