Mirrorless προτάσεις για νυχτερινες λήψεις

b_bil2

AVClub Addicted Member
18 June 2006
1,525
δεν ειμαι αρχαριος στις φωτο αλλα και ουτε επαγγελματιας βλέπω στα νυχτερινα μαγαζιά ολοι να τραβάνε με dslr σωματα ( Canon,Nikon ) εγω δεν θέλω να παω εκει ! ήμουνα εκει, ειχα και 5mark ii και προσφατα 5mark iii με τον 20-105 αν δεν κάνω λάθος ! δεν ασχολούμαι επαγγελματικά απλώς μαρεσει η φωτο ! τώρα ομως μου εχει προκύψει αυτό το οτι θελω να τραβάω κάποιες φώτο το βράδυ χωρις να εχω απαραίτητα τον όγκο τις dslr μαζι μου !

εχω δει την κατηγορία mirrolless και γιαυτό σας ρωταω τι μου προτείνεται ? σ αυτην την κατηγορια ! δλδ ποιο σωμα και ποιον φακο ! υπαρχει δυνατότητα απο προηγούμενη και τωρινή πώληση κάποιον μηχανών ! ενα 1500αρι και κατι ! θέλω να πάρω όμως το καλύτερο τις κατηγορίας !
ευχαριστώ πιστευω να έγινα κατανοητός (είμαι ανάμεσα σε Sony Nex-7 ( ειμαι και sonakias :proud:) Olympus OM-D ? καποια αλλη ? )
 
Re: Mirroless για νυχτερινες ληψης ποια ?

αυτη τη στιγμη, οι καλυτερες mirrorles ειναι οι sony 5r-6 , h Panasonic GH3 kai Olympus OMD.
Ειναι δυσκολο να σου πρωτεινω καποια απ αυτες για τη συγκεκριμενη χρηση… οι sony δεν τα πηγαινουν τοσο καλο σε χαμηλο φωτισμο, αλλα δεν εχω δοκιμασει πολυ τις νεες 5r kai 6 me to hybrid focus system.

Η GH3 ειναι πολυ καλη και γρηγορη, το ιδιο και η OMD.
Στην GH3 ομως, μονο οι 2 νεοι φακοι (12-35 και 35-100 φ/2.8) ειναι τοσο γρηγοροι, αλλα δεν ειναι τοσο φωτεινοι οσο οι prime .

Εκει θα χρειαστεις καποιον φακο σαν τον panasonic 25mm f/1.4 ,καταπληκτικο φακο, αλλα οχι τοσο γρηγορο στην εστιαση.

Επισης, μπορει να χρειαστεις και φλας σε τοσο σκοτεινο περιβαλλον…..εξαρταται τι θελεις να κανεις.

Tελος, υπαρχει ο μοναδικος φακος ` Νοκτον 17,5 και 25μμ f/0.95 (για τις m4/3) που ειναι μονο manual εστιaσης, και φυσικα μετατρεπει τη νυχτα σε μερα!!!

http://www.youtube.com/watch?v=vtcnlfIIbZ0

http://www.youtube.com/watch?v=d1SKkwQ7lMk
 
Last edited:
Re: Mirroless για νυχτερινες ληψης ποια ?

Θέλεις να έχεις φλας ή δεν θες?

Είναι η πιό σημαντική ερώτηση. Αν σκοπεύεις να εχεις φλας μαζί σου τα πράγματα είναι εύκολα. Όλες θα σου δώσουν καλά αποτελέσματα οπότε παιρνεις όποια σου αρέσει πιο πολύ.
Αν δεν θέλεις να έχεις φλας μαζί, τα πράγματα δυσκολεύουν.
Θέλεις πρώτα απο ολα όσο το δυνατόν καλύτερη συμπεριφορά στα ψηλά ισο. Η ΝΕΧ7 δεν είναι κακή στα ψηλά ισο, αλλά η ΝΕΧ6, 5Ν είναι καλύτερες.
Μετά θέλεις πολύ φωτεινό φακό. Και σχετικά ευρυγώνιο, τουλ. 35mm. Το λιγότερο αποδεκτό είναι 35mm 1.4
Ακόμα καλύτερα θα ήταν 1.2 (πχ ο Olympus Pen F Zuiko, ή κάποιοι Voigtlander). Ιδανική περίπτωση βέβαια είναι o SLR Magic 35mm 0.95. Αλλά δεν τον λές και φτηνό.

Εγώ με την ΝΕΧ7 και τον Nokton 35mm 1.4 για να έχω ταχύτητες στο 1/30 που είναι κατα την άποψη μου το ελάχιστο για να βγάλεις candit σχετικά ακούνητες (χωρίς να πρέπει ο άλλος να στηθεί δλδ) αναγκάζομαι και ανεβάζω το iso στα 3200, 6400 συχνά. Ο θόρυβος και το smearing είναι σε αυτά τα μεγέθη εμφανής, γιαυτό συχνά καταλήγω να τις τραβάω σε ασπρόμαυρο.
πχ.

words or not by AlexTheodin, on Flickr


old by AlexTheodin, on Flickr
 
Απάντηση: Mirroless για νυχτερινες ληψης ποια ?

όπως διαβάζω οι μεγάλες εταιρίες όπως canon nikon θα κάνουν την εμφάνιση τους στο χώρο, και πολύ που άργησαν...

θα υπάρξει και συμβατικότητα στους φακούς λογικά αφού έχεις dslr

περίμενε λίγο!

ταπεινή μου άποψη βέβαια, και εγώ περιμένω κάτι πιο μικρό στο μέγεθος!
 
Re: Mirroless για νυχτερινες ληψης ποια ?

δεν νομιζω… εκαναν ηδη τις κινησεις τους , η nikon με τις nikon one kai η canon με τις m series.
Και οι 2 αποτυχιες…. δεν μπορουν να βγαλουν κατι που θα σκοτωσει την κυρια αγορα τους…. δεν ειναι οτι δε μπορουν , αλλα οτι δεν θελουν.

Αυτη τη στιγμη, sony - pany kai oly κυριαρχουν στις mirrorles.
Kai eidika με την ικανοτητα τους να μπορουν να δεχτουν οποιοδηποτε φακο, ειναι ενα βημα μπροστα (τουλαχιστον).
 
Re: Mirroless για νυχτερινες ληψης ποια ?

καλησπερα και ευχαρσιτω , γιαννη ο Νοκτον 17,5 και 25μμ παει με την OLY π.χ και σε τη τιμη ?
αλεχ θα προτιμουσα να μην ειχα φλασ να σου πω την αληθεια περισσοτερο ενοχλητικο ειναι ! να ειναι και ποιο διακριτικα τα πραγματα !
αλλα παλι χωρις φλας μονο στις ασπρομαυρες θα εχω καλο αποτελεσμα ?
την nex - 5 την εχω θελω κατι αλλο !
 
Re: Mirroless για νυχτερινες ληψης ποια ?

Το θέμα είναι πόσο φως έχει στο μέρος. Αν έχει λίγο παραπάνω, μπορείς να κρατήσεις το iso στα 1600 και να τραβήξεις με χρώμα. Μπορείς να τραβήξεις και στα 6400 χρώμα και μετά να προσπαθήσεις στην αποθορυβοποίηση, αλλά χάνεται πολύ λεπτομέρεια. Αν βάλεις βέβαια έναν 0.95 φακό, κερδίζεις λίγο παραπάνω φώς σε σχέση με τον 1.4. Μιλάμε πάντα για συνθήκες μπαρ με χαμηλό φωτισμο.
 
Re: Mirroless για νυχτερινες ληψης ποια ?

ωραια ! βλεπω οτι χωρις φλασ δεν θα εχω καλα αποτελεσματα οποτε παμε σ επιλογη σωμα καλο φωτηνο φακο και εξωτερικο φλασ ! ( επιυθμω om-d )
 
Re: Mirroless για νυχτερινες ληψης ποια ?

αν αποφασισεις για φλας, τοτε μια OMD + Panasonic 12-35 f/2.8 + Oly fl36 R και εισαι κομπλε.
Δεν εχει νοημα να κουβαλας prime φακους αφου θελεις φλας.

Αν παλι δε θες φλας, (εγω το απεχθανομαι), παλι με μια OMD + Nokton 25mm 0.95 (ή 17.5mm 0.95) eisai καλυμμενος.
Με την OMD θα εχεις και σταθεροποιηση στο σωμα , και με αυτους τους φακους!

αν θες auto focus φακο, ο panasonic 25mm 1.4 ειναι ιδανικος.


http://www.youtube.com/watch?v=wUmXGXxD1Dc&playnext=1&list=PL188793A1F3567A9C
 
Last edited:
Re: Mirroless για νυχτερινες ληψης ποια ?

χωρις φλασ για αρχη λοιπον ! υπαρχεο Om-d σχετο σωμα ? ο νοκτον ειναι Manual ειπαμε ? και για βραδυ ? και ο auto focus θα τον εχω για γενικη χρηση ?
μαγαζι που να τα εχει ολα αυτα ?
 
Re: Mirroless για νυχτερινες ληψης ποια ?

με auto focus και τοσο φωτηνος οσο ο νοκτον δεν υπαρχει ?
 
Re: Mirroless για νυχτερινες ληψης ποια ?

manual και αυτος ?
οποτε που να καταληξω τωρα ? θελω σωμα = Oly OM-D φακο για αρχη ? και ποιον και απο που ειναι διαθεσιμα τουτα ?
 
Last edited:
Re: Mirroless για νυχτερινες ληψης ποια ?

πρωτα απο ολα ξεκαθαρισε αν θες auto - manual focus !
Ειναι πολυ σημαντικο αυτο…

Τοσο φωτεινοι auto focus f/.95 δεν υπαρχουν.

Oυτε στην Ελλαδα θα τους βρεις επισης. Μονο απο Amazon , ebay κλπ.

Αν πας για auto focus, ο σωστος ειναι αυτος ,
http://www.stevehuffphoto.com/2012/...ica-25-1-4-summilux-lens-review-for-micro-43/
και οχι αυτος που εβαλες παραπανω .


Στην Ελλαδα δεν τον εχω βρει , ισως ερθει αργοτερα.

OMD θα βρεις σωμα φανταζομαι στην Ελλαδα.
 
Re: Mirroless για νυχτερινες ληψης ποια ?

ενναλακτικα μπορεις να παρεις και τον καταπληκτικο panasonic 20mm 1.7
Πολυ καλος και σχετικα οικονομικος φακος.
Λιγο αργος στην εστιαση , αλλα αφου δεν τον θελεις για σπορ κλπ , ειναι οκ.

http://www.dpreview.com/lensreviews/panasonic_20_1p7_o20

http://www.stevehuffphoto.com/2010/01/18/the-pansonic-lumix-g-20-1-7-lens-review/
 
Re: Mirroless για νυχτερινες ληψης ποια ?

Παρακαλείται ο moderator να διορθώσει ορθογραφικά τον τίτλο
 
Re: Mirrorless για νυχτερινες ληψης ποια ?

peperr εχεις δικιο το προσεξα και εγω εκ των υστέρων αλλα δεν μπορεσα να το αλλαξω !
λοιπον αποφασισα μαλλον παω για OM-D σωμα κα περιμενω τον Pany 25mm 1.4 μεχρι 7 μαρτιου !
και αργοτερα χτυπαω και τον LUMIX G X VARIO HD HD 35-100 για γενικη χρηση και ειμαι Νταβάνι !!
τι λετε ?
 
Re: Mirrorless για νυχτερινες ληψης ποια ?

Ότι το καλύτερο έχεις διαλέξει, κορυφαία όλα! Σου είπαν τιμή για τον 25/1.4;