Minidisc Το χρησιμοποιεί κανείς ακόμα;

Είναι το Sony MDS-JE510. Από ότι θυμάμαι, το είχα πάρει το 97 ή το 98. Λογικά θα πρέπει να δουλεύει ακόμα, αν και έχει 10+ χρόνια να μπει σε πρίζα. Μη μου βάλεις ιδέες να το ξεθάψω! -bye-

Nα το ξεθαψεις αν εχεις δισκακια .....

Εγω σαν αντικαταστατη ενος κασετοφωνου-εγγραφεα δεν το αλλαξα με τιποτα και παιζει αδιακοπα τοσα χρονια χωρις κιχ....

Αυτό πως τεκμηριώνεται; Υπάρχουν κάποιες σχετικές μελέτες που το υποστηρίζουν;

Φίλε μου καμία αλλη τεκμηρίωση πλήν των αυτιών μου. Δεν έχει κανένα νόημα να αρχίσουμε τα βαριά τεχνικά τώρα, εδώ κανείς δεν προσπαθεί να αποδείξει τίποτα,έτσι κιαλλιώς το μέσον έχει κριθεί απο την αγορά και απο την ιστορία και άν υπάρχει ακόμα είναι απο την εμμονή της sony και απο κάποιους ρομαντικούς.

Λοιπόν σήμερα το παρέλαβα!..
Λειτουργεί τέλεια και το έβαλα να παίξει και στο σύστημα μου οπου στάθηκε ανέλπιστα καλά!!
Λεπτομέρειες εάν είστε περίεργοι μπορώ να δώσω αλλα προς το παρόν να δύο φωτό, πλάκα δεν έχει παρέα με τα θηρία εε;
Aα!! έκανα και τις πρώτες μου εγγραφές, πρώτα με οπτική ίνα και sync απ' το Sony και τώρα (σε εξέλιξη) απο το βινύλιο των Portishead "Third" όπως θα δείτε και στις φωτό και φυσικά έφαγε την πρώτη του "σούπα" απο την συγκίνηση/ενθουσιασμό μου (ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα).
Παιδιά σαν να μην πέρασε μία μέρα.... Ούφ!.. συγκινήθηκα....
Και όλα αυτά με κόστος δύο/τρία ποτά στην παραλιακή.:Banane0:

Last edited:
Απο το ebay (36ευρώ).Αν διάβασεις απο την αρχή το νήμα το είχα αναφέρει.
Όχι ..δεν νεκραναστήθηκε το μέσον ξαφνικά...

Έχει, οπτική.
Πάντως δεν είναι καθόλου άσχημο με τα τελεστικούλια του.Κάτι έχεις στο μυαλό σου εσύ...

Οπτική έξοδο εννοώ.
Δεν έχω τίποτα στο μυαλό μου, απλά το δικό μου με line out παίζει καλύτερα πχ από την έξοδο του ipod αλλά μετρια γενικά σε σχέση με μιά καλοσχεδιασμένη line έξοδο ενός σοβαρού player και φυσικά παρασάγγες με ένα εξωτερικό dac

ΕΕ καλά εννοείται αλλα αν με ενδιέφερ κάτι τέτοιο θα έψαχνα για κάποιο deck.
Aα.. τελικά οπτική ψηφιακή είσοδο έχει μόνο για να κάνει sync με άλλες συσκευές καλύτερα για να μην μπαίνω σε σκέψεις ειδικά τώρα που ετοιμάζομαι να πάρω αυτό http://www.korg.com/product.aspx?pd=289.

Βινύλια δικά μου αλλα κυρίως άλλων που δεν βρίσκω (ή μπομπίνες τους).
Το SONY SCD-XA5400 ES που χρησιμοποιώ παίζει DVDrom με αρχεία DSF(=DSD)
που μπορώ να γράφω με αυτό, φυσικά κάνει και πολλά άλλα, είναι ο εγγραφέας που πάντα ονειρευόμουν και αρκετά futureproof.

εγώ γράφω κάποια σ αυτό...
SonyDTC-690.jpg

Ωραία συλλογή βλέπω..
Εγώ προς το παρόν τα γράφω κατευθείαν στο macbook pro στα 24bit 44.1KHZ με πολύ καλά αποτελέσματα, η εσωτερική κάρτα ήχου του δέν σηκώνει άλλο.
Φοβερό το DAT αλλα φίλε μου το dsd είναι άλλο πράγμα...

Last edited:
Το θέμα του εγραφέα με απασχολούσε εδώ και καιρό.
Αρχικά έψαχα για ένα καλό deck όμως γρήγορα ήρθα στα συγκαλά μου(με την βοήθεια ενός μέτριου) και άρχισα να κοιτάω για cdr κλπ που ουσιαστικά δεν χρειαζόμουν αφου με το mac έκανα την ίδια δουλειά πιο ευέλικτα και ποιοτικά, τό ψαξα απο εδώ τό ψαξα απο εκεί και τελικά κατέληξα στο korg για recorder (ειδικα τώρα με το sony) και το md για παιχνίδι ..έτσι για να επιστρέψουμε στο θέμα μας..

καλό το dsd, αλλά επειδή περιορίζομαι στην αναπαραγωγή μόνο μ αυτό, που ουσιαστικά στην ψηφιακή κάνει downsampling στα 48....

dv757alrg.jpg

δεν θέλω να επενδύσω εκεί και ως εγγραφέα και μάλιστα μόνο γιά 500 βινύλια τα οποία εν μέρει έχουν αντικατασταθεί

Εννοείται.
Εμένα με έβαλε στο τριπάκι αυτό που πρέπει να το ακούσεις (στρωμένο) για να το πιστέψεις.

δεν θέλω να επενδύσω εκεί και ως εγγραφέα και μάλιστα μόνο γιά 500 βινύλια τα οποία εν μέρει έχουν αντικατασταθεί

Μακάρι να είχα την δύναμη σου, μα καθε φορά που ακούω βινύλιο χάνω την μπάλα όσο καλό και να είναι το απλό redbook (που είναι), το μόνο που συγκρίνεται μαζί του το DSD, εκει τα πράγματα σοβαρεύουν πολύ, πάρα πολύ!..

και το dsd αλλά και το redbook επιρεάζονται κατά πολύ από τα τελικά στάδια που σημαίνει ότι μιά κακή υλοποίηση του καλύτερου μέσου μπορεί να αποδειχτεί χειρότερη από μιά καλή υλοποίηση του χειρότερου μέσου.

και εγώ μπορεί να χάνω τη μπάλα με το βινύλιο, αλλά δεν θα κάτσω εκεί γιά πάντα.
μπορούν τα βινύλια να συνυπάρξουν ως έχουν με το μέλλον.