MKV VS Blu-Ray?

Εγω παντως βλεπω διαφορά απο αποκωδικοποιητη σε αποκωδικοποιητη, σε Η/Υ.

Εγω μιλησα για δυο Bluray player ενα των 200 ευρω και ενα των 1000.

Δεν μιλησα για προγραμματα αναπαραγωγης σε PC γιατι η συγκριση αφορα software και οχι hardware.

Εννοούσα την ποιότητα εικόνας και όχι την ανάλυση

Και εγω ρωταω σε ποιοτητα εικονας τι παραπανω προσθετει το ακριβο BR player?

Some of the difference is down to processing rather than calibration. However, this type of processing isn't limited to just a player. Some display, processors etc also offer "enhancement" i.e. adjustable boundary and texture acutance, adaptive contrast, noise reduction etc, etc. Using these types of controls it's possible to see the affect on 1080p/24 Blu-ray very easily. The cost of the chips that can provide these features can be very cheap i.e. a few $ and some features may be destructive i.e. remove real detail and replace with fake to create an illusion of "perceived" detail.

The attached images provide an idea of this type of enhancement. The third photo shows a close up of what changes and that there isn't any more "detail". Image elements have been exaggerated i.e. some bits of the image have been made brighter relative to their neighbors and the graduation between boundaries have been made more severe perhaps replacing original graduation detail in the process.

What we choose is a personal choice but I like to know what's going on based on countless flawed purchases in the past based on magazine type reviews that didn't provide reference or context just subjective opinion (more Yak Sperm!).

http://www.avforums.com/forums/arcam-products/1340589-arcam-fmj-bdp100-blu-ray-player-14.html

Και τα BD player αποκωδικοποιητη εχουν. Απλα ειναι σε επιπεδο hardware.
Υπαρχουν τοσες και τοσες μαρκες και τυποι.
Αλλά πολλες φορες σκοπιμα δινουν μια συσκευη με χαμηλη ποιοτητα ωστε να προωθησουν τα ακριβοτερα μοντελα.

Στα media players φαινεται πιο καθαρα οταν με το ιδιο τσιπσετ πωλουνται μηχανηματα πχ. των 70 ευρω και των 300 ευρω.

Το ιδιο συμβαινει και με τα BR players οταν μηχανηματα των 800 ευρω εχουν ακριβως το ιδιο τσιπ με αλλα των 200 ευρω.

Εγω μιλησα για δυο Bluray player ενα των 200 ευρω και ενα των 1000.

Και εγω ρωταω σε ποιοτητα εικονας τι παραπανω προσθετει το ακριβο BR player?

Παντως σε γενικες γραμμες δεν διαφωνω μαζι σου.
Σε καμια περιπτωση τα παραπανω χρηματα δεν δικαιολογουν την αποδοση τους.
Και στην χειροτερη περιπτωση, που εχουμε το χειροτερο blu ray player, και παλι η εικονα θα ειναι καλη.

Οσο περναει ο καιρος πιστευω πως θα δουμε και πολυ φθηνα player, και εξαφανιση των ακριβων.

Και στα dvd players και στα blu ray η διαφορα τιμης παντα ειχε να κανει με το τμημα audio της συσκευης.

Και με το κομμάτι upscaling/deinterlacing SD σημάτων...

Υπάρχουν βέβαια και κάποια σποραδικά, φτηνά μηχανάκια, που λόγω ηλίθιου κατασκευαστή, έχουν κλειδωμένο τον επεξεργαστή εικόνας σε μη-flat λειτουργία (παίζουν π.χ. με σιγμοειδή gamma/edge enhance μονίμως ενεργοποιημένα).

Και στα dvd players και στα blu ray η διαφορα τιμης παντα ειχε να κανει με το τμημα audio της συσκευης.

Ναι,κάποια βγάζουν πλήρες αναλογικό...αλλά δεν ξέρω κατά πόσο υπερτερεί σε σχέση με την ψηφιακή και σε DTS-HD σήμα πχ...

Και με το κομμάτι upscaling/deinterlacing SD σημάτων...

Υπάρχουν βέβαια και κάποια σποραδικά, φτηνά μηχανάκια, που λόγω ηλίθιου κατασκευαστή, έχουν κλειδωμένο τον επεξεργαστή εικόνας σε μη-flat λειτουργία (παίζουν π.χ. με σιγμοειδή gamma/edge enhance μονίμως ενεργοποιημένα).

Στο upscale μπορεί.Τα dvd's είναι σε 576p και αυτά οπότε δεν υπάρχει στην ουσία μεγάλο φόρτο εργασίας για τον deinterlacer.

Στο upscale μπορεί.Τα dvd's είναι σε 576p και αυτά οπότε δεν υπάρχει στην ουσία μεγάλο φόρτο εργασίας για τον deinterlacer.

9 στους 10 δίσκους DVD έχουν φτιαχτεί με λανθασμένο flag, για 576i, Ανδρέα. Aν το Player που θα παίξει αυτά τα δισκάκια, βασιστεί μόνο στο flag, θα εφαρμόσει λανθασμένο αλγόριθμο απόπλεξης, κάτι που συμβαίνει με τα περισσότερα φτηνά μηχανάκια (υπάρχουν και κάποιες ακόμα χειρότερες περιπτώσεις, που αποπλέκουν μονίμως σε video mode, ανεξάρτητα από το flag του δίσκου).

Γενικά, το να βρεις φτηνό player που να αποπλέκει σωστά τα DVD, είναι κατόρθωμα...

Και πάλι...στα φτηνά μηχανήματα το τμήμα του deinterlacing είναι χάλια,οπότε την σκληρή δουλειά την αναλαμβάνει το μέσο προβολής...που σίγουρα θα τα πάει καλύτερα!

Εγώ παιδιά δυο-τρεις ερωτήσεις θα ήθελα να κάνω και παρακαλώ να με συγχωρέσετε αν είναι offtopic ,αλλά εδώ βρήκα την αφορμή να τις ρωτήσω:

Λοιπόν η πρώτη ερώτηση είναι οι εξής:Κάποιος φίλος λίγα post πριν στο παρόν νήμα ρώτησε τι κάνουν άτομα που θέλουν να έχουν ματρόσκες σε καλή ποιότητα κλπ.Η απάντηση που δόθηκε είναι ότι στήνουν servers από 10TB και πάνω...
Εγώ προσωπικά κρατάω ταινίες Blu-ray σε μορφή φακέλων ή ISO από δισκάκια με τη βοήθεια του AnyDVD HD.Επίσης κρατάω και εντελώς ασυμπίεστες ματρόσκες τις οποίες φτιάχνω από το αντίστοιχο Blu-ray δισκάκι με τη βοήθεια του γνωστού προγράμματος makemkv.Επομένως οι ανάγκες μου σε αποθηκευτικό χώρο είναι πραγματικά τεράστιες...
Να αναφέρω ότι δεν γνωρίζω από servers κλπ. αλλά αν χρειάζεται είμαι διατεθειμένος να μάθω!Ακούω για τη λύση των δυκτιακών δίσκων (NAS) αλλά το θέμα μου είναι το εξής:Αναζητώ μια λύση που να ξεκινήσω ας πούμε με 2-4TB και να έχω τη δυνατότητα να επεκτείνω (ας πούμε το δικτυακό δίσκο) όσο θέλω στη συνέχεια.Να μπορώ δηλαδή σιγά σιγά να βάζω δίσκους και να φτάσω και τα 10 - 20 TB και βλέπουμε...
Υπάρχει κάποια τέτοιου είδους λύση ώστε δηλαδή να ξεκινήσω τώρα με λίγο χώρο (2-4 TB) ώστε να μην χρειαστεί τώρα να δώσω 1000 euro, αλλά να μπορώ στο μέλλον να τον επεκτείνω όσο θέλω;Διάφορες λύσεις και σχετικά νήματα αν έχετε να προτείνεται θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!

Το δεύτερο που θέλω να ρωτήσω είναι ξέρει κανείς κάποιο e-shop ή κατάστημα στην Ελλάδα ή εξωτερικό που να μπορώ να βρω φτηνά BD-R 50 GB δισκάκια?? 50 GB όμως,όχι 25GB!

Τέλος σχετικά με τα όσα αναφέρει παραπάνω ο φίλος μας JL σχετικά με το τμήμα upscaling και deinterlacing SD σημάτων καθώς και με το τμήμα audio ενός Blu-ray player ήθελα να ρωτήσω,τα εξής Blu-ray player:Panasonic BDT300 και Philips BDP9600 έχουν τις κορυφαίες επιδόσεις και στους τομείς που αναφέρατε?Θα τα συστήνατε? Ποιό από τα δυο περισσότερο (πέρα από τη δεύτερη HDMI του BDT300 για τους ενισχυτές με HDMI 1.3)
Επίσης να ρωτήσω το Philips BDP9600 το οποίο και έχει αναλογικές εξόδους εκτός από σύνδεση με τις αναλογικές εισόδους κάποιου ενισχυτή,μπορεί να συνδεθεί κάπως κατευθείαν με σετ ηχείων??Για παράδειγμα με ένα σετ ηχείων που έχω στον υπολογιστή μου τα οποία συνδέονται αναλογικά με τις αντίστοιχες εισόδους της μητρικής μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,και συγνώμη για το μερικό offtopic του μηνύματος μου αλλά εδώ βρήκα αφορμή να τα ρωτήσω εξαιτίας της αναφοράς που έγινε για τις αποθηκευτικές ανάγκες των ISO Blu-ray και των πλήρως ασυμπίεστων mkv.

Φιλικά,
Μάνος.

Last edited:
Εγώ παιδιά δυο-τρεις ερωτήσεις θα ήθελα να κάνω και παρακαλώ να με συγχωρέσετε αν είναι offtopic ,αλλά εδώ βρήκα την αφορμή να τις ρωτήσω:

Το δεύτερο που θέλω να ρωτήσω είναι ξέρει κανείς κάποιο e-shop ή κατάστημα στην Ελλάδα ή εξωτερικό που να μπορώ να βρω φτηνά BD-R 50 GB δισκάκια?? 50 GB όμως,όχι 25GB!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,και συγνώμη για το μερικό offtopic του μηνύματος μου αλλά εδώ βρήκα αφορμή να τα ρωτήσω εξαιτίας της αναφοράς που έγινε για τις αποθηκευτικές ανάγκες των ISO Blu-ray και των πλήρως ασυμπίεστων mkv.

Φιλικά,
Μάνος.

Αγαπητε φιλε Μανο (ειμαστε και συνονοματοι !),

BD-R 50αρια φτηνα ψαχνω κι εγω , αλλα δυστυχως ,με λιγοτερο απο 15 ευρω το ενα (στο πλαισιο, tdk),δεν εχω βρει !!
Aν βρεις κατι ,πες το !!!!!!

Κι ετσι ,για αντιγραφα ασφαλειας, χρησιμοποιω το bluecloner 2 ,που κανει split το 50αρι ,σε 2 25αρια, για να μη συμπιεσω καθολου την ταινια και τον ηχο.Ετσι, με το σπλιτ, το 1ο δισκακι εχει τα extras και ενα μερος της ταινιας και το 2ο δισκακι ,εχει την υπολοιπη ταινια.

Να τονισω επισης οτι εχω βρει πολλα προβληματικα δισκακια maxell bd-r 25gb,τα οποια αφου ζεσταθουν, κολλανε !!! (στην αρχη, φαινεται να παιζουν σωστα κι ειναι αυτα ,που πουλαει το πλαισιο σε πακετα των 10--ισως απλα να ειναι θεμα παρτιδας, δεν ξερω, παντως σε μενα εχουν προβλημα με LG player , ενω με sony οχι).
Αντιθετα πολυ καλη ποιοτητα και δουλευουν πολυ σωστα με οποιο player , τα Verbatim BD-R 25gb (30 ευρω το πακετο των 10 στο multirama).

Οι πιο ποιοτικοί encoders κατά τη γνώμη μου με σειρά εμφάνισης ειναι:

1. Eureka
2. Esir
3. CtrlHD
4. Don
5. Ebp

βαλε και τον FraMeSToR μεσα που δινει στα mkv 1080p ηχο DTS-HD MA 5.1

Πλέον FraMeSToR στην πρώτη θέση και σε κάνει να αναρωτιέσαι που είναι η διαφορά με το original

Βεβαια υπαρχει και το πιο κατω, απο skroutz, >>
http://multimedia-world.gr/index.ph...d=128&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=2

οπου τα 5 50αρια verbatim 6x BD-R ,βγαινουν περι τα 15 ευρω ,ΑΛΛΑ,
αν αυτα ηταν σε συσκευασια κεικ ,χωρις θηκες δηλαδη, θα ειχαν σχεδον μιση τιμη ,περι τα 7-8 ευρω, οπως πανω-κατω κι απο εξωτερικο.
Γιατι πχ το ενα 25αρι verbatim bd-r 6x κοστιζει στο πλαισιο 6 ευρω ,ενω τα 10 ιδια ακριβως, χωρις θηκες, σε κεικ, κοστιζουν στο multirama 30 ευρω, ακριβως μιση τιμη.
Αλλα δεν εχω καταφερει να βρω ακομη verbatim BD-R 50gb, στην Ελλαδα ,πακετο των 10 ή παραπανω ,σε συσκευασια κεικ, χωρις θηκες κι ανταγωνιστικη-καλη τιμη.
Ομως ,πιστευω, ειναι θεμα χρονου να φερουν και τα 50αρια, χωρις θηκες ,σε καλη τιμη.

Φίλε συνονόματε Μάνο!

Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες σου!Φαίνεται δεν είμαι ο μόνος που ψάχνω!Θα ήθελα να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το blucloner γιατί με δελέασε αυτό που λες ότι μπορείς να γράψεις σε 2 25αρια Blu-ray μια ταινία 50GB.Ας γίνω συγκεκριμένος:

1.Έχω στους δίσκους μου Blu-ray ολόκληρα είτε σε αρχεία ISO είτε σε δομή φακέλου Blu-ray (BDMV,CERTIFICATE).

α.Το blucloner μπορεί να πάρει ένα ISO 50 GB που έχω αποθηκευμένο στο σκληρό μου δίσκο και να το γράψει σε 2 δισκάκια Blu-ray των 25 GB το καθένα;

β.Το blucloner μπορεί να πάρει ένα Blu-ray που έχω αποθηκευμένο στο σκληρό μου δίσκο σε δομή φακέλου Blu-ray (BDMV,CERTIFICATE) και να το γράψει σε 2 δισκάκια Blu- ray των 25 GB το καθένα;

2.Στην περίπτωση που έχω κατευθείαν το δισκάκι Blu-ray κάνει αφαίρεση των προστασιών και ripping στο σκληρό δίσκο;(Με λίγα λόγια κάνει ότι κάνει και το AnyDVD HD με το οποίο είμαι υπερευχαριστημένος?Αφαιρεί και τις τελευταίες προστασίες όπως AACS MKB v.21 και BD+ όπως και το AnyDVD HD?)

3.Όταν σου γράφει ένα Blu-ray των 50GB σε 2 25αρια πως ακριβώς γίνεται? Ας πούμε σταματάει στη μέση η ταινία και πας και αλλάζεις δισκάκι στο player και συνεχίζει η αναπαραγωγή της ταινίας από εκεί που σταμάτησε?

4.Ας υποθέσουμε ότι έχουμε γράψει ένα Blu-ray των 50GB σε 2 25αρια.Τα 2 25αρια είναι συμβατά με επιτραπέζια Blu-ray player ?? (εκτός από PowerDVD κλπ στο pc)

5.Μήπως έχεις διαπιστώσει αν γίνεται όντως χρήση της τεχνολογίας CUDA που αναφέρει στο site του blucloner γιατί έχω καλή κάρτα γραφικών nvidia (Asus Mars) και θα με ενδιέφερε να την εκμεταλλευόταν,όπως καταλαβαίνεις!!

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων συνονόματε φίλε και να ανταλλάζουμε απόψεις μιας και κάνουμε παρόμοιες δουλειές!!

Φιλικά,
Μάνος.