Μίνι Σειρές!

Status
Not open for further replies.
the-night-of1.jpg

IMDB Review, Score: 8,7 /10

Ξεκίνησα διστακτικά τη σειρά αυτή, αλλά λόγω σχολίων που διάβαζα πως μοιάζει λίγο στο Prison Break, επένδυσα το χρόνο μου :-)
Ναι, μοιάζει αρκετά με το P. P., ωστόσο, εκεί δίνεται μία έμφαση στη ζωή στις φυλακές, ενώ εδώ γίνεται αυτό παράλληλα με μία δικαστική μάχη και κάποια πράγματα που γίνονται ταυτόχρονα εκτός φυλακής. Δεν είμαι φαν των δικαστικών σειρών, το αντίθετο μάλιστα. Αλλά εδώ δεν με ενόχλησε αυτό. Πιο πολύ με ενόχλησε η εμμονή των σεναριογράφων στο να αναδεικνύουν μία πάθηση ενός εκ των πρωταγωνιστών (στο πόδι), κάτι που δεν είναι σημαντικό στην εξέλιξη της υπόθεσης, παρά μόνο στο να "φτιαχτεί" το προφίλ, ο χαρακτήρας του συγκεκριμένου ήρωα στο θεατή. Θα μπορούσε να γίνει πολύ συντομότερα κι όχι σε κάθε επεισόδιο και τόσο αναλυτικά. Και μιας και έπιασα τα αρνητικά, να πω και το δεύτερο και τελευταίο. Στο 7ο επεισόδιο συμβαίνει κάτι μέσα σε ένα κελί φυλακής. Αυτό προκαλεί μία σειρά αντιδράσεων, σημαντικές στην πλοκή της υπόθεσης. Εδώ λοιπόν υπάρχει ένα τεράστιο λάθος της παραγωγής, ένα κενό στο σενάριο. Δεν είναι δυνατόν να συνέβαινε αυτό τόσο απροκάλυπτα, να ήθελαν οι συμμετέχοντες στο περιστατικό να το κρύψουν και να μπορεί να το δει ο πρωταγωνιστής και οποιοσδήποτε περνούσε τόσο άνετα. Οι συνέπειες ήταν πολύ δυνατές, άρα, εφόσον θα ήταν έτσι, έπρεπε να γίνουν όλα κάπως πιο "μυστικά". Το ξεπερνάμε όμως, πάμε στα θετικά.

Παρά το ότι ο πρωταγωνιστής δεν με έπεισε, αυτό διάβασα και αλλού σε κριτικές, γενικά το καστ είναι άψογο. Eίναι χαρακτηριστικό ότι το ρόλο του δικηγόρου θα είχε ο Robert De Niro, ωστόσο τελευταία στιγμή -κι ενώ είχαν αρχίσει κάποια γυρίσματα- λόγω φόρτου εργασίας αποχώρησε (μπορεί φυσικά να είναι και ένα διαφημιστικό τρικ αυτό). Τη θέση του πήρε ο John Turturro. Απλά κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό-ς. Από τις γυναικείες παρουσίες, την παράσταση κλέβει κατά τη γνώμη μου η Amara Karan, μία πανέμορφη νεαρή δικηγόρος, με περίεργο ωστόσο περπάτημα :-)

Η υπόθεση βασίζεται (σύμφωνα με όσα γράφονται στο ίντερνετ) στην παλιότερη σειρά του BBC One "Criminal Justice". Ένας νεαρός άντρας βρίσκεται κατηγορούμενος για φόνο, μετά από μία νύχτα γεμάτη σεξ, ποτά, ναρκωτικά. To θύμα είναι μία γοητευτική νεαρή που γνώρισε μερικές ώρες πριν. Ο ίδιος αρνείται ότι διέπραξε το φόνο. Μετά από μία σειρά γεγονότων, συλλαμβάνεται και οι εντατικές έρευνες αρχίζουν.

8 σχεδόν ωριαία επεισόδια. Δεν βαρέθηκα ποτέ. Την είδα πάρα πολύ ευχάριστα και μου άρεσε τόσο που θα δω και την πρώτη σεζόν του Criminal Justice, για να δω ομοιότητες - διαφορές κλπ. Καλή φωτογραφία, ωραία σκηνοθεσία, μουσική - ήχοι κλπ τίποτα το ιδιαίτερο.

160415-the-night-of-v3-1920x700.jpg

13-the-night-of.w1200.h630.jpg

To περιεργο περπατημα πραγματικα δεν το παρατηρησα!
Παντως τον ρολο του john stone, ηταν να τον παρει ο James Gandolfini, αλλα απεβιωσε. Μαλιστα, απο οτι θυμαμαι εχει και credit executive producer. Συμφωνω και εγω οτι αναλωνεται σε λεπτομερειες που δεν εχουν ουσια. Προσωπικα, ξεχωρισα τον Bill Camp (detective Box), την Jeannie Berlin (εισαγγελεας) και τον, λατρεμενο μου, Riz Ahmed.

Σωστό αυτό που λες για τον J. Galdolfini, απλά δεν ήθελα να γράψω πάρα πολλά. Ήταν και ο λόγος που τα γυρίσματα σταμάτησαν μετά την αποχώρηση του De Niro και το θάνατο του Gandolfini.
Για το περίεργο περπάτημα, εννοώ ότι έχει στραβά πόδια ;)

Principe έμαθα τελικά ότι δεν σου αρέσουν οι δικαστικές σειρές..
Καλά.. ούτε και μένα μου αρέσουν πολύ.. :p

Για το Goliath το λέω αυτό.. :cool:
Αν και δεν είναι πολύ δικαστική σειρά.. έχει να κάνει πολύ με χαρακτήρες.. αλλά και ένα επικίνδυνο παιχνίδι που παίζεται "σκοτεινά" στο παρασκήνιο..

Το Goliath το έχω στη λίστα αναμονής. Όλα τα επεισόδια που έχουν βγει έως τώρα. Απλά είδα το πρώτο και δεν μου γέμισε το μάτι. Έκανα λάθος;

Εντάξει μπορεί να σου αρέσει.. μπορεί όχι..
Νομίζω με 2-3 επεισόδια θα καταλάβεις καλύτερα!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Λοιπόν είδα τα 2 πρώτα επεισόδια από το Mars,
και μπορώ να πω ότι την βρήκα αρκετά καλή την σειρά/ντοκιμαντέρ!

Έχουν δέσει ωραία την σειρά με το ντοκιμαντέρ εδώ..

Κατ' αρχάς παρουσιάζουν τα προγράμματα τα οποία τρέχουν μέχρι τις πρώτες αποστολές
που θα φέρουν στην συνέχεια την 1η αποστολή με ανθρώπους.

Παρουσιάζονται οι διαφορές και οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπιστούν με αυτά που ξέρουμε ως τώρα για την ζωή στο διάστημα.

Να έρθω τώρα σε ένα 2η σημείο στο μέρος της σειράς..
Η σειρά ξεκινάει την αφήγηση με κάποια πιθανά προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα που πήγε στον Άρη..

Έχει ενδιαφέρον δεν λέω και αυτή η δραματική τροπή..
αλλά πάντως θα μου άρεσε να δω και την "ζωή" στον Άρη υπό "κανονικές" συνθήκες..
με όλα τα συστήματα που σκεφτόμαστε ότι θα χρειαστούν σε μία τέτοια αποστολή.. και τον τρόπο ζωής της ομάδας..

Επίσης η σειρά μένει και στα προσωπικά αισθήματα/συναισθήματα και αφηγήσεις της ομάδας..

Θα δω βέβαια και την συνέχεια.. έχουν αρκετό ενδιαφέρον όλα αυτά!

Maps Youtube Playlist:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLivjPDlt6ApQxRnnVObSzt6ul65cElvz7

Last edited:
Βλέπω με τη σύζυγο crown, τελειωσα και pitch, εριξα και μία ματιά στο close to the enemy (σαβουρα, μακριά) που να μείνει χρόνος :)

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Ααα ναι.. έριξα και εγώ μία ματιά στο close to the enemy με Αγγλικά και δεν μου άρεσε το στυλ του..
το παράτησα πριν το τέλος το 1ο..

Κοίταξε καλύτερα το Mars! :cool:

Ούτε αυτό μου άρεσε και ξέρεις πόσο λατρεύω τα sci-fi.

Πανω σε αυτο το θεμα, να προτεινω σε οποιον δεν το εχει δει (που θα ειναι αρκετοι γιατι ηταν μικρη tv movie που πρεπει να περασε απαρατηρητη) το The Challenger Disaster http://www.imdb.com/title/tt2421662/?ref_=nv_sr_2 . Ειναι μια αφηγηση της πραγματικης ιστοριας και της προσπαθειας να βρουν τι εφταιξε.

The_Moonstone_tv_mini-series_titlecard.jpg

IMDB Page

Ο F. Blake επισκέπτεται την ξαδέλφη του R.Verinder, με αφορμή το πάρτυ που διοργανώθηκε για τα 18α γενέθλιά της. Μαζί του φέρνει όμως και ένα υπερπολύτιμο δώρο. Ένα ινδικό διαμάντι, το οποίο αποτελεί κληρονομιά του θείου της που είχε υπηρετήσει ως αξιωματικός του στρατού στην Ινδία. Το πάρτυ έχει μεγάλη επιτυχία, πολύς ο "καλός" κόσμος, πέφτει η νύχτα και όλοι στο σπίτι - έπαυλη πηγαίνουν για ύπνο. Το πρωί γίνεται αντιληπτό από την R. Verinder ότι το διαμάντι έχει κλαπεί. Πολλοί αυτοί που θα το επιθυμούσαν, πολλοί οι ύποπτοι.
Η ιστορία ξεκινάει 1 χρόνο μετά. Δεν έχει λυθεί το μυστήριο και ο F. Blake επιστρέφει στην Αγγλία για την κηδεία του πατέρα του. Επισκέπτεται την έπαυλη με στοχο να λύσει το μυστήριο και προσπαθεί να ρίξει φως στην υπόθεση ζητώντας αρχικά τη βοήθεια του butler της οικογένειας, G. Betteredge.

Για όσους αρέσκονται σε ιστορίες τύπου Αγκαθα Κρίστι, μπορούν άφοβα να επενδύσουν το χρόνο τους. Πέντε 45λεπτα επεισόδια, γρήγορη αφήγηση για να μην κάνουμε τη σειρά 5 κύκλους, μικρό και το budget (αλλά έκαναν ομολογουμένως καλή δουλειά), βλέπεται πολύ ευχάριστα. Άγνωστοι οι περισσότεροι ηθοποιοί, 2-3 ίσως να αποτελούν εξαίρεση. Δεν είναι σίγουρα η παραγωγή που θα μείνει αξέχαστη, ούτε ένα "διαμάντι" στην ιστορία των μίνι σειρών (παρά το ότι έχει σχέση με ένα τεράστιο διαμάντι). Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι το βιβλίο στο οποίο στηρίζεται θεωρείται ως η πρώτη detective ιστορία που γράφτηκε ποτέ.

121363.jpg
722871.jpg

Λοιπόν Principe.. τελικά είχες δίκιο.. μου είχε ξεφύγει η σειρά! :cool:

Την βάζω βέβαια στην λίστα! ;)

Εάν είχες παρατηρήσει εγώ ενημερώνομαι για τις Αγγλικές παραγωγές και από αυτήν εδώ την σελίδα:
http://www.tvwise.co.uk/uk-premiere-dates/

Έχε λοιπόν και εσύ το νου σου εάν μου ξεφεύγει κάτι! ;)

* Να πω ότι βγήκαν GR για το Dark Angel..

Είχα δει το sets a trap αλλά δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Πάντως μετέφερε ωραία την ατμόσφαιρα του παρισιου

BBC Strikes Deal for Seven Agatha Christie Adaptations

http://www.spoilertv.com/2016/08/bbc-strikes-deal-for-seven-agatha.html

Ώπα!! Καλό!!!

Τώρα θυμήθηκα ότι είχα βάλει αυτό το νέο..
οπότε μάλλον ακολουθούν και άλλες! ;)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Principe έπρεπε να πας σε αυτό το Reality.. να ζήσεις από κοντά την Βικτωριανή εποχή! :cool:

Χεχε.. super!!

Xα, χα, χα, δεν βλέπω reality games, shows κλπ, αλλά σε αυτό θα πήγαινα!!!! :)))))

Status
Not open for further replies.