Μηπως δε βλέπω καλα?...

Φραγκίσκο λέει πουθενά ότι αυτά είναι τουρκικά;

παλιότερα τέτοια έντυπα μιλούσαν για μνημεία προτούρκων (sic). Τώρα από όσο ξέρω (και έχω πολλά έντυπα και φυλλάδια) μιλούν για δείγματα ελληνικού πολιτισμού ή πολιτισμού του Αιγαίου (sic).

Από την άλλη δεν έχετε δει φυλλάδια από τη Ιταλία (Σικελία), Τυνησία, και Συρία που προβάλλουν ως κράχτες τις ελληνικές αρχαιότητες;

Στην Τουρκία που ξεναγήθηκα (μαζί με καθηγητές από 8 χώρες της Ευρώπης) οι γείτονες είχαν ένα κόμπλεξ να πουν ότι κάτι ήταν Ελληνικό ή Ελληνιστικό και καυχιόντουσαν για τα χιλιάδες χρόνια Ιστορίας της χώρας τους.

Βέβαια οι συνάδελφοι αναρωτήθηκαν πως μπορούσα να διαβάζω (μεγαλόφωνα) τις επιγραφές στα μνημεία και τους απάντησα ότι ήταν πολύ εύκολο γιατί ήταν γραμμένα στην Ελληνική γλώσσα. Όταν κάποιοι απόρησαν (αν είναι δυνατόν) πως μπορεί να συμβαίνει αυτό τους εξήγησα πότε πρωτοέκαναν την εμφάνιση τους στην περιοχή οι Τούρκοι.

Όχι παίζουμε. Είπαμε να μην είμαστε εθνικιστές αλλά η ανοχή έχει ορισμένες φορές και τα όρια της.

Απάντηση: Re: Μηπως δε βλέπω καλα?...

Στην Τουρκία που ξεναγήθηκα (μαζί με καθηγητές από 8 χώρες της Ευρώπης) οι γείτονες είχαν ένα κόμπλεξ να πουν ότι κάτι ήταν Ελληνικό ή Ελληνιστικό και καυχιόντουσαν για τα χιλιάδες χρόνια Ιστορίας της χώρας τους.

Βέβαια οι συνάδελφοι αναρωτήθηκαν πως μπορούσα να διαβάζω (μεγαλόφωνα) τις επιγραφές στα μνημεία και τους απάντησα ότι ήταν πολύ εύκολο γιατί ήταν γραμμένα στην Ελληνική γλώσσα. Όταν κάποιοι απόρησαν (αν είναι δυνατόν) πως μπορεί να συμβαίνει αυτό τους εξήγησα πότε πρωτοέκαναν την εμφάνιση τους στην περιοχή οι Τούρκοι.

Όχι παίζουμε. Είπαμε να μην είμαστε εθνικιστές αλλά η ανοχή έχει ορισμένες φορές και τα όρια της.

:SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

Χθες έβλεπε ο μικρός κάτι κινούμενα σχέδια με ένα κουνελάκι στο κανάλι 0-6
Επιασε κάποια στιγμή το αυτί μου το κουνελάκι στην τουρκία. Δείχνει τον φίλο του τον Αλή (δεν θυμάμαι πώς τον έλεγαν) που ξεναγεί το κουνελάκι στην Κωνστανινούπολη και λέει ότι η Πόλις αυτή ήταν η πρωτεύουσα του Σουλτάνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δείχνει μετά την Αγία Σοφία και λέει ότι παλιότερα ήταν τζαμί και τώρα λειτουργεί ως μουσείο. Κουβέντα βέβαια για οτιδήποτε ελληνικό!
Και όλα αυτά μεταγλωττισμένα κινούμενα σχέδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας σε ένα ελληνικό κανάλι το 0-6 !!!!!!!
Α! Ξέχασα να σάς πω ότι όταν μάζευε τις βαλίτσες του το κουνελάκι με σκοπό να επισκευτεί την τουρκία έλεγε ότι η τουρκία είναι μία συναρπαστική χώρα με αξιαγάπητο λαό και έχει πολλά πράγματα να δει κανείς εκεί!!!

Re: Απάντηση: Μηπως δε βλέπω καλα?...

Α! Ξέχασα να σάς πω ότι όταν μάζευε τις βαλίτσες του το κουνελάκι με σκοπό να επισκευτεί την τουρκία έλεγε ότι η τουρκία είναι μία συναρπαστική χώρα με αξιαγάπητο λαό και έχει πολλά πράγματα να δει κανείς εκεί!!!

To έβλεπα κι εγώ. Έκανα ακριβώς τις ίδιες σκέψεις.

Αλλά για το τελευταίο που γράφεις, έχω κάνει 7 ταξίδια στη χώρα αυτή, σχεδόν 17.000 χλμ. και έχω την ίδια άποψη.´Εσύ έχεις διαφορετική άποψη; Έχεις γνωρίσει Τούρκους από κοντά ή μόνο αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση; Γιατί η πραγματικότητα που βιώνω εγώ είναι ακριβώς αυτή. Μια καταπληκτική χώρα, που έχεις να δεις πολλά και αξιαγάπητο λαό.

Re: Απάντηση: Μηπως δε βλέπω καλα?...

To έβλεπα κι εγώ. Έκανα ακριβώς τις ίδιες σκέψεις.

Αλλά για το τελευταίο που γράφεις, έχω κάνει 7 ταξίδια στη χώρα αυτή, σχεδόν 17.000 χλμ. και έχω την ίδια άποψη.´Εσύ έχεις διαφορετική άποψη; Έχεις γνωρίσει Τούρκους από κοντά ή μόνο αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση; Γιατί η πραγματικότητα που βιώνω εγώ είναι ακριβώς αυτή. Μια καταπληκτική χώρα, που έχεις να δεις πολλά και αξιαγάπητο λαό.

+1

Πάντως ο Γκιούλ μίλησε πρόσφατα για Τουρκική πολιτιστική κληρονομιά αναφερόμενος σε Ελληνικά μνημεία που βρίσκονται στην Τουρκική επικράτεια.
Προφανώς θεωρεί οτι οι Σελτζούκοι προϋπήρξαν τών Ιώνων.:speechless-smiley-0
Βέβαια αυτοί που είναι αξεπέραστοι στην προπαγάνδα ειναι οι Σκοπιανοί.Μην βρούνε κίονα στην περιοχή τους,τον κατατάσσουν στον αρχαίο σλαβομακεδονικό πολιτισμό:flipout: :flipout:

Πάντως ο Γκιούλ μίλησε πρόσφατα για Τουρκική πολιτιστική κληρονομιά αναφερόμενος σε Ελληνικά μνημεία που βρίσκονται στην Τουρκική επικράτεια.
Προφανώς θεωρεί οτι οι Σελτζούκοι προϋπήρξαν τών Ιώνων.:speechless-smiley-0
Βέβαια αυτοί που είναι αξεπέραστοι στην προπαγάνδα ειναι οι Σκοπιανοί.Μην βρούνε κίονα στην περιοχή τους,τον κατατάσσουν στον αρχαίο σλαβομακεδονικό πολιτισμό:flipout: :flipout:

Aπό την μεριά τους καλά κάνουν αφού εμείς είμαστε καραγκιόζηδες...

Απάντηση: Re: Μηπως δε βλέπω καλα?...

οι παραλίες και τα μνημεία είναι μέσα στην Τούρκικη επικράτεια και σύνορα μην την πάμε την κουβέντα στο ποιος τα έχτισε και πότε διότι δεν θα βγάλουμε ακρη
Kατεχομενα η αλυτρωτα κατ'αλλους.
Εχεις αντιρηση επ'αυτου;:antlers:

τι εννοείς? μήπως πρέπει να διεκδικήσουμε και της Συρακούσες? μήπως να μας ζητηθεί από του απογόνους του Ξέρξη επανάληψη του αγώνα στην Σαλαμίνα διότι τους την εφερε ο Θεμιστοκλής? ακομη ακομη και η Τουρκία να ζητήσει να ξαναγίνει η επανάσταση του 21 χωρίς της μεγάλες δυνάμεις σε βοήθεια μας ?να μην μιλήσω και για του καημένους τους Ιταλούς και τον Χειμώνα του 40 θα ήταν άδικο να μην ξαναγίνουν οι μάχες υπό καθεστώς ήπιου χειμώνα οπως ο φετινός

φίλε ιpeirotis το θέμα αναπτυχθηκε με βάση τα σημερινά σύνορα και όχι τα μελλοντικά η τα ευσεβή

τώρα να τα θεωρούν ορισμένοι κατεχόμενα ή αλύτρωτα δεν έχω καμία αντίρρηση

Εγώ πάλι έχω. Θέλει κάποιος να μας δώσει έναν ορισμό του τι σημαίνει "κατεχόμενο έδαφος", για να ξεκινήσουμε από εκεί;

Για το "αλύτρωτα" δεν το συζητάω καν. Η California είναι περισσότερο "αλύτρωτη" - εκεί υπάρχουν κάτοικοι που εύχονται να λυτρωθούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες!

και το Texas επισης εκει να δεις...
μην πιασουμε Ισπανια,Καναδα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μηπως δε βλέπω καλα?...

Φραγκίσκο, ο ναός που βλέπεις δεν είναι ο Παρθενώνας. Πρέπει να είναι κάποιος από τους δεκάδες ελληνικούς ναούς που βρίσκονται στα ανατολικά πράλια του Αιγαίου (Έφεσος, Μίλητος, Πέργαμος, Αλικαρνασσός, κλπ.)
Θεωρώ ότι δεν είναι κακό να διαφημίζουν τις ελληνικές αρχαιότητες της περιοχής για να τραβήξουν κόσμο. Δυστυχώς όμως ο ναός στη φωτογραφία είναι ο Παρθενώνας. Δεν υπάρχει στη Μικρά Ασία ναός δωρικού τύπου με 8 κίονες στις στενές πλευρές.

Εγώ πάλι έχω. Θέλει κάποιος να μας δώσει έναν ορισμό του τι σημαίνει "κατεχόμενο έδαφος", για να ξεκινήσουμε από εκεί;

Για το "αλύτρωτα" δεν το συζητάω καν. Η California είναι περισσότερο "αλύτρωτη" - εκεί υπάρχουν κάτοικοι που εύχονται να λυτρωθούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες!

Συμφωνώ οτι δεν είναι κατεχόμενα .Υποθέτω όμως οτι άλλο τόσο δεν είναι ´γκριζα ζώνη ´το μισό Αιγαίο,όπως το θεωρούν οι Τούρκοι.Σωστό???

Kαι για νάμαστε όλοι politically correct εντελώς ,όσο επιτρεπτό είναι να εκφράζεται ο ´έρως´ για το προπύργιο τού πολιτισμού που λέγεται Τουρκία,άλλο τόσο θα πρέπει να επιτρέπεται και η εκδήλωσις ´απέχθειας´.Οχι δυό μέτρα και δυό σταθμά...............

Σπύρο, εγώ δεν δίνω δεκάρα για το politically correct που τόσο μισείς. Μπορείς να με απεχθάνεσαι όσο θέλεις, και να μου το λες και κατάμουτρα ακόμα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα σε βγάλει πουθενά, αλλά, αν έτσι θες... δώσ' του να καταλάβει.
Αλλά το να πεις ότι το σπίτι μου είναι "γκρίζο" ή "αλύτρωτο" ( το ίδιο πράγμα δεν είναι; ) δεν είναι πλέον θέμα της "χημείας" μας, έτσι δεν είναι; Μάλλον θέμα των δικηγόρων μας είναι.