Minidisc Το χρησιμοποιεί κανείς ακόμα;

Re: Απάντηση: Re: Minidisc Το χρησιμοποιεί κανείς ακόμα;

Ερώτηση...
Πιστεύεις ένα minidisc recorder (deck) ακούγεται καλύτερα από ένα τρικέφαλο κασετόφωνο;

Εννοείται !

Εδώ ακούγεται το video μου καλύτερα σε PCM εγγραφές !

Ναι, απλά το κασετόφωνο δεν κάνει συμπίεση γι αυτό ρώτησα αν πιστεύετε οτι παίζει το minidisc καλύτερα από την κασσέτα.
(Φυσικά μόνο για 3 κεφάλο με κασέτα χρωμίου και πάνω, με dolby b τουλάχιστον)

Re: Απάντηση: Minidisc Το χρησιμοποιεί κανείς ακόμα;

Ναι, απλά το κασετόφωνο δεν κάνει συμπίεση γι αυτό ρώτησα αν πιστεύετε οτι παίζει το minidisc καλύτερα από την κασσέτα.
(Φυσικά μόνο για 3 κεφάλο με κασέτα χρωμίου και πάνω, με dolby b τουλάχιστον)

3κέφαλο με κασέττα μετάλλου κορυφαία και Dolby C και παρ' όλα αυτά θα έμενε πίσω ...

Κατα 99% δε, θα έμενε πίσω ΚΑΙ απο το Revox Β77 ΜκΙΙ που έχω, κι ας μην έχει Dolby ;)

Εγώ νομίζω οτι δεν έχουν νόημα άδικες συγκρίσεις δύο ουσιαστικά νεκρών φορμάτ.
Άδικες με την λογική του να συγκρίνουμε μία κορυφαία κασέτα γραμμένη απο πολύ καλό κασετόφωνο με ένα απλό δισκάκι minidisc γραμμένο απο τυπικό recorder ή απο φορητό.
Έννοείται οτι θα υπερισχύσει η κασέτα με την ίδια λογική που ένα απλό CD παιγμένο απο καρυφαίο cdp θα ακουστεί πολύ καλύτερα απο ένα SACD παιγμένο απο ένα φτηνό dvdplayer με αυτήν την δυνατότητα.

Τέλος πάντων όσον αφορά το θέμα της τυπικής (όχι στα άκρα) απόδοσης μεταξύ κασέτας και md δεν νομίζω οτι υπάρχει σύγκριση, όσον αφορά την πρακτικότητα,φορητότητα δε ούτε λόγος να γίνεται.

Έχω πάνω από 1000 δισκάκια φυλαγμένα σε ειδική θήκη, αριθμημένα και με βιβλίο με trackisting κτλ.

Φίλε Χιούστον
Γνωρίζοντας οτι χρησιμοποιείς ένα κορυφαίο σύστημα είμαι περίεργος, τα χρησιμοποιείς ακόμα και άν ναί με τί τα αναπαράγεις;
Τέλος τί εντυπώσεις σου αφήνει η ακρόαση τους στο σύστημα σου;

παιδια και εγω εχω minidisc,και μαλιστα αρκετα δισκακια,αν θυμαμαι καλα πρεπει να μου εχουν μεινει γυρω στα 100,αλλα ειναι παροπλισμενα καπου σε καποια ντουλαπα :confused: μαζι με το player(και deck και φορητο)
μαλιστα το επαιζα και χρονια στο αυτοκινητο με ενα απο τα πρωτα minidisc players που ηρθαν στην ελλαδα
ακομα και τωρα εχω ενα 6δισκο player αυτοκινητου αλλα δεν εχω μπει στο κοπο να το στησω...
παντως ηταν πολυ μπροστα το format για την εποχη του,η ποιοτητα ηχου παρα πολυ καλη και η sony δεν το υποστηριξε σωστα...κριμα...γιατι δεν "πηδαγε" ποτε οπως τα πρωτα cd χωρις ηλεκτρονικη προστασια...

Αυτό που βλέπω είναι ότι σήμερα, αν θέλει κάποιος να έχει ένα recorder σπίτι του, απλά δεν μπορεί...
Ούτε minidisc decks βγαίνουν πια, ούτε CD-recorders (εκτός από επαγγελματικά)...
Η μόνη λύση είναι να έχει ή ένα επαγγελματικό μηχάνημα ή ένα υπολογιστή με καλή κάρτα.

υπάρχουν πολλά σε β χέρι κοντινής παραγωγής.
εγώ γράφω και σε cd-recorder και σε dat. Σε minidisk έχω σταματήσει εδώ και κάπου 6-7 χρόνια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Minidisc Το χρησιμοποιεί κανείς ακόμα;

Φίλε Χιούστον
Γνωρίζοντας οτι χρησιμοποιείς ένα κορυφαίο σύστημα είμαι περίεργος, τα χρησιμοποιείς ακόμα και άν ναί με τί τα αναπαράγεις;
Τέλος τί εντυπώσεις σου αφήνει η ακρόαση τους στο σύστημα σου;

Να σου πω την αλήθεια δεν το έχω συνδέσει ποτέ στο σύστημα, όσο περίεργο και αν σου ακούγεται.

Όταν έγραφα δισκάκια κυρίως αντάλασα ακυκλοφόρητη (unreleased) ηλεκτρονική μουσική με dj από το εξωτερικό και το έπαιζα dj! :flipout:

Αυτό που βλέπω είναι ότι σήμερα, αν θέλει κάποιος να έχει ένα recorder σπίτι του, απλά δεν μπορεί...
Φυσικά και μπορεί. Υπάρχουν δεκάδες εγγραφείς solid state (κυρίως σε μνήμες SD) και όλοι οι καλοί πια γράφουν και 24/96.

Καλησπερα, ωραιο Θεμα.
Ειμαι μαλλον απο τους λιγους που χρησιμοποιουν ακομα MD, στο σπιτι (οχι walkman, δεν ειμαι σπιτι να δω μοντελο, sony παντως) το εχω για να κανω εγγραφες για το αυτοκινητο, πολλα δισκακια πρεπει να ειναι 5ετια στο αυτοκινητο και δεν καταλαβαινουν χριστο απο ηλιο, υγρασια, παιζουν ολα χωρις το παραμικρο προβλημα, ολες οι εγγραφες εχουν γινει σε LP4, ωραιο κολπο για να κοντραρεις τα mp3 αλλα ισως αρκετη θυσια στην ποιοτητα.
Απο Audio cd οι εγγραφες γινοντουσαν με οπτικη ινα, εχω παρα πολλα χρονια να αντιγραψω με αυτον τον τροπο, αν θυμαται καποιος, ετσι περνουσαν αυτοματα και οι πληροφοριες τραγουδιου στο MD?
Τωρα οι εγγραφες γινοντε ανολογικα απο το pc, βαζω μια playlist 3.5 ωρες και το περνω κοπλε. Απο οπτικη ινα νομιζω δεν δεχεται εγγραφη απο mp3, αν μπορει καποιος ας επιβεβαιωσει.

Επισης να αναφερω και κατι αλλο, ηταν η δουλεια μου τετοια που ειχα πολλες επαφες με μαεστρους και τραγουδιστες, παιδια οι περισσοτεροι εσκαγαν με md σε προβες ή για να ακουσουν καποιο ντεμο, δεν ρωτησα ποτε γιατι τους εξηπηρετει καλυτερα αυτο το μεσω, αυτα μεχρι και πριν 2 χρονια, ενας τραγουδιστης ο Δαντης.

Γλυκες εποχες και να πω οτι φοβαμαι να το αποχωριστω, θυμαμαι που οταν πρωτοβγηκε εγω και λιγοι φιλοι που ασχοληθηκαμε, λεγαμε οτι θα ερθει η στιγμη που θα πουλαει τρελλα, γαμω τις τεχνολογιες και τετοια.

Last edited:

Μήπως έχει κανείς την Hi-MD έκδοση του minidisc να μας πει εντυπώσεις;

Ακόμα ακούω από το φορητό μου hi-md σε pcm και μου ακούγεται πολύ καλύτερα από το ipod με alac [ασυμπίεστα πάντα] σε ακρόαση και στο σύστημά μου αλλά και με ακουστικά [τα ίδια εννοείται και στα 2 φορητά].

Πολύ χαίρομαι που όχι μόνο το χρησιμποιούν πολοί φίλοι ακόμα αλλα πολοί απο αυτούς το έχουν και στην πρώτη γραμμή (φορητό αυτοκίνητο) ακόμα!

Πραγματικά το νήμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου και για τον λόγο που προανέφερα αλλα και για την απροσδόκητη παρουσία συμφορουμιτών με κορυφαία setup που δηλώνουν χρήστες (χιούστον ακούς;) ) !!!!

Πάμε παιδιά να τους τρελάνουμε όλους ελάτε και οι υπόλοιποι!
Υποψιάζομαι οτι είμαστε πάρα πολοί εδω μέσα κρυφοί και φανεροί!

VAMOS!!

Γιά φαντάσου!!
Πλακα θάχε, αλλα μάλον φαντασίωση θα μείνει, οι κάρτες SD είναι πολύ πιο βολικές και ευέλικτες (για το αξιόπιστες το συζητάμε..)

Μέρες τώρα προσπαθώ να βρω χρόνο να γράψω και να βάλω φωτογραφίες από τα δικά μου μηχανάκια.. Έχω φορητό, οικιακό, και αυτοκινήτου, και υπήρξα ένθερμος υποστηρικτής..

Επιφυλάσσομαι.. :smile: