Minidisc Το χρησιμοποιεί κανείς ακόμα;

Oυάου! να τα χαίρεσαι φίλε! Ειναι υπέροχα!..
Αναρωτιέμαι τί να παίζει απο ανταλλακτικά, το έχεις ψάξει;
Πάντως ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ!!!

Last edited:
Εχω το 510 σε καποιο παταρι. Μαζι με καμια 100αρια δισκακια. Ειναι πληρως λειτουργικο. Το θεμα ειναι οτι τα δισκακια ειναι γραμμενα απο ενα φορητο diskman δηλαδη οχι καλα, και οτι το ιδιο περιεχομενο το εχω μαζεψει σε CD σχεδον ολο με τα χρονια.

Το ειχα αγορασει το 96, ειχα και στο αυτοκινητο. Ξοδευα πολλες ωρες για την εγγραφη. CD recorder αγορασα πολυ αργοτερα.

Ωραιες εποχες.

Ξοδευα πολλες ωρες για την εγγραφη.

Ωραιες εποχες.

Αν και η νοσταλγία είναι δεδομένη για το παρελθόν και ειδικά γαι τα 90's οπού τα πράγματα ήταν πολύ πιο καλά μουσικά ..αλα και γενικότερα.. και είμασταν όλοι μικρότεροι νομίζω οτι στο ωραίες επαιζε ρόλο οτι τότε την μουσική την ακούγαμε!!! Αυτό ήθελα να σχολιάσω με το Quote.

εγώ όλα τα δισκάκια μου τα έχω γραμμένα ψηφιακά από την οπτική του.
Βέβαια τότε με μιά οπτική της sony.
Είμαι ΠΟΛΥ περίεργος τώρα να δοκιμάσω να ηχογραφήσω κάτι με την εξαιρετική wireworld που πήρα πρόσφατα....

Απάντηση: Re: Minidisc Το χρησιμοποιεί κανείς ακόμα;

Oυάου! να τα χαίρεσαι φίλε! Ειναι υπέροχα!..
Αναρωτιέμαι τί να παίζει απο ανταλλακτικά, το έχεις ψάξει;
Πάντως ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ!!!
Δεν το έχω ψάξει.Στο ντεκ κάνω ακόμα εγγραφές από βινύλια [εξαιρετικό μηχάνημα] και το φορητό αντικαθιστά που και που το iPod έτσι για αλλαγή [και για να μην ξεχνιόμαστε];)

Ένα πλεονέκτημα με αυτόν τον τρόπο εγγραφής είναι οτι κάθε φορά που γράφεις είναι ευκαιρία για ακρόαση μουσικής !!
Συνδυασμός του τερπνού μετα του ωφελίμου λοιπόν :a0210:

Eιχα και εγω το Sony MD30ES. Το ειχα συνδεσει με το dac με το καλωδιο του VDHul Οptocoupler. Tεραστια διαφορα απο το δικο του dac.
Το πουλησα για να αδειασει λιγο το ρακ............

Ένα πλεονέκτημα με αυτόν τον τρόπο εγγραφής είναι οτι κάθε φορά που γράφεις είναι ευκαιρία για ακρόαση μουσικής !!
Συνδυασμός του τερπνού μετα του ωφελίμου λοιπόν :a0210:

Γι 'αυτο κι εγω θυμαμαι εκεινη την εποχη σαν ωραια...

Ασχολιομουν με την ακροαση της μουσικης (απο ενα μινι ηχοσυστημα) περισσοτερο απο οτι τωρα με τα πανακριβα μηχανηματα που τοτε δεν ηξερα καν οτι υπαρχουν.

Eιχα και εγω το Sony MD30ES. Το ειχα συνδεσει με το dac με το καλωδιο του VDHul Οptocoupler. Tεραστια διαφορα απο το δικο του dac.
Το πουλησα για να αδειασει λιγο το ρακ............

Και τώρα το χαίρομαι εγώ...!:drummer:Γειά σου ρε Νικόλα!

Παιδιά μέχρι τώρα που γράφω απο τα 1619 views και 90 απαντήσεις που έχει το νήμα, το οποίο απο τότε που άνοιξε είναι σταθερά στις τρείς-τέσσερις πρώτες θέσεις της κατηγορίας, συμπεραίνω οτι δεν είμαστε και λίγοι οι νοσταλγοί του format..
Το νήμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου!

Άντε να βλέπω κιάλες παρουσίες, μην ντρέπεστε είμαστε αρκετοί τελικά!..

Πως και κανένας δεν ανέφερε ακόμα το Hi-MD, την εξέλιξη του minidisc.
Μπορεί και γράφει 90 λεπτά PCM, ασυμπίεστου ήχου.
:-)

Η SONY θα είχε πάει το Minidisc πάρα πολύ μπροστά αν είχε βγάλει ένα minidisc για υπολογιστές. Το 1992 που βγήκε θα μπορούσε άνετα να είχε αντικαταστήσει την δισκέτα. Έτσι κάθε σπίτι θα μπορούσε σήμερα να είχε ένα minidisc...

Τέλος και πολύ σημαντικό... τα CD-R που αγοράζω και καίω στο PC με τραγούδια πολλές φορές μετά από 1-2 χρόνια ή ακόμα και νωρίτερα αρχίζουν σιγά σιγά να μην πάιζουν. Ποτέ δεν θα κρατούσα κάτι σημαντικό σε ένα CD-R.
Το minidisc δεν ξέρω πόσο κρατάει, αλλά δεν νομίζω να είναι σε τέτοιο χάλι αξιοπιστίας!
Τα CD γενικά έχουν ένα θέμα αξιπιστίας ακόμα και τα original. Έχω CD 10-15 ετών, που.... ξεφλούδησαν! Ένα βινύλιο ή ακόμα και μια κασσέτα θα έπαιζαν έστω και με κάποια υποβάθμιση..

Ουπς βγήκα λίγο εκτός θέματος :-D

Το θέμα είναι αν θα υπάρχει το minidisc σε 10 χρόνια...
Γιατί και το DAT ήταν πολύ καλό μέσο αλλά έχει σταματήσει η παραγωγή hardware.... Οπότε αν κάποιος κάνει μια συλογή με minidisc, στο μέλλον που θα την παίζει;

Kι εγω εχω minidisc. Οχι deck βεβαια αλλα εχω 2 φορητες συσκευες με δυνατοτητα εγγραφης. Ωραιο φορματ και πολυ πρακτικο που τελικα υοθετιθηκε με καποιες αλλαγες απο το PSP. Ποτε μου δε μπορεσα να βρω πουθενα ηχογραφιμενα minidisc ουτε και σε καταστηματα sony οπως αυτο στη πλατια κανιγγος... Τι κριμα. Παντως τα εχω παροπλησει.

Re: Απάντηση: Minidisc Το χρησιμοποιεί κανείς ακόμα;

Το θέμα είναι αν θα υπάρχει το minidisc σε 10 χρόνια...
Γιατί και το DAT ήταν πολύ καλό μέσο αλλά έχει σταματήσει η παραγωγή hardware.... Οπότε αν κάποιος κάνει μια συλογή με minidisc, στο μέλλον που θα την παίζει;

Νά'ναι καλά το ebay.

Αν σου αρέσει το μέσο και η διαδικασία βρίσκεις εύκολα χιλιάδες κενά και γεμάτα.

Απάντηση: Re: Minidisc Το χρησιμοποιεί κανείς ακόμα;

Nα το ξεθαψεις αν εχεις δισκακια .....

Εγω σαν αντικαταστατη ενος κασετοφωνου-εγγραφεα δεν το αλλαξα με τιποτα και παιζει αδιακοπα τοσα χρονια χωρις κιχ....

Ερώτηση...
Πιστεύεις ένα minidisc recorder (deck) ακούγεται καλύτερα από ένα τρικέφαλο κασετόφωνο;