MKV playback in DM800

vag71

New member
29 May 2008
38
Γεια σας παιδια,

Ξέρει κανείς αν ο 800άρης παίζει MKV, natively ή με transcoding από το PC?

Έχω δοκιμάσει την περίπτωση του transcoding αλλά δυστυχώς με άσχημα αποτελέσματα (κακή ποιότητα εικόνας και σπασίματα στην κίνηση). Έκανα transcode σε .ts stream χρησιμοποιώντας το mediacoder
http://mediacoder.sourceforge.net/
Επέλεξα h264 video με bit rate ίδιο με αυτό που είχε ένα .ts που είχα γράψει από το sky cinema hd (hotbird) , περίπου 7000 κβιτ.

Έχετε κάποια ιδέα για το πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε το DM800 για να βλεπουμε ματρόσκες?

eki ti enoeis pezei mkv??
avi pezei o dm800??

στο site αναφερουν οτι παιζει mkv.κι απ οτι βλεπω το εγραψε κ ενας φιλος στο αλλο ποστ οτι με το gemini 3.8 ειδε mkv

Το επιβεβαιώνω μόλις το δοκίμασα....720π δοκιμασα και φαινεται να παέι καλά...χωρις sub φυσικά

Μόλις πέρασα το 3.80, για δύο λόγους. Ο ένας είναι η αναπαραγωγή .mkv αρχείων. (ο άλλος είναι το auto resolution plugin)
Σύνδεσα εξωτερικό σκληρό στην δεύτερη usb θύρα (η πρώτη φιλοξενεί το ΒΑ στικ) αλλά ενώ αναγνωρίζεται αυτόματα ο εξωτερικός δεν έχω πρόσβαση στα αρχεία μέσω media player.
Τώρα φορτώνω ένα αρχείο 720 στον εσωτερικό μέσω δικτύου. Θα ακολουθήσει δοκιμή με 1080p.
Ηδη γράψατε τι συμβαίνει, οπότε ξέρω τι με περιμένει.

Πρόσβαση σε εξωτερικό δίσκο πέτυχε κανείς?

κακο αυτο..γιατι ομως?δεν υποτιθεται πως οταν ενσωματωνονται γινονται ενα με την ταινια?

Re: Απάντηση: MKV playback in DM800

είναι το auto resolution plugin
file alex ti kanei auto to plugin??
eno mou to blepei emena to mkv 720 k to patao na to pexei den mou to pezei k den xero giati??

Last edited:
Το autoresolution plugin είναι άσχετο με την αναπαραγωγή mkv αρχείων.
Εχει σχέση με την αυτόματη ανάλυση εξόδου του Dream σε 576, 720 ή 1080 ανάλογα με το εισερχόμενο σήμα, αλλά θα το συζητήσουμε σε ξεχωριστό θέμα.

κακο αυτο..γιατι ομως?δεν υποτιθεται πως οταν ενσωματωνονται γινονται ενα με την ταινια?

Αυτό που εννοούσε μάλλον είναι ότι ενσωματώθηκαν στο MKV (container) όχι στην ταινία (όπως γίνεται με τα avi). Απλά μπορείς σε ένα MKV να βάλεις πολλούς εσωτερικούς υπότιτλους για να μην έχεις ξεχωριστά αρχεία.

Μπορεί να εξηγήσει κάποιος με ποιο πρόγραμμα βάζουμε τους υπότιτλους μέσα στην ταινία (στο container ή / και στο video stream)?