Μήν Κρίνεις...ή όχι;

3500Ε είχα ρωτήσει να μου γράψει ΩΡΛ ένα ακουστικό που θα το βάζω και θα ακούω μέχρι τα 20kHz άνετα... Αυτό πρίν τρία χρόνια περίπου

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Συν το ότι δεν μας πολυνοιάζει έως ποιές συχνοτητες ακούμε γιατί ο εγκέφαλος κάνει compensation και αναπληρώνει την πληροφορία . Το θέμα είν αι να σε βρει ο ΩΡΛ ότι έχεις υγιή ακοή. Ολα τα υπόλοιπα είναι για να λέμε

Μια χαρά τη βρήκε την ακοή μου ευτυχώς.

Πάντως σίγουρα τα μηχανήματα πρεπει να ζεσταθούν καλά και να χουν γράψει και καποιες ώρες.
Επίσης η σωστη η ακρόαση σε μένα γίνεται μετα τις 11 το βράδυ που έχω ηρεμήσει κι εγώ και τα δίκτυα της ΔΕΗ.

Όταν βρίσκομαι σε ξένα μέρη (μαγαζιά, συστήματα φίλων κλπ.) προσπαθώ να σχηματίζω εντυπώσεις ακούγοντας γνώριμες ηχογραφήσεις. Όπου και να πας όλο και κάποιο Dark side of the moon θα βρίσκεται, ένα Kind of Blue, η Sheherazade του Reiner, η Folia του Panagua κάτι τέτοιο.

Όταν δούλευα σε Hifi Studio είχα δύο κομμάτια που έπαιζα με κάθε καινούριο μηχάνημα που ερχόταν στο μαγαζί: ήταν το Cutthroat Island του John Debney ερμηνευμένο από τον Erich Kunzel και ένα A Capela κομμάτι από το Book of Secrets της Loreena McKeenit. Δεν έψαχνα ανάλυση, πρίμα, μπάσα, δυναμικές κλπ. Έψαχνα το συναίσθημα. Αν το πρώτο με συνέπαιρνε και το δεύτερο με συγκινούσε, τότε το σύστημα έπαιζε καλά. Αν όχι, ξίνιζα τα μούτρα και έλεγα στο αφεντικό να βγάλει το χρέπι από τον κατάλογο.

Στο σπίτι έχω ένα πολύ απλό σύστημα: Βάζω τη γυναίκα να ακούσει.