Μικρό αφιέρωμα στον John Lennon

Re: Απάντηση: Μικρό αφιέρωμα στον John Lennon

Μετα Χριστον προφητης βεβαια,αλλα ...Τσιφ μιλαμε για τον Λενον και τον Μακ.
Συνθεσαρες θα εβγαζαν ακομα κι αν ειχαν εμενα και τον opsim (προτου τους τον φαει ο Γουιλσον-σορρυ Πανο δεν αντεξα :flipout:)....

Και σε αυτούς θα ήμουν και με τον Brian, όταν συζητάμε για τέτοιες μουσικές και στους δυό θα έτρωγα, έπινα και θα τον έδινα!!!:flipout::flipout::flipout:

Υ.Γ. Κλαωσόρισες Άννα στην κατηγορία, σου δοθηκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δεις πως ξεκινάν και πως καταλήγουν οι συζητήσεις εδώ μέσα.
Το μόνο κριτήριο πάντως είναι η αγάπη για την μουσική όλων εδώ χωρίς καμία διάθεση υποβάθμισης της αρχικης παρουσίασης,
Πάω να συνεχίσω τις ακροάσεις κάτι disco κομματιών "Β! Εθνικής" που άφησα στην μέση.

Last edited by a moderator:
Καλά είναι όλα μωρέ (νεοέλληνας)

Απλά έχουμε και τις προσωπικές ιστορίες που μας βαραίνουν
Εγώ στα 11 άκουγα Tears for Fears και έτρωγα μπουλινγκ από τα αγοράκια της γειτονιάς που έπαιζαν ποδόσφαιρο με πλαστικό μπουκαλάκι πορτοκαλάδας αντί για μπάλα, αλλά και από τα κοριτσάκια που έπαιζαν μανιωδώς σκοινάκι μέχρι να σβήσει ο ήλιος
Όλα αυτά τα προσαρμοσμένα επέστρεψαν μετά από καμιά επταετία στον απροσάρμοστο να του μάθουν τους Tears επειδή οι τελευταίοι έκαναν κοπι πάστε τους Beatles (showing the seeds of love)
Τότε ήταν που μου μίλαγαν με υπερηφάνεια και για το Yesterday, που τους το έβαλε ο μπαμπάς τους να τους μάθει Ιστορία …
Τα σκοτώνεις η δεν τα σκοτώνεις κύριε δικαστά.???:flipout::flipout::flipout:

Και έτσι από τότε αποφάσισα πως η ζωή μου θα κυλήσει χωρίς beatles αλλα´και χωρίς δάκρυα (Tears)

Λίγο δύσκολο χωρίς Beatles όταν έχουν επηρεάσει περίπου ό,τι περπατάει. Και να μην θέλεις όλο και κάπου τους ακούς.

Πάντως ο δικός μου πατέρας δεν άκουγε Beatles. Μόνος μου τους ανακάλυψα όταν βγήκαν τα CD. Του άρεσαν όμως οι BG's του συγχωρεμένου.

αυτό το τσιτάτο, εγώ αλλιώς το θυμάμαι...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και έτσι από τότε αποφάσισα πως η ζωή μου θα κυλήσει χωρίς beatles αλλα´και χωρίς δάκρυα (Tears)

ζωή χωρίς Μπήτλς....είναι τζατζίκι χωρίς σκόρδο....

Καλά είναι όλα μωρέ (νεοέλληνας)

Απλά έχουμε και τις προσωπικές ιστορίες που μας βαραίνουν
Εγώ στα 11 άκουγα Tears for Fears και έτρωγα μπουλινγκ από τα αγοράκια της γειτονιάς που έπαιζαν ποδόσφαιρο με πλαστικό μπουκαλάκι πορτοκαλάδας αντί για μπάλα, αλλά και από τα κοριτσάκια που έπαιζαν μανιωδώς σκοινάκι μέχρι να σβήσει ο ήλιος
Όλα αυτά τα προσαρμοσμένα επέστρεψαν μετά από καμιά επταετία στον απροσάρμοστο να του μάθουν τους Tears επειδή οι τελευταίοι έκαναν κοπι πάστε τους Beatles (showing the seeds of love)
Τότε ήταν που μου μίλαγαν με υπερηφάνεια και για το Yesterday, που τους το έβαλε ο μπαμπάς τους να τους μάθει Ιστορία …

Αφού και εσύ γουστάρεις τραγούδια "Β! Εθνικής και Ερασιτεχικών Σωματείων", πόσο μάλλον αν πρόκειται για ντισκιές.
Τους TFF τους σταμάτησα όταν αγόρασα το "Seeds of love", έμεινα στα δύο πρώτα τελικά

Εδώ θέλω να ζητήσω τα φώτα σας γιατί κάτι δεν καταλαβαίνω......

"Tomorrow Never Knows" is a song by the English rock band the Beatles, released as the final track on their 1966 studio album Revolver. Credited as a Lennon–McCartney song, it was written primarily by John Lennon.

Τι να σημαίνει αυτό?
Είδε ο Paul κομμάτι 30 χρόνια μετά από την εποχή του και θέλησε να βάλει το όνομα του για να μην τον λένε χάχα?

υ.γ ...μιλάμε για ένα από τα πιο επιδραστικά κομμάτια στην Ιστορία της ποπ....

"Tomorrow Never Knows" is a song by the English rock band the Beatles, released as the final track on their 1966 studio album Revolver. Credited as a Lennon–McCartney song, it was written primarily by John Lennon.

Τι να σημαίνει αυτό?
Είδε ο Paul κομμάτι 30 χρόνια μετά από την εποχή του και θέλησε να βάλει το όνομα του για να μην τον λένε χάχα?

Αυτο μπορει να σημαινει πολλα...το πιο απλουστευμενο ο Λενον ειχε κανει ενα σκιτσο. Οι Λενον-Μακαρτνευ μετα πανω σ'αυτο το σκιτσο, καναν ενα πινακα.

Εμενα οι γονεις μου ειχαν ηδη 2 LP των beatles. Στην Parlophone νομιζω... Το Help & το please please me...

Οταν ημουν πολυ νεος λοιπον, μην πω μικρος, και αφου δεν ειχα ακομα ουτε δικη μου δισκοθηκη ουτε στερεο ουτε τιποτα, τα ακουγα τα ξαναακουγα και δεν πιστευα στ'αυτια μου !!! Πως ειναι δυνατον να υπαρχουν δισκοι με τοσο καταπληκτικα τραγουδια Απο την αρχη ως το τελος...Αναμεσα σε Θεοδωρακηδες και Μαρκοπουλους που ακουγε ο πατερας μου αλλα και κατι τζαζ που ακουγαν απο σποντα γιατι τα αγοραζαν στους Αμερικανους αυτοι οι δισκοι ηταν για μενα μια Οαση. Ακομα δεν ηξερα τι σημαινει Ροκ. Αμεσως μετα το ψαξα.

Τελικα για μενα δεν μπορεις να ζησεις χωρις Beatles εαν εχεις κανει αυτην την εμπειρια συναντηση μαζι τους και με την εποχη τους.
Μπορεις να ζησεις χωρις Λενον, και χωρις Μακαρτνευ για μενα χωρις προβημα, αλλα χωρις τα σκαθαρια δυσκολη η ζωη.

βεβαια ειχαμε και singles... αμ πως....αλλα νομιζω τους γονεις μου ποτε δεν τους αγγιξε. Ισως τους ενδιεφεραν αλλα πραγματα τοτε.

Last edited:
Απάντηση: Re: Μικρό αφιέρωμα στον John Lennon

Τι να σημαίνει αυτό?

Υπήρχε μια άτυπη συμφωνία μεταξύ του Τζων και του Πωλ, ήδη από την εποχή των Quarrymen (δλδ σχεδόν από πιτσιρίκια!), πως όποιο τραγούδι έγραφαν θα αποδιδόταν από κοινού και στους δύο, ανεξαρτήτως της συνεισφοράς του καθένα.

Γενικά τα δικαιώματα των τραγουδιών τους είναι μια πονεμένη ιστορία.... θα περίμενε κανείς να έχουν ....xiesτεί στο τάληρο και μόνο από τα royalties, αλλά μόνο έτσι δεν έγινε.... και με το Yesterday να κατέχει ρεκόρ Γκίνες ως το πιο πολυηχογραφημένο τραγούδι όλων των εποχών.

Αμαρτία εξομολογημένη δεν είναι αμαρτία έτσι;
Πάνω στην ..."κόντρα" για το Ποιός είναι ο καλύτερος (sic) δεν έχω άποψη. Τη θεωρώ άνευ σημασίας.
Αλλά με εκπροσωπεί η αντίδραση της Carola Dibbell μόλις άκουσε τα μαντάτα για τη δολοφονία του Lennon.
Γύρισε και είπε στον άντρα της: "Why is it always Bobby Kennedy or John Lennon? Why isn't it Richard Nixon or Paul McCartney?"

Νομίζω ότι τον αδικεί λιγάκι τον Μάκκα το παραπάνω. Εγώ νομίζω ότι του βγήκε το όνομα του υπολογιστή μόνο και μόνο επειδή ήταν πιο προσγειωμένος τη στιγμή που ο άλλος πετούσε αητό.

Νομίζω ότι τον αδικεί λιγάκι τον Μάκκα το παραπάνω. Εγώ νομίζω ότι του βγήκε το όνομα του υπολογιστή μόνο και μόνο επειδή ήταν πιο προσγειωμένος τη στιγμή που ο άλλος πετούσε αητό.

Εγώ πάλι πιστεύω πως εκπροσωπεί κάποιους για τους οποίους, εκείνα τα μακρινά χρόνια, όλο το Ροκ που άξιζε να λέγεται έτσι, πετούσε αητό.

Πάω να συνεχίσω τις ακροάσεις κάτι disco κομματιών "Β! Εθνικής" που άφησα στην μέση.

θα σκάσω, το ξέρεις..
δώσε ένα δυο β´κατηγορίας?
να δω που έχεις μπλέξει (ζακέτα να πάρεις-bye-)

.................................................

Η δήλωση πάντως ακούγεται σε έμενα κάπως διφορούμενη...

Μήπως δηλαδή την κάνει αυτός που υπολείπεται των όσων έχουν επενδυθεί πάνω του?
Η αλλιώς αυτός που κατά μία έννοια διαψεύδει το όραμα του (όχι ο ίδιος αλλά η γενικότερη κατάσταση)?
Ο δεν φυλάω τον κ@λ@ μου.....γενικώς....
Η ο ρομαντικά εκτιθέμενος

υγ..........Μάθαμε και την Carola Dibbell .....

Εγώ πάλι πιστεύω πως εκπροσωπεί κάποιους για τους οποίους, εκείνα τα μακρινά χρόνια, όλο το Ροκ που άξιζε να λέγεται έτσι, πετούσε αητό.

Μαγεία!!!!!:grinning-smiley-043

"Why is it always Bobby Kennedy or John Lennon? Why isn't it Richard Nixon or Paul McCartney?"

υπάρχει εδώ:

http://www.robertchristgau.com/xg/music/lennon-80.php

"...As I began writing it bothered me that I wouldn't know much about the alleged killer, Mark David Chapman, until after deadline. Then I decided that whether the putative motive was ambulatory anomie or personal ressentiment or even twisted politics, the underlying pathology would be the same--the anonymous eating the famous like a cannibal feasting on testicles. But that's too simple. As my wife said despondently an hour after the event: "Why is it always Bobby Kennedy or John Lennon" Why isn't it Richard Nixon or Paul McCartney?" The fact is obvious enough. Dylan, of course. Jim Morrison, possibly. Neil Young, conceivably. But Paul McCartney? Neil Diamond? Graham Nash? George Harrison? Ringo Starr? Never--because they don't hold out hope, even if they'd sort of like to be able to. Joh Lennon held out hope. He imagined, and however quietistic he became he never lost that utopian identification. But when you hold out hope, people get real disappointed if you can't deliver. You're famous and they're not--that's the crux of your relationship. You command the power they crave--the power to make one's identity felt in the world, to be known. No matter that the only thing you're sure it's good for is room service. No matter that you're even further from resolving anyone's perplexities than the next bohemian, artist, or intellectual. You're denying your most desperate admirers the release they need, and a certain percentage of them will resent or hate you for it. From there, it only takes one to kill. "

Ο Πωλ πήρε τη γυναίκα του και ένα δυό φίλους.
Του βγάζω το καπέλο.
Και έβγαλε συνθεσάρες.

ακριβως ετσι π.χ
στο δευτερο του σολο lp το 1980
το ηχογραφησε μονος σπιτι του χωρις μικτη
με ενα studer και ακουγεται βεβαια εντελως flat low-fi
π.χ. το hit ''coming up'' ηταν αδυνατο να βγει σε single μιλαμε εποχη βινυλιου
και ο μακα εβγαλε μια live version ''live at glaskow'' ε αυτο πηγε νουμερο 1 για 4 εβδομαδες
οτι ηθελε τους εκανε ... μονο απο την τουαλετα δεν ηχογραφουσε τοτε...

Συγγνώμη αλλα αυτό το temporary secretary ειχα υην ατυχια να το ακουσω πριν τους δισκους των Σκαθαριων. Έκανα καιρο να το ξεπερασω.

Εγώ το ακούω τώρα.....για πρώτη φορά

καλό ηλεκτρονικό background
συμπαθητικές γέφυρες
το και καλά minimal ρεφρέν στην αρχή εντυπωσιακό μετά κουραστικό...
και βέβαια
το αιώνιο πρόβλημα τον Paul
τα κουπλέ
τραλαρι τραλιρά....
3/5

Εγώ το ακούω τώρα.....για πρώτη φορά

..
3/5 ????????????

καλο παιδί ειμαι γαμώτο:ridinghorse:

Αμαρτία εξομολογημένη δεν είναι αμαρτία έτσι;
Πάνω στην ..."κόντρα" για το Ποιός είναι ο καλύτερος (sic) δεν έχω άποψη. Τη θεωρώ άνευ σημασίας.
Αλλά με εκπροσωπεί η αντίδραση της Carola Dibbell μόλις άκουσε τα μαντάτα για τη δολοφονία του Lennon.
Γύρισε και είπε στον άντρα της: "Why is it always Bobby Kennedy or John Lennon? Why isn't it Richard Nixon or Paul McCartney?"

μα προφανώς για να υπάρξει μια λογική αντιστοίχιση.
Ασε τώρα μην αρχίζουμε τα λινκς για το Paul is dead....

(btw τώρα κυκλοφοράει νέα θεωρία συνομωσίας. Για όλα φταιει ο Pete Best επειδή τον σουτάρανε. Υπάρχει απίστευτο βιντεάκι....)

Τι να σημαίνει αυτό?

είναι που δεν ασχολήθηκες ποτέ... με τους Beatles ΚΑΙ τους TFF....

ΕΝΑΣ βασικός άγραφος κανόνας υπήρχε...
Ο καθένας γράφει το κομμάτι του, έχει τον πρώτο λόγο, το τραγουδάει ο ΙΔΙΟΣ και μπαίνει κοινή υπογραφή. Όσα δε, είναι ...ψιλοφαιδρά τα τραγουδάει ο Ρίνγκο....

να με σχωρνάτε, αλλά το 1968-9 οι τρείς πετάγανε αετό και ο τέταρτος προσπαθούσε να τους γλυτώσει από την κατρακύλα...
Το τι αγοράζανε δε λέγεται.
Το τι τους έπεισε ο Αλέκος να ψωνίσουν δεν περιγράφεται.
Ο Λένον ήταν απίστευτος χάνος. Καλά το είπε ο Τάσος. Ο Τζωρτζ είδε ένα σιτάρ και τάκανε πάνω του. Ο Ρίνγκο....
Τα ίδια λέει και ο Μάρτιν. Δεν ήξερε πως να διώξει τον Αλέκο.
Ερχόταν στο στούντιο και τους έλεγε 4κάναλο? Γράφετε με 4κάναλο? Και έταζε στον Λένον, θα σου φιτάξω εγώ 72κάναλο. Και ο Μάρτιν έβγαζε σπυριά....

ΕΝΑΣ βασικός άγραφος κανόνας υπήρχε...
Ο καθένας γράφει το κομμάτι του, έχει τον πρώτο λόγο, το τραγουδάει ο ΙΔΙΟΣ και μπαίνει κοινή υπογραφή. Όσα δε, είναι ...ψιλοφαιδρά τα τραγουδάει ο Ρίνγκο....

Επίσης: ο Τζώρτζ δεν συμμετέχει στον κανόνα. Ό,τι γράφει (επειδή είναι ....μπούρδα) ας το υπογράψει μόνος του...

(αυτή εννοείται είναι η μυστική κρυφή συμφωνία των δύο)

E, εδω του χαρισες το σερβις LOL !

Kαι μαρκαρε ...!!! (βεβαιως βεβαιως ) ... :firstprize: :BDGBGDB55:

Αλλά βέβαια την καλύτερη τιμωρία τους την έφερε ο Φρανκ Σινάτρα...
"Το καλύτερο τραγούδι των Lennon McCartney είναι το Something..."