Mission: USB DAC!

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Very good contender (vs. Black Dragon)! Ευχαριστώ Χρήστο...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και εδώ πολύ χρήσιμες πληροφορίες για Μ51 vs. others:

http://www.stereophile.com/content/nad-m51-direct-digital-da-converter-john-atkinson-may-2014

Χρήστο είναι λίγο ακριβότερο:

http://www.amazon.co.uk/NAD-M51-Digital-Analogue-Convertor/dp/B007WBK4MO

Re: Απάντηση: Mission: USB DAC!

Ωραιο ντεκορ εχεις Σπυρο (Δημ...) - κατι τετοια εχω κι εγω (μα οχι απο...κορες!)

Αναμενουμε εντυπωσεις απο το ντακ (με καιει - παλι!!!)

Βαγγέλη, εγώ το πήρα για συγκεκριμένη αποστολή, ήτοι να συντροφέψει ως ενισχυτής ακουστικών κυρίως [καθώς είχα διαβάσει εξαιρετικά σχόλια σε αυτό το κομμάτι], με το ντακάκι ως μπόνους, τα HifiMan μου ... τελικά, θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό μηχάνημα σε όλα τα επίπεδα ... πραγματικά ένα πολύ δυναμικό μπάσιμο της διάσημης εταιρείας σε ένα κρίσιμο κομμάτι της αγοράς ... από εβδομάδα θα το πάω και στον δόκτωρα να το ακούσουμε και στο σύστημα του, οπότε θα σας έχουμε σφαιρικότερη ενημέρωση ... αν θέλεις δες και την ανάρτηση μου στο head-fi ...

αν δεν σ ενδιαφερει να εχει και ενισχυτη ακουστικων να μεταφερω τις ιδιαιτερα θετικες εντυπωσεις απο το lab12 dac se το οποιο πατησε κατω το mdac πολυ ευκολα

Ωραία περίπτωση και καλή κατασκευή - κόστος για Ελληνική συσκευή!

Φαντάζομαι όμως ότι λόγω σχεδίασης, θα έχει εντονότατη ηχητική υπογραφή...

Δεν νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι τέτοιο.

Ελπίζω σύντομα να μπορέσω να πάρω μια γεύση από τον "Μαύρο Δράκο".

Παναγιώτη σωστό το ποστ σου,αλλά διαφωνώ στο ότι τα τσιπάκια από μόνα τους δίνουν χαρακτήρα,
Είναι θέμα συνολικής υλοποίησης.
Έχω ακούσει σαβρες π.Χ όχι ιδιαίτερα αναλυτικές όπως άλλες.
Εγώ θα περίμενα το Ιφι προ γύρω στο χιλιαρικο+ τουλάχιστο να το ακούσω και μετά να αποφασίσω.
Για τον φίλο panoramix το καλύτερο ντακ που είχα ακούσει σαν προ αναλογικό λαμπατο ήταν το amr που είχα κιόλας με τσιπ Wolfson 32bit
To οποίο ήταν αναλυτικότατο και γλυκιτατο και με τεράστια σκηνή,χωρίς να θυμίζει αλλα Wolfson,το άλφα και το ωμέγα σε ένα ντακ Είναι το σοφτ του που το υποστηρίζει, και ο χρονισμός του με τις antijitter δυνατότητες του.

Και για να συνεχίσω το παραπάνω νομίζω ότι δεν ξεχνάτε αρκετοί από εσάς τι γινόταν όταν αλλαζαμε φίλτρα στο Vega πέρσυ στην ακρόαση του.

Είπες Vega Θοδωρή και θυμήθηκα.
Στην εξίσωση του Σταύρου πρέπει να προστεθεί το ότι θα πρέπει να είναι ντακ φιλικό προς τους υπολογιστές.
Δηλαδή ντακ με femtoclocks,πειναλέα φίλτρα και γενικώς μηχανάκια που να τραβάνε υπολογιστή ισχύ,μάλλον πρέπει να αποκλειστούν εκτός και αλλάξει υπολογιστή.

Το είδος του μουσικού αρχείου δεν καθορίζει τη δυσκολία αναπαραγωγής στο pc/streamer?

Τι δουλειά έχει το dac με το πως θα παίξει flac, mp3, wav, DoP/DSD?

Τα φίλτρα αφορούν τρόπο λειτουργίας του dac. Δεν νομίζω ότι επηρεάζουν τη πηγή...

Υπολογιστή δεν αλλάζω (D.A.C. Daphile). Πιο πιθανό να αλλάξω πικάπ...
:)

Η δυσκολία, "βαρύτητα" από πλευράς υπολογιστή έγκειται στο λογισμικό αναπαραγωγής (π.χ. Jriver) και ΟΧΙ στο πως δουλεύει το dac.

Κάνω λάθος Σωκ?

Δεν Είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα αρκεί να είναι το μακ Η το πισι σωστά καλιμπραρισμενο και αφιερωμένο μόνο στον ηχο.
Άμα δουλευουν χιλια services και antivirus κλπ έχεις υστέρηση σε ακραίες συνθήκες όπως σε τεράστιο στριμαρισμα με dsd Η 192αρια
με βαρύ φίλτρο ενεργό.

Το είδος του μουσικού αρχείου δεν καθορίζει τη δυσκολία αναπαραγωγής στο pc/streamer?

Τι δουλειά έχει το dac με το πως θα παίξει flac, mp3, wav, DoP/DSD?

Τα φίλτρα αφορούν τρόπο λειτουργίας του dac. Δεν νομίζω ότι επηρεάζουν τη πηγή...
Φίλτρα έχουν και οι συσκευές και εκεί είναι όλη η μαεστρία του κατασκευαστή.

Απάντηση: Re: Mission: USB DAC!

[/COLOR]Η δυσκολία, "βαρύτητα" από πλευράς υπολογιστή έγκειται στο λογισμικό αναπαραγωγής (π.χ. Jriver) και ΟΧΙ στο πως δουλεύει το dac.

Κάνω λάθος Σωκ?

Εδώ Σταύρο μου,κάνεις λάθος γιατί το έχω ψάξει τόσο καιρό.
Το Vega στο βαρύ φίλτρο του απαιτεί μεγάλη επεξεργαστική ικανότητα και όχι μόνο.
Απαιτεί και άμεση και σχεδόν αποκλειστική προτεραιότητα από τον επεξεργαστή,το έχουν εξηγήσει και οι ίδιοι οι κατασκευαστές του κάπου.

Για να πετυχαίνει το jitter που πετυχαίνει...τίποτα δεν έρχεται χωρίς κόστος.

Re: Απάντηση: Mission: USB DAC!

Είπες Vega Θοδωρή και θυμήθηκα.
Στην εξίσωση του Σταύρου πρέπει να προστεθεί το ότι θα πρέπει να είναι ντακ φιλικό προς τους υπολογιστές.
Δηλαδή ντακ με femtoclocks,πειναλέα φίλτρα και γενικώς μηχανάκια που να τραβάνε υπολογιστή ισχύ,μάλλον πρέπει να αποκλειστούν εκτός και αλλάξει υπολογιστή.

Kαι το ifi micro femptoclock έχει και δουλεύει νεράκι στην θέση accurate με DSD. Σαν κατασκευή δεν είναι ούτε το μισό απο το VEGA που σε αντίστοιχο configuration όσοι ήταν παρόντες θα θυμούνται οτι δέν... Άρα το πιό πιθανό είναι το VEGA να τρέχει βαρύ( ; ) firmware και σιγουρα δεν φταίει το femptoclock..

CLOCK

1. AUTO (default)
VEGA will use the best possible internal clock precision to lock on any inputs.
This function provides perfect balance between sound quality and locking
stability.
2. COARSE
VEGA will use higher input lock bandwidth, allowing itself to lock on most digital
sources even with aggressive jitter noise. This option will not affect USB
input. A small icon: will appear on the main screen in the middle of right
end to remind you of using this option.
3. FINE (Available conditional)
Manual set the clock precision to high to improve sound quality. For digital
inputs, it may get harder to lock unless the digital source offers good performance
(less jitter). For USB input, you may experience drop off if the computer
is not powerful enough or if too many software have been installed. A small
icon: will appear on the main screen in the middle of right end to remind
you of using this option.
4. EXACT (Available conditional)
Manual set the clock precision to the highest level to maximize sound quality.
For digital inputs, it will only lock to low jitter digital sources, especially at
higher sampling rates. For USB input, you will experience drop off on any
computer without special optimization for music playback. A small icon:
will appear on the main screen in the middle of right end to remind you of using
this option.

Είναι συνδυασμός femto clock με την υλοποίηση του φίλτρου της Auralic που καταπίνει υπολογιστές.
Το είχα συζητήσει με φίλους σε δίπλα χωριό, από όπου και πήρα το παραπάνω κομμάτι... :)

Δεν Είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα αρκεί να είναι το μακ Η το πισι σωστά καλιμπραρισμενο και αφιερωμένο μόνο στον ηχο.
Άμα δουλευουν χιλια services και antivirus κλπ έχεις υστέρηση σε ακραίες συνθήκες όπως σε τεράστιο στριμαρισμα με dsd Η 192αρια
με βαρύ φίλτρο ενεργό.

Δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Η πηγή μου είναι αυτή:

http://avclub.gr/forum/showthread.p...-Computer-Υπολογιστής-αφιερωμένος-στη-μουσική

Απάντηση: Re: Mission: USB DAC!

4. EXACT (Available conditional)
Manual set the clock precision to the highest level to maximize sound quality.
For digital inputs, it will only lock to low jitter digital sources, especially at
higher sampling rates. For USB input, you will experience drop off on any
computer without special optimization for music playback. A small icon:
will appear on the main screen in the middle of right end to remind you of using
this option.

Είναι συνδυασμός femto clock με την υλοποίηση του φίλτρου της Auralic που καταπίνει υπολογιστές.
Το είχα συζητήσει με φίλους σε δίπλα χωριό, από όπου και πήρα το παραπάνω κομμάτι... :)

Α γεια σου,βρήκες πρώτος τις οδηγίες.
Δεν είναι μόνο το clock ή το φίλτρο,είναι ο συνδυασμός όπως είπα και παραπάνω.
Και πάντα σε ειδικές συνθήκες,να ζεσταθεί πρώτα ο κρύσταλλος για καμιά ώρα,κλπ.