Μήπως οι LCD ήρθαν (πολύ) νωρίς??? PFL9603.

Πώς δε θα αγόραζαν, θα αγόραζαν LCD αυτοί που θέλουν να καίνε λιγότερο ρεύμα και θέλουν να συνδέουν και κάποιο υπολογιστή/playstation χωρίς φόβο.

Απάντηση: Re: Μήπως οι LCD ήρθαν (πολύ) νωρίς??? PFL9603.

Παλι μιλαμε για θεματα που εχουν αναφερθει 100 φορες.

Οι CRT καταρχην δεν βγαινουν σε μεγεθη πανω απο 29-32" και τα μεγεθη αυτα ειναι αστεια οταν μιλαμε για home cinema experience.

Bαλτε και θεμα ακτινοβολιας , flicker κτλ. και βεβαια το γεγονος οτι οι CRT δεν μπορουν να δειξουν HD και δεν νομιζω οτι πλεον τειθεται θεμα.

Ενταξει και οι Γαιδαροι καλοι ηταν στα χωρια καποτε , με λιγο νερακι και λιγο σανο την εβγαζαν αλλα να μην λεμε οτι δεν πρεπει να αγοραζουν οι αγροτες Nissan Navara και να γυριζουμε στις αμαξες επειδη ακριβηνε το πετρελαιο.:flipout:

λιγο ατυχες ομως το παραδειγμα γιατι ο γαιδαρος δεν κανει τιποτα καλυτερα απο το nissan απλα κοστιζει ελαχιστα.

Στο θεμα μας δε βλεπω να ειναι θεμα κοστους η επιλογη CRT, οι τιμες και των LCD εχουν πιασει πατωμα, οπως επισης δε βλεπω και να κανουν τα παντα καλυτερα οι LCD :/

Μανο, φυσικα και δε νομιζω πως εννοουσες την τυπικη αντιθεση, ωστοσο εδειξες πολυ ενθουσιασμενος τη στιγμη που το LED το μονο που θα κανει ειναι να κατεβασει το επιπεδο φωτεινοτητας στο οποιο μπορει να "ριξει" το software την τηλεοραση για να πετυχει ενα καλυτερο μεν, ψιλοαχρηστο δε (εκτος αν μηλαμε για ελαχιστες θεοσκοτεινες σκηνες σε ταινιες) απολυτο μαυρο.

Last edited:
λιγο ατυχες ομως το παραδειγμα γιατι ο γαιδαρος δεν κανει τιποτα καλυτερα απο το nissan απλα κοστιζει ελαχιστα.
Τι λες που δεν κάνει;

Αν θες να κινηθείς σε στενά δρομάκια, εντελώς εκτός δρόμου και να μην μείνεις από βενζίνη, λάστιχο ή άλλη μηχανική βλάβη, τότε ο γάιδαρος είναι μονόδρομος.

Τι λες που δεν κάνει;

Αν θες να κινηθείς σε στενά δρομάκια, εντελώς εκτός δρόμου και να μην μείνεις από βενζίνη, λάστιχο ή άλλη μηχανική βλάβη, τότε ο γάιδαρος είναι μονόδρομος.

:flipout::flipout:

εαν τον πιασει ομως και αυτον το πεισμα ....αστα

Τεσπα. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε την συζήτηση περί δυναμικής αντίθεσης. Όποιος θέλει ας πάει σε ένα κατάστημα να δει μια LCD με LED και μία χωρίς. ;)

Πάντως θέλω να μου λύσεις μια απορία. Ποια λέξη μου πρόδωσε τον... ενθουσιασμό μου???

Τον Σεπτέμβρη βγαίνει με LED 42'' της Philips με contrast στα 2.000.000.

ΥΓ: Εννοείτε ότι θα συγκρίνεις την LCD με το LED με μια αντίστοιχη LCD χωρίς LED της ίδια εταιρίας, για να καταλάβεις την διαφορά του LED. ;)

Aκομα δεν τον ειδαμε (LED LCD) και Γιαννη τον βαφτισαμε.

Ασε που για να παρεις Philips με LED θα πρεπει να πουλησεις το σπιτι σου.

Αφού έχουμε δει LCD με LED.
Μπα. 2500 με 3500 ευρώ θα κάνει λογικά. Μόνο την μοτοσυκλέτα σου πρέπει να πουλήσεις.

Και γιατι να παρω Philips με LED και οχι Samsung που θα εχει και καλυτερη εικονα και πολυ χαμηλωτερη τιμη (οπως συμβαινει συνηθως)?

Γιατί η Samsung δεν έχει ανακοινώσει LCD με LED στις 42''. ;)

Αυτο μπορει να σημαινει δυο πραγματα...

1- Στις 42" το LED backlight δεν εχει νοημα γιατι ειναι πολυ μικρο το μεγεθος της οθονης για να φανει διαφορα.

2- Η τιμη του τελικου προιοντος δεν θα ηταν ανταγωνιστικη και θα υπηρχε εμπορικη αποτυχια.

Η Philips μετα την κακη πορεια στην αγορα της Aurea θα περιμενα να εχει αλλαξει στρατηγικη και να μην κανει ξανα αποτυχημενες εμπορικα κινησεις....

Αν δεν βγαζει κανεις αλλος LCD με LED στο μεγεθος αυτο (40-42") αυτο επρεπε να σε προβληματιζει κατα την γνωμη μου.

3. Ή απλώς σημαίνει ότι είσαι αντιPhilipsάκιας όπως έχω ξαναπεί.

ΕΛΕΟΣ

3. Ή απλώς σημαίνει ότι είσαι αντιPhilipsάκιας όπως έχω ξαναπεί.

Η στραβος ειναι ο γυαλος η στραβα αρμενιζουμε.

Οταν δεις σε κανα δυο χρονια να κλεινουν τελειως το τμημα τηλεορασεων λογω λανθασμενης στρατηγικης τοτε θα με θυμηθεις.

Επειδη εγινα και εγω προσφατα κατοχος philips lcd θα σας ελεγα πως οντως για τηλεοπτικο σημα ειναι απλα χαλια. Θα πρεπει ομως εδω να σκεφτει κανεις
και την ποιοτητα του τηλεοπτικου σηματος στην Ελλαδα που μαλλον δεν πρεπει να υπαρχει χειροτερο στον Ευρωπη για να μην πω παντου.

Οσο για το μαυρο σαν crt, μεχρι στιγμης, τιποτα.

Στη συσκευη τωρα εχω να πω πως με dvd εχει πολυ καλη εικονα για να μην πω και γι' αυτο το ambilight οπου σε σκοτεινο περιβαλον σε καθηλωνει.

Re: Απάντηση: Re: Μήπως οι LCD ήρθαν (πολύ) νωρίς??? PFL9603.

Η στραβος ειναι ο γυαλος η στραβα αρμενιζουμε.

Οταν δεις σε κανα δυο χρονια να κλεινουν τελειως το τμημα τηλεορασεων λογω λανθασμενης στρατηγικης τοτε θα με θυμηθεις.

να φανταστεις ηδη στην αμερικη παπαλα οι lcd!αυτες η 7403 πρεπει να ναι οι τελευταιες για εκει

Επειδη εγινα και εγω προσφατα κατοχος philips lcd θα σας ελεγα πως οντως για τηλεοπτικο σημα ειναι απλα χαλια.

Αν μιλαμε για καμια 5ΧΧΧ δεν επρεπε να περιμενεις και πολλα πραγματα.

Τον ενθουσιασμο σου τον καταλαβα απο το μονοκοματο post σου σε ενα θεμα που αυτος που το αρχισε αναρωτιεται αν αξιζει να παρει μια LCD ή οχι. Μου φανηκε λοιπον σαν να του λες οτι το LED ειναι η απολυτη λυση και περιμενε μεχρι το Σεπτεμβρη και καθαρισες (= ενθουσιασμος?). Ισως σε ψυχολογησα λαθος. Δε τρεχει τιποτα...

Anyway, και εγω εχω δει LED της samsung και μου αρεσαν πολυ, αλλα ξερω πως δεν ηταν το super-duper contrast τους που αρεσε στα ματια μου :)

Επειδη εγινα και εγω προσφατα κατοχος philips lcd θα σας ελεγα πως οντως για τηλεοπτικο σημα ειναι απλα χαλια. Θα πρεπει ομως εδω να σκεφτει κανεις
και την ποιοτητα του τηλεοπτικου σηματος στην Ελλαδα που μαλλον δεν πρεπει να υπαρχει χειροτερο στον Ευρωπη για να μην πω παντου.

Φίλε Διαμαντή...

...συμφωνώ για την ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος στην Ελλάδα, θα συμπληρώσω όμως, ότι εξαρτάται ...... και από την κεραία .....και από την εσωτερική εγκατάσταση κάθε σπιτιού .....και από την ποιότητα του βίντεο που μεταδίδεται...και από την περιοχή που βρισκόμαστε....

....εγώ εκτός από την αλλαγή από CRT σε PLASMA....άλλαξα την παλιά κεραία που είχα και τράβηξα νέο εξωτερικό καλώδιο για να μην χρησιμοποιώ το δίκτυο της πολυκατοικίας.....βέβαια στη περιοχή που βρίσκεται το σπίτι μου, μπορώ να βλέπω απευθείας Υμηττό, χωρίς να παρεμβάλονται άλλες πολυκατοικίες ...και είχα τη δυνατότητα να το κάνω αυτό (τελευταίος όροφος)....

....τα αποτελέσματα...????....

...πέραν του αναμενόμενου ικανοποιητικά...και ώρες-ώρες εντυπωσιακά!!!....χωρίς υπερβολή.

Τον ενθουσιασμο σου τον καταλαβα απο το μονοκοματο post σου σε ενα θεμα που αυτος που το αρχισε αναρωτιεται αν αξιζει να παρει μια LCD ή οχι. Μου φανηκε λοιπον σαν να του λες οτι το LED ειναι η απολυτη λυση και περιμενε μεχρι το Σεπτεμβρη και καθαρισες (= ενθουσιασμος?). Ισως σε ψυχολογησα λαθος. Δε τρεχει τιποτα...
Μήπως οι LCD ήρθαν (πολύ) νωρίς??? PFL9603.
Από τον τίτλο του topic νομίζω ότι είναι προφανές γιατί του είπα για την νέα LCD της Philips με LED που βγαίνει σε 4 μήνες. Τώρα αν θες να περιμένεις την απόλυτη λύση, τότε περίμενε μέχρι να έχουμε HDTV στην Ελλάδα. ;)

Anyway, και εγω εχω δει LED της samsung και μου αρεσαν πολυ, αλλα ξερω πως δεν ηταν το super-duper contrast τους που αρεσε στα ματια μου :)
http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=515562&postcount=27
Τώρα αν δεν κατάλαβες ούτε μια διαφορά έτσι, τότε να πούμε στην Samsung να το κλείσει το μαγαζάκι. :p