Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν για όλους!!!

Απάντηση: Re: Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν για όλους!!!

Οποιος παντως διαβασει τις αγγελιες του φορουμ, λιγο δυσκολα θα παει να αγορασει Pearl!! -bye-

Εαν εκανα λαθος που το εγραψα εδω, παρακαλω διαγραψτε το post.

Thanks.:ernaehrung004:

Δημητρη και ομως, υπαρχουν δυο λογοι να προτιμησει κανεις τον Pearl εναντι του Ruby:
-H υποστηριξη σηματος 1080P24
-Η καλυτερη (lλιγοτερο επιθετικη) λειτουργια της δυναμικης ιριδας του Pearl.

Re: Απάντηση: Re: Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν για όλους!!!

Δημητρη και ομως, υπαρχουν δυο λογοι να προτιμησει κανεις τον Pearl εναντι του Ruby:
-H υποστηριξη σηματος 1080P24
-Η καλυτερη (lλιγοτερο επιθετικη) λειτουργια της δυναμικης ιριδας του Pearl.

Να συμπληρώσω και την αισθητή διαφορά στο κόστος απόκτησης του προβολέα!

Γειά σας!
Θέλω να ρωτήσω τους τυχερούς κατόχους της πέρλας.
Επειδή από ότι φαίνεται είναι ένα πάρα πολύ καλό εργαλείο, το μόνο που έρχεται να αμφισβητήσει λίγο την αξία του είναι η φωτεινότητά του.
Εσείς που τον απολαμβάνετε ήδη, (Γιώργο Δουνάκη,Τάκη Πετρόπουλε, Γιάννη Νανόπουλε,sssss και δεν ξέρω ποιοί άλλοι) σε πόσες ίντσες παίζετε, δοκιμάσατε να τον ανοίξετε στις 125ίντσες;
Τί γίνεται τότε;
Υπάρχουν φήμες που λένε οτι μετά τις 92 άντε 100ίντσες τα πράγματα δυσκολεύουν.
Η άποψή σας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και θα ήθελα αν δεν είναι κόπος να μας ενημερώσετε.
(τί να κάνω;θέλω μεγάλη οθόνη)-bye-

Re: Απάντηση: Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν για όλους!!!

Ηρέμησε Γιάννη (cineboy) γιατί προσβάλεις κόσμο και δεν είναι σωστό.
Ειρωνεύεσαι συνέχεια τα περί θολούρας και έχεις καταντήσει γραφικός.
Αναφέρεσαι και πιάνεσαι από το test του hitech, το οποίο όπως ξέρετε και ξέρουμε, όλα τα προϊόντα της sony βγαίνουν κορυφαία.
Είπε κανείς ότι ο pearl δεν έχει το καλύτερο μαύρο στο συγκριτικό του avsite;
Είδες τα 2 μηχανήματα μαζί και γράφεις τα περί θολούρας;
Γιατί άμα τρέχεις μόνος σου πάντα πρώτος θα βγαίνεις.
Εδώ σε παλαιότερο θέμα του Τάκη, είχε αναφέρει από το αμερικάνικο forum ότι ο ruby και γενικά η sxrd τεχνολογία έχουν πιο απαλή εικόνα και αν θυμάμαι καλά είχε πει ότι ο benq που έχει παρότι είναι 720 έχει περισσότερη ευκρίνεια.
Ήμουν στο συγκριτικό του avsite και πραγματικά ο pearl ήταν θολός σε σχέση με τον optoma.
Ήταν προβληματικός; δεν ξέρω.
Πες μας αν τους έχεις δει δίπλα-δίπλα και δεν είδες καμιά διαφορά στην ευκρίνεια για να πάρω στα σοβαρά τα λεγόμενά σου.
Στην τελική γιατί δεν πας από την Ηχοέκφραση για να δούμε αν είμαστε στραβοί ή όχι.
Και επειδή λέμε συνέχεια θολός, μην νομίζει ο κόσμος ότι το μηχάνημα δεν βλέπεται, για όνομα!!!!
Η διαφορά της ευκρίνειας μου θύμιζε τον benq 8720 έναντι του optoma 79.
Για μένα ο 8720 είχε καλύτερη ευκρίνεια από τον 79.
Το ότι ήταν θολός ο 79 σε σχέση με τον 8720, δεν πάει να πει ότι δεν βλεπόταν.
Κάτσε να ευχαριστηθείς το μηχάνημα σου και σταμάτα να ειρωνεύεσαι.
Φιλικά. :)

Φίλτατε Sotiri σε ευχαριστούμε για την μεταφορά των εμπειριών σου στα μέλη μας.
Θα ήθελα όμως να υποβάλω μία μικρή ένσταση στα γραφόμενά σου.
Όταν αναφέρεις ότι ένας προβολέας είναι θολός...ακόμη και σε σχέση με κάποιον άλλο...παραμένει η εντύπωση ότι είναι θολός.
Θα μπορούσες να πεις ότι ο Pearl ήταν υποδυέστερος σε ευκρίνεια και φυσικά αυτό θα αφορούσε μόνο την προσωπική σου εκτίμηση.
Η αναφορά θολός περνάει στον απλό αναγνώστη σαν 'κακός'...
Όσοι δεν έχουν δει δίπλα δίπλα τους 2 προβολείς, ή δεν έχουν δει έναν από τους 2, είναι σίγουρο ότι θα βγάλουν λάθος συμπεράσματα!
Για αυτόν τον λόγο καλό θα ήταν να προσέχουμε τις διατυπώσεις μας!

Επουδενί δεν πιστεύω ότι θα δει κάποιος τον Pearl και θα βγάλει το συμπέρασμα ότι είναι θολός... Ίσα ίσα που το μηχάνημα, εφόσον δεν μιλάμε για μηχάνημα προβληματικό με τη σύγκλιση, διακρίνεται για την καλή ευκρίνειά του!

Αντιθέτως με την επιθετικότητα προς τον Pearl, η αναφορά σου στην σύγκριση του 8720 σε σχέση με τον Optoma είναι πιο ήπια και σωστά διατυπωμένη. Όμως η διαφορά αυτή που φέρνεις σαν παράδειγμα δεν αιτιολογεί τον χαρακτηρισμό θολός που προσδίδεις στον Pearl.

Προσοχή λοιπόν στις διατυπώσεις μας και στην έκφρασή μας!

Last edited:
Γειά σας!
Θέλω να ρωτήσω τους τυχερούς κατόχους της πέρλας.
Επειδή από ότι φαίνεται είναι ένα πάρα πολύ καλό εργαλείο, το μόνο που έρχεται να αμφισβητήσει λίγο την αξία του είναι η φωτεινότητά του.
Εσείς που τον απολαμβάνετε ήδη, (Γιώργο Δουνάκη,Τάκη Πετρόπουλε, Γιάννη Νανόπουλε,sssss και δεν ξέρω ποιοί άλλοι) σε πόσες ίντσες παίζετε, δοκιμάσατε να τον ανοίξετε στις 125ίντσες;
Τί γίνεται τότε;
Υπάρχουν φήμες που λένε οτι μετά τις 92 άντε 100ίντσες τα πράγματα δυσκολεύουν.
Η άποψή σας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και θα ήθελα αν δεν είναι κόπος να μας ενημερώσετε.
(τί να κάνω;θέλω μεγάλη οθόνη)-bye-
Θωμά, όπως έχω ήδη γράψει ο Pearl στον χώρο μου προβάλει σε κάδρο 123 ιντζών μιάς Stewart Studio tek 130 και σε απόσταση οθόνης-προβολέα σχεδόν 6 μέτρα(5,90 γιά την ακρίβεια)
....ε λοιπόν όχι μόνο δεν υπάρχει πρόβλημα φωτεινότητας αλά μάλιστα με τον Δουνάκη προχθές στο σπίτι σκεφτόμασταν και την περίπτωση λειτουργίας της λάμπας σε low!!!Επίσης με τον Τάκη καταλήξαμε, ότι επειδή η εικόνα είναι τόσο πολύ συμπαγής, θα θέλαμε ακόμη μεγαλύτερη οθόνη.....όχι λοιπόν δεν υπάρχει απλώς πρόβλημα, αλά σκεφτόμουνα και σοβαρά να καταργήσω την οθόνη και να προβάλω στον τοίχο κερδίζοντας έτσι καμιά 20αριά ίντζες ακόμη!!!!

Εγώ προβάλλω σε μια projecta 92 ιντσών απο τα 3.30 μέτραΚανένα θέμα φωτεινότητας.Και ο Τάκης Σωτηρόπουλος και ο Browser που ηλθαν στο σπίτι μου πρότειναν μεγαλύτερη οθόνη .Αν δεν με περιόριζε ο χώρος...

Re: Απάντηση: Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν για όλους!!!

Θωμά, όπως έχω ήδη γράψει ο Pearl στον χώρο μου προβάλει σε κάδρο 123 ιντζών μιάς Stewart Studio tek 130 και σε απόσταση οθόνης-προβολέα σχεδόν 6 μέτρα(5,90 γιά την ακρίβεια)
....ε λοιπόν όχι μόνο δεν υπάρχει πρόβλημα φωτεινότητας αλά μάλιστα με τον Δουνάκη προχθές στο σπίτι σκεφτόμασταν και την περίπτωση λειτουργίας της λάμπας σε low!!!Επίσης με τον Τάκη καταλήξαμε, ότι επειδή η εικόνα είναι τόσο πολύ συμπαγής, θα θέλαμε ακόμη μεγαλύτερη οθόνη.....όχι λοιπόν δεν υπάρχει απλώς πρόβλημα, αλά σκεφτόμουνα και σοβαρά να καταργήσω την οθόνη και να προβάλω στον τοίχο κερδίζοντας έτσι καμιά 20αριά ίντζες ακόμη!!!!

Μολις το αποφασισεις πες μου....
ΕΓΩ θα σου βαψω τον τοιχο, και θα ειμαι πολυ κοντα σου μολις σκοτωσεις την οθοναρα σου, για να της κανω recovering....:flipout:

@Τάκης
Είμαι εγραμμένος στο avforum από το 2001 και στο avclub από τότε που άνοιξε. Δεν γράφτηκα προχθές για να υπερασπιστώ κάτι.
Είδα τους προβολείς και είπα την γνώμη μου γι αυτό που είδα. Πως εσύ (όχι εσύ...) μου λες ότι δεν είναι έτσι, εφόσον δεν τους έχεις δει μαζί;
Εκεί είναι όλο το θέμα.

@Kefalas
Σωστά τα όσα λες, αλλά ασχολήθηκα με τα μηχανάκια πάνω από 3 ώρες (παρεπιπτόντως δεν ήμουν παρών στο συγκριτικό που λέτε).
Σίγουρα, δεν είμαι κανένας reviewer, αλλά κάποιες γνώσεις έχω.
Αλλά και πάλι το θέμα είναι ότι είπα παραπάνω. Εγώ είδα κάτι και το λέω, αν εσύ δεν είδες μην παραπληροφορείς τον κόσμο.
Πες μου, τους είδα κι εγώ και δεν είναι όπως τα λες. Το δέχομαι και ανοίγουμε μία ωραία συζήτηση.

@Κώστας
Ανέφερα θολός σε σχέση με τον optoma. Δεν είπα ότι είναι θολός γενικά. Πόσο συγκεκριμένος να ήμουν.
Και τον optoma 72 όταν τον είδα, εντυπωσιάστηκα με τις επιδόσεις τους στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής. Όταν τον έβαλα για πλάκα δίπλα στον pearl, έβαζες τα γέλια.
Την λες τώρα σε μένα να προσέχω τις διατυπώσεις μου, την στιγμή που ανεφέρεις ότι "όσοι δεν έχουν δει δίπλα-δίπλα τους προβολείς βγάζουν λάθος συμπεράσματα" και δεν αναφέρεις τίποτα για τις διατυπώσεις του Γιάννη, ο οποίος δεν τους έχει δει δίπλα-δίπλα.
Αναμένω τις υποδείξεις σου στο συγκεκριμένο άτομο, εκτός αν υπάρχει διαχωρισμός, λόγω του ότι έχω μόνο 1 μήνυμα και όχι 1000.

Καλές γιορτές

Last edited:
φιλε Σωτηρη επτρεψε μου τα εξης

κατ αρχην καλες γιορτες

ξεκινας το 1ο σου post με υφος ξερολα (που μετα αποδειχθηκε οτι δεν εχεις τετοιο υφος ) και απευθυνεσαι στον Γιαννη τον Νανοπουλο φιλο και Διαχειριστη και αποκαλυψες το τρομερο του μυστικο οτι ειναι ο cineταδε (ενω δεν ειναι) και

τον προσβαλλεις οτι ειναι ειρωνας και οτι καταντά γραφικος
κατηγορεις οτι το Hitech βγαζει τα Sony κορυφαια που στο κατω κατω η sony ειναι στην κορυφη σε πολλα προιοντα
μας καλεις να παμε να δουμε εναν ισως προβληματικο (ο συγκεκριμενος) προβολεα σ ενα μαγαζι που σκοπος του ειναι το κερδος αρα μπορει να μην το νοιαζει αν ειναι στα "καλα" του το αντιστοιχο μηχανημα
συμφωνεις? (ειπες οτι μπορει και να ηταν προβληματικος)
σιγουρα δεν εισαι reviewer αλλα καποιες γνωσεις εχεις για προβολεις και σου αρεσει ο διαλογος και η σωστη αντιμετωπιση και η καλοπροαιρετη κριτικη αρα εισαι στο σωστο δρομο και Forum
ενδιαφερθηκες να δεις ενα καλο καλιμπραρισμενο pearl?

να σε ρωτησω κατι? με περασμενα καλωδια σε γυψοσανιδα και χωρις δυνατοτητα να περασω αλλο να παρω pearl ή Optoma? με την ομολογια μου οτι διπλα διπλα στα δικα μου ματια ηταν ισαξιοι και στην αξια ισοτιμοι

αν διακρινεις κατι το ειρωνικο στο λεω απο τωρα οτι καμια τετοια διαθεση δεν εχω και ουτε ειχα ποτε

ΜΙας και ο SXRD ειναι διαφορετικης τεχνολογιας, ολοι γνωριζουνε οτι δινει μια πιο soft εικονα. Ισως η λεξη "θαμπος" να παρεξηγηθηκε:ernaehrung004:
Ειχα τον Sharp 12000 πριν το Ruby. Oντως ο DLP ειχε αλλης φυσεως εικονα,πιο sharp και ειχε τα μισα pixels(!!!) , αλλα ο Ruby ειχε αισθηση κινιματογραφικη, ηταν πιο ευχαριστος....

Εδω αλλοι δεν εχουν λεφτα να αγορασουν δωρα στα παιδια τους για τα Χριστουγεννα, κι εμεις εδω ειμαστε τυχεροι να εχουμε την πολυτελεια του Ηome Cinema. Παλι ομως γινομαστε επιθετικοι, αντι τελικα να ειμαστε ολοι φιλαρακια. Στο κατω κατω της γραφης, για projectorakia μιλαμε, αξιζει να χαλαμε τη ζαχαρενια μας?

Για πειτε μου, αξιζει, χρονιαρες μερες? :aktion033:

XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..αντε να παρασουν και οι γιορτες για να χαρουμε λιγο το μηχανημα γιατι λογο συνεχομενου ωραριου αν και το εχουμε περιπου μια βδομαδα εχει δουλεψει δεκα ωρες..Καλα χριστουγενα σε ολους..

Larry
Το hitech οι περισσότεροι από εδώ το έχουμε κατηγορήσει, γι αυτό μου φαίνεται γελοίο, επειδή μας βόλευε το συμπέρασμα να το αναφέρουμε.

Όλοι όσοι δεν είχαν δει και τους 2 μαζί είχαν ουδέτεροι στάση, μόνο ο Γιάννης το διατυμπανούσε, γι αυτό τον αποκάλεσα γραφικό.
Ζητώ συγνώμη, αλλά κάθε 2-3 post αυτό ανέφερε συνέχεια.

"μας καλεις να παμε να δουμε εναν ισως προβληματικο"
Σας καλώ, (παρακαλώ) να βλέπουμε πρώτα και μετά να κάνουμε συζήτηση.

Larry δεν είπα ότι ο optoma είναι καλύτερος από τον pearl.
Είπα ότι είναι πιο θολός, δεν έχει τόση ευκρίνεια όση ο optoma, όπως θες πες το.
Από την άλλη o pearl είχε καλύτερο μαύρο.
Αν εσύ είδες την ίδια ευκρίνεια και δεν σε ενδιαφέρει ο scaler (switcher), τότε αβλεπή παίρνεις τον pearl.

Λόγω εορτών ίσως δεν προλάβω να απαντήσω.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Καλα, θα πω και εγω.
Ειδα και τους δυο προβολεις να παιζουν συγχρονως.
Ο οπτομα ηταν καταπληκτικος και ο περλ ηταν (επιεικως) για κλωτσιες!!!
Ηταν τοσο χαλια, που αν μου τον χαριζανε θα τον πουλαγα να παρω δυο φτηνοτερους.
Αυτο που μου εκανε εμενα εντυπωση περισοτερο απο ολα, ηταν το οτι ΔΕΝ ειναι δυνατον ενας προβολεας Sony (και οχι здогшщы), των 4500 ευρω να ειναι τοσο φρικτος.
Ισως να εφταιγε ο συγκεκριμενος, οι συνδεσεις, τα καλωδια, να ηταν συμτωση, δεν μπορω να ξερω.
Το σιγουρο ειναι οτι επειδη ειδα και αλλον περλ να παιζει (ενταξει οχι συγχρονως με τον οπτομα - σας προλαβαινω) δεν ειχε καμια σχεση με αυτον που αναφερεστε στο συγκριτικο.

Αυτα, σας καλω να μην αναλωθουμε περισσοτερο με αυτο, αφηστε το Πνευμα των Χριστουγεννων να μας αγγιξει, γιατι ο Αι Βασιλης δεν θα μας φερει τιποτα (και περιμενουμε πολλα)....
Γεια σου Larry,
Χρονια Πολλα

Εγω δεν καταλαβαινω για ποιο λογο ο καθενας δεν μπορει να εχει την αποψη του (και να μενει εκει το θεμα)!

Απο εκει και περα, ο καθενας βλεπει , διαβαζει, κρινει αυτα που διαβαζει και κραταει οτι πιστευει αξιοπιστο.

( Επισης δεν ειναι αναγκη καθε φορα να "πεταμε μπηχτες" ,για κατι που διαβασαμε και δεν μας αρεσε/δεν συνφωνουμε )