Mind Trap

Re: Απάντηση: Mind Trap

Δεν ξέρω αν είναι παιδικό,όμως το γράφω.

Ταξιδιώτης μπαίνει σε ξενοδοχείο για παραμονή.
Ρωτάει τον ξενοδόχο πόσο κοστίζει μια βραδιά κι εκείνος του λέει 50 .
Το κλείνω,λέει ο ταξιδιώτης ,του δίνει 50 παίρνει το κλειδί του δωματίου και φεύγει.
Την σκηνή βλέπει ο κηπουρός του ξενοδοχείου.
Πλησιάζει τον ξενοδόχο και του ζητάει τα 50 που του οφείλει.
Βγάζει ο ξενοδόχος τα 50 που μόλις έχει εισπράξει και του τα δίνει.
"Πάρτα και σε ξόφλησα".
Τη σκηνή βλέπει ο μάγειρας του ξενοδοχείου.
Πλησιάζει τον κηπουρό και του ζητάει τα 50 που του χρωστάει.
"Πάρτα και σε ξόφλησα" λέει ο κηπουρός.
Τη σκηνή βλέπει ο σερβιτόρος.
Πλησιάζει τον μάγειρα και του ζητάει τα 50 που του χρωστάει.
"Πάρτα και σε ξόφλησα" λέει ο μάγειρας.
Τη σκηνή βλέπει ο ξενοδόχος.
Πλησιάζει τον σερβιτόρο και του ζητάει τα 50 που του χρωστάει.
"Πάρτα και σε ξόφλησα" λέει ο σερβιτόρος.
Μετά από λίγο,ο ταξιδιώτης κατεβαίνει με τις βαλίτσες στα χέρια του και λέγοντας ότι κάτι του έτυχε και πρέπει να φύγει,ζητάει τα 50 από τον ξενοδόχο και εκείνος του τα επιστρέφει.
Πως έγινε να εξοφληθούν όλοι και τα λεφτά να ξαναγυρίσουν εκεί που ξεκίνησαν;

Μα ελα, τα 50 που εδωσε ο ξενοδοχος στο τελος στον "ενοικιαστη" τα εδωσε απο τη τσεπη του (δικα του) αφου εκεινα τα 50 που ειχε παρει στην αρχη τα εδωσε στον κηπουρο.
Του ξενοδοχου εν τελει του λειπουν 50.
Απλον.

Αν και φοβάμαι ότι βιάζομαι να απαντήσω και
μπορεί να πω λαλακία, εμένα μου φαίνεται
μια χαρά ο κύκλος του 50ευρου και απόλυτα
φυσιολογικός.

Χάνω κάτι?:huh2:

Μα ελα, τα 50 που εδωσε ο ξενοδοχος στο τελος στον "ενοικιαστη" τα εδωσε απο τη τσεπη του (δικα του) αφου εκεινα τα 50 που ειχε παρει στην αρχη τα εδωσε στον κηπουρο.
Του ξενοδοχου εν τελει του λειπουν 50.
Απλον.

:SFGSFGSF:

Είμαι λαλάκας και δεν θα ξαναβιαστώ.

Αν και φοβάμαι ότι βιάζομαι να απαντήσω και
μπορεί να πω λαλακία, εμένα μου φαίνεται
μια χαρά ο κύκλος του 50ευρου και απόλυτα
φυσιολογικός.

Χάνω κάτι?:huh2:

τιποτα. Μονο 50 ευρω:SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

Τωρα παω για νανι, ραντεβου αυριο.

Καλυνυχτα & καλη χωνεψη (μπλερπ)

Καλημέρα σε όλους,

ένα εύκολο γιατί είναι και πρωί:

Ένα σκουλίκι βαδίζει την ημέρα πέντε μέτρα εμπρός και τη νύχτα τέσσερα μέτρα πίσω.
Μέσα σε πόσες ημέρες θα ανέβει σε ένα στύλο δέκα μέτρων;

-bye- -bye-

Καλημέρα σε όλους,

Ένα σκουλίκι βαδίζει την ημέρα πέντε μέτρα εμπρός και τη νύχτα τέσσερα μέτρα πίσω.

-bye- -bye-

6 μέρες

Καλημέρα σε όλους,

-bye- -bye-

Καλημερα,
Αν και ενδεχομενος δεν μπορει να ανεβει σε στυλο, ρισκαροντας να εκτεθω θα πω 7 μερες.

1. Αυτό με τις λίρες θέλει κατεβατό ολόκληρο για τη λύση. Κάθε αποτέλεσμα ζυγίσματος οδηγεί σε διαφορετικά ζυγίσματα στη συνέχεια. Μην περιμένετε να καθαρίσετε σε 5 γραμμές.

2. Ξενοδόχος, πρώτη απάντηση:
Από ό,τι φαίνεται όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου είχε δανείσει 50 σε κάποιον ενώ είχε δανειστεί 50 από κάποιον άλλον. Πού το πρόβλημα;
Δεύτερη απάντηση:
Πρόβλημα ανακύπτει αν θεωρήσουμε το ξενοδοχείο ως ξεχωριστό νομικό πρόσωπο από τον ξενοδόχο αυτόν καθαυτόν. Επομένως πρέπει να διευκρινιστεί αν οι συναλλαγές του ξενοδόχου με τον κηπουρό και τον σερβιτόρο έγιναν σε επαγγελματική ή σε προσωπική βάση, για να συμπεράνουμε αν υπάρχει διαφορά μεταξύ ξενοδόχου και επιχείρησης.

Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Το σεντούκι του νεκρού

5 πειρατές άρπαξαν ως λεία 100 χρυσά νομίσματα και κάθονται να τα μοιράσουν. Είναι όλοι απόλυτα λογικοί, εγωιστές και παραδόπιστοι. Ακολουθούν την εξής διαδικασία:

Ο καπετάνιος προτείνει μία μοιρασιά και όλοι οι πειρατές ψηφίζουν. Αν οι μισοί ή παραπάνω συμφωνήσουν, η πρόταση περνάει, διότι κανείς δεν τα βάζει με τον καπετάνιο αν δεν έχει ισχυρότερη δύναμη. Σε αντίθετη περίπτωση, όμως, δηλαδή αν η πρόταση συγκεντρώσει λιγότερες από τις μισές ψήφους (μαζί με τη δική του), γίνεται ανταρσία, ο καπετάνιος οδηγείται στη σανίδα και ο επόμενος πειρατής στην ιεραρχία γίνεται καπετάνιος και προτείνει νέα μοιρασιά.

Τι μοιρασιά πρέπει να προτείνει ο καπετάνιος, ώστε να πάρει το μέγιστο αριθμό νομισμάτων που μπορεί;

(Δείτε αυτό και υπάρχει και sequel ;))

Καλημέρα σε όλους,

-bye- -bye-

Η σωστή απάντηση είναι 6 ημέρες.

Μπράβο Guybrush γιατί απάντησες πρώτος.:SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Το σεντούκι του νεκρού

5 πειρατές άρπαξαν ως λεία 100 χρυσά νομίσματα και κάθονται να τα μοιράσουν. Είναι όλοι απόλυτα λογικοί, εγωιστές και παραδόπιστοι. Ακολουθούν την εξής διαδικασία:

Ο καπετάνιος προτείνει μία μοιρασιά και όλοι οι πειρατές ψηφίζουν. Αν οι μισοί ή παραπάνω συμφωνήσουν, η πρόταση περνάει, διότι κανείς δεν τα βάζει με τον καπετάνιο αν δεν έχει ισχυρότερη δύναμη. Σε αντίθετη περίπτωση, όμως, δηλαδή αν η πρόταση συγκεντρώσει λιγότερες από τις μισές ψήφους (μαζί με τη δική του), γίνεται ανταρσία, ο καπετάνιος οδηγείται στη σανίδα και ο επόμενος πειρατής στην ιεραρχία γίνεται καπετάνιος και προτείνει νέα μοιρασιά.

Τι μοιρασιά πρέπει να προτείνει ο καπετάνιος, ώστε να πάρει το μέγιστο αριθμό νομισμάτων που μπορεί;

(Δείτε αυτό και υπάρχει και sequel ;))

Ερώτηση: Είναι 5 + ο καπετάνιος δηλ 6
ή όλοι μαζί πέντε?

Ο καπετάνιος είναι Έλληνας;
Σε αυτή την περίπτωση θα έλεγε:
Εγώ θα πάρω το 40% και το άλλο 60% θα το μοιραστούν οι δύο πρώτοι που θα συμφωνήσουν μαζί μου! :)

1. Αυτό με τις λίρες θέλει κατεβατό ολόκληρο για τη λύση. Κάθε αποτέλεσμα ζυγίσματος οδηγεί σε διαφορετικά ζυγίσματα στη συνέχεια. Μην περιμένετε να καθαρίσετε σε 5 γραμμές.

Λευτέρη, έχω γράψει ήδη μία σελίδα στο Word και δεν έχω εξαντλήσει καν την πρώτη περίπτωση. Βέβαια, για να πω την αλήθεια, κολλάω στη δεύτερη περίπτωση της ανισορροπίας. Βρε λες να είμαι ανισόρροπος??:flipout: :flipout:

Καταραμένε Zebius $#%$@#$# δεν θα σε πιάσω στα χέρια μου....:violent-smiley-030: :violent-smiley-030: :hanged:

από χτες έχω να :sleep: :sleep:

Ελπίζω να κατάλαβε ο Ντίνος ότι δεν είναι σωστή η λύση όσο και αν επιμένει γιατί έχει κατηγορήσει αδίκως ένα μερίδιο λιρών. Συγκεκριμένα τι θα συνέβαινε αν στο πρώτο ζύγισμα η λίρα τύχαινε να είναι βαρύτερη; Τότε θα θεωρούταν "όχι μούφα" και θα οδηγούταν σε λάθος αποτέλεσμα...

Σκεφτείτε το λίγο ακόμα και θα επανέλθω με χιντ...

Εγω παιδεύομαι τώρα με το "Σεντούκι του Νεκρού"... Ωραίος γρίφος...

Ο καπετάνιος είναι Έλληνας;
Σε αυτή την περίπτωση θα έλεγε:
Εγώ θα πάρω το 40% και το άλλο 60% θα το μοιραστούν οι δύο πρώτοι που θα συμφωνήσουν μαζί μου! :)

Είναι η σωστή απάντηση αυτή;;; Γιατί εμένα μου'ρθε το 33,3% για να συμφωνήσουν πιο εύκολα... Έλα.. ο πόστερ να μας πει αν λύθηκε ή όχι...

Μια βοήθεια στο γρίφο με τις λίρες...

Σκεφτείτε και τη μετακίνηση λιρών από τη μια μεριά στην άλλη σαν εναλακτική ζύγιση...