Μηπως δε βλέπω καλα?...

Aν εννοείς προσφυγές στην Χαγη και λοιπές προτάσεις σημαίνει ότι εξισώνεις το θύμα και τον θύτη.Η επίσημη Ελλάδα δεν έχει διαφορές με την Τουρκια,και μάλιστα δεν εφαρμόζει κάν τα δικαιώματα της βασει των διεθνών συνθηκών.Η Τουρκία προβάλλει διαφορές με την Ελλάδα ,που δεν προκύπτουν απο καμιά διεθνή συνθήκη.
Το ´αλύτρωτες´το δηλώνουν στην Ελλάδα μεμονωμένα άτομα ,που δεν έχουν καμιά βαρύτητα στο πολιτικό σκηνικό.Τις ´γκρίζες ζώνες´τίς διακηρύσσει η επίσημη κυβέρνηση του ημιφασιστικού-εθνικιστικού κρατους που λεγεται Τουρκία.
Η διαφορά τεράστια,νομιζω.
Υ.Γ
Ομως η Κύπρος παραμένει κατεχόμενη σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ο.Η.Ε.,ενώ το κράτος -τρομοκρατης που λεγεται Τουρκία το απορρίπτει.Αλλη μιά τεράστια διαφορά.
Υ.Γ2
Προσωπικά απεχθάνομαι την στρογγυλοποίηση τών λέξεων για να μην θίξω κανεναν(δεν αναφέρομαι στα μέλη του φόρουμ),και ως εκ τούτου, ναι τον politically correct τρόπο τον θεωρώ συγκεκαλυμένη λογοκρισία.
Υ.Γ3
Τωρα τελευταια επικρατεί στην Ελλάδα η μειοψηφική τάση που θεωρεί προοδευτικό και καλό ανθρωπο όποιον δηλώνει συμπάθεια στην Τουρκία.Προσωπικά ανήκω στο 65% των Ευρωπαίων πολιτών που την θεωρούν αντιδημοκρατική χώρα και δεν επιθυμούν την ένωσή της με την Ευρώπη.
Υ.Γ
Τα 400 χρόνια σκλαβιάς προκάλεσαν ένα τεράστιο κακό στην Ελλάδα.Εκανε τούς ελληνες ,να ενσωματώσουν τον ´Τούρκο´ μεσα τους μέχρι και σήμερα.Μπαξίσι,διαφθορά,μαγκιά, άξεστη στάση ,υποκρισία και άλλα πολλά.Μόλις καταφέρει η Ελλαδα να αποβάλλει την ´Τουρκία´απο τον εαυτόν της θάχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να προκόψει σαν κράτος.

Τι σχέση έχει τώρα η Λευκωσία με την Έφεσο;

Το "Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας" και εδώ;

Νομίζω Λευτέρη ότι μάλλον έχεις χάσει τον στόχο.Φρόντισε να ανατρέξεις στις διεθνείς συνθήκες να δείς τι λενε για υφαλοκρηπίδα,αιγιαλίτιδα ζώνη κ.λ.π,κ.λπ.,
Επισης περαν τών ´ειρηνιστικών σου´προτροπών θα περίμενα να μάς αναλύσεις την δομή του Τουρκικού κρατους,φυσικά περαν τών γνωστων κοινοτοπιών του στύλ ´οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα´.
Οι κυβερνήσεις απο τους λαούς προέρχονται................Και στην Ελλάδα τουλάχιστον ουδέποτε εκλέξαμε σαν πρωθυπουργό Γκρίζο Λύκο(Eρμπακάν)) ή αντιστοίχως φανατικό χριστιανό τύπου παραχριστιανικής οργάνωσης.Για να ξερουμε τι λεμε επι της ουσίας δηλαδή και όχι με ευχολόγια

Beati possidentes, ως διακήρυττε το ρωμαϊκό δίκαιο. Άρα πολιτικώς ορθό είναι να τους μακαρίζουμε και όχι να τους φθονούμε που κατέχουν :antlers:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μηπως δε βλέπω καλα?...

Θεωρώ ότι δεν είναι κακό να διαφημίζουν τις ελληνικές αρχαιότητες της περιοχής για να τραβήξουν κόσμο. Δυστυχώς όμως ο ναός στη φωτογραφία είναι ο Παρθενώνας. Δεν υπάρχει στη Μικρά Ασία ναός δωρικού τύπου με 8 κίονες στις στενές πλευρές.

Αν είναι έτσι οπως τα λες, πολυ πιθανόν, δεν πρέπει να γίνει κάτι? :slapface:

Εχμ... συγγνώμη αν έμεινα στο αρχικό θέμα, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την Κύπρο, το Αιγαίο κ.λπ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μηπως δε βλέπω καλα?...

Θεωρώ ότι δεν είναι κακό να διαφημίζουν τις ελληνικές αρχαιότητες της περιοχής για να τραβήξουν κόσμο. Δυστυχώς όμως ο ναός στη φωτογραφία είναι ο Παρθενώνας. Δεν υπάρχει στη Μικρά Ασία ναός δωρικού τύπου με 8 κίονες στις στενές πλευρές.

parthenon.jpg

κάντε σύγκριση της καταστροφής του γείσου πάνω από τα τρίγλυφα, για να διαπιστώσετε και με τα μάτια σας ότι η παραπάνω φωτογραφία απεικονίζει τον ίδιο ναό με το τουρκικό φυλλάδιο. Απίστευτοι οι τύποι!

Μου φαίνεται για γκάφα ολκής από την πλευρά των Τούρκων γιατί υπάρχουν πανέμορφοι αρχαίοι ναοί στα Μικρασιατικά παράλια. Να το προωθήσουμε μήπως στο Υπουργείο Πολιτισμού / ΕΟΤ?

Φραγκίσκο, αν μου φέρεις το πρωτότυπο φυλλάδιο, θα το δώσω ο ίδιος στο Γενικό Γραμματέα του Υπ. Πολιτισμού το Χρήστο Ζαχόπουλο για τα περαιτέρω.

Φαίνεται πάντως ότι αποτελεί γκάφα ολκής.

Ειναι έντυπο απο την προσφατη έκθεση DETROP στην Θεσσαλονίκη.
Στην διαθεσή σας, το στέλνω άνετα ταχυδρομικά στείλτε μου pm στοιχεία.!!!

Απάντηση: Re: Μηπως δε βλέπω καλα?...

Ειναι έντυπο απο την προσφατη έκθεση DETROP στην Θεσσαλονίκη.
Στην διαθεσή σας, το στέλνω άνετα ταχυδρομικά στείλτε μου pm στοιχεία.!!!

Ήρθες Σαλόνικα ρε φιλαράκ? Γιατί δε χτύπησες ένα Pm να πιούμε ένα καφεδάκι μαζί ολτουγκέδερνες???

-bye-

Στο
http://www.tourismturkey.org
που είναι η επίσημη σελίδα του υπουργείου πολιτισμού της Τουρκίας πάντως δεν έχει ανέβει αυτή η μπροσούρα. Ίσως είναι από τις καινούργιες του 2007, γιατί από ότι είδα πρέπει να είναι του 2006 αυτές που έχουν online.

"Home to more than 20 different fascinating civilisations, Turkey has a 10,000 year-old heritage, much of which is still being uncovered. Its rich history is very much part of the present, with temples, ancient theatres, churches, mosques, tombs, statues of gods, palaces and fortresses, and of course the many detailed and fascination museums which bring the past to life."

Δημήτρη αντιγράφω από τον σύνδεσμο που έβαλες. Νομίζω πως είναι τελείως αντικειμενικό αυτό που λένε. Το Τούρκικο κράτος όλοι ξέρουν πότε ιδρύθηκε και ποια είναι η εθνοτική του σύνθεση. Στα εδάφη του σημερινού Τούρκικου κράτους ανοίκουν μέρη που κάποτε ήταν Ελληνικά, κάποτε Ρωμαϊκά, κάποτε Βυζαντινά, κάποτε Οθωμανικά κλπ

10.000 χρόνια ε?

Οι εισβολείς του 13ου μ.Χ. αιώνα έφτασαν να οικειοποιηθούν μέχρι και την Ηatal Hόyόk. Πολυ ωραία.

Νομίζω ότι το ζουμί είναι στο πως ερμηνεύεται η λέξη "heritage". Ως "κληρονομιά" μάλλον στέκει, όχι όμως και ως "παράδοση".