Μικρο-αθορυβο+να τα κανει ολα!

επαγγελματικο ηταν (octavia superB)και μεταχειρισμενο-κατι να το μαζεψω απο εδω και απο εκει , εμεινα ρεστος..τεσπα
@Portioli θα κανω λιγο υπομονη και θα του πεταξω μεσα και ενα δισκο ssd και πιστευω να πεταει μετα

Λοιπόν....μετά απο καιρό βρίσκω λίγο χρόνο να μοιραστώ πρώτες εντυπώσεις. Το σύστημα το έζησα εχθές. Τα windows περαστηκαν απο USB stick μέσα σε ένα εικοσαλεπτο. Εγκατάσταση xbmc και setup windows media player με codecs πήρε κανά δεκάεπτο. Τον ανεμηστηρα τον δουλεύω στη μεσαία σκάλα και ίσα που τον ακούω σε πλήρη ησυχία δωματίου. Οτι του έχω ρίξει μέσω δικτύου 100σταρι δεν είχε κανένα πρόβλημα. True hd και dts-ma παίζουν κανονικά.
Ο τηλεχειρισμος μέσω iPad και xbmc απλά υπέροχος.

Ξερουμε ποτε θα βγουν στην αγορά οι Llano και Τι τιμες θα εχουν ???

Επισης, σε σχεση με εναν Core 2 duo Ε6750 (πρώτης γενιάς) που έχω στο htpc μου αυτη την στιγμή , ο τετραπύρινος Llano θα ειναι αρκετα πιο γρήγορος και πιο "ευέλικτος" ???

To σκεφτομαι να αναβαθμισω για να μειωσω και την καταναλωση, (χρηση αρκετες ωρες την ημερα) , και την θερμοτητα και το μεγεθος, αλλα ταυτοχρονα να εχω και κατι πιο "συχρονο" και ευέλικτο ..... Σκέφτομαι να φτιάξω ενα μικρό -φορητό HTPC, που θα μπορώ να το παίρνω ΑΝΕΤΑ και στα σπίτια των φιλων μου, να το συνδεουμε με HDMI και ηχοσυστημα και να βλεπουμε τις ταινιες και τις σειρες μας ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ !

Ειδικα τωρα το καλοκαιρι που ολοι μετακινουμαστε προς τις εξοχες μας ....-bye-

Οι Amd παρουσιάζει το 3 δεκαήμερο,
Του Ιούνη τους bulldozer και μετα απο 2 εβδομάδες
Τους llano οποτε υπολόγισε ένα περίπου μήνα και μια βδομάδα.

Ο core2duo που έχεις είναι σίγουρα πιο αδύναμος απο pheno
Άρα και απο llano , αλλα σε απλη αναπαραγωγή δεν θα δεις διάφορα.
Δεν θα σου συνιστούσα να πάρεις μικρό htpc για δουλειές απο δω κι απο κει.

Με ένα laptop με hdmi θα είσαι κομπλε.με 500 και πολλά Λέω είσαι άρχοντας.
Μην σου πω για οικονομία καλύτερα ένα media player
Με σκληρό.

Last edited:
για οποιαδηποτε αναπαραγωγη HD φορματ και οχι παιχνιδια , νομιζω οτι ακομα και ο Ι3 ειναι υπερβολη..ειδα πριν ενα βιντεακι στο youtube που σε εναν AMD-350 , με 3 εφαρμογες ανοικτες ( η μια ηταν αναπαραγωγη 1080p) επαιζει ναι μεν στο 100% αλλα το βιντεο αναπαραγωγης επαιζε ομαλοτατα.
Θελω να πω , οτι περα απο τους ψυχολογικους λογους και τα παιχνιδια , το κυνηγι της δυναμης του επεξεργαστη δεν βγαζει πουθενα (αν προκειται μονο για ταινιες)

Για φορητό media playback, ένα media player... Δεν έχει νόημα να κουβαλάς ολόκληρο πισί. Ενα pico, ένα live ή ένα himedia 600A ή ένα mede8er 400X κλπ, θα σου κάνουν αυτό που θες πιο εύκολα και φυσικά πιο φτηνά.

Οι bulldozer διάβαζα ότι μάλλον πάνε πίσω, Σεπτέμβρη, και σε ποσότητες ακόμα αργότερα. Ισως έχουν θέματα ακόμα (θερμοκρασιών που δεν αφήνει την AMD να σηκώσει συχνότητες μέχρι εκεί που θέλει).

Οι Llano όμως σύντομα... σε κανά μήνα νομίζω. Επιδόσεις ακόμα άγνωστο. Μόνο κάτι demo video της AMD αλλά σε θέματα που είχαν να κάνουν με video αναπαραγωγή και επεξεργασία, φαίνονταν πολύ καλύτεροι από sandybridge με τις ενσωματωμένες intel HD.

i3+GT430 θα χτυπησω και πιστευω να μην με απογοητευσει..εκλεισα και το element q το κουτακι..εχω ψιλοαγχος αν θα με φτασει το τροφοδοτικο..

μια χαρα φαινεται ρε συ !! Γιατι ψοφιμι? για παιχνιδια? με εφτιαξες φιλε lykman !!

Re: Απάντηση: Μικρο-αθορυβο+να τα κανει ολα!

εχετε σκοπό να γινετε ολοι Linuxαδες και ψαχνετε τις nvidia? :BDBDG54:
:flipout::flipout:
μπααα..για windows την θελω , αλλα ειπα να δοκιμασω και κατι αλλο απο ΑΤΙ.Εχω να παρω nvidia καμμια 5ετια !!

εγώ είχα και έχω μια προτίμηση στις nvidia... δεν μπορώ να το κρύψω... βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερες (ειδικά τον τελευταίο καιρό η ΑΤΙ/ΑMD ήταν μπροστά σε πολλά θέματα, και ειδικά σε αυτά τα θέματα που αφορούν τα htpc).
Αντίθετα πιστεύω η nvidia έχει καλύτερες προτάσεις για laptop, ειδικά τις κάρτες που υποστηρίζουν Optimus....
Όμως κάπως πάει να ισορροπήσει την κατάσταση στα htpc... με τις τελευταίες 4ΧΧ και 5ΧΧ...

να ρωτησω κατι ? το εχουμε ξαναπει βεβαια πολλες φορες , αλλα το μονο που θελω να ρωτησω ειναι αν ο AMD E-350 με την καρτουλα που εχει πανω (6310) κανει bitstreaming... το ψαχνω , γιατι με τον AMD γλυτωνω αρκετα λεφτα απο το να παω σε Intel.Περιπου κανενα 200αρι (πιο ακριβη μητρικη+ εξτρα επεξεργαστη+ψυχτρα+καρτα γραφικων).
Απο αρχεια , ειδα στο νετ , οτι τα παιζει σχεδον ολα.Ας φτανει και στο 100% (που δεν νομιζω)
http://www.youtube.com/watch?v=47JtQ6HE79A

Re: Απάντηση: Μικρο-αθορυβο+να τα κανει ολα!

Για φορητό media playback, ένα media player... Δεν έχει νόημα να κουβαλάς ολόκληρο πισί. Ενα pico, ένα live ή ένα himedia 600A ή ένα mede8er 400X κλπ, θα σου κάνουν αυτό που θες πιο εύκολα και φυσικά πιο φτηνά.

Οι bulldozer διάβαζα ότι μάλλον πάνε πίσω, Σεπτέμβρη, και σε ποσότητες ακόμα αργότερα. Ισως έχουν θέματα ακόμα (θερμοκρασιών που δεν αφήνει την AMD να σηκώσει συχνότητες μέχρι εκεί που θέλει).

Οι Llano όμως σύντομα... σε κανά μήνα νομίζω. Επιδόσεις ακόμα άγνωστο. Μόνο κάτι demo video της AMD αλλά σε θέματα που είχαν να κάνουν με video αναπαραγωγή και επεξεργασία, φαίνονταν πολύ καλύτεροι από sandybridge με τις ενσωματωμένες intel HD.
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές φίλε μου! -bye-

Καταρχην : Media player ΔΕΝ θελω να παρω (ειμαι κατα της λογικης αυτης και ποτε δεν πηρα, για πολλους λογους ....περιορισμενες αναβαθμισεις,αυξημενη τιμη σε σχεση με το ΤΙ προσφερουν κλπ ) , και επισης, γιατι θα ηθελα εκτος απο αναπαραγωγή HD υλικου να κανω και αλλα πραγματακια που κανει ενας υπολογιστης, όπως κατεβασμα αρχειων, διαμοιρασμος αρχειων μεσω οικιακου δικτυου, και κανενα μικρο παιχνιδακι (τυπου web-game)....

Αυτην τη στιγμη διαθετω επισης laptop με Core I5 και 4 GB Ram και καρτα Nvidia GT 330M (με Cuda 2) ,που επισης χρησιμοποιω σαν φορητό HTPC για "φορητες" αναπαραγωγες και οχι μονο....

Το συστηματακι με τον Llano (σε υλοποιηση mini-itx) , το σκέφτομαι περισσότερο σαν αναβάθμιση του ΚΥΡΙΩΣ HTPC/desctop μου , με τον Core 2 duo που σου ειπα παραπανω, με σκοπο να το εχω ανοικτό πολλές ώρες στο σπίτι για κατεβασμα, μοιρασμα αρχειων, κανα μικρο παιχνιδακι, μικρή καταναλωση-θορυβο-θερμοτητα (σε σχεση με το "γομαρι" που εχω τωρα), ενώ ταυτοχρονα οταν χρειάζεται να μπορώ να το "σηκωνω" και να το παιρνω και μαζι μου (εχοντας μεσα αποθηκευμενο ΟΛΟ το υλικό μου) χωρίς να χρειαζεται καθε φορα να κανω μεταφορα αρχειων σε media player - laptop για να τα παρω καπου...... Γενικότερα θα ειναι ο ΚΥΡΙΩΣ υπολογιστης του σπιτιου που θα δουλευει τις περισσοτερες ώρες..... Ενω σαν δευτερο συστημα θα εχω και το laptop μου...

ΤΙ ΛΕΣ ? Καλη ιδέα ή οχι ? :grandpa:

Last edited:
τα εχω δει , και τις 18 σελιδες , αλλα πουθενα απο οτι ειδα δεν αναφερεται ξεκαθαρα αν περναει ηχο HD.Γιατι κακα τα ψεματα , με ενα ΤΜΤ χαλαρα βλεπει μια ταινια (και powerdvd 11).Αλλα ετσι και αλλιως και το ΧΒMC θα περασει συντομα bitstreaming

από όσο το έχω ψάξει, HD bitstream κάνει. Αυτό λέγαμε και στο νήμα του xtreamer ultra.
Posted via Mobile Device

Απάντηση: Re: Μικρο-αθορυβο+να τα κανει ολα!

ΤΙ ΛΕΣ ? Καλη ιδέα ή οχι ? :grandpa:

Αμα εσένα σε βολεύει και σε εξυπηρετεί, εγώ τι να πω? Φυσικά και να το κάνεις έτσι! Ομως μην απορρίπτεις τόσο εύκολα τα media players, και ειδικά αυτά τα φτηνά που όμως σε θέματα ταινιών κάνουν -σχεδόν- τα πάντα... Συμπληρωματικά σε ένα htpc, θα σου δώσουν κάποια πράγματα που ένα ΠιΣί δεν μπορεί: αθόρυβη λειτουργία, boot σε 3 δευτερόλεπτα, χρήση σαν συσκευή consumer από ένα τηλεκοντρόλ, χωρίς καμία ανάγκη για drivers, antivirus, codecs, players κλπ. Εχω πια 4 media players, και ακόμα περισσότερα ΠιΣί (laptops κλπ, και ένα καθαρόαιμο htpc). Σε ΟΛΑ βρίσκω και θετικά, και αρνητικά. Και όταν λέμε για φορητότητα, έχεις δει / πιάσει ένα pico ή έστω ένα live?

Οσο για γενικότερα, ναι και εμένα θα μου άρεσε ένα Llano PC που να είναι all around, και HTPC και μάλιστα σε mini itx μέγεθος... απλά δεν ξέρουμε ακόμα τι θα λέει από επιδόσεις. Συν ότι από TDP δεν είναι και κάτι το φοβερό... 65W και άνω (όσο νομίζω και ο c2d που έχεις τώρα).

τα εχω δει , και τις 18 σελιδες , αλλα πουθενα απο οτι ειδα δεν αναφερεται ξεκαθαρα αν περναει ηχο HD.Γιατι κακα τα ψεματα , με ενα ΤΜΤ χαλαρα βλεπει μια ταινια (και powerdvd 11).Αλλα ετσι και αλλιως και το ΧΒMC θα περασει συντομα bitstreaming

περνάει! Οι ΑΤΙ περνάνε εδώ και δύο γενιές.
edit: το αναφέρει και ο Lamosas λίγα ποστ πιο πάνω, με Ε350

Last edited:
Απάντηση: Re: Μικρο-αθορυβο+να τα κανει ολα!

Ο τηλεχειρισμος μέσω iPad και xbmc απλά υπέροχος.

Μου έδωσες ωραία ιδέα! Επίσκεψη στο Android market και δοκιμές το βράδυ!!! :grinning-smiley-043