Mind Trap

Εύγε! Αύριο το sequel!

Για το άλλο, ο πύργος του Eifel έχει ένα πρόβλημα: ακόμα και αν καταφέρεις να φτάσεις στην κορυφή (που πολύ εύκολα το δέχεται η εκφώνηση), αποκλείεται το αμπερόμετρο να φτάσει στο έδαφος χωρίς να χτυπήσει σε κάποιο χαμηλότερο σημείο του πύργου. Αν ήταν η Πίζα κάτι μπορούσε να γίνει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mind Trap

Σωστό!!! Νομίζω πως έτσι έχει... Σωστά Λευτέρη;;;

Όσο για το αμπερόμετρο... Ορθόν... Πετάς το αμπερόμετρο και μετράς το χρόνο που κάνει να φτάσει κάτω... S=0.5*g*t^2...
Και αν χτυπήσει κάποιον στο κεφάλι αρκεί να αφαιρέσεις το ύψος του... :flipout:
...και πως θα το μετρήσεις;:flipout:

Εύγε! Αύριο το sequel!

Για το άλλο, ο πύργος του Eifel έχει ένα πρόβλημα: ακόμα και αν καταφέρεις να φτάσεις στην κορυφή (που πολύ εύκολα το δέχεται η εκφώνηση), αποκλείεται το αμπερόμετρο να φτάσει στο έδαφος χωρίς να χτυπήσει σε κάποιο χαμηλότερο σημείο του πύργου. Αν ήταν η Πίζα κάτι μπορούσε να γίνει...
:grinning-smiley-043

Έλα για να ξυπνήσουμε λίγο όμορφα σήμερα...

Στο υπόγειο έχουμε τρεις λάμπες οι οποίες ανάβουν από τρεις διακόπτες στο ισόγειο... Δυστυχώς το υπόγειο δεν μπορούμε να το δούμε από το σημείο που βρίσκονται οι διακόπτες και είμαστε μόνοι στο σπίτι και βαριόμαστε πάρα πολύ. Μπορουμε με κάποιο τρόπο (ανάβοντας κάποιους διακόπτες) και πηγαίνοντας στο υπόγειο 1 (μία) φορά να διαπιστώσουμε ποιός διακόπτης ανάβει ποιά λάμπα;;; Δυστυχώς δεν ξέρουμε και πολλά από ηλεκτρισμό οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε "χακιεριές" στους διακόπτες....

Αν το ξέρει κανείς μην το αποκαλύψει αμέσως στους άλλους...

Καλημέρα...

Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού
(εντάξει, πάω λίγο ανάποδα, αλλά έτσι ταίριαζαν οι τίτλοι :D)

Οι Πειρατές πήραν άλλον έναν στο πλήρωμα και τώρα είναι 6. Την πέφτουν σε ένα πλοίο, αλλά ανακαλύπτουν ότι η μόνη λεία είναι το Μαύρο Μαργαριτάρι! Όπως καταλαβαίνετε, είναι ιδιαίτερα τσαντισμένοι για την κατάσταση και διψούν για αίμα. Έτσι, οι προτεραιότητές τους διαβαθμίζονται ως εξής:
1. Να διαφυλάξουν τη ζωή τους
2. Να πάρουν το Μαργαριτάρι
3. Να δουν κάποιον πειρατή στη σανίδα.

Με άλλα λόγια, αν κάποιος πειρατής έχει δίλημμα μεταξύ δύο περιπτώσεων στις οποίες και διατηρεί τη ζωή του και έχει το ίδιο κέρδος, θα προτιμήσει να ψηφίσει την πρόταση που οδηγεί κάποιον πειρατή στη σανίδα!

Μπορεί ο καπετάνιος να γλυτώσει το τομάρι του;

Έλα για να ξυπνήσουμε λίγο όμορφα σήμερα...

Στο υπόγειο έχουμε τρεις λάμπες οι οποίες ανάβουν από τρεις διακόπτες στο ισόγειο... Δυστυχώς το υπόγειο δεν μπορούμε να το δούμε από το σημείο που βρίσκονται οι διακόπτες και είμαστε μόνοι στο σπίτι και βαριόμαστε πάρα πολύ. Μπορουμε με κάποιο τρόπο (ανάβοντας κάποιους διακόπτες) και πηγαίνοντας στο υπόγειο 1 (μία) φορά να διαπιστώσουμε ποιός διακόπτης ανάβει ποιά λάμπα;;; Δυστυχώς δεν ξέρουμε και πολλά από ηλεκτρισμό οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε "χακιεριές" στους διακόπτες....

Αν το ξέρει κανείς μην το αποκαλύψει αμέσως στους άλλους...

Καλημέρα...

Δεν το ξέρω, αλλά κάτι μου 'ρχεται...
Οι λάμπες πυρακτώσεως έχουν ζωή περίπου 1000 ώρες. Σηκώνουμε έναν διακόπτη, τον αφήνουμε ανοικτό 2 μήνες για σιγουριά, αμέσως πριν κατεβούμε στο υπόγειο σηκώνουμε έναν από τους άλλους δύο. Την αναμμένη την ελέγχει ο διακόπτης που μόλις σηκώσαμε. Ελέγχουμε τις δύο σβηστές λάμπες, την καμένη την ελέγχει ο διακόπτης που είχαμε σηκώσει πριν 2 μήνες. Λίγο πολυδάπανος ο τρόπος αλλά ας προσέχαμε, αν δεν θέλαμε να ξοδεύουμε να κατεβαίναμε και 2η φορά στο υπόγειο. :flipout:

Δεν το ξέρω, αλλά κάτι μου 'ρχεται...
Οι λάμπες πυρακτώσεως έχουν ζωή περίπου 1000 ώρες. Σηκώνουμε έναν διακόπτη, τον αφήνουμε ανοικτό 2 μήνες για σιγουριά, αμέσως πριν κατεβούμε στο υπόγειο σηκώνουμε έναν από τους άλλους δύο. Την αναμμένη την ελέγχει ο διακόπτης που μόλις σηκώσαμε. Ελέγχουμε τις δύο σβηστές λάμπες, την καμένη την ελέγχει ο διακόπτης που είχαμε σηκώσει πριν 2 μήνες. Λίγο πολυδάπανος ο τρόπος αλλά ας προσέχαμε, αν δεν θέλαμε να ξοδεύουμε να κατεβαίναμε και 2η φορά στο υπόγειο. :flipout:

Λογικό αλλά νομίζω ότι υπάρχει και πολύ πιο σύντομος τρόπος.
Σηκώνουμε τον 1ο διακόπτη και αφήνουμε να περάσει μισή ώρα.
Σηκώνουμε τον 2ο διακόπτη και κατεβαίνουμε σφεντόνα στο υπόγειο.
Η σβηστή λάμπα ανήκει στον 3ο διακόπτη. Πιάνουμε την μία από τις 2
αναμένες λάμπες. Εάν καίει ανήκει στον 1ο διακόπτη εάν όχι στον 2ο.

Η λύση που ήξερα ήταν του Αλέξη αλλά του σεντ που άρεσε πιο πολυ...!!!!
-flipout-

Είπες να μην το πούμε αμέσως! :beee:

Θέλετε να ορίσουμε σαν minimum έναρξη των απαντήσεων
1 ώρα μετά το ποστάρισμα του γρίφου, οπότε να είναι πιο
δίκαιο για όλους?:grandpa:

Εκτός βέβαια εάν κάποιος τον ξέρει ήδη τον γρίφο
οπότε το θεωρώ πιο σωστό να μην συμμετέχει καθόλου.

Νομίζω έτσι θα έχει πιο fun για όλους.

Τι εγινε εδω?
Ελειψα λιγες μερες και το κανατε μπαχαλο?
Για να μπει μια ταξη παρακαλω!

Απάντηση: Re: Mind Trap

Λογικό αλλά νομίζω ότι υπάρχει και πολύ πιο σύντομος τρόπος.
Σηκώνουμε τον 1ο διακόπτη και αφήνουμε να περάσει μισή ώρα.
Σηκώνουμε τον 2ο διακόπτη και κατεβαίνουμε σφεντόνα στο υπόγειο.
Η σβηστή λάμπα ανήκει στον 3ο διακόπτη. Πιάνουμε την μία από τις 2
αναμένες λάμπες. Εάν καίει ανήκει στον 1ο διακόπτη εάν όχι στον 2ο.
Δε χρειάζεται το τρέξιμο. Πριν κατέβουμε κάτω, κατεβάζουμε τον 1ο διακόπτη και ελέγχουμε ποιά σβηστή λάμπα είναι ζεστή...

Μωρέ δε θα πιάσω τον λέπτον στα χέρια μου!!! ^#^@#$@% στη σανίδα θα τον βάλω... Τι γρίφοι είναι αυτοί μωρέ...

Δημήτρη έχεις δίκαιο... Έτσι είναι καλύτερα...

Γκάιμπρας: Το σφουγγάρι...

Και λέω να μείνουμε στο γρίφο του λέπτον μέχρι νεοτέρας... Λέπτον δώσε κανά χιντ ρε!!!