Mission: USB DAC!

Τι δεν έχει το 2Qute (και δε μας νοιάζει κιόλας):
- Έξοδο ακουστικών.
- Ρύθμιση έντασης. Η έξοδος είναι fixed.
- Δεύτερη είσοδο SD USB - στο Hugo, η είσοδος αυτή κατέληγε στο BB τσιπάκι που έχετε παρατηρήσει κάποιοι.

To 2Qute έχει και κάποια χαρακτηριστικά που λείπουν από το Hugo:
- "Νορμάλ" είσοδο usb σε Type B βύσμα.
- Είσοδο spdif σε επίχρυσο BNC.
- Isolated είσοδο usb.
- Μεγαλύτερη έξοδο 3 V.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και πολύ σημαντικό:

- Δεν έχει Bluetooth transceiver (το 2Qute).

Ένα ένα τα θυμάμαι.

Το 2Qute επίσης δεν έχει μπαταρίες και τροφοδοτείται μόνιμα από SPMS εξωτερικό πακάκι που κσταλήγει σε "sophisticated" αντιθορυβικό φίλτρο στο εσωτερικό.

Αυτό είναι που φοβάμαι...

Μιλαμε για αυτο εδω το ντακιδιο με τροφοδοσία απο μπαταρια (σαν το micro iFi iDSD)? Που πηγε η αναζήτηση μεγάλων μετασχηματιστών και πυκνωτών εξομάλυνσης? Θα εχει χαμηλό? Ο ενισχυτής του δεν ειναι λιγο ψόφιος με μολις 0,6Watt/ 32Ohm? Δεν ειναι περιττός αυτος ο ενισχυτής για κάποιους, ειδικά οταν το μηχανημα διαφημίζεται σαν ενισχυτής ακουστικων-DAC?

Τα γράφω γιατι εχει πεσει λιγο θεατρο του παραλόγου τελευταία με τα DAC. Ειμαι βέβαιος οτι το Hugo ειναι αξιόλογη πρόταση στην κατηγορία αυτη.

Headphones-event-1-of-1-59.jpg

Βεβαια να πω την αληθεια για σταθερή λυση σε κανονικό σύστημα απαιτήσεων θα κοιταζα το Hugo TT και οχι το κλασσικό, ποσο μαλλον το Qute.

Chord_HugoTT%20LHSTop.jpg

http://www.chordelectronics.co.uk/products-info.asp?id=96

Μέχρι στιγμής, υπάρχει μια επιβεβαιωμένη διαφορά μεταξύ των δύο (από Άγγλο πωλητή όμως). Τα μπάσα του 2Qute είναι πιο σφιχτά...

Πάντως το Hugo επουδενί δεν είναι "αυτό που φαίνεται"... :)

Προφανώς γι αυτό και ο Σταύρος σκέφτεται να πάει στην άλλη εκδοχή το Cute, που δεν έχει μπαταρία, δεν είναι φορητό και δεν έχει άλλα μπλιμπλίκια που είναι άχρηστα για οικιακή ακρόαση.

Και για να εχουμε εικόνα του τι σταλιά μηχάνημα ειναι (για οσους κοιτάνε τετοια χαρακτηριστικά)..

ChordHugo_00178(1).jpg

Εκει μεσα εχει οχι μονο το κύκλωμα του DAC αλλα και τον ενισχυτή και τις μπαταρίες.

Δεν έχει ενισχυτή Πάνο...

Υπάρχει στάδιο αναλογικού φιλτραρίσματος μετά το dac που οδηγεί ταυτόχρονα και την line/headphone έξοδο.

Η Κινέζα... χαλάει όλο το πρεστίζ του dac. Δεν είναι walkman ρε σεις. :)

Εγώ το μόνο που βλέπω στην σελίδα τους χωρίς ενισχυτή ακουστικών είναι το QBD76 HDSD,την ναυαρχίδα τους όπως λένε.
Ποιο άλλο υπάρχει χωρίς;Τα λέει και μπερδεμένα...

Ποιος δεν εχει ενισχυτη? Το Hugo παιζει κανονικα ακουστικά και εχει και ενα πονηρό ποτενσιόμετρο. Σε ενα τοσο στριμογμενο μηχανημα ακομα και ενα βυσμα παιζει τον ρολο του.

Μιλώντας πιο σοβαρα, βλέπω μονο ενα ρολόι χρονισμου. Ισχυει αυτο? Αν ναι υποψιάζομαι οτι μια απο τις 2 δειγματοληψίες και τα πολλαπλάσια της θα εχουν υποδεέστερη ποιότητα απο την αλλη. Σταυρο για τσεκαρε το

Υπάρχει ένα ενεργό στάδιο μετά το dac (πολύ χαμηλού Rout) οδηγεί ταυτόχρονα τις line και headphone εξόδους. Δεν υπάρχει εξειδικευμένο κύκλωμα οδήγησης ακουστικών.

Για τα ρολόγια δεν γνωρίζω κάτι. Ξέρω μόνο ότι η αρχιτεκτονική του dac είναι τύπου Pulse Array, κάτι που ίσως διαφοροποιεί(?) τα πράγματα από πλευράς απαιτήσεων χρονισμού...

Δεν έχει ενισχυτή Πάνο...

Υπάρχει στάδιο αναλογικού φιλτραρίσματος μετά το dac που οδηγεί ταυτόχρονα και την line/headphone έξοδο.

Η Κινέζα... χαλάει όλο το πρεστίζ του dac. Δεν είναι walkman ρε σεις. :)

Ποιό πρεστίζ; ένα walkman του σήμερα είναι. Μόνο πιο ακριβό. άσε που έχει ένα design λες και το προορίζουν για το καρναβάλι της Πάτρας.

Το μαύρο είναι πανέμορφο Κώστα (μπράβο Νίκο)!

Και κάτι ακόμη: όσο και να φαίνεται παράξενο, το Hugo προωθείται σαν το κορυφαίο ηχητικά dac της εταιρείας (μέχρι να λανσαριστούν τα ΤΤ και η επερχόμενη ναυαρχίδα που θα παρουσιαστεί στο Μόναχο το Μάϊο).

Για ήχο δεν ξέρουμε αλλά όπως τα λένε οι φίλοι εδώ μάλλον απέχει πολύ από τις απαιτήσεις του πρώτου ποστ...

Υπάρχει ένα ενεργό στάδιο μετά το dac (πολύ χαμηλού Rout) οδηγεί ταυτόχρονα τις line και headphone εξόδους. Δεν υπάρχει εξειδικευμένο κύκλωμα οδήγησης ακουστικών.

Για τα ρολόγια δεν γνωρίζω κάτι. Ξέρω μόνο ότι η αρχιτεκτονική του dac είναι τύπου Pulse Array, κάτι που ίσως διαφοροποιεί(?) τα πράγματα από πλευράς απαιτήσεων χρονισμού...

Σταυρο γραφω καποια πραγματα γιατι μας διαβαζουν και καποιοι που δεν παρακολουθουν απο κοντα τα τεχνικα θεματα.

Ιδανική λυση ειναι 2 σταδια ξεχωριστά. Ενα για την εξοδο του ντακ και ενα διακριτο για τον ενισχυτη ακουστικων. Η φτηνη λυση για τους κατασκευαστες ειναι να τραβάνε μια μινι ενισχυση ακουστικων απο το σταδιο εξοδου. Περαν του χαμηλότερου κοστους δεν εχει κανενα αλλο οφελος, αντιθέτως ειναι σαφως υποδεέστερη ηχητικά.

Την καραμελα με το χαμηλό R out (αντίσταση εξοδου για οσους δεn γνωρίζουν) καλύτερα να την σταματήσουμε γιατι οι περισσότεροι εχουν ακουστικά πανω απο 100 Ohm και πολλες φορες πανω απο 300. Οποτε μπορει να κανει και κακο ματσαρισμα το πολυ χαμηλο R out !!!

To ενισχυτακι του Hugo ειναι κομματι ψοφιο, δεν οδηγει Planar ακουστικά σε καμια περίπτωση παρολη την χαμηλή αντίσταση εξοδου. Απο την αλλη η εταιρια το λανσαρει σαν ενισχυτή ακουστικων με ντακ με σκοπο την μικτη χρηση (φορητοτητα- κυριως συστημα)

Τα μαρκετιστικα περι Pulse array καλυτερα να μην λαμβάνονται σοβαρα υπόψιν, εχουμε βαρεθει να διαβάζουμε φυλαδια με απιθανες θεωριες. Αν εχει μονο ενα ρολοι ξερουμε πολυ καλα τι σημαίνει (μείωση κοστους και πιθανότατα μείωση ποιοτητας αναπαραγωγής).

Όλα σχετικά ειναι σε αυτόν τον κόσμο.

Συμφωνώ με τον Παναγιωτη οτι το TT είνα η πιό κατάλληλη λύση σε σύστημα απαιτήσεων.

Το πρόβήμα με το Hugo δέν είναι οτι δεν παίζει, ούτε οτι δεν οδηγεί (και τα δυο τα κάνει το άκουσα) είναι οτι αυτά τα πετυχαίνει με πολύ λιτή κατασκευή, κάτι που αποδεικνυει στην πράξη το τι είναι δυνατον με την συγχρονη τεχνολογία, αλλα χρεώνει ήχο και όχι μπούγιο προβήματίζοντας τον υποψηφιο αγοραστή που τις πιό πολλές φορές θέλει το κάτι παραπάνω για κοντά στο διχιλιαρο.. Συνυπολογίστε και κάποιες ιδιοτροπίες και ελλείψεις (απουσία xlr, mιcro usb, απουσία ενδείξεων, περίεργο desighn..) και ιδού ο προβληματισμός..

Στην τιμή του Hugo o ανταγωνισμός είναι απλά αδυσωπητος, μένει να τό ακούσω στο σπιτι για να δώ τελικά αν έχει το κάτι ξεχωριστό που να το κρατάει εκεί.. Πάντως με κέρδισε απο το ελάχιστο που άκουσα..

Απάντηση: Re: Mission: USB DAC!

Σε μία "αποστολή" Σωκ, οι στόχοι μπορούν να διαφοροποιηθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής... :)

Ναι,αλλά η συγκεκριμένη αποστολή έχει ξεχειλώσει τόσο που δεν ξέρω αν πλέον εξυπηρετεί κάποιον σκοπό.
Και πολύ περισσότερο όταν ίσως δημιουργεί προσδοκίες (giant killer) που μπορεί να κάνουν τους έμπειρους να γελάνε αλλά μπορεί να κάνουν νέα μέλη χωρίς εμπειρία να την πατήσουν.
Αυτοσυγκράτηση λοιπόν...

Στο δια ταύτα.Σοβαρό μηχανάκι χωρίς συμβιβασμούς με ένα ρολόι δεν έχω δει.
Ακόμα και τα φτηνά USB interfaces έχουν δύο ένα για τα 44.1 και τα πολλαπλάσια του και το ίδιο για τα 48.
Αν η Chord έχει ανακαλύψει κάτι που οι άλλοι αγνοούν τώρα...

Αντε να σας βαλω και 2 φώτο απο την προσωπική μου συλλογή, απο πέρυσι στο λανσάρισμα του Hugo στο Μοναχο

DSC01551.jpg

DSC01553.jpg

Συμφωνώ με τη συνεισφορά της αντίστασης εξόδου στην ακρόαση μέσω ακουστικών, αλλά εγώ την Rout την ανάφερα για να επισημάνω την ανεξαρτησία από το επόμενο προενισχυτικό στάδιο σε ένα δικάναλο σύστημα (όπου το Hugo χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως dac).

Για μένα που ο προ έχει Rin = 8 kΩ, είναι σημαντικότατο χαρακτηριστικό.

Ακριβώς η τιμη που το αγόρασα στην Αγγλία 😊
Εγω αυτο που θελω να επαναλάβω ειναι οτι το μαραφετι αυτο παραμένει φορητό, και επιδη κακά τα ψέματα μετά απο δυο τρία χρόνια και άλλο Ντακ θα αγοράσουμε κτλ. Το οτι ειναι φορητό του δίνει και μια επιπλέον χρηστικότητα, ακουστικα κτλ. On the go.
Ψέματα δεν λέω, ούτε εμένα μου αρέσει οπτικά, αλλα προσπαθώ να το ξεπεράσω 😊