Μολις παρελαβα... iphone 5S !

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα... iphone 5S !

Της πλάκας ήταν το άρθρο.

Εγώ καταλαβαίνω ότι η απλ θέλει να γίνει η vertu των φτωχών.
Οι καλές επιδόσεις ειναι για τους fanboys, στην πραγματικότητα status και μούρη πουλάει. Άνευ αυτών θα πάτωνε βαθιά.

Μόνο που status symbol με 700 ευρώ δεν υπάρχει παρά μόνο σε κάτι τριτοκοσμικές χώρες και για αυτό καίγεται για την Κίνα που ακόμα ειναι κάτι φρέσκο.
Ακόμα και στην φτωχοελλαδα του 2013 οποιος νομίζει ότι έχει κάτι ξεχωριστό με το μηλαρακι απαταται οικτρά.

Ενταξει, ανταπεξερχομαι την ισοπεδωτική σου ανάλυση ("Οι καλές επιδόσεις ειναι για τους fanboys, στην πραγματικότητα status και μούρη πουλάει") στην προσπαθεια να σου εξηγησω πως η apple θελει να εδραιωσει το market position της ως premium brand οπου δεν θα εχει την αναγκη να ανταγωνίζεται τους αλλους για το bottom end της αγορας, αλλα για το high end που ειναι και τα λεφτα. Εξού και η τιμολογιακη της πολιτικη για το 5c το οποιο δεν εβγαλε φτηνά οπως καποιοι περιμεναν. Αυτο εξηγει το άρθρο του John Grubert και πολυ ευστοχα..

Το ίδιο λέμε απλά εσυ το λες ευγενικά.

Θέλει να γίνει Luis Vuitton και εκεί προσανατολίζεται. Απλά ως τεχνολογικό προϊόν πρέπει να ειναι και ανταγωνιστική τεχνικά.

Το παράδειγμα της bang olufsen ειναι μια πιθανή παγίδα για το μέλλον της και το κοντινότερο σε στρατηγική brand name που μπορώ να σκεφτώ ειδικά μετά τον θάνατο του jobs.
Με μάνατζερ από την Burberry και τον YSL θα δούμε πολλά ακόμα κωλοπιασιματα στο μέλλον και αυτό ειναι το μόνο σίγουρο

Αναμένω υπερpremium μοντέλο στα 2000 ευρώ σύντομα.

αλλα για το high end που ειναι και τα λεφτα.

Δηλαδή κάπως έτσι: "Having an iPhone I see myself as Maharaja!" :Banane0:

"High end", lol.

Με τέτοιες τιμές και μεγαλύτερες μόνο μπορούμε να μιλάμε για "high end".

ΥΓ. και μετά παρεξηγούνται ορισμένοι όταν ακούνε για την ελιτίστικη συμπεριφορά και της Apple, αλλά κυρίως των fan της...

Last edited:

Το ίδιο λέμε απλά εσυ το λες ευγενικά.

Θέλει να γίνει Luis Vuitton και εκεί προσανατολίζεται. Απλά ως τεχνολογικό προϊόν πρέπει να ειναι και ανταγωνιστική τεχνικά.

Το παράδειγμα της bang olufsen ειναι μια πιθανή παγίδα για το μέλλον της και το κοντινότερο σε στρατηγική brand name που μπορώ να σκεφτώ ειδικά μετά τον θάνατο του jobs.
Με μάνατζερ από την Burberry και τον YSL θα δούμε πολλά ακόμα κωλοπιασιματα στο μέλλον και αυτό ειναι το μόνο σίγουρο

Δεν λεμε το ίδιο. H apple (οπως και καθε εταιρια στον κόσμο) πολυ θα ήθελε να εχει το prestige της LV. H διαφορα ειναι πως η Apple οχι μονο είναι "ανταγωνιστική τεχνικα", αλλα πρωτοπόρος. Αν αμφιβαλλεις, δες πιο πάνω τις επιδοσεις του 5s σε σχεση με τον ανταγωνισμό, αλλα και τις "πρωτιες" του Touch ID και των 64bit...

Καλά είδα ένα πουλοβερακι zilli μόνο 11500 ευρώ.
Αξίζει όμως γιατί ειναι πρημιουμ μάρκα και έχει αναπτύξει καταπληκτικές τεχνικές ύφανσης που αυξάνουν την απαλότητα κατα περίπου 15%!

Δηλαδή κάπως έτσι: "Having an iPhone I see myself as Maharaja!" :Banane0:

"High end", lol.

Με τέτοιες τιμές και μεγαλύτερες μόνο μπορούμε να μιλάμε για "high end".

ΥΓ. και μετά παρεξηγούνται ορισμένοι όταν ακούνε για την ελιτίστικη συμπεριφορά και της Apple, αλλά κυρίως των fan της...

To high end της αγορας αφορα προφανώς τις συσκευές που τιμολογιακά αλλα και σε επιδόσεις ανηκουν στο high end (εκτος του iphone, galaxy s4, htc one κλπ).

Καλά είδα ένα πουλοβερακι zilli μόνο 11500 ευρώ.
Αξίζει όμως γιατί ειναι πρημιουμ μάρκα και έχει αναπτύξει καταπληκτικές τεχνικές ύφανσης που αυξάνουν την απαλότητα κατα περίπου 15%!

Αν σου κάνει, να το πάρεις.. :p

ΥΓ. Αλλο premium, άλλο luxury brand..

Re: Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα... iphone 5S !

To high end της αγορας αφορα προφανώς τις συσκευές που τιμολογιακά αλλα και σε επιδόσεις ανηκουν στο high end (εκτος του iphone, galaxy s4, htc one κλπ).

Ok, αλλά ας αφήσουμε τότε κατά μέρος τον όρο high end για τις συγκεκριμένες συσκευές. Είναι απλά οι ακριβότερες / ίσως και καλύτερες, της κατηγορίας τους. Δεν έχουν κάτι το high end πάνω τους (ας πούμε σαν τα "high end" καλώδια ή το πουλοβεράκι του underdog! :music-smiley-005: )

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα... iphone 5S !

Ok, αλλά ας αφήσουμε τότε κατά μέρος τον όρο high end για τις συγκεκριμένες συσκευές. Είναι απλά οι ακριβότερες / ίσως και καλύτερες, της κατηγορίας τους. Δεν έχουν κάτι το high end πάνω τους (ας πούμε σαν τα "high end" καλώδια! ):music-smiley-005:

Έχουν την καλύτερη τρέχουσα τεχνολογία και υψηλότερη ποιότητα κατασκευής (τουλάχιστον το iPhone και το htc one).

Ευχαριστω... μετα απο μερικες μερες μαζι του , ας γραψω τις εντυπωσεις μου.

Η μπαταρια ψιλοεστρωσε, ειναι λιγο χειροτερα απο το 5 , αλλα οχι πολυ. Παλι βγαζω την ημερα με νορμλ χρηση.... δυσκολα με πολυ χρηση.
Το home button εξακολουθει να μη μου καθεται καλα στο χερι, ισως τοσα χρονια με το κυρτο κουμπι εχω συνηθισει αλλη αισθηση.

Η διαφορα απο το 5 σε σχεση με την ταχυτητα του ειναι μικρη σε καθημερινη χρηση , αλλα αισθητη σε δυσκολες εφαρμογες (τις εχω αναφερει και πριν).

Αυτο που δυστυχως διαπιστωσα, ειναι τα συχνα crash μερικων εφαρμογων , ευτυχως χωρις reboot και BSOD .
Θελει ακομη δουλεια το λειτουργικο και φαινεται περισσοτερο στο 5s απ οτι στο 5.

Φυσικα ο ενθουσιασμος μου για τη φωτογραφικη παραμενει και συνεχιζει να μ εκπλησσει θετικα.
ελπιζω να το δοκιμασω σε δυσκολες συνθηκες το ΣΚ .

To touch id ... it just works!

Περιμενω με αγωνια τη παρουσιαση σε μια εβδομαδα, που ισως βγει και η αναβαθμιση του ios 7.1 .

Υγ... ο αποθηκευτικος χωρος ειναι πια πολυ μικρος στα 16Gb, οσοι μπορειτε και θελετε να δουλεψετεπολυ τη φωτογραφικη, παρτε οσο μεγαλυτερη αντεχει η τσεπη σας!

Ευχαριστω... μετα απο μερικες μερες μαζι του , ας γραψω τις εντυπωσεις μου.

Η μπαταρια ψιλοεστρωσε, ειναι λιγο χειροτερα απο το 5 , αλλα οχι πολυ. Παλι βγαζω την ημερα με νορμλ χρηση.... δυσκολα με πολυ χρηση.
Το home button εξακολουθει να μη μου καθεται καλα στο χερι, ισως τοσα χρονια με το κυρτο κουμπι εχω συνηθισει αλλη αισθηση.

Η διαφορα απο το 5 σε σχεση με την ταχυτητα του ειναι μικρη σε καθημερινη χρηση , αλλα αισθητη σε δυσκολες εφαρμογες (τις εχω αναφερει και πριν).

Αυτο που δυστυχως διαπιστωσα, ειναι τα συχνα crash μερικων εφαρμογων , ευτυχως χωρις reboot και BSOD .
Θελει ακομη δουλεια το λειτουργικο και φαινεται περισσοτερο στο 5s απ οτι στο 5.

Φυσικα ο ενθουσιασμος μου για τη φωτογραφικη παραμενει και συνεχιζει να μ εκπλησσει θετικα.
ελπιζω να το δοκιμασω σε δυσκολες συνθηκες το ΣΚ .

To touch id ... it just works!

Περιμενω με αγωνια τη παρουσιαση σε μια εβδομαδα, που ισως βγει και η αναβαθμιση του ios 7.1 .

Υγ... ο αποθηκευτικος χωρος ειναι πια πολυ μικρος στα 16Gb, οσοι μπορειτε και θελετε να δουλεψετεπολυ τη φωτογραφικη, παρτε οσο μεγαλυτερη αντεχει η τσεπη σας!

Καλοριζικο!

Τα συχνοτερα crash τα αναφερουν και εδω
Γενικα οι early adopters θα κανουν downgrade απο την απροβληματιστη εμπειρια χρησης που ειχαν με προηγουμενο iphone. Ισως ειναι καλυτερα οποιος ενδιαφερεται για αγορα, να περιμενει λιγους μηνες οπου θα στρωσουν τα προβληματα που φερνουν τα 64bit και θα πεσει και η τιμη του.. Αν και η πιο σοφη επιλογη θα ειναι το επομενο iphone 6, το οποιο θα εχει και μεγαλυτερη οθονη.

Αντι για τα 250+ε που ζηταει για τα 64gb απο το 16gb μοντελο, ισως ειναι καλυτερη λυση ενας εξωτερικος δισκος με wifi 500+gb οπου θα μπορουμε να εχουμε ολες τις φωτογραφιες μας.. με μια θυσια στο θεμα φορητοτητας.. αν και οι δισκοι αυτοι ειναι μικροι..

Last edited:

Όντως όλες οι αναφορές λένε πως τα κρασαρισματα στο 5s είναι διπλάσια από αυτά του 5.
Σε κάποιο site διάβασα πως το ποσοστό των εφαρμογών που δυσλειτουργουν φτάνει το 2%.
Γιάννη παρατηρησες τα λαγκαρισματα στην πλοήγηση των μενού;

λαγκαρισμα οχι, υπαρχει ενα θεμα με το parallax effect, που σε καθε ανοιγοκλεισιμο καποιας εφαρμογης, δημιουργει την αισθηση καποιου τρεμοπαιξιματος και ισως αυτο να σου φαινεται σαν λαγκαρισμα.
Ειναι προφανως καποιο side effect και δεδομενου του θεματος με τον motion sensor προκαλει καποια μικρη "συγχηση" στο λειτουργικο.
αν πχ κλεισεις το Paralax effect , το προβλημα εξαφανιζεται.

Ολ αυτα ειναι δεγματα λιγο βιαστικου optimization των 64bit στο 5s... προφανως θα λυθουν σε καποια αναβαθμιση.

Γιάννη τελικά το video πως το βλέπεις ?

Έχω αρχίσει να έχω την εντύπωση ότι το Η264 video του είναι στην ουσία ότι δίνει ο EXMOR RS με τον prosessor του έτοιμο, χωρίς περεταίρω επεξεργασία εκείνη τη στιγμή.

Εννοει πως σου φαινεται η ποιοτητα του βιδεο.

(ελα, όλα εγω θα στα εξηγάω; :p)

δεν καταλαβα την ερωτηση ....

Περιμένω να έχει ακριβώς τη συμπεριφορά που εντόπιζες και στην sony as15 , ίδια modes και bitrates επακριβώς πρέπει να είναι. Με τις ίδιες διαφορές σε σχέση λ.χ. με την go pro που χρησιμοποιείς.
Σίγουρα δε μπορώ να καταλάβω εύκολα από τα youtube 5s videos που βλέπω.

αν μιλαμε για τη native εφαρμογη του iphone ,οπως ξερεις, δεν εχει επιλογες για frame rate, bitrate κλπ.
Το fps ειναι σταθερο στα 30 (και 120 στο slowmo) και το bitarte ειναι variable , μεχρι 30 εχω δει.
Πολυ καλη ποιοτητα, εφαμιλλη με gopro , χωρις πολλα artifacts , με καλη εκθεση και ακριβη white balance.
Μπορεις να κλειδωσεις την εκθεση και εστιαση, πραγμα πολυ βασικο για "σοβαρα" βιντεο.

Αλλα φυσικα υπαρχουν πολλες εφαρμογες τριτων, που μπορεις να επιλεξεις fps kai bitrate (μεχρι 50 Mbit) .Ομως ακομη δεν εχουν γινει optimized για 5s... περιμενω!