Mission: USB DAC!

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

υπάρχει ένα 5.32 σε αγγελία στο head-fi για 550 ευρώ ... εγώ θα το έπαιρνα και θα ησύχαζα ... τρίτη και φαρμακερή ...

Απάντηση: Re: Mission: USB DAC!

υπάρχει ένα 5.32 σε αγγελία στο head-fi για 550 ευρώ ... εγώ θα το έπαιρνα και θα ησύχαζα ... τρίτη και φαρμακερή ...

Σπύρο μου,τριών το λιγότερο ετών μηχανάκι,550ευρώ;
Την ώρα που ο πολωνός το είχε καινούργιο λίγο παραπάνω;

Άσε που την είδε πια την τύχη του,μην έχουμε πάλι δράματα...

Μερικες σκέψεις:

Στην κατηγορία αυτη που ο Σταυρος και πολλοι αλλοι αναζητούν ντακ υπαρχουν 2 "σχολες". Αυτοι που προσφέρουν περισσότερη λεπτομέρεια και στακάτο χαμηλο (ESS SABRE-ΑΚΜ) και αυτοι που προσφέρουν ροη και μελωδικότητα (Βurr Brown). Εννοειτε οτι και τα ΒΒ εχουν λεπτομερεια και ικανοποιητικό χαμηλο οπως και τα ESS-AKM εχουν την απαραίτητη ροη κτλ. Ας πουμε οτι (στα αυτια μου) οι μεν ειναι λιγο παραπάνω απο τους δε σε κάποιους τομείς.

Το μαγείρεμα (με receiver, τροφοδοσίες, ρολογια και σταδια εξοδου) προφανως φέρνει τους μεν πιο κοντα στους δε. Ενας μικρος χαρακτήρας του καθε τσιπ ομως παραμένει.

Απο αυτη την εμπειρία και δεδομένου οτι δεν υπαρχει κανενα DAC που να τα κανει ολα σε αυτα τα χρήματα (και μεχρι τα 5Κ+..) οι προτασεις ειναι μετρημένες στα δάχτυλα τους ενός, αντε των δυο χεριών.

Επειδη προσπαθω να σεβομαι το οικονομικο ταβανι του καθενός (γιατι στο φορουμ εχουμε μια ταση οταν ζητανε 10 να τους προτείνουμε κατευθείαν με 20) θα ελεγα οτι ο Σταυρος πρεπει να ακουσει τα εξης:

Pioneer 05 (ισως η καλυτερη σαυρα που εχω ακουσει σε λογικη τιμη)
Marantz (δεν εχω ακομα εμπειρια αλλα υποψιαζομαι οτι θα ειναι καλη περιπτωση)
Μ2Τech Young DSD (το καλυτερο απ ολα αρκει να μπει εξωτερικό τροφοδοτικό σε δευτερο χρονο)

Μια ειδικη περίπτωση ειναι το iFi Pro. Το λεω επειδη τον τελευταίο καιρο περασα αρκετο χρονο μαζι με το μικρότερο αδερφακι του και μιλώντας με τους ανθρώπους της εταιριας εχω σχηματίσει εξαιρετική αποψη για την σοβαρότητα τους σαν κατασκευαστές. Αναμένεται ομως προς καλοκαίρι.

Εμπορικά R2R DAC σε αυτα τα χρηματα δεν υπάρχουν. Ο κινεζος για τον οποιο ειχα τοποθετηθεί εξ αρχης αποδείχτηκε μέτριος. Οταν ο Σταυρος εφερε το ντακ του για ακροαση απο εδω δεν μπορω να πω οτι ξετρελαθηκα σε καμια περίπτωση. Και δεν μιλαω για την ποιότητα κατασκευής/ συναρμολόγησης αλλα για τον ηχο.

Απο DIY λυσεις υπαρχει το Soekris, που με τις απαραίτητες πινελιες στην κατασκευη θα κοστισει 500-max 600 ευρω. Η πρωτη επαφη μαζι του (τνχ DimDim) ηταν ιδιαιτερα ενθαρυντικη, τωρα περιμενω να ακουσω την τελικη του μορφη αφου το κατασκευάζουν κανα 2-3 φιλοι εδω στο φορουμ. Προς το παρόν ομως δεν παιζει DSD, θελει καποια ενασχόληση με φιλτρα-τροφοδοσιες κτλ και δεν ειναι για ολους.

North Star Design που ανέφερε και ο Πολύβιος;
Έχεις ακούσει κάποιο μηχανάκι της Πάνο; Διαβάζω πολύ καλές κριτικές ολόγυρα...
Και είναι εταιρία που ασχολείται επιμελώς με τη σειρά των dacιδίων της...

Παει πολύς καιρος που δεν εχω ακούσει μοντέλο τελευταίας παραγωγής των Ιταλών. Πρεπει να ειναι ενδιαφέρουσες σαυρες, ειδικα τα πιο μεγάλα μοντελα με τις ξεχωριστές τροφοδοσιες.

μήπως το young dsd είχες την τύχη να το ακούσεις και σαν προ? Κρατάει την ίδια καθαρότητα η έχει περισσότερη βαβούρα? Η σκηνή μαζεύει σε σχέση με τη χρήση προενισχυτή?

Οχι, λυπάμαι Θαναση. Γενικα δεν δινω τοσο σημασια στην δυνατότητα προενισχυσης. Πολλα απο τα ντακ της κατηγορίας την παρεχουν (μαζι με την λειτουργία των ακουστικων) γιατι το σταδιο εξοδου ειναι απο μονο του ενας μινι προενισχυτης οποτε δεν τους κοστιζει πολυ να βαλουν και μια εξτρα εισοδο. Το ποτ υπαρχει ηδη (αν και τα ψηφιακά ποτ δεν κανουν για σοβαρη ακρόαση). Αυτο που λενε στο χωριό nice to have αλλα μέχρι εκει.

Ωραιο ντεκορ εχεις Σπυρο (Δημ...) - κατι τετοια εχω κι εγω (μα οχι απο...κορες!)

Αναμενουμε εντυπωσεις απο το ντακ (με καιει - παλι!!!)

Το NAD M51 δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης (μάλλον καμία) εδώ στο φόρουμ αλλά είναι ένα εξαιρετικό μηχάνημα και ιδιαίτερος ο τρόπος προσέγγισης από άποψη αποκωδικοποίησης.

Είναι και προενισχυτής.

Είναι μέσα στο μπάτζετ σου, δες αν μπορείς να τι ακούσεις κάπου.

Χρηστο, εχει 2000 ευρω και σαν προενισχυτής ειναι καθαρα ψηφιακός αν δεν κανω λαθος. Αρκετα επάνω απο το budget του Σταυρου. Απο ηχητικής πλευρας οι γνωμες διίστανται (ενω απο θεμα μετρήσεων σκιζει)

Εγώ επειδή είμαι και μηχανάκιας, ιντριγκάρομαι υπερβολικά από το παρακάτω (έχει αναφερθεί σε προηγούμενο ποστ):

http://headmania.org/2014/06/04/audiobyte-black-dragon-review/

Ακριβούτσικο όμως...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παναγιώτη (DrPanK) δεν θυμάμαι αν έχεις ιδία άποψη...