Mission: USB DAC!

Δλδ για να καταλάβω, το ντακ που ο Σταυρος ΘΑ πάρει καποια στιγμη, οποιο και αν ειναι αυτο, ξέρουμε απο τωρα οτι θα πατάει τα κορυφαία της πιάτσας, ανεξαρτήτου τιμης, το AVClub θα γεμισει διθυράμβους για τον ηχο του τον μεταξένιο, το γρανιτενιο χαμηλό του κτλ κτλ κτλ και περιμένουμε ολοι εναγωνίως να μάθουμε ποιο ειναι αυτο γιατι κανείς δεν το ξερει, ουτε καν ο ιδιος ο σχεδιαστής του....

Το συγκεκριμένο νήμα μου "φανέρωσε" (και σίγουρα θα φανερώσει και άλλες) υποψήφιες προτάσεις που δεν τις είχα καν υπόψη:

- Audiobyte Black Dragon (έγινε ακρόαση - εντυπωσιακό για τα λεφτά του - μπορεί να ξαναδοκιμαστεί).
- Chord Hugo (αναμένεται ακρόαση - δε λέω, αμφιλεγόμενη πρόταση).
- Schiit Yggdrasil (αναμένονται "επίσημες" εντυπώσεις - αν είναι τόσο καλή περίπτωση, δεν αποκλείεται αγορά).

Αυτό ίσως που μπερδεύει, και δικαιολογημένα, είναι ότι δεν υπήρξε εξ' αρχής "κλείδωμα" σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

Δεν μπορώ να το κάνω αυτό διότι δεν είναι αυτός ο σκοπός έναρξης του νήματος.

Από την υποψήφια συσκευή, θέλω - με ταβάνι την τιμή ενός Yggy - να πάρω (στο άμεσο μέλλον) μέγιστες ψηφιακές επιδόσεις στο χαμηλότερο δυνατό κόστος!

Τα οφέλη που αποκόμισα από τις εμπειρίες των συμφορουμητών σε αυτό εδώ το νήμα τα θεωρώ ανεκτίμητα και γι' αυτό τους ευχαριστώ όλους...

Παρακαλώ να συνεχίσετε τις προτάσεις σας. Και δεν αποκλείονται ιδιοκατασκευές που δεν έχει πιάσει το μάτι μας (ακόμη)...

Απάντηση: Re: Mission: USB DAC!

Από την υποψήφια συσκευή, θέλω - με ταβάνι την τιμή ενός Yggy - να πάρω (στο άμεσο μέλλον) μέγιστες ψηφιακές επιδόσεις στο χαμηλότερο δυνατό κόστος!

Σταύρο,στο λέω για να μην απογοητευτείς.
Θα πάρεις τις επιδόσεις που θα πληρώσεις σε εμπορικό και κάτι λίγο παραπάνω αν φτιάξεις σωστά κάποιο.
Θαύματα δυστυχώς δεν γίνονται.
Αν υπήρχε τέτοιο θαύμα θα ήμασταν ενήμεροι,να είσαι σίγουρος για αυτό.

Καλύτερα λοιπόν χαμηλές απαιτήσεις.Αν μην τι άλλο θα είναι λιγότερες και οι απογοητεύσεις.

Άν και ήταν αφώς χρήσιμο το νήμα για αυτόν που το ανοιξε και πολύ διαφωτιστικό και ωφέλιμο γενικώς σίγουρα έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια κόπωσης. Οι αρχικές "ανορθόδοξες" απαιτήσεις και γούστα του φίλου μας του Σταύρου που το άνοιξε το οδήγησαν σε μια ανορθόδοξη εξέλιξη απο την οποία πιστεύω οτι εξάχθηκαν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα όπως..

-Κάτω απο το χιλιάρικο πρέπει αναπόφευκτα κάπου να συμβιβσατεί κανείς..

-Τα ενάμισι με δύο χιλιάρικα μπορούν πραγματικά να δώσουν πολύ σοβαρές λύσεις αλλα δυσκολα με έναν αντίστοιχα βαρβάτο ενισχυτή ακουστικών ενσωματωμένο..

-Οι giant killers και παρόμοιες ουτοπίες απευθύνονται μόνο σε άπειρους χομπίστες που συνήθως δεν ξέρουν τι θέλουν ή τι ψάχνουν ακριβώς και τις περισσότερες φορές έχουν πονηρά κίνητρα.

-Άμα δεν κουνήσει κανείς τον κ@λο του να πάει να ακούσει και δεν προσγειωθεί ως πρός το τί υπάρχει διαθέσιμο άκρη δεν θα βγάλει η εναλλάκτικά κινυνεύει να την πατήσει πιθανότατα και χοντρά..

Αυτιά..

Σίγουρα η προσωπική εμπειρία είναι ανεκτίμητη. Θέλει όμως πάρα πολύ υπομονή και μεθοδικότητα...

Πάει το "πυρηνικό" άβαταρ?
:)

Ο κύβος ερρίφθη :)
Η τιμή ήταν καλή οπότε το έκανα δώρο στον εαυτό μου. Τουλάχιστον πήρα ενα μαύρο, ειναι λιγότερο απαίσιο σε εμφάνιση.
Οπως είπα, more than happy να το φέρω να το ακούσουμε, λογικά θα ειμαι Αθηνα σε δυο εβδομάδες
Με βλέπω να βάζω το mambo v3 μου σε αγγελία
Μέχρι να έρθει ακούω απο το αναλογικό μου, που μου έλειψε...

Giant killer δεν υπαρχουν αυτο ειναι ντεφακτο,
Και στα 2000 που ειναι η τιμη του ygg δεντο λες φτηνο,σιγουρα θα παιζει καλυτερα απο φθηνοτερα λεμε τωρα γιατι δεν τοχει ακουσει και κανεις,και ουτε και προκειτε μιας και δεν το φερνουν εδω.
Οποτε πας για ζαρια με πολυ καλυτερες προοπτικες βεβαια απο κατι κινεζικο μιας και η εταιρεια αυτη εχει καλο προταιρο βιο και καλες κατασκευες απ οτι ακουγεται.

Άμα έρθει το Hugo προσφέρω τον χώρο-σύστημα μου για συγκριτικές ακροάσεις και με το mytek. Περιέργεια uber

Χαχαχαχαχα, ναι καλα θα ηταν να το ακούσουμε. Ας ερθει ο Νικος Αθηνα και βλέπουμε πως θα γινει.

Αααα, μη μου χαλάτε το όνειρο. :)

(O Watts είναι ο κατασκευαστής του Hugo)

"Rob Watts stated in one thread where its output was being questioned that it has enough power to drive efficient speakers directly."

http://www.computeraudiophile.com/f6-dac-digital-analog-conversion/chord-hugo-contender-20383/

Τι λέει ρε παιδιά? Να τροφοδοτήσουμε ηχεία από την έξοδο ακουστικών του Hugo μέσω των 2 μικρών μπαταριών 3.6 V στο εσωτερικό του!!!!!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...να φοβώμαστε να συνδέσουμε τα Hifiman δηλαδή.. :)