Mission: USB DAC!

Μέχρι το βραδυ ίσως εχω νέα.....
Εννοείται οτι αν το παρω το φέρνω Αθηνα και more than happy να το τεσταρουμε.
Αυτο που δεν μπορω να καταλάβω με τίποτα ειναι η διάφορα όταν χρησημοποιω τον ενυσχητη του Χιούγκο με το όταν το χρησημοποιω ως Ντακ μέσω του Valhalla. Υποτίθεται οτι ειναι καλός ενυσχητης για αυτά τα ακουστικά

Όλο το βάρος του ήχου στο dac section λοιπόν!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν το φέρεις Αθήνα, συνιστώ να το ακούσεις με κάποιον συμφορουμίτη που έχει τα HD-800.

Πιστεύω ότι μπορούν να συνδεθούν απευθείας και να προκύψουν άμεσα συμπεράσματα...

Θα ήθελα να το ακούσω και στο σύστημά μου βέβαια...

Η διαφορά μάλλον είναι η διαφορετική προσέγγιση του αγοραστικού κοινού.

Η Chord πλασάρει το Hugo σαν το καλύτερό τους dac που τους "βγήκε" φορητό, ώστε να το πιάσουν όλοι στα χέρια τους. :)

Η Aurender πλασάρει το δικό της ως αυτό που ακριβώς φαίνεται. Ένα TOTL φορητό dac / ενισχυτή με αντίστοιχη κορυφαία αισθητική!

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για το Schiit Yggdrasil είναι ότι αυτό αναφέρεται αποκλειστικά σε redbook/HD usb + spdif dac χωρίς άλλες προσθήκες.

Ούτε DSD, ούτε i2s/hdmi, αλλά ούτε και wifi/bluetooth.

Σχεδιασμένο για να τα βάλει με τους "καλύτερους" στο χώρο, όσο αναφορά στο 99.9% των ηχογραφήσεων και των δυνατών διασυνδέσεων (μεταξύ transport και dac).

Last edited:
Μέχρι το βραδυ ίσως εχω νέα.....
Εννοείται οτι αν το παρω το φέρνω Αθηνα και more than happy να το τεσταρουμε.
Αυτο που δεν μπορω να καταλάβω με τίποτα ειναι η διάφορα όταν χρησημοποιω τον ενυσχητη του Χιούγκο με το όταν το χρησημοποιω ως Ντακ μέσω του Valhalla. Υποτίθεται οτι ειναι καλός ενυσχητης για αυτά τα ακουστικά

Πως πήγε??

Εδω μερικά σχόλια στο diyaudio http://www.diyaudio.com/forums/blog...tts-flagship-dac-uses-not-audio-dac-chip.html

Να ρωτήσω, εντελώς καλοπροαίρετα, γιατί απορρίπτεις diy λύσεις? Έχετε βρει οτι υπολείπονται σε σχέση με εμπορικές?

Έχεις soekris R2R, με τoν βούλγαρο να βγάζει καινούριο usb interface με ndk ρολόγια.
Έχεις ολοκληρωμένο 1704 με διακριτο στάδιο εξοδου, και usb είσοδο βασισμένη σε fpga (από την ίδια εταιρία που βγάζει το black dragon)
Έχεις πχ αυτο http://www.abc-pcb.com/?page_id=858

Με την ισοτιμία σε αυτά τα επίπεδα, 2500$ είναι κακή επένδυση για ένα προϊόν τεχνολογίας

Έχεις δει την υπογραφή μου? :)

Απλά σκέφτομαι διαφορετικά στην περίπτωση dac.

Είναι πολλές οι παράμετροι που πρέπει να συμπεριληφθούν για την επιτυχία μιας τέτοιας ιδιοκατασκευής (usb interface, τροφοδοσία, D/A, αναλογικό στάδιο, κλπ.).

Με ενδιαφέρει κυρίως ένα εμπορικό TOTL dac, σύγχρονης τεχνολογίας, που θα προδιαγράφεται στην πράξη ως "giant killer". :)

...αν εννοείς τα Rockna, αυτά βρίσκονται σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο τιμής!

Απάντηση: Re: Mission: USB DAC!

Το έχω ποστάρει σε άλλο νήμα.
Τα 1200 που ζητάει πάντως δεν προκαταλαμβάνουν θετικά για diy έστω και σχεδόν έτοιμο σαν αυτό.(Ουσιαστικά ένα κουτί χρειάζεται. )
Και -δεύτερο δυστυχώς- δεν το έχουμε ακούσει πουθενά κι ούτε βλέπω στο άμεσο μέλλον δυνατότητα...

Δεν υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία στην ιστοσελίδα της musicaltech και μέχρι τώρα μόνο ένας Γάλλος το έχει ακούσει...

...με πρόλαβες Σωκ.

Δεν υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία στην ιστοσελίδα της musicaltech και μέχρι τώρα μόνο ένας Γάλλος το έχει ακούσει...

...με πρόλαβες Σωκ.

Μην κοιτάζεις καθόλου την σελίδα,έχουν καινούργιο,το RD 40 που δεν το έχουν στο σάιτ,μου τα είπαν όταν επικοινώνησα.
Χωρίς ακρόαση όμως ή με εντυπώσεις άλλων,δεν...κι ας είναι ο εμπειρότερος και πιο αξιόπιστος,τα δικά μου αυτιά δεν θα τα έχει.

Εσύ αλήθεια όταν λες giant killer το όποιο διαλέξεις,ποιο ακριβώς εννοείς σαν θύμα του;MSB,Ring Dac,Total Dac,ποιο από όλα θα είναι το άτυχο;:flipout:

ΟΛΑ!

(περιμένω σοβαρή αντίδραση τώρα :) ).

Αμ θα περιμένεις πολύ...

(Προσωπικά όταν ακούω "giant killer',γελάω για πολλούς λόγους,απελθέτω απ' εμού λοιπόν! )

Βγες κι άκου ότι μπορείς,αυτό είναι το μοναδικό επόμενο στάδιο,το νήμα έχει εξαντληθεί σε επίπεδο προτάσεων όσο κανένα άλλο.
Εκτός πια και περιμένουμε κι ότι άλλο βγει στην αγορά τους επόμενους μήνες.
Και φυσικά όποιο επόμενο και μεταγενέστερο όλο και κάτι παραπάνω θα έχει από τα προηγούμενα.
Πιο φαύλος κύκλος δεν γίνεται.