Μολις παρελαβα , Νex 5N !

Κατι ακομη που παρατηρησα και θα εκτιμησουν πολλοι, ειναι οτι εχει επιτελους program shift !
Μπορεις δηλ. να επιλεξεις P (ημιαυτοματο προγραμμα) και περιστρεφοντας το διακοπτη να αλλαξεις το συσχετισμο διαφραγματος-ταχυτητας.
Πολυ σημαντικο...

Εάν δεν έλεγες το iso στις πρώτες , θα ήμουν σίγουρος ότι είναι iso 800!

Περιμένουμε panning με και χωρίς κλικ!!

Kαι που να δεις τις 800...
Nομιζω οτι εχω αλλη μηχανη + φακο... πολυ sharp , ελαχιστος, θορυβος , πολυ ωραιος οπτικα, θυμιζει φιλμ .

2 ακομη δειγματα σε ISO 800

Να τονισω , οτι ειναι στο χερι, με φωτισμο δωματιου και με ταχυτητα 1/10 - 1/40 , διαφραγμα 4 ,στα 40mm περιπου.

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DSC00013.jpg
    DSC00013.jpg
    33.3 KB · Views: 297
  • DSC00014.jpg
    DSC00014.jpg
    34.1 KB · Views: 299
Με γειες και καλές λήψεις..Πραγματικά φαίνεται ότι είναι αστέρι στα υψηλά iso.
Αν μπορέσεις βάλε και κανά δείγμα crop 100% σε υψηλά iso να δούμε τι λέει.

Και τωρα το τεστ που περιμενουν πολλοι.... click test!

Μαλλον υπερβολες θα ελεγα!

Υπαρκτος μεν, ακινδυνος ΓΙΑ ΜΕΝΑ δε...

Με λιγο προσοχη δεν ακουγεται σχεδον καθολου.
Στις αλλαγες κατευθυνσης ειναι πιο εντονος... αλλα γενικα δεν αποτελει προβλημα για μενα.
Εφτιαξα ενα βιντεο, με περιβαλλοντα ηχο και χωρις , για να δειτε τις διαφορες.
Μονο οταν εχει απολυτη ησυχια τον ακουω.
Να δουμε και το fix τι θα ειναι... δεν εναι παντως deal breaker με τιποτα!

http://www.youtube.com/watch?v=9PJ-HfjJuE0

Μολις εκανα κι ενα τεστ για υπερθερμανση.

Μετα απο αρκετα τεστ, φωτο , clips κλπ, τραβηξα ενα βιντεο 20 λεπτων χωρις προβλημα.
Σε δωματιο, με 26 βαθους , χωρις αερισμο και focus peaking on.

Δεν εβγαλε καποιο μυνημα , ζεσταθηκε φυσικα , αλλα τιποτα το ιδιαιτερο.

Σιγουρα , μετα απο αρκετη ωρα ακομη, θα εβγαινε καποιο μυνημα υπερθερμανσης, αλλα δε νομιζω να τραβηξω ποτε μονοκοματα πανω απο 20 λεπτα...

Φαίνεται ότι το clicking τελικά είναι θέμα σε αυτούς που τρέχουνε μαζί με την κάμερα....:violent-smiley-030:
Στο videaki όμως ακούγεται ένας άλλος ήχος , ένα συνεχές μπιπ ...μπιπ.
Προέρχεται από την κάμερα ή είναι εξωτερικός θόρυβος από το δωμάτιο;

Πάντως πολύ κατατοπιστικό το video Γιάννη!-bye-

Πολυ καλη ,με γεια ...καμμια εκπληξη παντως μετα το review με τον summicron .Για μενα ειναι η καλυτερη Σονυ που εχω δει (στο νετ εννοειται αφου εχουμε μονο μια στην παρεα).

Δεν ειμαι σιγουρος, ισως ειναι το stabilizer που ακουγεται, αλλα μη ξεχνας οτι ειναι απολυτη ησυχια και με το AGC παντα on (βοοσταρει πολυ τα παντα) , ακουγονται ολα.
Αν θες ηχο της προκοπης , παρε το μικροφωνο της sony για τη nex, και δε θα χεις κανενα τετοιο προβλημα.
Που ν ακουσεις τον ηχο απο τις υπολοιπες dslr , με stabilizer, autofocus klp ...αχρηστος ηχος .

Και για τους απαιτητικους, ενα crop 100% ,απο iso 100 - 800 -1600 -3200

Kρινετε μονοι σας!

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• 100.jpg
    100.jpg
    39.4 KB · Views: 280
  • 800.jpg
    800.jpg
    39.3 KB · Views: 279
  • 1600.jpg
    1600.jpg
    43.6 KB · Views: 277
  • 3200.jpg
    3200.jpg
    47.4 KB · Views: 277
Πραγματικά απίστευτη!
Το 100 με το 800 iso ,είναι σαν να μην έχουν καμμία διαφορά!!
Για να μην πω ότι το 3200 είναι σαν το 1600 της nex 5!
:music-smiley-005:

Last edited:
Κανενα θορυβο δεν κανει η Κ5 με την πολυ αποτελεσματικη σταθεροποιηση (τραβηξα το πρωτο βιντεο σημερα απο περεργεια)...AF δεν εχει βεβαια αλλα απο θορυβο νιετ..νεκροταφειο οποτε δεν ισχυει αυτο που λες.

ΜΑ για το autofocus μιλαω κυριως.
Αλλα ειμαι σιγουρος, οτι και το ηλεκτρονικο stabilizer θ ακουγεται καπως, απλα θελει να το προσεξεις καλα.
Εγω επισης, σηκωσα πολυ τον ηχο στο βιντεο μου , για ν ακουσετε καλα το αποτελεσμα... στη πραγματικοτητα , δεν ακους τοσο πολυ τους ηχους.

Αλλα ετσι κι αλλιως, ηχο σοβαρο , παντα με μικροφωνο εξωτερικο η εγγραφεα.
Εγω εχω το Rode video mic και το zoom H1.

Κι ενα ακομη δειγμα , με τον Samyang 85mm f/1.4 @ 1.8

Mε λιγοτερο φως αυτη τη φορα, μια λαμπα 40 watt που κοιταει ταβανι, στα 1600 iso.

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DSC00028.jpg
    DSC00028.jpg
    31.4 KB · Views: 278
  • DSC00029.jpg
    DSC00029.jpg
    28.5 KB · Views: 277
Τελος , γι αποψε τουλαχιστον, η αισθηση της οθονης αφης, ειναι αρκετα καλη.

Ενα μεγαλο πλεονεκτημα, ειδικα με μανουαλ φακους , ειναι οτι μπορεις να ζοομαρεις μ ενα αγγιγμα οπου θελεις , κι ετσι να κανεις ευκολα το focus.
Μαζι με το focus peaking , κανει την χειροκινητη εστιαση παιχνιδακι.

Επισης , ειναι πολυ ευκολο να κανεις το ιδιο και με τις φωτο που τραβαμε, και μπορουμε να τις χειριστουμε σαν iphone (χωρις pinch).

Και ειναι πολυ πρακτικο, με τους autofocus φακους, να διαλεγεις γρηγορα κι ευκολα το σημειο εστιασης. Μπορεις να κανεις ετσι πχ pull focus (ν αλλαζεις δηλ εστιαση μεταξυ 2 προσωπων και αλλα ενδιαφεροντα εφφε.

Για μενα, ειναι μεγαλο φαουλ της nex 7 που δε θα το χει...

Αυτο που παρατηρησα επισης, ειναι οτι η μπαταρια κραταει αρκετα περισσοτερο.
Χτες , εβγαλα αρκετες φωτο, τραβηξα κανα μισαωρο βιντεο, και ακομη η μπαταρια ηταν στο 60% !

Για μένα δυο πράγματα είναι πολύ σημαντικά σε αυτή τη μηχανή. Το ηλεκτρονικό κλείστρο (αν πράγματι είναι αθόρυβο) και η ικανότητα να τραβά σε υψηλά iso.

Βλαση, το ηλεκτρονικο κλειστρο ειναι μονο προς τη μια κατευθυνση και ο θορυβος ειναι ακομη αρκετος. Δεν ειναι αθορυβη, απλα ο ηχος ειναι πιο συντομος και κοφτος.

Οσο για το ISO , ειναι σαν να εχεις μια μινι D7000 στα χερια σου !

Οσον αφορα το click "προβλημα", μετα απο δικα μου τεστ με αλλες μηχανες που εχουν το ιδιο θεμα, δειτε εδω και ποσες αλλες εχουν το ιδιο ακριβως "προβλημα" .

Αυτο σημαινει οτι δεν προκειται για μεμονομενο περιστατικο, αλλα δυστυχως και το οτι δεν περιμενουμε και καποιο ευκολο και μονιμο fix.

https://www.facebook.com/video/video.php?v=1933031136532

https://www.facebook.com/video/video.php?v=1933023056330

https://www.facebook.com/video/video.php?v=1933018056205

http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1042&thread=39461444