MKV VS Blu-Ray?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MKV VS Blu-Ray?

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, υπάρχει πρόγραμμα που βάζεις το BD, του λες κάνε μου συμπίεση 50%, πατάς το κουμπί και το κάνει? Ποιές είναι οι ρυθμίσεις του κατά τη συμπίεση? Το αρχείο που βγαίνει είναι ένα BD με ακριβώς την ίδια μορφή μόνο που είναι συμπιεσμένο κατά 50%? Ποιο πρόγραμμα το κάνει αυτό?
Κοιτα, αν δεν παραβαινω κανονες του φορουμ για ''σπασμενα'',
1) το προγραμμα , που σπαει τους κωδικους του bluray , ειναι ή το anydvdHD ή το Dvd Fab Pass key for bluray ( απο εδω >> http://www.dvdfab.com/passkey-for-blu-ray.htm κι εδω >> http://www.slysoft.com/el/download.html)

2) Το προγραμμα, που αντιγραφει τα bluray,συμπιεζει ,κλπ ειναι ή το blue cloner 2 (απο εδω >> http://www.opencloner.com/blue-cloner.html) ή το dvdfab bluray copy ( απο εδω >> http://www.dvdfab.com/blu-ray-copy.htm ).

Εγω για την αντιγραφη , χρησιμοποιω το Blu cloner ,γιατι μονο αυτο μπορει να κανει split (δηλαδη να μοιρασει το 50αρι δισκακι σε 2 25αρια χωρις καθολου απωλειες).
Αλλα αν ειναι για συμπιεση ολου του δισκου σε ενα 25αρι ή της ταινιας μονο σε ενα 25αρι και τα δυο κανουν τη δουλεια.
Με λιγο ψαξιμο στο ιντερνετ , καποιοι λενε μονο, οτι το blue cloner βγαζει λιγο καλυτερη ποιοτητα απο το dvdfab bluray copy.

Τα πιο πανω links ειναι απο επισημα προγραμματα, που πωλουνται κανονικα.
Τωρα , αν καποιο απο αυτα θεωρηθει παρανομο , παρακαλω οι moderators , να σβησουν τα links.
Η αντιγραφη dvd ειναι παρανομη (τουλαχιστον αν ειναι για εκμεταλλευση).
Τα πιο πανω προγραματα ομως ειναι νομιμα.
Οποτε δεν ξερω αν πρεπει να φαινονται στο φορουμ ή οχι.

Last edited:
Μη ξεχνατε οτι υπαρχουν και ασυμπιεστες ματροσκες.

Εγω πχ παιζω μονο τετοιες πια, κυριως για να εχω μειωση του ογκου (βγαζω τα περριτα μενου-γλωσσες ηχητικες-υποτιτλους κλπ) και κραταω ασυμπιεστη τη ταινια σε Mkv .

Eτσι εχω κερδισει σε ογκο δεδομενων κατα πολυ, και κυριως ευελιξια να παιξω με οποιον player θελω, ακομη mac !.
Δεν εχω φυσικα καμια απωλεια στην εικονα....

Μ αυτο το τροπο ευελπιστω συντομα να πεταξω το htpc μου, και να παρει τη θεση του ενα mac mini ή ακομη καλυτερα ενα aplle tv2.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MKV VS Blu-Ray?

Κοιτα αν δεν παραβαινω κανονες του φορουμ για ''σπασμενα'',
1) το προγραμμα , που σπαει τους κωδικους του bluray , ειναι ή το anydvdHD ή το Dvd Fab Pass key for bluray ( απο εδω >> http://www.dvdfab.com/passkey-for-blu-ray.htm κι εδω >> http://www.slysoft.com/el/download.html)

2) Το προγραμμα, που αντιγραφει τα bluray,συμπιεζει ,κλπ ειναι ή το blue cloner 2 (απο εδω >> http://www.opencloner.com/blue-cloner.html, το οποιο αγορασα,δυστυχως ,γιατι σπασμενο'' εγραφε μονο τη μιση ταινια) ή το dvdfab bluray copy ( απο εδω >> http://www.dvdfab.com/blu-ray-copy.htm ).

Εγω για την αντιγραφη , χρησιμοποιω το Blu cloner ,γιατι μονο αυτο μπορει να κανει split (δηλαδη να μοιρασει το 50αρι δισκακι σε 2 25αρια χωρις καθολου απωλειες).
Αλλα αν ειναι για συμπιεση ολου του δισκου σε ενα 25αρι ή της ταινιας μονο σε ενα 25αρι και τα δυο κανουν τη δουλεια.
Με λιγο ψαξιμο στο ιντερνετ , καποιοι λενε μονο, οτι το blue cloner βγαζει λιγο καλυτερη ποιοτητα απο το dvdfab bluray copy.

Eκτος παντως απο το blue cloner 2, τα αλλα τα εχω σε ''σπασμενες'' εκδοσεις.

Ειναι νομιμο να αντιγραφουμε δισκακια (blu ray ή dvd) που εχουμε αγορασει. Εφ'οσον ξεκαθαριζεις στα γραφομενα σου οτι αναφερεσαι σε τετοιους τιτλους δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MKV VS Blu-Ray?

Οκ...thanks!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MKV VS Blu-Ray?

Εξαρτάται επίσης από την ποιότητα των 135", την απόσταση θέασης καθώς και το βαθμό μυωπίας που έχεις...
Στις 110" με 0.5 και 0.75 μυωπία και σε 3,1 μ. απόσταση, δύσκολα ξεχωρίζω mkv από blu. Ορισμένες φορές, αν είναι καλό το encoding απολαμβάνω το ίδιο καλά και ένα 720.

Με αστιγματισμο και πρεσβυωπια πακετο θα τα βλεπω ολα ιδανικα εε ? :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MKV VS Blu-Ray?

Ναι, ο αστιγματισμός και η πρεσβυωπία σε μάρανε εσένα......βρε, βγάλε τα κίτρινα γυαλιά να δεις και κανά RGB της προκοπής!!!! Αν και δεν έχω παράπονο...με κάποιο μαγικό τρόπο το βλέπεις, αφού θεωρείς όλο το πρωτάθλημα μαύρο-γκρίζο!!!:D:D:p

Το BR των 1000 ευρω τι παραπανω προσθετει στην εικονα απο ενα των 200 ευρω δηλαδη?

1920x1080 δεν δειχνουν και τα δυο?

Το ιδιο βεβαια ισχυει για τα media players.

Δεν ειναι ακριβως ετσι.
Εκτος απο τον διαφορετικο αποκωδικοποιητη, ειναι πολυ πιθανο να υπαρχει διαφορά στα φιλτρα ή ακομα και η ελλειψη φιλτρων.

Ενα απλο παραδειγμα, μια δοκιμη θα σας πεισει.
Πως μπορει ενα DVD να φτασει την ποιοτητα ενος 1080i?
Αν εχεις καρτα γραφικων ATI και παιζεις με ενεργο το DXVA, πχ μεσω PowerDVD, μπορεις να εκμεταλευτεις το φιλτρο De-noise που εχει.
Μαλιστα η ΑΤΙ εχει προρυθμισμενο αυτο το φιλτρο σε μεγαλη σκαλα, κατι που μαλλον δεν ειναι και σωστο, αφου η εικονα φαινεται θολη.
Ενα και μονο φιλτρο και αλλαζει δραματικα η εικονα.
* μια καλη τιμη για το De-noise ειναι στα 25.

E, το ιδιο γινεται και σε 1080p υλικο. Αν και εκει ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα μιας και χρειαζονται καλυτεροι επεξεργαστες εικονας (hardware αν μιλαμε για standalone ή software αν μιλαμε για Η/Υ).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MKV VS Blu-Ray?

Προσωπικά έβλεπα διαφορές ανάμεσα στα δύο με την 46 άρα που είχα από 2,5-3 μέτρα απόσταση, αλλά δεν είναι τόσο απλό ώστε να γενικεύουμε. Άλλο παίξιμο κάνει ένα bluray player 1000+ , άλλο ένα 200 ευρώ, άλλο παίξιμο κάνει ένα media player 80 ευρώ κι άλλο ένα 350 ευρώ με παρόμοια καλώδια πάντα. Επίσης άλλη εικόνα έχει το avatar blu ray κι άλλη έχει το thirteen floor blu ray κλπ για τις mkv.
Αυτό που θεωρώ βασική διαφορά των mkv με τα bluray είναι ότι η εικόνα στις πρώτες είναι "ξεθωριασμένη" και βεβαια συνήθως λείπει ο hd ήχος.
Όποτε και τα δύο καλά είναι.. Προσωπικά μαζέυω σε mkv ότι δεν θα άξιζε να είναι στη βιντεοθήκη μου, μια και έχω τη νοοτροπία του συλλέκτη :firstprize:

H ξεθωριασμένη εικόνα δεν έχει να κάνει με τη ματρόσκα. ή ο player έχει διαφορετικά settings ή ο encoder δεν ξέρει τι κάνει... Μπορώ να σου δείξω ένα blu και μία ματρόσκα και να μην ξέρεις ποιο είναι ποιο...

Κουνούπι στο μανίκι του Green Latern, από τα 5 μ. σε 12" με υλικό R5 240χ120.

Ναι, ο αστιγματισμός και η πρεσβυωπία σε μάρανε εσένα......βρε, βγάλε τα κίτρινα γυαλιά να δεις και κανά RGB της προκοπής!!!! Αν και δεν έχω παράπονο...με κάποιο μαγικό τρόπο το βλέπεις, αφού θεωρείς όλο το πρωτάθλημα μαύρο-γκρίζο!!!:D:D:p

:BDGBGDB55:

E, το ιδιο γινεται και σε 1080p υλικο. Αν και εκει ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα μιας και χρειαζονται καλυτεροι επεξεργαστες εικονας.

Τι να τον κανεις τον επεξεργαστη εικονας σε 1920x1080? Tι ακριβως να επεξεργαστεις?

Of course it does, because all BluRay players will decode the same exact uncompressed video stream. There are some extremely minor differences in the way the player might transmit this stream, but all players will display a BluRay disc over HDMI 99.95% identically.

It's digital, you know? :)

DVD is an entirely different story, since there are so many ways to upconvert DVD to 1080p.

Στον ηχο ομως μπορει να υπαρξουν διαφορες.

για οσους ασχολουνται και γνωιρζουν..αν βαζατε μια σειρα καταταξης των καλυτερων προς λιγοτερο καλυτερων δημιουργιων Mkv οσο αφορα την αποδοση τους τι θα βαζατε?

Re: Απάντηση: MKV VS Blu-Ray?

για οσους ασχολουνται και γνωιρζουν..αν βαζατε μια σειρα καταταξης των καλυτερων προς λιγοτερο καλυτερων δημιουργιων Mkv οσο αφορα την αποδοση τους τι θα βαζατε?

Σε encoders αναφέρεσαι ή σε κάτι άλλο που εγώ δεν καταλαβαίνω;;;

Οι πιο ποιοτικοί encoders κατά τη γνώμη μου με σειρά εμφάνισης ειναι:

1. Eureka
2. Esir
3. CtrlHD
4. Don
5. Ebp

Τι να τον κανεις τον επεξεργαστη εικονας σε 1920x1080? Tι ακριβως να επεξεργαστεις?

Of course it does, because all BluRay players will decode the same exact uncompressed video stream. There are some extremely minor differences in the way the player might transmit this stream, but all players will display a BluRay disc over HDMI 99.95% identically.

It's digital, you know? :)

DVD is an entirely different story, since there are so many ways to upconvert DVD to 1080p.

Στον ηχο ομως μπορει να υπαρξουν διαφορες.

Εγω παντως βλεπω διαφορά απο αποκωδικοποιητη σε αποκωδικοποιητη, σε Η/Υ.
Μπορει η διαφορά να μην ειναι τεραστια αλλά ειναι υπαρκτη.

Φυσικα σε DVD οι διαφορες ηταν τεραστιες.
Και στα επιγεια ψηφιακα, που και εδω μιλαμε για καποιο ψηφιακο stream, παλι υπαρχει διαφορά αναμεσα σε επιγειο ψηφιακο HD δεκτη, σε Totalmedia 3.5, Power Cinema και σε Windows Media Center (7).
Η αντιστροφη σειρα ειναι και η σειρα καταταξης σε ποιοτητα απεικονισης. Και εδω οι διαφορες θα μπορουσα να πω πως ειναι τεραστιες, με τον WMC να δινει απιστευτη εικονα.

Απο την αλλη στον ηχο δεν θα επρεπε να υπαρχει καμια διαφορά. Αφου σε ολες τις περιπτωσεις το υλικο φευγει απο τον player χωρις αποκωδικοποιηση ή κωδικοποιηση και ολη την δουλεια την κανει ο ενισχυτης. Ειτε στελνουμε HD ηχο, ειτε DD/DTS.
Εκτος και αν χρησιμοποιουμε τις αναλογικες εξοδους του player.

ΥΓ. Την καλυτερη ποιοτητα εικονας σε mkv την εχω δει σε HD demo. Με την Samsung και την Sony να εχουν βγαλει εκπληκτικα βιντεο. Και οι αλλες εταιριες αλλά αυτες οι δυο εχουν απο τα καλυτερα.
Ταινια παντως δεν εχω δει που να πλησιαζει αυτη την ποιοτητα, και δεν οφειλεται στην συμπιεση/κωδικοποιηση, αλλά πιο πολυ στην ληψη, που στα demo ειναι προσεγμενη στο χιλιοστο της λεπτομερειας.
Ειναι φυσικο μιας και σε μια ταινια δεν μπορουν να απεικονισουν ακομα τοσο μεγαλη λεπτομερεια αφου απαιτει πολυ παραπανω ωρες (σε μακιγιαζ, φωτισμο, λεπτομερεις σκηνικου, κα.).

Απάντηση: Re: MKV VS Blu-Ray?

ΥΓ. Την καλυτερη ποιοτητα εικονας σε mkv την εχω δει σε HD demo. Με την Samsung και την Sony να εχουν βγαλει εκπληκτικα βιντεο. Και οι αλλες εταιριες αλλά αυτες οι δυο εχουν απο τα καλυτερα.
Ταινια παντως δεν εχω δει που να πλησιαζει αυτη την ποιοτητα, και δεν οφειλεται στην συμπιεση/κωδικοποιηση, αλλά πιο πολυ στην ληψη, που στα demo ειναι προσεγμενη στο χιλιοστο της λεπτομερειας.
Ειναι φυσικο μιας και σε μια ταινια δεν μπορουν να απεικονισουν ακομα τοσο μεγαλη λεπτομερεια αφου απαιτει πολυ παραπανω ωρες (σε μακιγιαζ, φωτισμο, λεπτομερεις σκηνικου, κα.).

Όταν λες HD demo εννοείς trailers ταινιών ή υλικό από βιντεοκάμερα?

Το BR των 1000 ευρω τι παραπανω προσθετει στην εικονα απο ενα των 200 ευρω δηλαδη?

1920x1080 δεν δειχνουν και τα δυο?

Το ιδιο βεβαια ισχυει για τα media players.

Εννοούσα την ποιότητα εικόνας και όχι την ανάλυση

Ολα στο μυαλο ειναι πιστευω.
Εχω φιλο που βλεπει σε samsung 40c530 δηλαδη εικονα λασπη στα 3-4 μετρα αποσταση και ξεχωριζει λεει mkv 720p με 1080p και με br!