Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν για όλους!!!

Και σημαδεύει την 110" οθόνη από τα 5,63μ.
Και παίζει και μια χαρά...
Και παρατήρησα και κάτι άλλο κουφό...το έγραψα ως απορία "νέου" στο αμερικάνικο φόρουμ και αφού έκαναν κάποιοι τις σχετικές μετρήσεις με δικαίωσαν...
Μπορεί όσο απομακρύνεται ο προβολέας (πάντα μέσα στα όρια του ζουμ του φυσικά) να χάνει σε φωτεινότητα (που όταν τον στήσετε στο χώρο θα δείτε τελικά ότι τζάμπα τόση βαβούρα αφού σε ίντσες 92-120" δεν έχει κανένα πρόβλημα), αλλά κερδίζει σε κοντράστ!!!!
Ναι καλά διαβάσατε όσο πιο πίσω πάει αποκτάει τεράστιο κοντράστ με την ίριδα στο auto1. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού μάλιστα ένας ισχυρίζεται ότι το μέτρησε στο 16 και τρία μηδενικά(πολύ δεν ακούγεται γι αυτό και απέφυγα να το γράψω καν και το περιέγραψα).
Οπότε τον βάζετε στο χώρο σας τον ανοίγετε και βλέπετε που σας ικανοποιεί να τον τοποθετήσετε...Μάλλον η καλύτερη λύση...λέω τώρα εγώ...

Last edited:
Απάντηση: Re: Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν για όλους!!!

Ασε εσύ δεν πας για αυτούς τους προβολείς γιατί εκτός των άλλων είναι και παλαιώτεροι.
Γιά την ιστορία πάντως και εντελώς εγκυκλοπαιδιακά μιά και ρώτησε ο κύριος, οι δύο απο τους τρείς προβολείς που έχουν περάσει απο το ταβάνι μου έδιναν συτη την δυνατότητα....SIM2 HT200DM & SHARP XVZ12000

Έχεις αδυναμία στους long-throw φακούς εσύ.... Ευτυχώς που είχες χώρο, γιατί αλλιώς...:grandpa:

Απάντηση: Re: Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν για όλους!!!

Έχεις αδυναμία στους long-throw φακούς εσύ.... Ευτυχώς που είχες χώρο, γιατί αλλιώς...:grandpa:

Αδυναμία στα μεγάλα καθιστικά έχω γιά μεγάλες οθόνες, και απο ότι είδα δεν θα έχω πρόβλημα και με τον sony.:Banane0:

Να με δώ να παίζω στον Pearl... GT HD και άντε να δούμε σε πόσες μέρες θα βγώ από το σπίτι...

Γιατί μας το κάνεις αυτό βρε άπονε ΓιώργΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ????????????:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 ?

Νάρθω να βοηθήσω στα διπλώματα????????
Θα φέρω και συνταγές για τις τούρτες...
ξέρεις ποιες...
Laguna Seca, Grand Valley, Apricott και δεν συμμαζεύεται..

Καταραμένο GT........................:firstprize: :firstprize: :firstprize:

Και παρατήρησα και κάτι άλλο κουφό...το έγραψα ως απορία "νέου" στο αμερικάνικο φόρουμ και αφού έκαναν κάποιοι τις σχετικές μετρήσεις με δικαίωσαν...
Μπορεί όσο απομακρύνεται ο προβολέας (πάντα μέσα στα όρια του ζουμ του φυσικά) να χάνει σε φωτεινότητα (που όταν τον στήσετε στο χώρο θα δείτε τελικά ότι τζάμπα τόση βαβούρα αφού σε ίντσες 92-120" δεν έχει κανένα πρόβλημα), αλλά κερδίζει σε κοντράστ!!!!
Ναι καλά διαβάσατε όσο πιο πίσω πάει αποκτάει τεράστιο κοντράστ με την ίριδα στο auto1. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού μάλιστα ένας ισχυρίζεται ότι το μέτρησε στο 16 και τρία μηδενικά(πολύ δεν ακούγεται γι αυτό και απέφυγα να το γράψω καν και το περιέγραψα).
Οπότε τον βάζετε στο χώρο σας τον ανοίγετε και βλέπετε που σας ικανοποιεί να τον τοποθετήσετε...Μάλλον η καλύτερη λύση...λέω τώρα εγώ...

Μπορεις να μας το εξηγησεις λιγακι αυτο πλιζ ?

Μια ελαχιστη διαφορα μπορει και να την καταλαβαινω, και παλι οχι ξεκαθαρα. Το τεραστια δεν το καταλαβαινω με τιποτα...

Γιώργο δεν μου ακούγετε καλά αυτό. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο μετράνε το contrast . Εαν το μετράνε με full on/off από την οθόνη(κοιτώντας το όργανο την οθόνη) φυσικό είναι, μια και το όποιο όργανο δεν μπορεί να πίασει την χαμηλή αυτή φωτεινότητα. Μόνο πολύ ακρβά και ακριβείας όργανα μπορούν να το κάνουν αυτό (PhotoResearch PR-650 $25.000).
Κάνε τους πάλι μια ερώτηση¨" νεου" τον τρόπο με τον οποίο ο τύπος μέτρησε το 16,000:1.
Σε καμιά περίπτωση αυτή μου η παρατήρηση δεν μειώνει την αξία του μηχανήματος.

Re: Απάντηση: Re: Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν για όλους!!!

Γιατί μας το κάνεις αυτό βρε άπονε ΓιώργΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ????????????:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 ?

Νάρθω να βοηθήσω στα διπλώματα????????
Θα φέρω και συνταγές για τις τούρτες...
ξέρεις ποιες...
Laguna Seca, Grand Valley, Apricott και δεν συμμαζεύεται..

Καταραμένο GT........................:firstprize: :firstprize: :firstprize:

Κάτι σαν αυτό δηλαδή;:aktion033: :aktion033: :aktion033:

Attachments

• Gran Turismo HD.jpg
    Gran Turismo HD.jpg
    22.9 KB · Views: 31
Κάτι ακούγεται το τελευταίο εικοσιτετράωρο για κυκλοφορία στην Ιαπωνική αγορά μόνο τέλη Δεκέμβρη...
Περίεργο γιατί όλοι επιμένουν ότι πάει για μέσα στο 2007...
Εγώ πάντως είμαι έτοιμος....:music-smiley-005:

Attachments

• ss_preview_GT_HD_PlayStation_3Screenshots11616eiger_06_copy.jpg
    ss_preview_GT_HD_PlayStation_3Screenshots11616eiger_06_copy.jpg
    74.2 KB · Views: 38
  • Gran Turismo HD screen001.jpg
    Gran Turismo HD screen001.jpg
    30.7 KB · Views: 28
  • ss_preview_GT_HD_PlayStation_3Screenshots11612eiger_02.jpg
    ss_preview_GT_HD_PlayStation_3Screenshots11612eiger_02.jpg
    66.9 KB · Views: 27
Re: Απάντηση: Re: Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν για όλους!!!

Γιώργο δεν μου ακούγετε καλά αυτό. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο μετράνε το contrast . Εαν το μετράνε με full on/off από την οθόνη(κοιτώντας το όργανο την οθόνη) φυσικό είναι, μια και το όποιο όργανο δεν μπορεί να πίασει την χαμηλή αυτή φωτεινότητα. Μόνο πολύ ακρβά και ακριβείας όργανα μπορούν να το κάνουν αυτό (PhotoResearch PR-650 $25.000).
Κάνε τους πάλι μια ερώτηση¨" νεου" τον τρόπο με τον οποίο ο τύπος μέτρησε το 16,000:1.
Σε καμιά περίπτωση αυτή μου η παρατήρηση δεν μειώνει την αξία του μηχανήματος.

"Νέος" είμαι δικαιούμαι να κάνω πολλές ερωτήσεις. Την έκανα ήδη και περιμένω απαντήσεις...
Για να δούμε...Πάντως στα δικά μου μάτια η διαφορά με ίδια θέση λάμπας και ίδιες υπόλοιπες ρυθμίσεις ανάμεσα στην πιο κοντινή θέση τοποθέτησης του προβολέα και την πιο μακρινή είναι αντιληπτή. Περισσότερο φως αλλά πιο "flat" εικόνα κοντά...λιγότερο φως αλλά πιο δυνατή εικόνα πίσω. Άντε για δοκιμάστε και εσείς κάτι να δούμε τι θα δούμε...
Μη τα περιμένετε όλα από "νέους" :grandpa: ...και αμερικάνους:twoguns:

Κάτι ακούγεται το τελευταίο εικοσιτετράωρο για κυκλοφορία στην Ιαπωνική αγορά μόνο τέλη Δεκέμβρη...
Περίεργο γιατί όλοι επιμένουν ότι πάει για μέσα στο 2007...
Εγώ πάντως είμαι έτοιμος....:music-smiley-005:

Ουαααααααααααααααααα!!!!!!!!:dead: :dead:
Σαδιστήηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη:violent-smiley-030: :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν γι

"Νέος" είμαι δικαιούμαι να κάνω πολλές ερωτήσεις. Την έκανα ήδη και περιμένω απαντήσεις...
Για να δούμε...Πάντως στα δικά μου μάτια η διαφορά με ίδια θέση λάμπας και ίδιες υπόλοιπες ρυθμίσεις ανάμεσα στην πιο κοντινή θέση τοποθέτησης του προβολέα και την πιο μακρινή είναι αντιληπτή. Περισσότερο φως αλλά πιο "flat" εικόνα κοντά...λιγότερο φως αλλά πιο δυνατή εικόνα πίσω. Άντε για δοκιμάστε και εσείς κάτι να δούμε τι θα δούμε...
Μη τα περιμένετε όλα από "νέους" :grandpa: ...και αμερικάνους:twoguns:

Ετσι ειναι Γιωργο..;)
Οσο ποιο πολυ φακο δουλευουμε τοσο χειροτερα ειναι πολλα πραγματακια.
Οπως επισης και οταν ο προβολεας παιζει αναποδα ......η ομοιομορφια φωτεινοτητας αλλαζει και χανουμε σε καποια πλανα...
....μιλαω για το συνηθες..δεν ισχυει παντα..

Συγκεκριμενα ειχα πει και στον Μπαμπη οταν ειχε παρει τον Ruby,να τον βαλει οσο γινετε ποιο πισω....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνου

Ετσι ειναι Γιωργο..;)
Οσο ποιο πολυ φακο δουλευουμε τοσο χειροτερα ειναι πολλα πραγματακια.
Οπως επισης και οταν ο προβολεας παιζει αναποδα ......η ομοιομορφια φωτεινοτητας αλλαζει και χανουμε σε καποια πλανα...
....μιλαω για το συνηθες..δεν ισχυει παντα..

Συγκεκριμενα ειχα πει και στον Μπαμπη οταν ειχε παρει τον Ruby,να τον βαλει οσο γινετε ποιο πισω....

Δηλαδη Γιωργο απο οτι καταλαβα λες οτι αν τον βαλεις στα πχ 5,5 μετρα, χωρις χρηση ζουμ δινοντας σου 102" ειναι τα πραγματα καλυτερα απο το να τον βαλεις στα πχ 3,80 με το ζουμ του στο 1.44, παλι για 102" (εχοντας ο συγκεκριμενος προβολεας 1,72) ??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...

Δηλαδη Γιωργο απο οτι καταλαβα λες οτι αν τον βαλεις στα πχ 5,5 μετρα, χωρις χρηση ζουμ δινοντας σου 102" ειναι τα πραγματα καλυτερα απο το να τον βαλεις στα πχ 3,80 με το ζουμ του στο 1.44, παλι για 102" (εχοντας ο συγκεκριμενος προβολεας 1,72) ??

Ο Κεφαλας είναι Κώστας, όχι Γιώργος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...

Ναι Ντινο...Κωνσταντινο..;)
Οσο λιγοτερο ζουμ δουλευουμε εχουμε + στην εικονα....
Μπορει να ειναι απο ελαχιστο εως αρκετο το +....
δεν ειναι κατι στανταρ,μιας και παιζουν πολλα ρολο......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνου

Να προσθέσω και εγώ ότι η απόσταση και η μεγένθυση παίζουν σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της εικόνας μας.
Ο PE-8720 στην νέα κατοικία μου προβάλλει ένα μέτρο πιο πίσω σε σχέση με την παλιά και με σχεδόν κλειστό το ζούμ. Οι συνθήκες προβολής, χώρου και μηχανημάτων είναι ίδιες.
Έχω παρατηρήσει αισθητή βελτίωση στο contrast και πιο συμπαγή εικόνα.
Αυτές είναι οι πρώτες εντυπώσεις μετά από 2 -3 θεάσεις αλλά και από πειράματα κατά καιρούς με τους διάφορους προβολείς που έχουν περάσει από το χώρο μου.
Περισσότερες λεπτομέρειες μετά τον εξονυχιστικό του έλεγχο!
:smile: