Μικρό αφιέρωμα στον John Lennon

Όπως λέει και ο Νηλ, "I Believe In You"!
Άννα μπράβο, συνέχισε...

Απάντηση: Re: Μικρό αφιέρωμα στον John Lennon

Ο Λεννον ήδη είχε ένα γάμο και ένα παιδί που δεν το ήθελε. Συν μια νέα σχέση με ένα όχι τυχαίο πρόσωπο. Είπε άλλωστε ο ίδιος ότι ο Julian ήταν ένα λάθος (mistake) ενώ ο Sean προγραμματισμένη απόφαση.

Ο καημένος ο Jules... το αστείο είναι ότι μοιάζει φτυστός ο πατέρας του! Λες και τους δύο ...Jay Lo :p τους έβγαλε η ίδια μήτρα.

latest

John+Lennon+Rock+N+Roll+551922.jpg

Την ιστορία φαντάζομαι τη γνωρίζετε, ότι ήταν από μία επίσκεψη του Μακκα στη Σύνθια και τον Jules, που δεν μπορούσε να το χωνέψει ο Μάκκα ότι ο φίλος του το είχε παρατήσει το κακόμοιρο, που ξεπήδησε το Hey Jude (hey Jules, αρχικά)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

....όπως επίσης και την ιστορία του παιδικού σκίτσου του Jules, από το οποίο ξεπήδησε η Lucy.

το "αστείο" βασικά είναι οτι ο Julian είναι εξαιρετικός μουσικός, και τραγουδάει όπως ο πατέρας του... (ο άλλος, ο Sean είναι βασικά...καλλιτέχνης)

Το άλλο αστείο είναι ότι βασικά ο μπαμπάς του, του έκανε δώρο μια κιθάρα....
Το άλλο αστείο είναι ότι η μάνα Synthia που έτρεχε απο συναυλία σε συναυλία όσο ήταν άγνωστοι και γνωστοί, αναγκάστηκε να πουλήσει όλα τα αναμνηστικά σε δημοπρασία και να γράψει και βιβλίο για να αναθρέψει το παιδί που δεν ήθελε ο άλλος...

που ερχοντουσαν σε αντιθεση στην πραξη με το ιδεολογικο "κινητηρα" peace & love του Λενον, κανοντας τον ιδιον ενα απο τις πιο αντιφατικες προσωπικοτητες του Ροκ και ισως της μουσικης γενικα

Να με συγχωρείς, αλλά το peace & love ο Τζων ποτέ του δεν το "πούλησε". Δεν νομίζω να άνοιγε κόντρα η κυβέρνηση Νίξον με έναν απλό μεταπράτη μιας "εικόνας". Ό,τι έκανε το έκανε για την πάρτη του. Σιγά μην ήταν και κανένας ...Bono.

Τώρα ότι είχε χρήματα και ζούσε στο Dakota... Δλδ τι θα έπρεπε να έχει ένας μουσικός -δεν σου βάζω *αστέρας*- της κλάσης του Λέννον; Εδώ έφτασαν τα Σκαθάρια κάποιες χρονιές να είναι το νο. 2 εξαγώγιμο προϊόν της βρετανικής οικονομίας.... διανοείσαι για τι μεγέθη μιλάμε; Βέβαια ψίχουλα από αυτά κατέληγαν στο γκρουπ, ας όψεται η φορολογία 95% (it's one for you, nineteen for me), οι κ.κ. Wilson & Heath και φυσικά η ίδια η δική τους "φορολογική" κακοδιαχείριση και επαρχιώτικη αγνότητα. Ακόμη και στις ημέρες μας, υπολογίζεται ότι φέρνουν περίπου 1,5 δισ. $ στην οικονομία του Λίβερπουλ ετησίως... Το να κατηγορούμε τον Τζων ότι πήρε μια Rolls και την έβαψε χίπικια ή ότι έμενε στο κτήριο Dakota είναι το λιγότερο υποκρισία ή εθελοτυφλία. Πρέπει πρώτα να έχει απορρίψει κανείς σύμπασα τη σύγχρονη μουσική σκηνή, μουσικούς και στερέωμα, για να φτάσει να μπορεί να πει κάτι τέτοιο.

Re: Απάντηση: Re: Μικρό αφιέρωμα στον John Lennon

Να με συγχωρείς, αλλά το peace & love ο Τζων ποτέ του δεν το "πούλησε". Δεν νομίζω να άνοιγε κόντρα η κυβέρνηση Νίξον με έναν απλό μεταπράτη μιας "εικόνας". Ό,τι έκανε το έκανε για την πάρτη του. Σιγά μην ήταν και κανένας ...Bono.

Τώρα ότι είχε χρήματα και ζούσε στο Dakota... Δλδ τι θα έπρεπε να έχει ένας μουσικός -δεν σου βάζω *αστέρας*- της κλάσης του Λέννον; Εδώ έφτασαν τα Σκαθάρια κάποιες χρονιές να είναι το νο. 2 εξαγώγιμο προϊόν της βρετανικής οικονομίας.... διανοείσαι για τι μεγέθη μιλάμε; Βέβαια ψίχουλα από αυτά κατέληγαν στο γκρουπ, ας όψεται η φορολογία 95% (it's one for you, nineteen for me), οι κ.κ. Wilson & Heath και φυσικά η ίδια η δική τους "φορολογική" κακοδιαχείριση και επαρχιώτικη αγνότητα. Ακόμη και στις ημέρες μας, υπολογίζεται ότι φέρνουν περίπου 1,5 δισ. $ στην οικονομία του Λίβερπουλ ετησίως... Το να κατηγορούμε τον Τζων ότι πήρε μια Rolls και την έβαψε χίπικια ή ότι έμενε στο κτήριο Dakota είναι το λιγότερο υποκρισία ή εθελοτυφλία. Πρέπει πρώτα να έχει απορρίψει κανείς σύμπασα τη σύγχρονη μουσική σκηνή, μουσικούς και στερέωμα, για να φτάσει να μπορεί να πει κάτι τέτοιο.

Εγω δεν αποριπτω τιποτα, ουτε κατηγορω οτι πηρε Ρολς. Καλα εκανε και μου αρεσει οτι εκανε.
Κερδιζε πολα λεφτα και μπραβο του...εδω ποδοσφαιρατζηδες και ειναι πολυεκκατμυριουχοι που μετα 2 σαιζον δεν τους θυμαται η μανα τους ...Αυτος ; Αλοιμονο.
Απλα να ξερουμε την φιλολογια που ακολουθει και που ειναι πλεον μερος της "Ποπ βιομηχανιας".

Απλα σχετικα με το peace, Λενον δεν ηταν τοσο cool ατομο, οπως η εικονα-εικονισμα εικονιζει . Ουτε τοσο Love αν κρινουμε απο τις αφηγησεις αυτων που η αγαπη του τους αφορουσε αμεσα, και ιδιως ενα παραμελημενο παιδι.
ε ναι... δεν ηταν ο Μεσσίας τελικα...

Τεσπα η εποχη ηταν τετοια...πυροτεχνημα αισθησεων και αισθηματων. Ποιοι ειμαστε για να κρινουμε...

Αννα ευχαριστουμε για το πολυ καλο αφιερωμα(μονο μικρο δεν ειναι) και καλως ορισες.:ernaehrung004:

Εννοείται. Όχι μόνο σε μένα, και στον μεγάλο μου. Όλο το καλοκαίρι το wouldn't it be nice τον έπιανα να σιγοτραγουδά -bye-

Re: Απάντηση: Μικρό αφιέρωμα στον John Lennon

Εννοείται. Όχι μόνο σε μένα, και στον μεγάλο μου. Όλο το καλοκαίρι το wouldn't it be nice τον έπιανα να σιγοτραγουδά -bye-
Μεγάλη πέραση στα παιδιά ο Brian, ο δικός μου που είναι 23 μηνών γουστάρει το Heroes and villains!!!

Μεγάλη πέραση στα παιδιά ο Brian, ο δικός μου που είναι 23 μηνών γουστάρει το Heroes and villains!!!

Το ακουσε στο Fantastic Mr Fox, ε;
Είναι κι αυτού του είδους οι "παιδικές" ταινίες ένα κάποιο μπάσιμο στη μουσική... Όπως φυσικα και τι ακούμε εμείς οι γονείς, έστω και ως υπόκρουση γίνεται σταδιακά ένα οικείο άκουσμα... άλλο ένα πρώτο βήμα προσέγγισης ενός έργου. Τους Beatles ο μεγάλος μου τους είχε από την κούνια, τώρα κοντεύει τα 15.

Ποιο αστεία φαση ηταν οταν γυρω στα 4 είχε παθιαστει με το Υποβρύχιο, και εξιστορούσε πώς οι Τέσσερεις νίκησαν τους Μπλου Μίνιζ

Re: Απάντηση: Μικρό αφιέρωμα στον John Lennon

Το ακουσε στο Fantastic Mr Fox, ε;
Είναι κι αυτού του είδους οι "παιδικές" ταινίες ένα κάποιο μπάσιμο στη μουσική... Όπως φυσικα και τι ακούμε εμείς οι γονείς, έστω και ως υπόκρουση γίνεται σταδιακά ένα οικείο άκουσμα... άλλο ένα πρώτο βήμα προσέγγισης ενός έργου. Τους Beatles ο μεγάλος μου τους είχε από την κούνια, τώρα κοντεύει τα 15.

Ποιο αστεία φαση ηταν οταν γυρω στα 4 είχε παθιαστει με το Υποβρύχιο, και εξιστορούσε πώς οι Τέσσερεις νίκησαν τους Μπλου Μίνιζ

Όχι, τον κύριο Fox δεν τον έχει δει ακόμα, απλά πέρυσι το καλοκαίρι όταν αποφάσισα να ακούσω το "Smile" (που έγραφα ότι δεν θα το ακούσω ποτέ μου και μετά έγραψα ότι είναι ο καλύτερος δίσκος ever) τον άκουγε μαζί μου.

Και το βασικό που τόνισε ο Μακ ήταν ότι εκείνη την εποχή είχε μπει ο Alan Klein στη ζωή τους (αφού πέθανε ο Epstein) και ροκάνιζε συστηματικά την περιουσία τους.
Οι άλλοι τρεις αδιαφορούσαν αν θα του δίνανε 5 ή 10 ή 20%....Θεωρούσαν ότι βγάζανε πολλά ήδη.
Και ο Paul ήταν PR man. Το έχουν παραδεχτεί πολλοί. Οι άλλοι τότε ήταν 3 πουλάκια. Ο Λεννον, Γιόκο, ο Τζωρτζ, Μαχαρίσι και ο Ρίνγκο...3 πουλάκια μόνος του.
Ετσι θεώρησε σωστο να τραβήξει το σκοινί.

ακριβως ετσι και σε καποια στιγμη τα εψαλε στον Λενον και αυτος εγραψε το Steel and glass ενα κτυπημα στον Κlein ...

Υ.Γ ο Μπαιρα δεν θα γραψει κατι ?

.

Ο Μπαιρας δεν ειχε γεννηθεί τοτε....
Πάντως η αυτοβιογραφια της Συνθιας λέει αρκετά και για τον ματζικ Αλεξ....