Αν το Yggdrasil ανακοινώθηκε στην τιμή των $2300, ποιά αναμένεται να είναι η τελική αξία σε παραδοτέα στην Ελλάδα? Χρήστο?
Δεν είμαι σίγουρος Σταύρο, πρέπει να υπολογίσεις μάλλον πάνω από 50 δολάρια μεταφορικά, συν 23% τελωνείο, ή να ρωτήσεις τον Πολώνω αν θα σου το φέρει και πόσο.
Παρά τον δικό μου ενθουσιασμό και αίσθηση ότι θα είναι πολύ καλό, μην βιαστείς.
Προσωπικά θεωρώ, για εμένα που δεν μου τρέχουνε τα λεφτά από τα μπατζάκια θα μπορούσε να είναι end game dac, για πολλά χρόνια, αλλά δεν θα κάνω κίνηση άμεσα, αν δεν δω τι λένε για την commercial έκδοση και εάν τα driver του θα είναι απροβλημάτιστα κλπ.
Επειδή χρησιμοποιώ δύο dac ανά πάσα στιγμή (ένα στο δικάναλο [κυρίως backround ακούσματα] και ένα στα ακουστικά [σοβαρότερες ακροάσεις]) σκέπτομαι σαν τελικό συνδυασμό Soekris/Ygdrasil στους προαναφερθέντες ρόλους.
Το ODAC/SalasBib και η LampuceraII/ad797/custom Musiland MonitorUSD01, έχουν ήδη φύγει και παίζω τώρα μόνο με το JLSoundsAKM4396/2xSalasBib.
Το χειρότερο μου DAC ήταν το Musical Fidelity M1DAC και κατάλαβα πόσο κατώτερο των περιστάσεων ήταν όταν το άκουσα πλάι πλάι με την LampuceraII.
Οι παρατηρήσεις του Πάνου είναι πολύ ορθές και έχω αποκομίσει παρόμοιες εντυπώσεις από ακροάσεις διαφόρων dac.
Επίσης το γεγονός ότι οι απόψεις είναι απόψεις του καθενός έχει μεγάλη βάση, και εγώ ο ίδιος όταν είχα πάρει το M1DAC σαν αναβάθμιση στο Meridian 203 Bitstream που είχα τότε, είχα μείνει ενθουσιασμένος αλλά η αλήθεια ήταν αυτή που σου είπα πιο πάνω.
Σαν άκουσμα αυτό που χρησιμοποιώ τώρα JLSoundsAKM4396 με διπλά SalasBib, είναι ανώτερο όλων που είχα, αλλά υπάρχουν κάποιες παραχωρήσεις. Έχει σαφέστατα περισσότερη λεπτομέρεια από ότι άλλο είχα, αλλά αυτό συνοδεύεται από ψηφιακή λαμπράδα (η οποία μάλλον συνοδεύει όλα όσα DAC έχω ακούσει με το 4396), υπάρχει εξαιρετικός διαχωρισμός ύψος πλάτος αλλά τα μπάσα δεν είναι αυτά που πρέπει ούτε σε έκταση ούτε σε ανάλυση.
Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι ρομαντικοί "λαμποειδείς" ήχοι, προτιμώ την λεπτομέρεια σε βαθμό φυσικό χωρία λαμπράδα, θα μπορούσα να ανεχτώ λιγότερα δυναμικά προς χάρη φυσικότητας.
Από τις πρώτες εντυπώσεις του Soekris (όχι δικές μου ακόμα αλλά φίλων που άκουσαν) φαίνεται αυτό να ταιριάζει στις περιγραφές μου.
Από τις περιγραφές για το Ygdrasil (μάλλον λίγο υπερβολικές) είναι ότι το μουσικό δρώμενο αναπαράγεται αυτούσιο...
Ίδωμεν