Mobile Navigator Europe (Navigon) (πρόγραμμα πλοήγησης)

22 June 2006
35,222
NEO HRAKLEIO
Re: Mobile Navigator Europe, στο appstore (Navigon)

Tακη δεν ειναι θεμα το δικο μου κινητο... αν δεις στα περισσοτερα review στο youtube των gps προγραμματων, θα διαπιστωσεις το ιδιο προβλημα... σε 3G μιλαω παντα.
Afoy to paradexthke kai o Silent... δοκιμασε το κι εσυ και θα δεις.

Eκανα κι εγω φορματ , αλλα μια απο τα ιδια, και δεν εβαλα περιτες εφαρμογες.
Δεν λεω μονο για το σημα αλλα και για την αργη ανταποκριση - Lag- στις στροφες κλπ.

Δες εδω gia TomoTom

http://www.youtube.com/watch?v=9z4FSR-nC1E

Kι εδω στο Navigon περιπου στο 4.15 kai 5.10 kai 6.30 λεπτο... εχει ηδη παρει τη στροφη και μετα αναναωνεται το σημα.

http://www.youtube.com/watch?v=EjniphWryQo

Sto 7.55 θα δεις επισης αυτο που ειπα παραπανω, που "νομιζει" οτι θ ακολουθησεις την προκαθορισμενη πορεια και καταλαβαινει την αλλαγη μετα απο λιγο.

Για καλυτερη ποιοτητα , δες το σε HD sto youtube.

Last edited:

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,024
Παλλήνη
Απάντηση: Mobile Navigator Europe, στο appstore (Navigon)

Γιαννη θα σε παρω να παμε μια βολτα με τα κινητα για να δουμε live τι παιζει..
Οπως σου ειπα και στο τηλ. μου εκανε εντυπωση στο Navigon οτι χωρις να εχω ορισει διαδρομη (με απλο χαρτη δλδ) το στιγμα ηταν πολυ ακριβες και ακολουθουσε την πορεια του αυτοκινητου σχεδον ταυτοχρονα. Τωρα οταν εχεις ορισει διαδρομη και φευγεις απο την προκαθορισμενη πορεια, ειναι λογικο να εχει lag αφου ξαναυπολογιζει διαδρομη (και αν δεν κανω λαθος, ολα τα gps ετσι συμπεριφερονται).

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604

Όπως επίσης είναι φυσικό κατά την άποψή μου να είναι πιο σταθερό το 3GS λόγω μεγαλύτερης ισχύος από το 3G.

22 June 2006
35,222
NEO HRAKLEIO

To 3gs ειναι σιγουρα καλυτερο , αφου εχει δυνατοτερο επεξεργαστη και επεξεργαζεται τα δεδομενα πιο γρηγορα.

Διαβασες και παραπανω αυτα που εγραψα ?

"" Εχει κυριως να κανει με το πως λαμβανει το navigon και τα υπολοιπα προγραμματα το σημα.
Υπαρχουν αρκετοι μεθοδοι, και καθε προγραμμα προσπαθει να κανει εκμεταλλευση των δεδομενων του gps με διαφορετικο τροπο.
Δοκιμαστε ασ πουμε, να βαλετε μια διaδρομη στο navigon kai ακολουθηστε τη για λιγο.
Σε καποια στροφη , αλλαξτε πορεια απο αυτη που προτεινει το navigon, και θα διαπιστωσετε οτι το προγραμμα εξακολουθει - για λιγα μετρα - να "νομιζει" οτι ειστε ακιμη στη προκαθορισμενη πορεια !
Μετα απο λιγο , αφου επεξεργαστει τα νεα δεδομενα, επανερχεται στη νεα διαδρομη.

Αυτο γινεται, απ οσο ξερω και διαβαζω, γιατι τα δεδομενα που κατεβαινουν απο τους δορυφορους, ΔΕΝ ειναι ακριβη , για στρατιωτικους λογους ασφαλειας. Περιεχουν ενα σφαλμα, που διορθωνεται μονο απο τις συνεχομενες μετρησεις του δεκτη και μετα απο στατιστικη αναλυση.
Πρεπει λοιπον να λαμβανουν οι δεκτες πολλα δειγματα ανα δευτερολεπτο και να τα επεξεργαζονται, αλλα οχι τοσα πολλα ετσι ωστε να υπερφορτωνεται ο δεκτης !!!
Ειναι λοιπον , καθε προγραμμα, υπευθυνο για το τροπο που διαχειριζεται τα δεδομενα, και πρεπει να βρει τη "χρυση τομη" μεταξυ ογκου δεδομενων, δειγματοληψιας και στατιστικης , ετσι ωστε να βγαζει γρηγορα αλλα και ακριβη αποτελεσματα (πραγματα δηλ. αντιστροφως αναλογα). ""

Προφανως η χρυση τομη, ειναι δυσκολο να βρεθει !!!

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,024
Παλλήνη

Οκ, αλλα αν ειναι ετσι, αυτο ισχυει για ολα τα GPS, οποτε τι συζηταμε?
Η εχεις διαφορετικη εμπειρια απο gps που δεν ειναι κινητο?

22 June 2006
35,222
NEO HRAKLEIO

Προφανως Τακη, ειχα μεχρι στιγμης 2 διαφορετικες συσκευες Μιο Moov kai Garmin και κανενα δεν ειχε τοσο θεμα.
Φυσικα αυτες ειναι dedicated kai optimized συσκευες, δεν τις συγκρινω... απλα κουβεντα κανουμε.

kpaiss

AVClub Addicted Member
29 November 2006
2,129

Θελω να παρω ενα navigator για 3G απο το Store αλλα ποιο βρε παιδες?
Εχω μπερδευτει.
Η εκδοση του sygic που εχει το store , εχει ελληνικους χαρτες τελικα?

The Sphinx

Senior Member
17 June 2006
479

Οκ, αλλα αν ειναι ετσι, αυτο ισχυει για ολα τα GPS, οποτε τι συζηταμε?
Η εχεις διαφορετικη εμπειρια απο gps που δεν ειναι κινητο?

Τάκη τα dedicated gps και ειδικότερα το navibox με destinator που έχω εγώ και θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο σε gps δεν χάνει ούτε μέτρο από την πραγματική πορεία του αυτοκινήτου. Βέβαια σε αυτό ίσως να βοηθάει ότι έχει ειδική κεραία που μπαίνει στην βάση του μπροστινού παρμπρίζ.
Εμένα προσωπικά με έχει απογοητεύσει το iphone -navigon σε θέματα πλοήγησης. Για να βρεί σήμα όταν το βάζω και είμαι εν κινήση πρέπει να κάνω ευχέλαιο .

22 June 2006
35,222
NEO HRAKLEIO

Ενταξει , εν κινησει σιγουρα θα δυσκολευτει, και αλλα pna που εχω δοκιμασει δυσκολευτηκαν.
Εμεις μιλαμε να βρει πρωτα σημα και μετα να ξεκινησεις.

Σιγουρα τα πραγματα δεν ειναι τραγικα, αλλα αν αυτο το πεις στη γυναικα μου (να περιμενει δηλ. να βρει πρωτα σημα, ν απενεργοποιησεις τα wifi - blutooth, 3G , να σιγουρευτει πρωτα οτι δεν τρεχει τιποτε αλλο στο background).... καλα κρασια.:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Προτιμαω να της παρω ενα απλο pna που να κανει μονο αυτη τη δουλεια να τελειωνουμε.

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,024
Παλλήνη
Απάντηση: Re: Mobile Navigator Europe, στο appstore (Navigon)

(να περιμενει δηλ. να βρει πρωτα σημα, ν απενεργοποιησεις τα wifi - blutooth, 3G , να σιγουρευτει πρωτα οτι δεν τρεχει τιποτε αλλο στο background).... καλα κρασια.:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Γιαννη, καμια σχεση, αν το δικο σου συμπεριφερεται ετσι και χρειαζεται να κανεις ολα αυτα, εχει σιγουρα προβλημα..

22 June 2006
35,222
NEO HRAKLEIO

Tακη , αυτα τα κανω για να ειμαι σιγουρος οτι ολα ειναι οπως πρεπει... μην ξεχνας και οτι εσυ τωρα εχεις 3gs , με περισσοτερη ram κλπ
Εγω εχω ακομη 3G.
Εχεις δοκιμασει ποτε σε 3G να βαλεις κατι σαν κι αυτο...?
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=47523

Οταν το εβαλα, κυριολεκτικα σερνοτανε και μου αφηνε 16 ΜΒ RAM , μονο σε 3gs λεει.

To 3G δεν ειναι για πολλα-πολλα.

Last edited:

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,024
Παλλήνη

Σαφως, αλλα οπως εγραψα παραπανω, πηγα ολοκληρο ταξιδι στα Γιαννενα με το παλιο 3G με Navigon και Sygic χωρις κανενα προβλημα (σημα βρηκε αμεσως).

22 June 2006
35,222
NEO HRAKLEIO

Μα κι εγω δεν εχω συνεχεια προβληματα... το σημα το εχασε 2-3 φορες , αλλα ηταν σε κρισιμο σημειο.
Αλλωστε αυτο ειναι επιβεβαιωμενο και απο πολλα reviews, δεν αμφισβητειται.

Ενα παραδειγμα .... http://www.ilounge.com/index.php/reviews/entry/navigon-mobilenavigator-north-america/

αυτο το σημειο ...

"There are exceptions, such as if the phone isn’t close to the window, at which point the screen will go partially red and indicate with the letters “GPS” that there isn’t a working GPS signal. Similarly, if you can’t find your point of interest in the database—a sadly common enough occurrence in our testing—you’ll need to find the address through the iPhone’s Maps or Safari apps, a maddening little extra step. And during curvy or quick sequential turns, the app doesn’t always provide complete verbal guidance, relying instead on an on-screen curved arrow that generally shows where you’re supposed to have turned. If you attempted to rely solely on the app’s audio cues, you’d unquestionably make mistakes."

Last edited:

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604

Σήμερα επιστρέφοντας από τη δουλειά το έβαλα απλά να μου δείχνει τον χάρτη. Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, πριν το φορμάτ δηλαδή, κάθε 500 μέτρα σχεδόν μου έχανε το σήμα και ήθελε από 10 έως και 1 λεπτό πολλές φορές για να επανέλθει. Σήμερα, στην ίδια διαδρομή, δεν έχασε το σήμα ούτε μία φορά!!! Πώς το εξηγείτε αυτό εσείς??

22 June 2006
35,222
NEO HRAKLEIO

Συμπτωση... εκανα κι εγω φορματ , κι εχω τα ιδια θεματα.
Οχι συχνα, το επαναλμβανω, απλα συμβαινει καποιες στιγμες, χωρις ιδιαιτερο λογο.

Δεστε κι εδω τι λενε για οδηγηση στη πολη - Νεα Υορκη -...
http://palmaddict.typepad.com/palma...f-navigon-gps-application-for-the-iphone.html

Το οτι καποιες φορες δε συμβαινει , δε σημαινει οτι δεν υπαρχει προβλημα... το αντιθετο ισχυει ομως.

Επισης το lag - σε 3G επαναλαμβανω - υπαρχει και δεν τιθεται θεμα γι αυτο.

Last edited:

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604

Το Sygic το δοκίμασες Γιάννη? Κι αν ναι, τα ίδια σου κάνει κι αυτό?

22 June 2006
35,222
NEO HRAKLEIO

Τα εχω δοκιμασει ολα... τα υπολοιπα προγραμματα δεν χανουν το σημα, αλλα εχουν το ιδιο θεμα με τη καθυστερηση του στιγματος σε στροφες, ξεκινηματα κλπ.
Χρησιμοποιω το Ναβιγκον γιατι εχει καλυτερους χαρτες και προτεινει καλυτερες διαδρομες.

Για να μη κινδυνολογω παντως, δεν λεω οτι ειναι τοσο σοβαρα τα προβληματα.
Απλα ειμαι τελειομανης και θα ηθελα καλυτερη ανταποκριση απο το 3G.

Σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενος, απλα δεν θα το εδινα στη γυναικα μου για να παει καπου !

kpaiss

AVClub Addicted Member
29 November 2006
2,129

Εχω μπερδευτει.

Κανεις ??

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,692
Λιβαδειά
Απάντηση: Re: Mobile Navigator Europe, στο appstore (Navigon)

Εχω μπερδευτει.

Κανεις ??

:smile: ...

Σήμερα το κατέβασα! την μικρή έκδοση με τα 50 ευρώ (έχει Ελλάδα), είναι
πολύ καλό και το βρήκα αρκετά ενημερωμένο και με πολύ καλό interface..

Το μικρό περιλαμβάνει χάρτες από τις χώρες:
Albania - Austria - Bosnia & Herzegovina Bulgaria - Croatia - Czech Republic Estonia
F.Y.R.O.M. - Greece - Hungary - Latvia - Romania - Servia - Slovakia - Slovenia.

Και είναι 409 mb.. σε αντίθεση με το πλήρες που είναι 1,7 gb.

iTunes Link: http://itunes.apple.com/WebObjects/M...324287299&mt=8

Last edited: