Mission: USB DAC!

Κάθησα και διάβασα αρκετά πράγματα γύρω από το Hugo και συμπέρανα ότι αν είχε δοθεί περισσότερη έμφαση στη τροφοδοσία (αυτό δεν μπορούσε να γίνει λόγω της φορητότητας), θα μιλούσαμε για ένα πραγματικό giant killer!

Και όχι δεν αναφέρομαι στις ιδιαιτερότητες του head fi γύρω από το συγκεκριμένο dac.

Eyes on Chord λοιπόν!!

PS. Πάνο μην αρχίζεις τα πειράγματα. Η δική μου διαίσθηση τα λέει αυτά... :)

ΟΚ, αν και με ιντριγκαρει ο νεος τροπος επιλογης DAC που λανσαρεις

864bb432c1c9e7340d5735fbcf12274f.jpg

Είπα ποτέ ότι σκέφτομαι ορθόδοξα?

Δεν έχω ψωνίσει ακόμη (σαν μερικούς μερικούς)... :)

Πάνο, τι είναι αυτό που μου spoilαρες?

:flipout:

έχει προλάβει να πεθάνει κάποιος μεγάλος σχεδιαστής ψηφιακών για να καλέσει το πνεύμα του ;;;;

Ouija, για να καλεις τα πνεύματα οταν εχεις διαίσθηση Σταυρο.

Κάθησα και διάβασα αρκετά πράγματα γύρω από το Hugo και συμπέρανα ότι αν είχε δοθεί περισσότερη έμφαση στη τροφοδοσία (αυτό δεν μπορούσε να γίνει λόγω της φορητότητας), θα μιλούσαμε για ένα πραγματικό giant killer!

Και όχι δεν αναφέρομαι στις ιδιαιτερότητες του head fi γύρω από το συγκεκριμένο dac.

Eyes on Chord λοιπόν!!

PS. Πάνο μην αρχίζεις τα πειράγματα. Η δική μου διαίσθηση τα λέει αυτά... :)

To HUGO με είχε ενθουσιάσει και εμένα σαν ιδέα και προφανώς επηρρεασμένος απο τους διθυράμβους στον ειδικό τύπο αλλα κάπως διστακτικός απο τον ιδιαίτερα λιτό εσωτερικό του κόσμο (για 1700 Euros..) άρχισα να το ψάχνω..

Ψάχνοντας το έμαθα πολλά και μάλιστα και για το δικο μου MYTEK τα οποία αγνοούσα όπως τί είναι FPGA και τί προσφέρει στο αποτέλεσμα.. ξαφνικά συνειδητοποίησα οτι το FPGA τσίπ της XILINX πάνω στο οποίο έχει βασίσει το marketing της η Chord δεν είναι κάτι το σπάνιο στα καλά ντάκ, για παράδειγμα το κατα τί φτηνότερο δικό μου έχει τρία * που τρέχουν δοκιμασμένο επαγγελματικό software οπότε κάπως γκρεμίστηκε ο μύθος γύρω απο το HUGO ..

Θα μου πείς ναί αλλα το FPGA στο HUGO τρέχει πολύ εξελιγμένο software και dsp επεξεργασία.. Οκ αλλα δεν είναι το μόνο (ένα παράδειγμα με απτά ακουστικά αποτελέσματα ανέφερα ήδη) και δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο αφου είναι optimized για χαμηλότερα bitrates απο ότι έχω καταλάβει, ενώ άσχετα με το τί γράφεται το FPGA τσίπ της XILINX που περιέχει το HUGO ουσιαστικά τρέχει την ιδιαιτέρως βαριά και περίπλοκη DSP επεξεργασία του ψηφιακού σήματος και δεν είναι το ντάκ αφoυ αν παρατηρήσεις προσεκτικά τις φωτό το ντάκ είναι ένα τσιπάκι της purr brown που κατα κάποιον τρόπο ο κατασκευαστής ξεχνάει να αναφέρει...

Σε αυτό να προσθέσω τα διάφορα αμφιλεγόμενα σχόλια και στα ξένα forum αλλα και απο γνωστούς που έτυχε να το ακούσουν καθώς και διάφορα προβλήματα αξιοπιστίας (ραγίσματα στην πλακέτα απο την χρήση των micro usb θυρών κλπ).

Όλα αυτά μαζί με το λίγο για αυτά τα χρήμματα ντάκ εμένα μου έκοψαν την όρεξη και ας είμαι απο αυτούς που πιστεύουν οτι στα ψηφιακά η τέχνη μετράει και όχι το μέγεθος (γιαυτό και μου κίνησε αρχικά το ενδιαφέρον)...

Δεν τα έγραψα όλα αυτά για να σε αποτρέψω απο αυτό εξάλου προσωπική άποψη δεν έχω αφού δεν το έχω ακούσει.. Όμως γνωρίζοντας τί αγοράζει κανείς με τόσα λεφτά θα σου σύστηνα να μην ενθουσιάζεσαι τουλάχιστον πρίν να το ακούσεις και το δείς απο κοντά κάτι που θα με ενδιέφερε το να διαβάσω την αποψή σου αφού δεν σου κρύβοω οτι παρότι ψυχράνθηκα εξακολουθώ να είμαι περίεργος για το συγκεκριμένο.

Ότι λάμπει δεν είναι sony και καλά χρυσός.. Παρατήρησε την φωτό που σου επισυνάπτω..

Τέλος να γράψω οτι δεν το παίζω ειδήμονας, ας με διορθώσει κάποιος άν κάπου σφάλλω ή μου διαφεύγει κάτι..

*Δύο σαν receiver και ένα για dsp

Last edited:
Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το "αιρετικό" νήμα στο computer audiophile forum.. http://www.computeraudiophile.com/f6-dac-digital-analog-conversion/chord-hugo-re-examined-20739/

Πιστεύω πάντως οτι θα είναι σίγουρα καλό.. το πόσο καλό είναι σε σχέση με τον αδυσώπητο ανταγωνισμό στα λεφτά του δεν ξέρω και ο είδικός τύπος γενικά δεν είναι καμία "αθώα περιστερά"....

Από όσο έχουμε μάθει τον Σταύρο,πιστεύετε πως θα μπορεί να αντέξει να έχει να έχει ένα ντακ με νορμάλ jitter (οι reviewers σαν τον Darco λένε πως η συγκεκριμένη μέτρηση ακουστικά μεταφράζεται σε βάθος σκηνής και ambient ήχους χώρου κλπ για να το πούμε μη-τεχνικά) την στιγμή που διαβάζει για τα 300 fs του Δράκου και τα εξωτικά 80 fs του Vega;
Εκτός της κατασκευής κλπ που δεν φτάνει να παίζει αλλά και να δείχνει πως παίζει...

Έχω δίκιο;
Τα λέω γιατί κοντέψαμε μέχρι καφετζούδες να φέρουμε...

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το "αιρετικό" νήμα στο computer audiophile forum.. http://www.computeraudiophile.com/f6-dac-digital-analog-conversion/chord-hugo-re-examined-20739/

"....

Από κει έρχομαι Tsipaki. :)

Πολλούς τους γνωρίζω από τον νήμα HE-6 στο Head fi (αρκετοί έχουν μπαναριστεί).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

θα προσπαθήσω πάντως να το ακούσω...

Re: Απάντηση: Mission: USB DAC!

Από όσο έχουμε μάθει τον Σταύρο,πιστεύετε πως θα μπορεί να αντέξει να έχει να έχει ένα ντακ με νορμάλ jitter (οι reviewers σαν τον Darco λένε πως η συγκεκριμένη μέτρηση ακουστικά μεταφράζεται σε βάθος σκηνής και ambient ήχους χώρου κλπ για να το πούμε μη-τεχνικά) την στιγμή που διαβάζει για τα 300 fs του Δράκου και τα εξωτικά 80 fs του Vega;
Εκτός της κατασκευής κλπ που δεν φτάνει να παίζει αλλά και να δείχνει πως παίζει...

Έχω δίκιο;
Τα λέω γιατί κοντέψαμε μέχρι καφετζούδες να φέρουμε...

Πέρα απο τις ανακοινώσεις του κάθε κατασκευαστή που για ευνόητους λόγους τονίζει την χρονική ακρίβεια του ρολογιού που χρησιμοποιείται υπο ιδανικές όμως συνθήκες (θερμοκρασία, τροφοδοσία) υπάρχει και το πραγματικό συνολικό jitter που παράγει μια συσκευή σαν ολότητα οπου πολλές φορές στην πραγματικότητα οι επιδόσεις ενός ντάκ με femptoclock δεν διαφέρουν σε σχέση με μια πολύ καλή υλοποίηση με πιό συμβατικούς αλλα πολύ ποιοτικούς κρυστάλους χρονισμού. Η όλη φάση μου θυμίζει τις έμμονές με τα τσίπ τα οποία μπορεί να έχουν κάποιες τάσεις.. αλλα το τελικό αποτέλεσμα να είναι εντελώς διαφορετικό λόγω συνολικής υλοποίησης.. Με λίγα λόγια ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη..

Και επειδή το κασέ μοιραία λόγω ιδιαίτερα μεγάλων απαιτήσεων έχει ανέβει πολύ, το πιό λογικό θα ήταν περα απο την ωράία παρέα-ντακοκουτσιμπολιό εδώ στο forum και το review surfing στον ιστό, η δημιουργία μιας λίστας μηχανημάτων των οποίων είναι δυνατή η ακροάση και δοκιμή αν είναι δυνατόν και στον χώρο του ενδιαφερομένου για να ξεχωρίσει η ήρα απο το στάχυ και δόξα τον θεό υπάρχουν και τα δύο σε ποσότητα στα ένα με δύο χιλιάρικα..

Μην ξεχνάμε και το προσωπικό γούστο του καθενός και τέλος πάντων πέρα απο specs, απόψεις και reviews υπάρχει και η προσωπική ακρόαση που μόνο αυτή μπορεί να δώσει ασφαλή συμπεράσματα..

Η λίστα δεν θα είναι τεράστια και νομίζω οτι θα είναι η πιό ασφαλής αφετηρία για ουσιαστική έρευνα (με λίγο ξεσκούριασμα των ποδιών..) αφού τα λεφτά είναι πολλά για να βασίζει κάποιος σε διαίσθηση ή ενθουσιαμό τα συμπεράσματα του..

Ιδού η Ρόδος... Ιδού και το ξεποδάριασμα..-bye-

Τα δύο που θέλω να ακούσω (Hugo, Yggdrasil) δεν είναι ακόμη διαθέσιμα για ακρόαση και δε βλέπω πότε μπορεί να είναι, ειδικά το τελευταίο...

Από κει έρχομαι Tsipaki. :)

Πολλούς τους γνωρίζω από τον νήμα HE-6 στο Head fi (αρκετοί έχουν μπαναριστεί).

θα προσπαθήσω πάντως να το ακούσω...

Eδώ είναι ο αντιπρόσωπος http://audiodesign.com.gr/εταιρίες/retail/chord-electronics/ είμαι περίεργος να διαβάσω την άποψη σου άν το ακούσεις τελικά..

Τα δύο που θέλω να ακούσω (Hugo, Yggdrasil) δεν είναι ακόμη διαθέσιμα για ακρόαση και δε βλέπω πότε μπορεί να είναι, ειδικά το τελευταίο...

Άκου λοιπόν τα υπόλοιπα διαθέσιμα μέχρι να γίνουν και αυτά..

Αν το έχει διαθέσιμο, θα προσπαθήσω να το ακούσω. Ελπίζω να είναι εντάξει τύπος...

Βαγγέλης ησυχόπουλος λέγεται http://www.aca.gr/index/members/greece?row=35 σου είπα το είχα ψάξει, ελπίζω να φάνηκα χρήσιμος...

Last edited: