Μικρό πετρελαιοκίνητο....

Τις προάλλες ήμουν στον οδοντογιατρό και μέχρι να έρθει η σειρά μου διάβαζα περιοδικά. Αφού έμαθα τα πάντα για τη Μενεγάκη τη Βανδή το Νίνο τη Μπεκατώρου τη Δούκισα Νομικού κι όλους τους άλλους πολύ σημαντικούς Έλληνες, είπα να διαβάσω και το AUTOtriti.
Τι το ήθελα; Ξέρεις τι είναι να πληρώνεις τις κάλτσες σου σε βενζίνη (Mini Cooper) και να διαβάζεις οτι το Megane 1.5 diesel έχει κατανάλωση 3,5 L/100 και με ένα ρεζερβουάρ έχει αυτονομία 1714 χλμ.; Παθαίνεις εγκεφαλικό.

Εντάξει... Δεν θα είναι ακριβώς 3,5 L/100, ίσως αυτό να το παιτυχαίνει σε ιδανικές συνθήκες (εκτός πόλης και με ευνοϊκό τυφώνα) αλλά όπως και να το κάνεις μιλάμε για άλλα πράγματα, εντελώς.

Αν και λίγο άτοπη η σύγκριση. Έχουμε ένα Hyundai accent του '03 με κατανάλωση 7,5l και ένα Isuzu dmax του '09 με 8.5l. Το ένα είναι 1400cc 85hp και το άλλο 2500cc turbo 135hp. Αν μάλιστα στο Hyundai ανάψουμε και το ac και δεν πάει μια και καίει τα άντερα του.

Δεν τα συγκρίνω στην καμιά. Το Isuzu πάει αέρα, τραβάει και αεροπλάνο, ξεχνάς το κιβώτιο ταχυτήτων και πολλά άλλα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι είναι αγροτικό και ψηλό με αποτέλεσμα να μην είναι άνετο στα ταξίδια.

Επειδή έχω οδηγήσει και άλλα αυτοκίνητα στα ίδια επίπεδα με το Isuzu δεν τα συγκρίνω. Το πετρέλαιο απλά δεν υπάρχει. Μόνο και μόνο η ροπή φτάνει και περισσεύει. Άλλωστε σήμερα όλα τα αυτοκίνητα φτάνουν πολύ χαλαρά τα 120-150 χλμ και ταξιδεύουν άνετα. Πιο πάνω δεν πας διότι παρανομεις. Άρα θες κάτι έως εκεί που να γαζωνει. Και το πετρέλαιο το κάνει.

Εχει να κανει ΠΟΛΥ με το πως το οδηγας Μπαμπη.

Το δικο μου (S60 Τ3 βενζινη) δινει 6,6 L/100 και μεχρι τωρα ειμαι στα 9.
Βεβαια δεν πληρωνω βενζινη και δεν με νοιαζει αλλα εχω προσπαθησει να κανω διαδρομη με καταναλωση 6 και πραγματικα γινεται.

Εχει να κανει ΠΟΛΥ με το πως το οδηγας Μπαμπη.

Το δικο μου (S60 Τ3 βενζινη) δινει 6,6 L/100 και μεχρι τωρα ειμαι στα 9.
Βεβαια δεν πληρωνω βενζινη και δεν με νοιαζει αλλα εχω προσπαθησει να κανω διαδρομη με καταναλωση 6 και πραγματικα γινεται.

Ναί, σίγουρα... Τις τιμές που δίνουν τις παίρνω σαν ενδεικτικές, δεν υπάρχει περίπτωση να τις πιάσεις, κι αν τις πιάσεις πρώτα θα έχεις πάθει έλκος απ´το άγχος και την αγωνία να αλλάξεις ταχύτητα τη σωστή στιγμή και μην πατήσεις λίγο παραπάνω απ´ότι πρέπει το γκάζι. :p

Εγώ ούτως ή άλλως με το Beverly κυκλοφορώ και δεν έχω τέτοια προβλήματα. Τα πληρώνω όμως όλα μαζεμένα , όταν με πιάνουν χωρίς κράνος και μου ρίχνουν στ' αυτιά. :cool:

Ρε συ... πάλι θα τα λέμε.
Αυτό που θα αντικαταστήσει το Mini θα είναι ένα μικρό, το πολύ 1.5, και οπωσδήποτε πετρέλαιο.
Αυτό που θα αντικαταστήσει το Land Cruiser θα είναι (σχετικά) μεγάλο για να μπορεί να τραβάει/ρίχνει/βγάζει το φουσκωτό και εννοείται πετρέλαιο.
Αυτό που μου έβαλες τι είναι; Μικρό δεν είναι, μεγάλο δεν είναι τί είναι; Κάτι ενδιάμεσο που δεν κάνει για τίποτε;
Σαν τη γοργόνα, ούτε για κρεβάτι ούτε για τηγάνι ! :flipout:

Re: Απάντηση: Μικρό πετρελαιοκίνητο....

Ρε συ... πάλι θα τα λέμε.
Αυτό που θα αντικαταστήσει το Mini θα είναι ένα μικρό, το πολύ 1.5, και οπωσδήποτε πετρέλαιο.
Αυτό που θα αντικαταστήσει το Land Cruiser θα είναι (σχετικά) μεγάλο για να μπορεί να τραβάει/ρίχνει/βγάζει το φουσκωτό και εννοείται πετρέλαιο.
Αυτό που μου έβαλες τι είναι; Μικρό δεν είναι, μεγάλο δεν είναι τί είναι; Κάτι ενδιάμεσο που δεν κάνει για τίποτε;
Σαν τη γοργόνα, ούτε για κρεβάτι ούτε για τηγάνι ! :flipout:

Σε καταλαβα.

Το μονο που θα σου πω, σκεψου αν οντως αξιζει για εσας η αγορα ντιζελ.

ΠΧ:
Ενα ντιζελ κανει 20.οοο ευρω και το αντιστοιχο βενζινα 18.οοο

Μεσα στην πολη, το ντηζελ θα σου καει 5λιτρα στα 100 (~7ευρω) και το βενζινα 6,5 (~11 ευρω). Διαφορα 4 ευρω στα 100 χιλιομετρα.

ΑΝ κανεις 2500 χιλιομετρα τον μηνα, με το βενζινα θα πληρωνεις 100 ευρω παραπανω απο οτι με το ντηζελ.

Η αποσβεση σου θα γινει σε 25 μηνες (μετα απο 62500 χιλιομετρα)

ΑΝ κανεις 1000χλμ τον μηνα, θα πληρωνεις 40 ευρω παραπανω και θα κανεις αποσβεση... ποτέ

Σημειωσε, οτι τα μικρα πετρελαιοκινητα υποφερουν μεσα στην πολη....

Αν το φουσκωτο δεν ειναι 12 μετρα με καμπινα και 500 αλογα εσω/εξω, και ενα Jimni μπορεί να το τραβάει/ρίχνει/βγάζει ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μικρό πετρελαιοκίνητο....

Αν το φουσκωτο δεν ειναι 12 μετρα με καμπινα και 500 αλογα εσω/εξω, και ενα Jimni μπορεί να το τραβάει/ρίχνει/βγάζει ...

Ήθελα να σου πώ οτι μάλλον οτι δεν είχες ποτέ φουσκωτό αλλά δεν στο λέω για να μην σε προσβάλω... -bye-

Άκου τον Ντίνο Στρατηγέ μου, το έχει μελετήσει το θέμα.

mini cooper κι εσυ.. τίποτα χειρότερο δεν βρήκες? :icon15:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μικρό πετρελαιοκίνητο....

Ήθελα να σου πώ οτι μάλλον οτι δεν είχες ποτέ φουσκωτό αλλά δεν στο λέω για να μην σε προσβάλω... -bye-

Στο βαλε / βγαλε με τα κοντά, το τζιμνυ μαλλον θα ναι μια χαρα.

Στο τραβα είναι το θεμα....Σε μια κατηφορούλα θα σε παιρνει και θα σε σηκώνει φοβάμαι (εδώ και με το 5θυρο Vitara ψιλοτρέμω στις κατηφόρες)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μικρό πετρελαιοκίνητο....

Οχι, δεν ειχα, και δεν με προσβαλεις :a0210:

Καθ' υπερβολη ειπα για το Jimny ;-)

Άκου τον Ντίνο Στρατηγέ μου, το έχει μελετήσει το θέμα.

mini cooper κι εσυ.. τίποτα χειρότερο δεν βρήκες? :icon15:

Εγώ απλά πληρώνω, νομίζεις οτι κάνω και κουμάντο; :ernaehrung004:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στο βαλε / βγαλε με τα κοντά, το τζιμνυ μαλλον θα ναι μια χαρα.

Στο τραβα είναι το θεμα....Σε μια κατηφορούλα θα σε παιρνει και θα σε σηκώνει φοβάμαι (εδώ και με το 5θυρο Vitara ψιλοτρέμω στις κατηφόρες)

Στο βάλε βγάλε από γλύστρα.... Και χωρίς νεροφαγώματα και "σκαλοπάτια"...
Για το ταξίδι δεν το συζητάω... Κι εγώ πάω κάθε χρόνο στην άλλη πλευρά της Ελλάδας, Ιόνιο. Τι να κλάσει το Jimni;

Στρατηγέ μου, κόρη φαντάζομαι.. αχ τι με περιμένειιιιιιιιιιιιιιιιι :FSGSFGS4:

Το Jimny Μπαμπη είναι σκυλι και ξεκολλάει πολύ μεγαλύτερα οχήματα από δυσκολες καταστάσεις

Οποτε και σε κακή γλυστρα ή σε παραλία κλπ, με τα κοντά πάντα εννοείται και για μεχρι κανα 7μετρο φουσκωτο, φαντάζομαι ότι δεν θα χει διαφορα από πολύ μεγαλύτερα (σε παραλία δε παίζει να ναι και καλύτερο από θηρία, λόγω μικρού βάρους).

Το πρόβλημα, για μενα, είναι στη μεταφορα. Οπου ο μικρός όγκος / βάρος του είναι πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Μικρό πετρελαιοκίνητο....

Σημειωσε, οτι τα μικρα πετρελαιοκινητα υποφερουν μεσα στην πολη....

Γιατί; Νόμιζα ότι ειδικά τα μικρά diesel είναι ιδανικά για την πόλη...