peperr
AVClub Addicted Member
Re: Mirrorless για νυχτερινες ληψης ποια ?
Τον τσάκισες
perator:
Επιλογές υπάρχουν πάρα πολλές. Εξαρτάται απο το τί εστιακό μήκος θέλεις, πόσο φωτεινός θέλεις να είναι και πόσα μπορείς να διαθέσεις.
Στα πιο εξωτικά 0.95 οι επιλογές είναι λίγες και ακριβές. Υπάρχουν οι SLR Magic Hyperprime 35mm και 50mm (o 35mm ακόμα δεν έχει διατεθεί προς πώληση), ο Voigtlander 25mm Nokton (review Luminus Landscape) και ένας Canon 50mm 0.95 για τηλεμετρικές. Επίσης ο Voigtlander 42mm 0.95 που λέει ο Βλάσσης. Υπάρχει και ο Noctilux 50mm 0.95 που είναι το μέτρο αναφοράς όλων, αλλά η αναφορά του γίνεται μόνο για τυπικούς σκοπούς...
Στο f/1.1, f/1.2 οι επιλογές είναι λίγο περισσότερες και κυρίως φθηνότερες. Η Voigtlander προσφέρει τους Νοκτον. 35mm 1.2 και 50mm 1.1
Ωραία επιλογή ο Olympus Zuiko 40mm 1.2 για την παλιά Pen F.
H Μινόλτα είχε επίσης ένα δυο υπερφωτεινούς Rokkor όπως τον Rokkor 55mm f/1.2
Στα f/1.4 μετά υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία καθώς είμαστε σε "φυσιολογικά" διαφράγματα πάλι. Σχεδόν κάθε μεγάλος κατασκευαστής έχει 35αρηδες και 50αρηδες 1.4
Εκεί είναι θέμα μετά μεγέθους, κόστους και οπτικής απόδοσης. Έχω προσωπική άποψη απο τον Nokton 35mm 1.4 όπως είπα και πάνω και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχω δεί εκπληκτικά αποτελέσματα που ζήλεψα απο τον Carl Zeiss 35mm f/1.4 Distagon για Contax/Yashica. H Samyang έχει μια σχετικά φθηνή πρόταση. Οι επιλογές είναι άπειρες.
Τον τσάκισες