Mind Trap

Καλα λαθος εκανα ....!Και κόλλησεδ και εχασα το χρονο για να το σβήσω!@!#%##@%$#
Α ρε Εκτορα μας βαζεις να κανουμε πράξεις βραδυάτικα!!!

Αμαν ρε Δημοσθένη, ούτε μία Διοφαντική εξίσωση δεν μπορείς να λύσεις. Και την έχεις και έτοιμη απο τον Στέργιο...:BDGBGDB55:

Αντε να βοηθήσω: η ω=(4χ-5)/9 πρέπει να έχει λύσεις ακέραιες. Το ζευγάρι (3,8) το βρήκε ο Στέργιος. Ποιό είναι το επόμενο;

Να κάνω λίγο τον κακό;
Προφανώς ο 2ος και ο 3ος ψαράς πριν πέσουν για ύπνο έπαιρναν κάποιο φάρμακο και την άλλη μέρα δεν θυμόντουσαν πόσα ψάρια είχαν πιάσει!
Γι' αυτό εξάλλου αργούσαν να ξυπνήσουν:flipout: :flipout:

Άντε να βάλω κι εγώ ένα πανεύκολο:

Ξεκινά ένα τραίνο στις 9 το πρωί από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και κινείται με μέση ταχύτητα 65km/h. 25 λεπτά αργότερα ξεκινά ένα τραίνο από τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση την Αθήνα και κινείται με μέση ταχύτητα τα 70km/h. Μπορείτε να μου πείτε όταν αυτά τα δύο τραίνα συναντηθούν κάπου στο σιδηροδρομικό δίκτυο της γραμμής, ποιο θα απέχει περισσότερο από την Αθήνα και γιατί;

hint υπάρχουν δύο απαντήσεις, σωστές και οι δύο αρκεί να τεκμηριωθούν.

Δεν ξέρω αν παίζει τίποτα με τις στάσεις (απ' ό,τι βλέπω σε καρβουνιάρη μου κάνουν). Αν όντως μετράνε, πρέπει να είσαι μηχανοδηγός για να το λύσεις!

Αν εκλάβουμε τα τραίνα ως σημειακά, τότε προφανώς... θα απέχουν ακριβώς το ίδιο! (Duh)

Η απάντηση αλλάζει αν θεωρήσουμε ότι τα τραίνα συναντιώνται τη στιγμή που οιπροσόψεις τους βρίσκονται στο ίδιο σημείο, μπορούμε με χαλαρά επιστημονικά κριτήρια να πούμε ότι το αυτό που έρχεται από Αθήνα είναι πιο κοντά της.

Μια ακόμα θεώρηση είναι να θεωρήσουμε την έννοια της απόστασης χρονικά και όχι χωρικά. Σε αυτήν την περίπτωση, το τραίνο που πάει προς Αθήνα με 70 είναι σε απόλυτες τιμές πιο κοντά στην Αθήνα: Δηλαδή απέχει (για παράδειγμα) 2 ώρες από την Αθήνα ενώ το άλλο -3.
Εναλλακτικά, αυτό που πάει στη Θεσσαλονίκη θα επιστρέψει στην Αθήνα μετά από 10 και πλέον ώρες, οπότε αυτό που κατευθύνεται προς Αθήνα απέχει λιγότερο.

Is this the geekiest answer ever or what? :flipout:

Lepton... χαχαχαχα!!!!

Καλή Σαρακοστή παιδιά...

Για βοήθα λίγο στο γρίφο με τους πειρατές... Και λέω να μένουμε σε έναν γρίφο μέχρι την επίλυσή του... Να έχει και νόημα το θρέντ...