ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ;

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
Καιρό τώρα,παρατηρώ,πόσο φυσικά και χωρίς...αναστολές,μοιράζονται οι νεοεισερχόμενοι ή νέοι στο χόμπυ συνφορουμίτες,τις αναζητήσεις τους και τις εμπειρίες τους.

Ρωτούν ανοιχτά,τι λέτε γι' αυτό το μηχάνημα ή αυτόν τον συνδυασμό σ' αυτά τα χρήματα;Αυτό ή το άλλο μηχάνημα;Απο πού ή πώς;

Γράφουν για τις εμπειρίες που αποκόμισαν ψάχνοντας κι ακούγοντας.

Περιγράφουν τα ακούσματα στο χώρο τους και ζητούν προτάσεις για πιθανές βελτιώσεις,μετά τις αγορές τους.

Χαίρονται μαζί με τους συνφορουμίτες που συζήτησαν μέσα στο φόρουμ,για τα νέα τους αποκτήματα ή μοιράζονται τυχόν μετέπειτα προβλήματα.

Αναρωτιέμαι.Τόσο αυτάρκεις ή εγωϊστές είμαστε οι "παλιότεροι";Τα μάθαμε όλα και δεν μας ενδιαφέρουν οι εμπειρίες των άλλων;Δεν μας γοητεύει η συνεισφορά κι η συμμετοχή στην αναζήτηση;Δεν θέλουμε να μοιραζόμαστε την εμπειρία απο την διαδικασία αγοράς και το στήσιμο-απόδοση των αποκτημάτων μας;

Και μην μου πείτε,ότι δεν αγοράζουμε νέα μηχανήματα ή ότι δεν προβληματιζόμαστε για πολλά σχετικά θέματα.

Γνωρίζω,πολλούς συνφορουμίτες που ψάχνονται για νέα μηχανήματα ή αγόρασαν πρόσφατα νέα μηχανήματα.Αλλά ελάχιστοι γράφουν για τις εμπειρίες τους αυτές-γι' άλλα θέματα γράφουν...

Γιατί;

Last edited:
Πιστεύω ότι σε αυτό φταίει το "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα" και κυρίως αυτοί που προσπαθούν με τον τρόπο τους να σερβίρουν τη δική τους κολοκυθόπιτα σαν πιο νόστιμη.
Αν μέναμε σε ηλεκτρονικά/ηλεκτρολογικά χαρακτηριστικά δεν θα υπήρξε πρόβλημα. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Αν για παράδειγμα κάποιος γυρίσει και πει ότι θα αγοράσει ηχεία με ευαισθησία 80 DB και αντίσταση που πέφτει στο 1Ω για να τα οδηγήσει με ένα SET των 8 Watt λογικό είναι όλοι να πουν ότι αυτός ο συνδιασμός δεν θα παίξει.

Από εκεί και πέρα, χαρακτήρες μηχανημάτων υπάρχουν τόσοι όσα και τα διαφορετικά γούστα στη μουσική.
Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι είναι ότι δεν προσπαθεί ο κάθε ένας να στήσει ένα σύστημα σύμφωνα με το δικό τους γούστο.

Έτσι καταλήγουμε σε ερωτήσεις flameguns, το thread καταλήγει σε flamewar, αυτοί που στην αρχή είχαν την όρεξη να γράψουν κάτι κουράζονται και αρχίζει το thread hijacking για να αποφευχθεί ένα γενικό μαλλιοτράβηγμα...
Χμμ... πολλούς όρους έβαλα μου φαίνεται... Θα εξηγήσω παρακάτω. (μας διαβάζουν και παιδιά ρε παιδιά) :flipout:

Το πρόβλημα επίσης είναι στην έκφραση του γραπτού λόγου σε σχέση με τον προφορικό, κάτι που λίγοι έχουν καταλάβει. Για αυτό καταλήγεις να συμπαθείς στο τέλος κάποιον που μπορεί να μαλλιοτραβιέσαι μαζί του μέσα στο forum.
Σκέψου απλά τη διαφορά που έχει το να ακούσεις από κάποιον μία φράση σαν "Καλά, είσαι μακάκας!" από κάποιον γνωστό face to face που θα σου την πει φιλικά και χαμογελώντας με το να τη δεις γραμμένη σε ένα μήνυμα.

Έτσι, το να ζητήσει κάποιος ιδέες για ένα σύστημα έχει τα εξής κατά:
1) Συνήθως μπερδεύεσαι γιατί ακούς πολλές ιδέες σε ένα θέμα που δεν είναι 1+1 κάνει 2.
2) Έχεις την πιθανότητα να μαλλιοτραβηχτείς. (νταξ... είμαι σε πλεονεκτική θέση)
3) Μπορεί να καταλήξεις σε κάτι που αργότερα θα μετανοιώσεις και θα σου έρθει κάπως περίεργα μιας και δεν θα είναι δική σου επιλογή.

:grandpa: Υπόμνημα:
Μήνυμα flamegun: Αυτό που συνήθως προκαλεί flamewar. CD vs LP, Καλώδια ρεύματος, PC vs Mac, Windows vs Linux, Bon Jovi vs Europe, Μανίνα vs Κατερίνα κλπ...
Flamewar: Threads που τα μηνύματά τους καταλήγουν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, βρισιές, ειρωνείες κλπ
Thread Hijacking: Ο Thread hijacker πιάνεται από μία λέξη και δημιουργεί παράλληλη συζήτηση για άλλο, άσχετο θέμα με αποτέλεσμα η συζήτηση να χάνει την ροή της και να σπάει. Χρησιμοποιείται κατά κόρον για σβήσιμο flamewar. Κάθε forum οφείλει να έχει τον πυροσβέστη του για να μην μετονομαστεί σε Jihad forum.
-bye-

Τα πράγματα πάντα είναι πιο απλά.
Εμείς τα κάνουμε σύνθετα.
Οταν οι προθέσεις είναι καλοπροαίρετες ποτέ δεν υπάρχουν προβλήματα.
Οι αντιπαραθέσεις για ψύλλου πήδημα πάντα ''κάτι'' κρύβουν.

Σωστό.Αν όχι πάντα,πολλές φορές...

Ωστόσο το θέμα είναι,γιατί δεν γράφουμε για τις εμπειρίες μας.

Για τον προβληματισμό σου πάντως σκέφτομαι οτι ίσως οι πιο παλιοί πιστεύουν οτι έχουν φτάσει στο απόγειο τον γνώσεων και δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούν με ''κοινούς θνητούς''.

Εγώ τις γράφω...
Νταξ, ίσως χρωστάω μία παρουσίαση συστήματος στο ανάλογο forum αλλά δεν είναι και κάτι το τραγικό. :p

Αν πω δηλαδής: "Είμαι μεταξύ του Virtual Dynamics Master και του Nordost Valhalla, και τα δύο power cables κάνουν 3000 ευρώ, ποιο να πάρω από τα δύο για να έχω μεγαλύτερη έκταση στα μπάσα" δεν θα γίνει ένας ψιλοπανικός;

(προσέξτε τι θα απαντήσετε γιατί θα το postάρω! :flipout:)

Αν απαντήσουν μόνο όσοι πραγματικά έχουν να προσφέρουν γνώση στο συγκεκριμένο θέμα δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Σίγουρα και κάποιος άλλος θα έχει προβληματιστεί.
Απλά όσο ανεβαίνουν οι τιμές θα μικραίνει η συμμετοχή.

Ακόμα και έτσι όμως μου αρέσει να παρακολουθώ τέτοια θέματα και ας μην ποστάρω.
Αν θέλαμε χειραγώγηση θα στρεφόμαστε στα περιοδικά.
Το ζητούμενο είναι η αποκόμιση γνώσης και για αυτό είμαστε εδώ.

Για τον προβληματισμό σου πάντως σκέφτομαι οτι ίσως οι πιο παλιοί πιστεύουν οτι έχουν φτάσει στο απόγειο τον γνώσεων και δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούν με ''κοινούς θνητούς''.

Συμφωνω.

Θα προσθεσω επισης το γεγονος οτι τις περισσοτερες φορες , απαξιωνουμε εμεσα τα value μηχανακια η ακομα και της χαμηλοτερης κατηγοριας τιμης , που καλως η κακως ενδιαφερουν και τον περισσοτερο κοσμο.
Αυτο συμβαινει σε ολες τις κατηγοριες του φορουμ με ελαχιστες εξαιρεσεις.

Μηπως ειναι καθαρα θεμα τσεπης τελικα και τιποτα αλλο ?

Το πας λίγο πιο μακριά αλλά πιστεύω οτι δυστυχώς έχεις δίκιο.

Ξερεις ποσες τετοιες πτυχες μπορω να σου πω ?

Δυστυχως πολλες. Και ειμαι σιγουρος οτι θα μου δωσεις την ιδια απαντηση !!:frown:

Ευτυχώς πάντα υπάρχουν και φωτεινές εξαίρεσεις.
Ανθρωποι με μεράκι που δεν διστάζουν να κοιτάξουν ''προς τα κάτω'' και να μοιραστούν εμπειρίες και γνώσεις.

Δεν είναι έτσι.
Δέστε για παράδειγμα,πόσοι και ποιοί συμμετείχαν θετικά στο θέμα για τον Trends...

Το ζητούμενο του θέματος είναι γιατί δεν γράφουμε για τα δικά μας μηχανήματα κι εμπειρίες.Αυτό είναι πολύ διαφορετικό,απο τις επισημάνσεις που κάνετε(απο που ξεκινήσαμε-να κοιτάνε χαμηλά....).

Δεν είναι έτσι.
Δέστε για παράδειγμα,πόσοι και ποιοί συμμετείχαν θετικά στο θέμα για τον Trends...

Το ζητούμενο του θέματος είναι γιατί δεν γράφουμε για τα δικά μας μηχανήματα κι εμπειρίες.Αυτό είναι πολύ διαφορετικό,απο τις επισημάνσεις που κάνετε(απο που ξεκινήσαμε-να κοιτάνε χαμηλά....).

Αν το θετεις ετσι "ξερα" μπορω να σου δωσω μια διαφορετικη απαντηση.

Γιατι οτι και να γραφτει περναει απο μια αποστευτη κριτικη με πολλες δωσεις απαξίωσης και ειρωνιας σε σημειο να μετανιωνεις την ωρα και τη στιγμη που το εγραψες.

Μπαινεις σε ενα τριπακι να κοιτας μεχρι και την τελευταια σου τελεια και αφιερωνεις απιστευτο χρονο μονο και μονο να γραψεις.

Οταν θα αλλαξει το "υφακι" και διαβαζονται πρωτα απο ολα τα μηνυματα οπως θα επρεπε κατα τη γνωμη μου απο ενα ενα φορουμ, αυτο θα φανει.
Εκεινη θα ειναι και η στιγμη που θα δεις και πολυ περισσοτερα κειμενα/παρουσιασεις/σχολια που θα προσφερουν στο φορουμ και στις γνωσεις μας. Οχι στα νευρα μας !!

Σου μιλω εκ οποιας πειρας !!

Αν το θετεις ετσι "ξερα" μπορω να σου δωσω μια διαφορετικη απαντηση.

Γιατι οτι και να γραφτει περναει απο μια αποστευτη κριτικη με πολλες δωσεις απαξίωσης και ειρωνιας σε σημειο να μετανιωνεις την ωρα και τη στιγμη που το εγραψες.

Μπαινεις σε ενα τριπακι να κοιτας μεχρι και την τελευταια σου τελεια και αφιερωνεις απιστευτο χρονο μονο και μονο να γραψεις.

Οταν θα αλλαξει το "υφακι" και διαβαζονται πρωτα απο ολα τα μηνυματα οπως θα επρεπε κατα τη γνωμη μου απο ενα ενα φορουμ, αυτο θα φανει.
Εκεινη θα ειναι και η στιγμη που θα δεις και πολυ περισσοτερα κειμενα/παρουσιασεις/σχολια που θα προσφερουν στο φορουμ και στις γνωσεις μας. Οχι στα νευρα μας !!

Σου μιλω εκ οποιας πειρας !!

Αυτός είναι πράγματι ένας σοβαρός λόγος.
Το έχω ζήσει κι εγώ...

Αλλος;