Mind Trap

Απάντηση: Re: Mind Trap

τς, τς, τς....εισαι και δικηγορος...

οποια πορτα σου δειξει, ανοιγεις την αλλη!!!!!!

μα με βάση τα δεδομένα του προβλήματος δεν έχει δικαίωμα να κάνει άλλη ερώτηση . Γιατί θα του δείξει ο ένας από τους δυο φρουρούς μία από τις δύο πόρτες ;

Re: Απάντηση: Re: Mind Trap

αισθάνομαι λίγο βλάκας βέβαια , αλλά πως από αυτή την απάντηση θα καταλάβει ποιά είναι η σωστή πόρτα ; :frusty:
διότι στην ερώτηση "αν ρωτησω τον αλλο φρουρο, τι θα μου απαντησει?" εάν ο ερωτηθείς λέει αλήθεια κι ο άλλος ψέμματα , τότε η απάντηση είναι "ψέμματα" . Εάν ο ερωτηθείς λέει ψέμματα , τότε ο άλλος λέει αλήθεια , άρα η απάντηση θα είναι και πάλι "ψέμματα" . Πως θα διαλέξει την πόρτα ;

Αυτός που είναι στην Α πόρτα λέει π.χ. αλήθεια και η σωστή πόρτα είναι η Β...

Ρωτάς τον Α και σου λέει η Α (γιατί ξέρει ότι ο Β λέει ψέματα).. Πάς Β

Ρωτάς τον Β και σου λέει η Α (γιατί λέει ψέματα και ξέρει ότι ο Α θα σου πει Β)... Πας Β

Και αντίστροφα...

Και επειδή αυτά τα προβλήματα είναι παιδικά πάμε για ένα σοβαρό (και όχι το δυσκολότερο που θα σας δώσω):

Πάει ένας ταχυδρόμος σε ένα σπίτι, χτυπάει το κουδούνι του ανοίγει μία κυρία...
Για να μην του πολυλογώ, του λέει πως για να παραλάβει τα γράμματα πρέπει ο ταχυδρόμος να βρει τις ηλικίες από τις τρεις της κόρες... Ο διάλογος έχει ως εξής:

Μαμά: Πρέπει λοιπόν να βρεις τις ηλικίες από τις 3 μου κόρες...
Ταχυδρόμος: Ωραία τι στοιχεία ξέρω;
Μαμά: 1ον... Το γινόμενο των ηλικιών τους είναι 36.
Ταχυδρόμος: (Σκέφτεται λίγο) Ωραία άλλο στοιχείο ξέρω;
Μαμά: Βεβαίως! 2ον...Το άθροισμα των ηλικιών τους είναι ίσο με τον αριθμό του σπιτιού απέναντι...
Ταχυδρόμος: (Γυρίζει, κοιτάζει, σκέφτεται...) Χμμμ... (Λέει) Δε μου φτάνουν αυτά τα στοιχεία... Ξέρουμε τίποτε άλλο;
Μαμά: Ναι! 3ον... Η μεγάλη μου κόρη είναι ξανθιά...
Ταχυδρόμος: Τέλεια... Το βρήκα...

Ποιες είναι οι ηλικίες των τριών κορών της Μαμάς...

Όποιος το ξέρει δεν το λέει... Όποιος το βρίσκει (ειλικρινά) το λέει...

Για πάμε...

Ειναι "κουφο", ή οχι?

Έχεις δίκαιο... Να ενημερώσω ότι κανένας από τους γρίφους που θα βάλω έδω μέσα δε θα είναι κουφός...
όλοι θα έχουν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ εξήγηση, και συνήθως μαθηματική...

Για πάμε...

ΟΚ,
Μεχρι στιγμης,
(6x6x1)
(6x3x2)
(3x3x4)
(2x2x9)
Αφου μια ειναι ξανθια..........., δεν ξερω, παω σωστα?

Α! μηπως το τελευταιο???? (2,2,9)
(η μεγαλη κορη ειναι ξανθια, τα μικρα διδυμα)
?????

Για να μην το κάνουμε με ερωτο-απαντήσεις, αν δεν την έχει βρει κανείς τη λύση, ολοκληρωμένη και αναλυτική, μέχρι αυριο το μεσημέρι (Δε θέλει πάνω από μια μέρα αυτός ο γρίφος) θα δώσω την απάντηση στις 12.00...
Και δε θέλω απαντήσεις στην τύχη γιατι και το 3-3-4 έτσι είναι...

(Άσε που μπορεί να παραπλανείς τους άλλους...)

Re: Απάντηση: Mind Trap

οι ηλικιες ειναι ακεραιοι αριθμοι?

Δε θα το ξανακάνω αυτό αλλά επειδή θέλω να βοηθήσω...

Υπάρχουν 3 αριθμοί που το γινόμενο τους να είναι 36 και το άθροισμα τους ακέραιο και αυτοί να μην είναι;;;

(2,2,9) τελικη απαντηση.
αφου δεν τον βοηθαει ο αριθμός του σπιτιού απέναντι, σημαινει πως αυτος μπορει να προκύψει απο περισσοτερους απο εναν συνδιασμους ηλικιων και μιας και υπαρχει μεγαλη κορη....2,2,9.

1x1x36 -> 38
1x2x18 -> 21
1x3x12 -> 16
1x4x9 -> 14
1x6x6 -> 13
2x2x9 -> 13

2x3x6 -> 11
3x3x4 -> 10

Μόνο 2 συνδυασμοί δίνουν ίδιο νούμερο (γιαυτό ο ταχυδρόμος ζητάει και άλλη πληροφορία ). Αφού υπάρχει μεγάλη κόρη τότε 2χ2χ9

Re: Απάντηση: Mind Trap

(2,2,9) τελικη απαντηση.
αφου δεν τον βοηθαει ο αριθμός του σπιτιού απέναντι, σημαινει πως αυτος μπορει να προκύψει απο περισσοτερους απο εναν συνδιασμους ηλικιων και μιας και υπαρχει μεγαλη κορη....2,2,9.

Δεν είπε ότι δεν τον βοηθάει, είπε ότι δεν είναι αρκετά αυτά τα στοιχεία...

Απαντήσεις στην τύχη δεν υπάρχουν...

ή αν θέλετε υπάρχουν πολλές...

Θα επανέλθω αν το λύσει κάποιος ή αύριο στις 12...

Καλά κουράγια...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mind Trap

Δε θα το ξανακάνω αυτό αλλά επειδή θέλω να βοηθήσω...

Υπάρχουν 3 αριθμοί που το γινόμενο τους να είναι 36 και το άθροισμα τους ακέραιο και αυτοί να μην είναι;;;

1,5*1,5*16=36
1,5+1,5+16=19

πλιζ, οχι αλλες εξυπναδες. χαλανε το φαν...