Μολις παρελαβα... iphone 5S !

Για φωτογραφική για διακοπές Γιάννη δεν ξέρω αν θα βόλευε ο μικρός αποθηκευτικός χώρος, εκτός αν και η παράγει πολύ μικρά σε μέγεθος jpeg.

να σου πω, εχεις δικιο, επρεπε να παρω το 32gb toylaxiston.
Αλλα με το icloud τουλαχιστον και το flickr εχεις απεριοριστο χωρο , ακομη και on the go.
Για οσους δε ξερουν, το flickr εχει πιο automatic upload των φωτο σου και σου δινει ΔΩΡΕΑΝ 1 ΤΒ !

ΥΓ... να το βαλω αγγελια για να παω στο 32GB ? :p

Γιάννη πόσο σου στοίχισε από Αγγλία με τα μεταφορικά και από που το πήρες;

Κράτα το πιο εύκολα πωλείται το 16gb στο μέλλον και τα +100 ευρώ που ζητάει η apple για τα επιπλέον 16gb είναι ληστεία.
Έχω δει και κάτι λύσεις με ασύρματες συσκευές για αποθήκευση από iphone,ipad κτλ

διακοπες δε ξαναπαιρνω τιποτε αλλο!
Ενα πατίνι και ένα προβολέα να χεις μόνο μαζί για να βγάζεις καμια φωτο με σοβαρό κάδρο και φως (εκτός αν σκοπεύεις να βγάζεις φυτά και γλάστρες σε εμπορικά κέντρα και στις διακοπές σου)

(η Apple σου χει κανει μεγαλύτερη ζημια και από του Τακη λέμε - σε λίγο θα πηγαινεις και διακοπές σε κατάστημα του Κωτσόβολου για να ''αποσβεσεις'' τα μηλαράκια σου)

:p :p :p

για να μου εχει κανει τοση "ζημια" οπως λες, ειδικα εμενα που εχω λοξα με τις αλλαγες και τη φωτογραφια-βιντεο... κατι θ αξιζει, δε νομιζεις ? :p

ΥΓ... μαλλον εσυ θα κουβαλας προβολεις με την 70D και τους "αργους" φακους που εχεις , με διαφραγμα f/2.8 ! To δικο μου εχει 2.2....:SFGSFGSF:
Οσο για ταχυτητα , εχω 10 fps σε φωτο mode, για απεριοριστες φωτο.... ποσες ειπαμε εχει η 70D ? (7fps continuous shooting, burst depth 65 JPEG) , για να μη το ψαχνεις !
Οσο για βιντεο... 120 fps vs 60 ! :2thumb22sup:

Last edited:
υπαρχει επισης και κατι πολυ ενδιαφερον στο βιντεο, με τη νεα τεχνικη της apple gia Lossless Zooming ....
Στην ουσια ειναι η τεχνικη oversampling που εφαρμοζεται στo Nokia 1020 kai σε καποιες dslr . που δινει τη δυνατοτητα για μικρο zoom (1,5 - 3X) στο video , χωρις απωλεια ποιοτητας.
Εκμεταλλευεται ολο τον αισθητηρα (8Mpixels) και δημιουργει στην ουσια ενα παραθυρο (καδρο) που το μετακινεις σε ολο το εμβαδον του αισθητηρα.
Η native camera το υποστηριζει εν μερη, και αναμενονται νεες εφαρμογες που θα το υποστηριζουν πληρως , εκμεταλλευοντας το νεο API της Apple για τη καμερα.

Περισσοτερες λεπτομερειες εδω, http://www.iphonelife.com/blog/87/z...need-know-about-high-quality-lossless-zooming

H μονη (προς το παρον) εφραμογη που το υποστηριζει ειναι η better camcorder

Last edited:
για να μου εχει κανει τοση "ζημια" οπως λες, ειδικα εμενα που εχω λοξα με τις αλλαγες και τη φωτογραφια-βιντεο... κατι θ αξιζει, δε νομιζεις ? :p

ΥΓ... μαλλον εσυ θα κουβαλας προβολεις με την 70D και τους "αργους" φακους που εχεις , με διαφραγμα f/2.8 ! To δικο μου εχει 2.2....:SFGSFGSF:
Οσο για ταχυτητα , εχω 10 fps σε φωτο mode, για απεριοριστες φωτο.... ποσες ειπαμε εχει η 70D ? (7fps continuous shooting, burst depth 65 JPEG) , για να μη το ψαχνεις !
Οσο για βιντεο... 120 fps vs 60 ! :2thumb22sup:

Αυτη ειναι ακριβως η ''ζημια'' Γιαννη...

Οτι εσυ, που εισαι και γνωστης, μου λες τα κωμικα περί αργώ φακών και συγκρισης, παντελως αχρηστων, νουμερακίων....σαν κι αυτα που ακους από τον κάθε ασχετο που συγκρίνει φωτογραφικές με βάσει MPixels...

Πες ρε παιδι ότι εισαι ερωτευμένος, να σε δικαιολογήσουμε, να τελειώνουμε :p

οχι δα.... αυτη ειναι πολυ απλοικη απαντηση, ειδικα για μενα!

Δεν ειπα οτι θ αντικαταστησει τις DSLR , αλλα τις απλες compact τις τρωει για πρωινο , beleive me ! :p
Ειδικα σε θεμα ταχυτητας , που για μενα ειναι πολυ σημαντικο.
Αλλαξα πχ τις nex γιατι ειχαν σκοτεινους φακους και αργη εστιαση, λες να ειχα προβλημα να τοπω για το Iphone?

Η GH3 θ αργησει πολυ να φυγει απο τα χερια μου, αλλα για οτιδηποτε αλλο , μια χαρα θα εχω το Iphone μαζι μου.

Last edited:
Καλα Γιαννη, αν ζεις εσύ χωρίς zoom και με τον αισθητήρα και φακο του (κάθε) κινητού (σε σχέση ακόμα και με της XZ 2) πάσο...

(ξες, αλλο να θες να εισαι ένα βημα μπροστά σε ''καθαρα'' tech ''επαναστάσεις'', τύπου ''πετάω το Floppy'' και αλλο να προσπαθείς να υποκαστήσεις βασικούς νόμους της φυσικής (βλ. φακός) με ''wishful thinking(s)''....)

οχι δα.... αυτη ειναι πολυ απλοικη απαντηση, ειδικα για μενα!

Δεν ειπα οτι θ αντικαταστησει τις DSLR , αλλα τις απλες compact τις τρωει για πρωινο , beleive me ! :p
Ειδικα σε θεμα ταχυτητας , που για μενα ειναι πολυ σημαντικο.
Αλλαξα πχ τις nex γιατι ειχαν σκοτεινους φακους και αργη εστιαση, λες να ειχα προβλημα να τοπω για το Iphone?

Η GH3 θ αργησει πολυ να φυγει απο τα χερια μου, αλλα για οτιδηποτε αλλο , μια χαρα θα εχω το Iphone μαζι μου.

Οι compact cameras σήμερα πουλάνε μόνο σε φτωχιές χώρες.
Ακριβώς γιατί οι κάμερες των κινητών γίνονται καλύτερες χρόνο με το χρόνο.
Και μια compact συνήθως αγοραζόταν με ορίζοντα 3ετίας
Όπως και τα σύγχρονα κινητά ένα πράμα

αυτο λεω... οπως το εχω ξαναπει , η καλυτερη μηχανη ειναι αυτη που κουβαλας ΠΑΝΤΑ μαζι σου.
Προφανως για τις "σοβαρες" δουλεις μου, θα εχω την GH3 (ή οποια αλλη τεσπα) .. αλλα για καθε μερα , φωτο δρομου και διακοπες , μια χαρα ειναι το iphone 5S (οχι το 5).
Eξηγησα τους λογους και το επιβεβαιωσα αυτες τις μερες με το 5s.

Ο λογος που εδωσα πχ την ZX2 , μια εξαιρετικη μηχανη , ηταν.

1) ο ογκος της , που ξεφευγει αρκετα απο μια απλη compact
2)Η αργη της εστιαση , ειδικα σε κινουμενα θεματα και ενιοτε και ανακριβης εστιαση.
3)Το αργο burst mode , που σε συνδυασμο με το 2, εκαναν σχεδον απαγορευτικες τις φωτο κινουμενων θεματων (παιδια, ζωα, κλπ) που εμενα μ ενδιαφερουν πολυ

Δεν λεω φυσικα οτι το Iphone ειναι καλυτερο , γιατι στην ουσια ειναι ατοπη η συγκριση.

Αναλογα με τις αναγκες λοιπον , παιρνουμε αυτο που χρειαζομαστε, κι εγω δε χρειαζομαι (πια) τιποτα παραπανω για απλες φωτο της καθημερινοτητας μου και των διακοπων μου.

Να διευκρινισω καταρχην ότι αναφέρομαι στις premium compact.

Καλα όλα αυτα ρε Γιαννη αλλα ειλικρινα, πως μπορείς να ζήσεις χωρις το zoom (με ότι αυτό σημαίνει στο καδράρισμα πχ) ;

Η χρηση μιας φωτογραφικής χωρίς zoom, ειδικα για all around χρηση - οπως αυτη που επικαλείσαι, ειναι απείρως περιοριστική (σε θέματα που μπορείς να καταγράψεις (σωστα)).

στο βιντεο υπαρχει μια προχειρη λυση, την εδειξα πιο πανω, αν και μικρο ζοομ (προς το παρον).

Στις φωτο , εφοσον μ ενδιαφερει κυριως φωτο δρομου , προσωπων κλπ , μπορω να χρησιμοποιησω το παλιο καλο κολπο οσων φωτογραφων εβγαιναν με μια απλη μηχανη κι εναν σταθερο φακο, τα ποδια μου!:p
Oi zoom φακοι ειναι ιδανικοι για εκδηλωσεις, σπορ κλπ , αλλα ετσι κι αλλιως εκει θελεις ΚΑΛΗ μηχανη και αυτο το ρολο το παιζει η GH3 Μου.

Επισης, μπορει και να παρω, πιο πολυ για να "παιξω " λιγο και αυτο το σετακι http://iphone-lens-kits-review.toptenreviews.com/olloclip-review.html ή αυτο εδω http://www.amazon.com/Phocus-3-Lens-Bundle-iPhone-5/dp/B00AOOT79W/ref=pd_sim_sbs_e_2

41WUBuIHdcL.jpg

Last edited:
στο βιντεο υπαρχει μια προχειρη λυση, την εδειξα πιο πανω, αν και μικρο ζοομ (προς το παρον).

Στις φωτο , εφοσον μ ενδιαφερει κυριως φωτο δρομου , προσωπων κλπ , μπορω να χρησιμοποιησω το παλιο καλο κολπο οσων φωτογραφων εβγαιναν με μια απλη μηχανη κι εναν σταθερο φακο, τα ποδια μου!:p
Oi zoom φακοι ειναι ιδανικοι για εκδηλωσεις, σπορ κλπ , αλλα ετσι κι αλλιως εκει θελεις ΚΑΛΗ μηχανη και αυτο το ρολο το παιζει η GH3 Μου.

Επισης, μπορει και να παρω, πιο πολυ για να "παιξω " λιγο και αυτο το σετακι http://iphone-lens-kits-review.toptenreviews.com/olloclip-review.html ή αυτο εδω http://www.amazon.com/Phocus-3-Lens-Bundle-iPhone-5/dp/B00AOOT79W/ref=pd_sim_sbs_e_2

41WUBuIHdcL.jpg

Καλα, προσεχε μη σε πατήσει κανα (μαυρο) Q5 την ώρα που διασχίζεις με τα πόδια την Μαραθώνος κυνηγώντας το ''θεμα'' σου :p

(οσο για το γκατζετακι, προφανως ειναι μονο για ''παιχνίδι''....το οποίο πρεπει να κουβαλας btw....η ιστορία θυμίζει tablet που προσθέτεις συμπράγκαλα για να το κανεις laptop και στο τελος κουβαλας τα κερατα σου και δεν εχεις και laptop...)

Ολοι οι μεγαλοι φωτιγραφοι αυτο κανανε Συριε , δεκαετιες τωρα !
Εμεις καλομαθαμε με τους zoom τωρα.

Το gadjetaki ειναι τσαμπα, και σε μεγεθος δαχτυλιθρας, δεν ειναι τιποτα να το χεις μαζι σου.

ΥΓ... το tablet δεν ειναι laptop και ουτε βγηκε ν αντικαταστησει αυτο, το ιδιο και το Iphone . Δεν αντικαθιστα μια καλη φωτογραφικη μηχανη , απλα σε συνοδευει παντα μαζι σου και αυτο ειναι το πιο σημαντικο.