Μολις παρελαβα... iphone 5S !

22 June 2006
35,745
NEO HRAKLEIO
Μολις χτες εδωσα το iphone 5 κι εμεινα με το "παλιο" αλλα αγαπημενο μου iphone 2G !
Μια μερα ηταν αρκετη για να καταλαβω την εξελιξη που εχουν τα κινητα τα τελευταια χρονια....:SFGSFGSF:

Σημερα λοιπον παρελαβα το νεο iphone 5S , απο Αγγλια, σε space gray αποχρωση , 16 GB.
Δεν μπορεσα να περιμενω 2 ακομη βδομαδες να ερθει στην Ελληνικη αγορα, και η Αμερικη αποκλειστηκε λογω ελλειψης εγγυησης στην ευρωπη.

Οριστε και οι πρωτες επισημες unboxing φωτο στο Avclub (νομιζω) !

10251210654_0febfe73cf_c.jpg

set-72157625239840382

10251304885_a0b9b1911c_c.jpg

καλορίζικο...

θα ήθελα - αν είναι εύκολο - μία φώτο από τα πλάγια (για να δω διαφορά με το 5)

Θήκη πήρες (της apple τη δερμάτινη εννοώ)...

Καλοδούλευτο!Περιμένουμε εντυπώσεις.
Εμείς μάλλον κατά τα Χριστούγεννα θα το πάρουμε.

ευχαριστω... θηκη εχω μια απο το 5.
Ισως παρω καποιο "πουγκι" και να μη βαλω καιμα θηκη, δε ξερω ακομη.

Πρωτα ενεργοποιησα το fingerprint scan, einai πολυ ευκολο.
Σκαναρα 2 δαχτυλα σε καθε χερι για να μπορω ευκολα να το ανοιγω .
Λειτουργει πολυ καλα, και γρηγορα.
Απαιτει και security code , οποτε εχω διπλη προστασια, που στο παλιο δν ειχα καθολου, λογω βαρεμαρας!

Τωρα το στηνω, εντυπωσεις σε λιγο....

σε πρωτη επαφη, σε ξενιζει λιγο η αισθηση του home button, ειναι πιο ρηχο κι επιπεδο.
Η αποκριση ειναι αμμεση παντως , απλα "διαφορετικη".

Το κινητο φυσικα "μοιαζει" πολυ με το iphone 5 που ειχα, οι διαφορα παντως σε ταχυτητα ειναι αισθητη... ειδικα στο κατεβασμα εφαρμογων!
Εκει που πριν στοapp store το 5αρι κατεβαζε 2-3 εφαρμογες στο background και μετα "κολλαγε" ελαφρως το ψαξιμο αλλων εφαρμογων , στο 5s δε καταλαβαινει τιποτα.

Καταλαβαινω παντως αυτους που θελουν "κατι διαφορετικο".... το κινητο ειναι στην ουσια ενα τουμπανιασμενο 5, και οι διαφορες ειναι πιο "βαθιες" .

Το touch id σιγουρα ειναι το "τυρακι" , αλλα για μενα , η μεγαλυτρεη διαφορα ειναι η καμερα και η ταχυτητα του επεξεργαστη !

Περισσοτερα αργοτερα....

Υπαρχει μια μικρη αποκλιση στο "αλφαδι" του 5s , ειναι 1 μοιρα, οσο για τη πυξιδα η αποκλιση ειναι μικρη, σε σχεση με το iphone 4s που εχω διπλα μου.
Ελπιζω να ειναι software θεμα και να φτιχτει σε καποιο update.

10255722534_19836439ce_c.jpg

10255825285_c10fd3799d_b.jpg

Last edited:
και το 4αρι εχει μια αποκλιση 1 μοιρας (δες τις φωτο που εβαλα) .... μη περιμενεις απολυτη ακριβεια παντως .
Για αλφαδι σπιτι μου παντως εχω ενα με laser! :p

Κουβέντα να γίνεται, λες και παίρνουμε το κινητό για να αλφαδιαζουμε, στο άνοιγμα εφαρμογών έχει διάφορα απο το 5αρι που είχες;

Σε δυσκολες εφαρμογες και παιχνιδια, ναι.
Σε απλες εφαρμογες οχι.

Σε γενικες γραμμες οποιος εχει 5αρι δεν χρειαζεται ν αναβαθμισει.

Κουβέντα να γίνεται, λες και παίρνουμε το κινητό για να αλφαδιαζουμε, στο άνοιγμα εφαρμογών έχει διάφορα απο το 5αρι που είχες;

to 5αρι μου ηταν μαυρο.

Οπως ειπα , ο κυριος λογος αναβαθμισης (περα απο τη τρελλα μου φυσικα:p) ηταν η καμερα και η ταχυτητα του.
Ενα δειγμα της νεας καμερας , με πολυ φωτεινο διαφραγμα 2.2 και μεγαλυτερα pixel.... στο σαλονι με λιγο φωτισμο απο λαμπα δαπεδου!

Συριε, η 70D σου εχει τετοιο bokeh kai οξυτητα ? :p

10256464256_d268ea200e_c.jpg

δειτε ποσο πληροφορια εχει η φωτο στα σκοτεινα και ποσο μπορεις να τη "φερεις" στα μετρα σου.
Σχεδον πλησιαζει εισαγωγικες dslr η δυνατοτητα σε χαμηλο φωτισμο !

10256606266_93cb6bf9f9_c.jpg
10256512295_2a83822a17_c.jpg