Μικρο-αθορυβο+να τα κανει ολα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μικρο-αθορυβο+να τα κανει ολα!

Μικρό αθόρυβο και να τα κάνει όλα, το μυαλό μου πάει μόνο σε mini-itx με Intel Core i3 ή i5 και με δυνατότητα να πέρνει εξωτερική κάρτα γραφικών.

Βέβαια μιλάμε για σχεδόν αθόρυβο PC αφού στην καλύτερη θα έχει έναν 12" ανεμιστήρα.

Τώρα αν πάμε σε λύση m-atx τότε αυξάνονται οι επιλογές αλλά σίγουρα μεγαλώνουμε σε μέγεθος.

Τα ίδια πιστεύω και εγώ. Τουλάχιστον μέχρι τους Llano... (αν βγουν και αυτοί βέβαια σε mini itx, κανείς δεν ξέρει, αλλά η λογική λέει "γιατί όχι")

Καλή επιλογή για την πρώτη περίπτωση δείχνει να είναι ο core i3 2100T με μόλις 35W TDP, όπου το σύστημα θα είναι εύκολο να γίνει σχεδόν αθόρυβο αφού με τόσο μικρή κατανάλωση, και η εκλυόμενη θερμότητα θα είναι πολύ μικρή.

Σίγουρα όμως με εξωτερική κάρτα γραφικών... με παθητική? ψύξη...

Σίγουρα όμως με εξωτερική κάρτα γραφικών... με παθητική? ψύξη...

Οπότε με μια ΑΤΙ 5450 ή με μια Nvidia GT 430 (Αν βρεθεί με παθητική ψύξη) και έναν SSD, το σύστημα και θα.....φυσάει αλλά και θα είναι κοντά στο αθόρυβο.

Για κουτάκι mini itx (με IR ενσωματωμένο κατα προτίμηση) αποφασίσαμε?

26042011994.th.jpg
[/URL]

Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
26042011993.th.jpg
[/URL]

Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
αν και δεν θελω να μονοπωλησω , βαζω τις φωτο μονο και μονο για να πω την σκεψη μου.Ο ενισχυτης ειναι σχετικα μαζεμενος.Ενα αχαρο κουτι με 44cm βαθος , εκτος του οτι θα εβγαινε προς τα εξω αρκετα θα ηταν και αθλιο οπτικα.Για αυτο και τρωγομαι.Βεβαια οχι οτι ειναι υποδειγμα αυτα που εχω και τιποτα σημαντικο , αλλα ειναι με προσπαθεια και με αιμα :D.
Το PCH , αν και οι φωτο ειναι απο κινητο , χανεται κατω απο την τηλεοραση (στις φωτο δεν αποδιδεται καλα το οπτικο αποτελεσμα).
Δεν εχω κανενα προβλημα στο να εινια και ψειρα το pc.ΑΛΛΑ θελω να το βαλω πανω ή κατω απο τον ενισχυτη (αναλογα το κουτι) και να ασχολουμαι ΜΟΝΟ με τις αναβαθμισεις XBMC και να χαζευω οτι χαζευω.
I3 και ΑΤΙ εξωτερικη? κανενα προβλημα.AMD και καρτα ? επισης κανενα προβλημα.Αλλα να ανοιγω εστω και χειροκινητα το ΤΜΤ και να παιζει BR χωρις σπασιμο.Τα ιδια και στο XBMC.
Πιστευα οτι τα παιχνιδια , ειναι αυτα που ειναι αδηφαγα σε ισχυ και απαιτησεις , και οτι η εικονα πια , ειναι κατι λυμενο και ευκολο.

το πρωτο κουτακι λοιπον http://www.visionstudio.gr/prodinfo...manuf=undefined&sort=undefined&step=undefined φαινεται μια χαρα.Παραβλεπω οτι δεν εχει ir , και το συμπληρωνω με την φτηνη λυση που ειχα πει πιο πανω .Μαζεμενο και ομορφο.Θα χωραει ομως μια ΑΤΙ μεσα?αν ναι , και αν δεν εχει προβλημα , τοτε οποια και miniItx διαλεξει καποιος , δεν θα εχει προβλημα (προσωπικα θα επαιρνα AMD).
Aν οχι συζηταμε για το τελευταικο κουτι και το κοστος πια , θα ανεβει αρκετα , οχι μονο γιατι το κουτι ειναι διαφορετικο , αλλα επειδη βαζουμε οτι θελουμε μεσα και ετσι ανοιγει η ορεξη (εγω ισως πηγαινα και σε 6πυρηνο) :p

σκληρο δισκο εξωτερικο εννοεις? αν ναι δεν νομιζω να εχει προβλημα

Απάντηση: Re: Μικρο-αθορυβο+να τα κανει ολα!

εμενα αυτο μου αρεσει και για το μεγεθος και για την τιμη του......

http://cgi.ebay.com/Plastic-Mini-IT...&otn=5&po=LVI&ps=63&clkid=8730943036511545452

Προτιμώ το Μ350 με αντίστοιχο "look" αλλά πολύ καλύτερο αερισμό...

Αυτο το κουτι με 75watt τροφοδοτικο θα μπορουσε να παιξει
με μια μητρικη Ε350 zacate και ενα σκληρο δισκο χωρις προβληματα ή
το τροφοδοτικο ειναι μικρο ?

http://www.visionstudio.gr/prodinfo...manuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

Πιστεύω πως άνετα... 20-40W περίπου θα καίει σύνολο μαζί με τον εσωτερικό του δίσκο.

Απάντηση: Re: Μικρο-αθορυβο+να τα κανει ολα!

Προτιμώ το Μ350 με αντίστοιχο "look" αλλά πολύ καλύτερο αερισμό...

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ... (όντας κάτοχος Μ350)...

για τα κουτιά που λέμε βέβαια..
ΔΕΝ χωράει κανονική κάρτα γραφικών... (δεν ξέρω αν γίνεται με χρήση Riser)..

Να κάνω μια περίεργη ερώτηση-πρόταση;
Το "Μικρο-αθορυβο+να τα κανει ολα!" δε φέρνει καθόλου στο μυαλό τα διάφορα οικονομικά λάπτοπ που κυκλοφορούν;
Πραγματικά μικρά, σχεδόν αθόρυβα, τα κάνουν πραγματικά όλα, ελάχιστη κατανάλωση, αρκετά έχουν τηλεκοντρολ κλπ. (ίσως μόνο στον τομέα των εξόδων ήχου θέλουν λίγη μελέτη).
Μήπως αυτή είναι μια επιλογή που εξυπηρετεί όλα τα ζητούμενα;
Ειδικά κάποια με τους νέους i5 και δυνατές κάρτες γραφικών (π.χ. nVidia 540m εγώ αγόρασα ένα εδώ και λίγες μέρες με κάρτα ΑΤΙ 6770m) που ξεκινάνε από 600 ευρώ (ανάλογα με τις απαιτήσεις).

Αν ο φίλος θέλει να του προτείνω συγκεκριμένη σύνθεση (mATX & AMD) ας μου στείλει μήνυμα. Πάντως για XBMC νομίζω καλύτερα θα ήταν σύνθεση με nVidia στα γραφικά...

Απλά διαλέγοντας καλό hardware ΔΕΝ κάνουμε το τέλειο PC που θα τα κάνει πάντα όλα άψογα αλλιώς το σπάμε ;) Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες η άρτια λειτουργία, καλό είναι να το θυμάται ο φίλος μας.

Όχι δεν μιλούσα για gaming PC...

απλά αν πάμε σε ι3 θα πρέπει να μπει και κάρτα γραφικών για να είμαστε εντάξει στα 23.976...

αν πάμε σε AMD νομίζω εκεί δεν χρειάζεται...

Μιλάμε για μικρό (άρα σίγουρα ΜΙΝΙ ΙΤΧ), αθόρυβο, σίγουρα να παίζει full HD ταινίες ΑΨΟΓΑ, σίγουρα να βγάζει HD ήχο, torrent client, περιήγηση στο internet, και (αν βάλεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών) να παίξεις και λίγο (φυσικά όχι σε full settings γιατί αλλιώς πάμε αλλού)...

Πάντως, ευτυχώς, υπάρχουν επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός...

Θα μπορούσε κάποιος να πει για ΙΟΝ2 (ΑΤΟΜ)... ΑΛΛΑ...
για τα δεδομένα μου ήταν αρκετά αργό... (μια και πάμε σε περιβάλλον Win7)
και ζεσταινόταν πολύ...

ΙΟΝ(2) και HD audio δεν...

Αν τα θέλει κάποιος όλα με κάπως αυξημένο κόστος, η λύση αυτή τη στιγμή είναι mini itx M/B 1155, i3 2100T, και μια μικρή fanless ΑΤΙ. Και όπως είπα παραπάνω, αυτά μέχρι τους Llano... τότε το ξανασυζητάμε.

Αν κάποιος τα θέλει όλα, αλλά στο ελάχιστο κόστος και μπορεί να αποδεχτεί την χαμηλή ισχύ του επεξεργαστή, τότε fusion APU (E350). Πάντα mini itx αφού θεωρήσαμε δεδομένο το μικρό μέγεθος.

Last edited: