Μηπως πρεπει να στηριζουμε τις Ελληνικες εταιριες??

εμένα κακώς με έχουν καταντήσει να ψωνίζω τα περισσότερα πράγματα online και κυρίως απ' έξω. το ξεκίνησα λόγω κακής συμπεριφοράς κ' εξυπηρέτησης και όχι λόγω τιμής.
δεν έχω αγοράσει ποτέ τόποτα από Κωτσόβολο ή οποιαδήποτε αλυσίδα και δεν έχω πατήσει στο mall, fnac, saturn, media markt ούτε για να δω πως είναι. Θέλω να υποστηρίξω τους "μικρούς" αλλά πρέπει να βοηθήσουν και αυτοί τον εαυτό τους. δεν μπορώ να υποστηρίζω την προ 20ετίας λογική εμπόρου.
ρε συ vasada καταλαβαίνω ακριβώς τι θέλεις να πεις αλλά είμαι τόσο πολύ απογοητευμένος που ειλικρινά δεν ξέρω αν θέλω να πληρώνουν εισφορές στα καθάρματα που μας κυβερνούν εδώ και τόσα χρόνια. ίσως αυτή η χώρα πρέπει να πιάσει πάτο για να γεννηθεί κάτι καλό.

Πάντως μπαίνουμε δυναμικά ως χώρα στον χώρο των ταινιών για ενήλικες.

100.000 αντίτυπα φύγανε. Και μετά λέει δεν υπάρχει ανάπτυξη και επιχειρηματικοτητα...

Απάντηση: Re: Μηπως πρεπει να στηριζουμε τις Ελληνικες εταιριες??

Πάντως μπαίνουμε δυναμικά ως χώρα στον χώρο των ταινιών για ενήλικες.

100.000 αντίτυπα φύγανε. Και μετά λέει δεν υπάρχει ανάπτυξη και επιχειρηματικοτητα...

Κάτι άκουσα για 200.000
Χώρια τα torrent και το rapidshare που πήραν φωτιά!

πάντως μην τα ρίνχετε όλα στους παραγωγούς.. δεν φταίνε αυτοί τόσο για την ακρίβεια.
ίσα ίσα που σε αρκετά προϊόντα προσέχουν πλέον να είναι λογικές οι τιμές τους γιατί ξέρουν οτι δίπλα στο δικό τους προϊόν θα πωληθεί και το αντίστοιχο βουλγάρικο π.χ το οποίο θα είναι στην μισή τιμή.

όμως!!!!

έχετε ιδέα απο τις πολιτικές που ακολουθούν τα s/m?
έχετε ιδέα απο τα μαθηματικά των s/m?

παράδειγμα.
-παραγωγός κοστολογεί το προϊόν του 10 ευρώ.
-ναι αλλά το s/m θέλει 50% έκπτωση με το καλημέρα!(δεν υπάρχει γιατί.. έτσι θέλει.. κι αν θες να πουλήσεις στο s/m είσαι υποχρεωμένος να την δώσεις την έπτωση. αλλιώς δεν σε βάζει στο ράφι του.)
-άρα τι μένει στον παραγωγό; να πουλήσει στο s/m με 20 ευρώ το προϊόν του έτσι ώστε να πληρωθεί μετά τις ῾῾εκτπώσεις῾῾ τα δέκα ευρώ που κοστίζει το προϊόν του.
-αφού λοιπόν η τιμή του προϊόντος έχει ήδη πάει ήδη στον διάολο έρχεται μετά το s/m και την ῾῾έκπτωση῾῾ ΔΕΝ την περνάει στον καταναλωτή αλλά την καρπώνεται!!!!
κι ο καταναλωτής το συγκεκριμένο προϊόν που θα το αγόραζε απο το s/m με 12-13 ευρώ, πλέον το αγοράζει το λιγότερο με 22-23 ευρώ!

φυσικά το θέμα ῾῾εκπτώσεις῾῾ δεν παίζει ποτέ και πουθενά φανερά... όλα γίνονται με άλλους τρόπους.
καταλαβαίνει κανείς πλέον πολύ εύκολα ΓΙΑΤΙ είναι τόσο ακριβά τα πάντα.

Last edited:
Υπαρχει και αλλο ζητημα.

Η σαφης αναγραφη της προελευσης του προϊοντος.

Ειναι ψωμι απο σταρι Αιγυπτου? Να αναγραφεται και ας το παρει καποιος (οχι ομως 1,60 γιατι δεν νομιζω να προτιμησει καποιος το ξενο απο το ελληνικο).
Το ιδιο με τα σιμιγδαλια των μακαρονιων και με ολα τα τροφιμα.
Αντι να γινεται ομως αυτο οι "λαδωμενοι" μηχανισμοι του κρατους κανουν πλατη στους εμπορους καταδικαζοντας ταυτοχρονα τους ελληνες παραγωγους (που πρεπει να χρησιμοποιησουν συγκεκριμενα φαρμακα στα ραντισματα, συγκεκριμενα λιπασματα κτλ)

Ειναι ψωμι απο σταρι Αιγυπτου? Να αναγραφεται και ας το παρει καποιος (οχι ομως 1,60 γιατι δεν νομιζω να προτιμησει καποιος το ξενο απο το ελληνικο).

Γιατί ξέρουμε από που είναι το αλεύρι στα αρτοποιία ?

Εγω τις βρισκω σε αρκετα σημεια.

Αν τις ζητησεις και στα υπολοιπα, θα τις βρεις την επομενη φορα. Γιατι ο περιπτερας προτιμαει τα δωρα και τη σιγουρια της ΚΟΚΑΚΟΛΑΣ, απο το να ρισκαρει με καποια ΛΟΥΞ.

Εγω εχω ακουσει οτι υπαρχουν σημεια πωλησης στα οποια οι μεγαλοεταιρειες ζητουν επιμονα να μην πωλουνται τετοια προιοντα - τουλαχιστον οχι σε πληρη γκαμα - .

Συνηθως το επιτυγχανουν.

Re: Απάντηση: Μηπως πρεπει να στηριζουμε τις Ελληνικες εταιριες??

πάντως μην τα ρίνχετε όλα στους παραγωγούς.. δεν φταίνε αυτοί τόσο για την ακρίβεια.
ίσα ίσα που σε αρκετά προϊόντα προσέχουν πλέον να είναι λογικές οι τιμές τους γιατί ξέρουν οτι δίπλα στο δικό τους προϊόν θα πωληθεί και το αντίστοιχο βουλγάρικο π.χ το οποίο θα είναι στην μισή τιμή.

όμως!!!!

έχετε ιδέα απο τις πολιτικές που ακολουθούν τα s/m?
έχετε ιδέα απο τα μαθηματικά των s/m?

παράδειγμα.
-παραγωγός κοστολογεί το προϊόν του 10 ευρώ.
-ναι αλλά το s/m θέλει 50% έκπτωση με το καλημέρα!(δεν υπάρχει γιατί.. έτσι θέλει.. κι αν θες να πουλήσεις στο s/m είσαι υποχρεωμένος να την δώσεις την έπτωση. αλλιώς δεν σε βάζει στο ράφι του.)
-άρα τι μένει στον παραγωγό; να πουλήσει στο s/m με 20 ευρώ το προϊόν του έτσι ώστε να πληρωθεί μετά τις ῾῾εκτπώσεις῾῾ τα δέκα ευρώ που κοστίζει το προϊόν του.
-αφού λοιπόν η τιμή του προϊόντος έχει ήδη πάει ήδη στον διάολο έρχεται μετά το s/m και την ῾῾έκπτωση῾῾ ΔΕΝ την περνάει στον καταναλωτή αλλά την καρπώνεται!!!!
κι ο καταναλωτής το συγκεκριμένο προϊόν που θα το αγόραζε απο το s/m με 12-13 ευρώ, πλέον το αγοράζει το λιγότερο με 22-23 ευρώ!

φυσικά το θέμα ῾῾εκπτώσεις῾῾ δεν παίζει ποτέ και πουθενά φανερά... όλα γίνονται με άλλους τρόπους.
καταλαβαίνει κανείς πλέον πολύ εύκολα ΓΙΑΤΙ είναι τόσο ακριβά τα πάντα.

Ξέχασες να πεις και το άλλο, εκτός από την έκπτωση πόσα επιπλέον πρέπει να δώσεις και στο χέρι για να πάρεις ράφι ????

Όσο για την Μισκο, έχει εξαγοραστεί από την Μπαρίλα από το 1998, για όσους δεν το ξέρουν.... το εργοστάσιο μένει μόνο και μόνο γιατί το brand name της μισκο μετράει πολύ στα Βαλκάνια...

Όσο για την Μισκο, έχει εξαγοραστεί από την Μπαρίλα από το 1998, για όσους δεν το ξέρουν.... το εργοστάσιο μένει μόνο και μόνο γιατί το brand name της μισκο μετράει πολύ στα Βαλκάνια...

Ελληνικα ζυμαρικα ποια ειναι πλεον ? Μονο τα Στελλα ? Τα Μακβελ επισης ειναι ακομα ελληνικων συμφεροντων ?

Ελληνικά ζυμαρικά φτιάχνει η μάνα μου. Θα μάθω κι εγώ :D
Και αν δεν μπορείτε να φτιάξετε, πηγαίνετε σε χωριά και πάρτε.

Επειδή είσαι έτσι, αν προλάβω θα παραγγείλω από τον πατέρα μου που ανεβαίνει ένα σπέσιαλ για σένα...:D

Εχω παραγγειλει μηχανημα. Τσαμπα ειναι κανα 20αρικο κανει.

και ψωμιερα..

Και για να ειμαι σιγουρος σπερνω και το δικο μου σταρι :D

Και για να ειμαι σιγουρος σπερνω και το δικο μου σταρι :D

Χωρίς πλάκα: αλεύρι σε λογική τιμή που βρίσκουμε;

Στο σούπερ μάρκετ κάνει από 1,5 ως 2,8 το κιλό! Αν είναι δυνατόν! Ενώ ένα κιλό ψωμί στον φούρνο κοστίζει 1,60...

Κατ αρχάς δεν είναι ένα κιλό.
Κατά δεύτερον, με 1 κιλό αλεύρι, φτιάχνεις παραπάνω (δεν ξέρω ακριβώς πόσο)
Κατά τρίτον, δεν συμφέρει να αγοράσεις 1 κιλό, αλλά πολύ περισσότερο, από σακί.

Ελληνικα ζυμαρικα ποια ειναι πλεον ? Μονο τα Στελλα ? Τα Μακβελ επισης ειναι ακομα ελληνικων συμφεροντων ?

Μάκβελ... πού τα θυμήθηκες. Ξέρω έναν ψηστά που δούλευε εκεί πολύ παλιά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μηπως πρεπει να στηριζουμε τις Ελληνικες εταιριες??

Μάκβελ... πού τα θυμήθηκες. Ξέρω έναν ψηστά που δούλευε εκεί πολύ παλιά.

Ψητάς δεν λέγεται ρε συ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μηπως πρεπει να στηριζουμε τις Ελληνικες εταιριες??

Ψητάς δεν λέγεται ρε συ?

Δεν μου απάντησες, να σου παραγγείλω ?????? :D