Mission: USB DAC!

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Κοίτα. Αν σιγουρευτώ - με όσα μέσα μου είναι διαθέσιμα (reviews, κλπ.) - ότι μπορεί να μου προσφέρει αυτά που "ονειρεύομαι", ναι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και αυτό διότι πιστεύω ότι το ταπεινό μου σύστημα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης με ένα πολύ καλό dac...

Υπομονή εχεις και το γνωρίζω, οποτε θα ανταμειφθεις. Μεχρι την κατάλληλη στιγμη προσπάθησε να ακούσεις καποια διαθέσιμα ντακ

Γνώμη μου είναι να ακούσεις. Όσο πιο πολλά ντακ αν είναι δυνατόν και ακριβά για να αποκομίσεις εμπειρία,
Έτσι θα ξέρεις στο φθηνότερο τα συν και πλην.
Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να δώσει πεντοχίλιαρο,αλλά πρέπει να υπάρχει μέτρο σύγκρισης.

Κυκλοφορησε το τευχος 493 του ηχου και εικονας με ηχητικο τεστ του AUDIOBYTE BLACK DRAGON απο τον Παρι Κωτση
Οι εκτιμησεις του Παρι ταυτιζονται απολυτα με την δικη μου αισθηση ακουγοντας το πλεον πανω απο 150 ωρες
Στο δικο μου απαιτητικο σετ απ ανταποκριθηκε σχεδον ιδανικα,αντιστοιχα της τεχνολογιας αιχμης που κουβαλα
Ειμαι ιδιαιτερα ευτυχης για την αποκτηση του,γιατι μου επιτρεπει να απολαμβανω την μουσικη για ωρες χωρις να με κουραζει
Το συνιστω,κατοπιν ακροασης,μιας και δεν θα ταιριαξει με ολα τα συστηματα,ειναι πολυ απαιτητικο στα συνοδα του
Δεν το εχω τσεκαρει ακομη ως ενισχυτη ακουστικων,περιμενω τον Chris1967,για εντυπωσεις
Εχουμε λοιπον ενα νεο, καινοτομο προιον, που αλλαζει τους κανονες στην εισαγωγικη κατηγορια,μια προσεγγιση που διαμορφωνει τον χαρακτηρα της συσκευης με εργαλεια οπως(επεξεργασια μεσω fpga-femtovox clock system-firmware upgrade),τα οποια χαρακτηριζουν τις ultra high end υλοποιησεις
Μπραβο στον Nicolae Jitariu,ιδρυτη της ROCKNA,για αυτη την υλοποιηση στην εισαγωγικη κατηγορια τιμης

Εγώ είχα προβλέψει και τη βαθμολογία (4.75)...
:)

Εξαιρετική λεπτομέρεια το συγκεκριμένο dac!

Αξιοθαύμαστο επίσης (για τη κατηγορία) το γεγονός ότι μπορεί να αναβαθμιστεί ηχητικά στο μέλλον λόγω της FPGA υλοποίησης...

Υπερβολές? Ασχετοσύνη? Χαζομάρες?

δεν σας κρύβω ότι ο ενθουσιασμός στο Changstar με έχει επηρεάσει και με έχει κάνει ανυπόμονο (α ρε Χρήστο!):

"The reason I called the Yggdrasil the Buddha* DAC is that it transcends the dichotomies of detailed/natural or analytical/organic (to frame it in the most simple terms). I even hesitate to use the phrase "emotionally involving", because the mere use of that phrase implies an initial excitement which may turn stale. The Yggdrasil presents the recording simply as it is, without stain, pollution, constraint."

http://www.changstar.com/index.php/topic,2047.180.html

Σημαντικότατο χαρακτηριστικό (διαπιστωμένο από τους early adopters) η "ανεκτικότατη" αναπαραγωγή των λεγόμενων "κακών" ηχογραφήσεων!

Για το oppo ha-1 έχει κανένας άποψη ;

Ο αντιπρόσωπος στην πολιτική του δεν διαθέτει για δανεισμό demo συσκευές για ακρόαση έτσι κανείς δεν έχει δοκιμάσει το εν λόγο dac από όσο γνωρίζω στον κύκλο μου. Έτσι δεν υπάρχουν και απόψεις - εμπειρίες από το εν λόγω dac. Άρα και ελάχιστες πωλήσεις. Προσωπικά με ενδιαφέρει πάρα πολύ σαν μηχάνημα και ψάχνω κι εγώ για κάποιον που να το έχει ή να το έχει ακούσει. Αλλά και πάλι αν δεν το ακούσεις στο σύστημά σου παίρνεις γουρούνι στο σακί;

Αλλά και πάλι αν δεν το ακούσεις στο σύστημά σου παίρνεις γουρούνι στο σακί;
Τόσο που κοστίζει σίγουρα όχι.
Αλλά φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα σαν συσκευή καθώς συνδυάζει αρκετά δυσεύρετα χαρακτηριστικά (ταυτόχρονα).
LineIn,Aptx, PreAmp, HeadAmp, DAC, HT Pass κ.λπ.

Υπερβολές? Ασχετοσύνη? Χαζομάρες?

δεν σας κρύβω ότι ο ενθουσιασμός στο Changstar με έχει επηρεάσει και με έχει κάνει ανυπόμονο (α ρε Χρήστο!):

"The reason I called the Yggdrasil the Buddha* DAC is that it transcends the dichotomies of detailed/natural or analytical/organic (to frame it in the most simple terms). I even hesitate to use the phrase "emotionally involving", because the mere use of that phrase implies an initial excitement which may turn stale. The Yggdrasil presents the recording simply as it is, without stain, pollution, constraint."

http://www.changstar.com/index.php/topic,2047.180.html

Σημαντικότατο χαρακτηριστικό (διαπιστωμένο από τους early adopters) η "ανεκτικότατη" αναπαραγωγή των λεγόμενων "κακών" ηχογραφήσεων!

Αυτό το τελευταίο,το κόκκινο, πως να το καταφέρνει άραγε;

Κάτι που μπορώ να σκεφτώ ως απάντηση είναι ότι παίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ πολύ καλύτερα από οτιδήποτε άλλο.

Οπότε οι "κακές" ηχογραφήσεις σίγουρα θα ακούγονται καλύτερα από οπουδήποτε αλλού...

Λογικό δεν είναι? :)

Συνήθως γίνεται το αντίθετο.. Καλά = αναλυτικά, και το τελευταίο που θέλεις να κάνεις σε μια κακή ηχογράφηση είναι να αναδείξεις όλη την πληροφορία που περιέχει.. Οπότε τα μηχανήματα που "στρογγυλεύουν" τον ήχο το κάνουν για όλες τις ηχογραφήσεις. Για να γίνει κάτι διαφορετικό θα πρέπει να υπάρχει κάπου τεχνητή νοημοσύνη.. ;)