Mobile Navigator Europe (Navigon) (πρόγραμμα πλοήγησης)

Re: Απάντηση: Mobile Navigator Europe, στο appstore (Navigon)

Δοκιμάστε το iGO. Ακαριαία απόκριση και χωρίς 3G σύνδεση εννοείται.

Σε μια πρώτη γεύση απο το igo (και μικρή) το είδα ποιο γρήγορο αλλά πρεπει να κανω καλυτερο και εκτενεστερο testing!

Απάντηση: Mobile Navigator Europe, στο appstore (Navigon)

Τασο, ποιο γρηγορο απο το Sygic? Γιατι το interface του μου ειχε φανει πιο αργο στις αποκρισεις (δεν το εχω δοκιμασει παντως στον δρομο..)

Ναι. Με το Sygic, στρίβω στο στενό, έχω περάσει το πρώτο τετράγωνο και μετά "ξυπνάει" το βελάκι και δείχνει αλλαγή πορείας από την λεωφόρο.....

Re: Απάντηση: Mobile Navigator Europe, στο appstore (Navigon)

Ναι. Με το Sygic, στρίβω στο στενό, έχω περάσει το πρώτο τετράγωνο και μετά "ξυπνάει" το βελάκι και δείχνει αλλαγή πορείας από την λεωφόρο.....

Παιδία ξεχνάτε ένα σημαντικό πράγμα...οτι ο δέκτης GPS στην ουσιά ειναι A-GPS (assisted GPS).

Δεν είναι καθαρό GPS και επιπλέον το 3GS έχει ψηφιακή πυξιδα που μπορει να βρει την κατεύθυνση του βορα το προγραμμα GPS ποιο ευκολά.(φαντάζομαι)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mobile Navigator Europe, στο appstore (Navigon)

Παιδία ξεχνάτε ένα σημαντικό πράγμα...οτι ο δέκτης GPS στην ουσιά ειναι A-GPS (assisted GPS).

Αυτό είπα κι εγώ στο post #133 παραπάνω. Γιατί όμως με το ένα πρόγραμμα εχει καθυστέρηση στην απόκριση και με το άλλο παίζει ακαριαία με το ίδιο τηλέφωνο;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mobile Navigator Europe, στο appstore (Navigon)

Αυτό είπα κι εγώ στο post #133 παραπάνω. Γιατί όμως με το ένα πρόγραμμα εχει καθυστέρηση στην απόκριση και με το άλλο παίζει ακαριαία με το ίδιο τηλέφωνο;

Δεν ξέρω...πάντως υποπτεύομαι για όσους το εχουν jailbreak μήπως και βάζουν τπτ "περιττά-άχρηστα" πραγματα και κανουν το τηλεφωνο ποιο αργό.! Βασικα και με το original firm 3.0 το 3G το έκανε πιο αργό!

Δουλευει και σαν A-GPS αλλα και να μην εχεις καθολου σημα δικτυου, παλι θα πρεπει να δουλευει, απλα οπως ενα κανονικο gps.
Για τα προβληματα στα διαφορα προγραμματα πλοηγησης, νομιζω οτι μαλλον ειναι software glitches τα οποια θα διορθωθουν με νεοτερες εκδοσεις.

GPS Car kit wars: TomTom vs Navigon

Μετά από την ανακοίνωση της TomTom ότι το Car Kit θα καθυστερήσει μέχρι τα μέσα Οκτωμβρίου

η Navigon αντεπιτίθεται δηλώνοντας πως και η ίδια θα κυκλοφορήσει το δικό της GPS Car Kit!

avclub.png

Η πρόταση της Navigon θα στοιχίζει 40 € ωστόσο ΔΕΝ θα διαθέτει built-in GPS chip (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες
θα μπορεί να φορτίζει το iPhone και πιθανώς θα διαθέτει και ενίσχυση ήχου). Επιπλέον, η Navigon δηλώνει πως σκέφτεται το
ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει και μία έκδοση με built-in GPS chip (όπως της TomTom) αλλά όχι αυτή τη χρονική περίοδο.

Το Car kit της Navigon αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχές Οκτωβρίου… Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται σύντομα.

(πηγή: iPhoneHellas)

Re: Mobile Navigator Europe, στο appstore (Navigon)

Ρε παιδια ομως τι κανω εγω που με ενα iphone 3g οπου και να ανοιξω το gps δεν βρισκει ουτε καν σημα για να μου δωσει συντεταγμενες?Εμενα μετα πως θα μου κανει πλοηγηση?

Re: Mobile Navigator Europe, στο appstore (Navigon)

Σε εξωτερικο χωρο , ποσο περιμενεις ?
Εμενα καμια φορα μπορει να κανει 2-3 λεπτα να πιασει σημα, αλλες φορες παλι 10 δευτερα!!!

Update: Δανειστηκα ενα Iphone 3G 8gb ενος φιλου για να το δοκιμασω ως gps στο ταξιδι που πηγα το Σ-Κ στα Γιαννενα.
Δουλεψε αψογα με αμεσο λοκαρισμα στιγματος και δεν μου παρουσιασε κανενα προβλημα στην διαδρομη τοσο με το Navigon οσο και με το Sygic. H μονη διαφορα ηταν οτι το Navigon ηταν απολυτα ακριβες στις αλλαγες οριου ταχυτητας (με το που περνουσα την πινακιδα με το νεο οριο ταχυτητας αλλαζε αμεσως) ενω το Sygic ηθελε μερικα δευτερα ακομα για να αλλαξει οριο ταχυτητας. Δεν εμενε κανενα ομως πισω στις στροφες οπως αναφερθηκε απο αλλους χρηστες.
Το τεστ το εκανα διοτι στο δικο μου 3G το GPS ενω στην αρχη δουλευε αψογα μετα αρχισε κατι "περιεργα" (δεν κλειδωνε, εχανε σημα, εμενε πισω στον δρομο κλπ). Δεν εχω ακομα καταληξει αν ειναι προβλημα soft ή hard, το εστειλα για service, anyway....

Συγκρίνοντας iGo και Navigon, ποιο πιστεύετε ότι είναι καλύτερο για αγορά?