Μολις παρελαβα , Νex 5N !

καλα , σε ολες τις οθονες ωραια φαινονται ολα.

δεν υπαρχει καμια συγχρονη οθονη να μην ειναι εντυπωσιακη κ να μη μας αρεσει.

Οταν δουμε στην πραγματικοτητα πως ειναι η πως θα επρεπε να ειναι ειναι αλλιως.

Τα νουμερα ποτε δεν κανουν λαθη εξαλλου.
Και το ΔΕ επισης...

Αν και παντα ειχα κολλημα με τα χρωματα (το προβολεα μου πχ τον εφτιαχνα 1 μηνα σχεδον με ειδικα patterns και φασματογραφο), αποφασισα οτι αν αυτο που βλεπω μου αρεσει, τοτε ειμαι ΟΚ .

Το σωστο το ξερουμε, αλλα σημασια εχει να παιρνεις αυτο που θελεις... αλλωστε ο δημιουργος ειμαι εγω στη προκειμενη περιπτωση !

Στη φωτογραφια, θελω να παιρνω σαν αποτελεσμα, αυτο που βλεπουν τα ματια μου... και φυσικα , μπορει να μην ειναι "σωστο" ... η παραπανω φωτο , στον imac ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ οπως την ειδα.

Last edited:
Η συζήτηση έχει να κάνει με το αν έχει σημασία να βλέπουμε σιις οθόνες μας όλοι το ίδιο ή με το αν ο φωτογράφος έχει "δικαίωμα" να δουλεύει τα χρώματα όπως θέλει εκείνος;

Last edited:
νομιζω και τα 2 εχουν σημασια, εξαλλου ο καθενας κανει οτι γουσταρει.
Το θεμα ειναι να εχουμε εναν ελεγχο, ενα κοντρολ, μια πιστοτητα, καπου να παταμε οταν κανουμε κατι, αν δεν ειναι απλα για "τα ματια μας μονο".

Καλο ειναι, να βλεπουμε ολοι το ιδιο... αλλα αυτο σημαινει οτι πρεπει να καλιμπραρουμε τα μονιτορ (οταν αυτο ειναι εφικτο).
Το αν μας αρεσει φυσικα αυτο που βλεπουμε, ειναι προσωπικη υποθεση.

Δεν μου ειπε κανεις ομως, στο τελευταιο δειγμα, πολυ προχειρο φυσικα, σας αρεσει ή οχι (χρωματικα παντα) ?

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα , Νex 5N !

Μια χαρα τα βλεπω εγω τα χρωματα παντως... δεν εχω κανενα παραπονο.

Βρε συ παραπάνω εξέφρασες παράπονο :D
Τεσπα ανέβασα τα όρια για png και τα έκανα αντίστοιχα των jpg
Μπορεί να σας βολεύει όταν τα χρώματα παραμορφώνονται από τα κλασικά προβλήματα των jpg
Στο save for web & devices του photoshop έχει αρκετές επιλογές και preview για το αποτέλεσμα :music-smiley-005:

Δε θυμαμαι να εξεφρασα εγω καποιο παραπονο:chinscratch: ...τεσπα. (βεβαια ειναι και το Aλτσχαιμερ στη μεση...)

Αυτες τις επιλογες τι εχει και το Lightroom στο export ?

Παλι δε μου απαντησες ομως αν σ αρεσουν τα χρωματα στο τελευταιο δειγμα... μη φοβασαι δεν θα με πειραξει αν δε σ αρεσουν !-bye-

attachment.php

Last edited:
Δεν είμαι ο καλύτερος κριτής ειδικά για χρώματα. Δεν έχω χρυσά μάτια :D
Λίγο υποφωτισμένη και κίτρινο κόκκινη μου φαίνεται. Δε ξέρω τι φωτισμό είχες. Δεν αντιλέγω ότι μπορεί έτσι να ήταν η πραγματικότητα – αλλά για αυτό μόνο το λόγο σου θα πάρουμε :-)
Φυσικά παραμένω πιστός αναγνώστης όλων σας στα φωτογραφικά και θαυμαστής του έργου σας.
Και ελπίζω να φύγουν οι όποιες απορίες για τα χρώματα και JPG, τώρα με τα PNG.

Οπως ειπα , υπηρχε μεικτος φωτισμος.

Λαμπτηρας πυρακτοσεως απο πανω , και φωτισμος απο υπολογιστη (που συνηθως ειναι πολυ πιο ψυχρος) στα πλαγια (στα δεξια της φωτο) , εξου και οι διαφορες στα μαλια της , απο το δεξι της μαγουλο.

Δεν υπαρχει σωστο WB εδω , γιατι οτι και να διαλεξεις, θα υπαρχει προβλημα.

Το βιντεο της ειναι απλα καταπληκτικο..
Ελαχιστος θορυβος στα υψηλα iso, και καθολου rolling shutter οταν τραβας με 1080 50p.
Full manual ρυθμισεις, περιμενω φυσικα και τον νεο sony 50mm f/1.8 για καλυτερη ποιοτητα χωρις θορυβο.
Ο κιτ φακος ειναι καλος και οξυς, αλλα σκοτεινος.

Αν εχεις φυσικα manual φακους, μπορεις να χρησιμοποιησεις το focus peaking για να εχεις μια βοηθεια στην χειροκινητη εστιαση.

Με τους 2 νεους φακους παντως, Sony 50mm f1.8 kai Zeiss 24mm 1.8 ειναι ενα πολυ ισχυρο εργαλειο για βιντεο !

Μαζι με την Α65, παρελαβα χτες και τον ultrawide adaptor Sony VCL-ECU1 , για τον 16mm f/2.8 (ταιριαζει μονο σ αυτον).

Οταν τον πηρα στα χερια μου, δε πιστευα στα ματια μου... πολυ βαρυς και ποιοτικος.Το γυαλι που περιεχει ειναι σα 10 16αρηδες φακοι.

Κουμπωνει επανω του ευκολα και τον μετατρεπει σε 12mm !

Το καλο μ αυτο το φακο ειναι οτι εχει τοσο γυαλι, που δεν χανεις καθολου σε φωτεινοτητα, αλλα ουτε και σε ευκρινεια!

Θ ακολουθησουν δειγματα.

Εδω δυο βιντεακια μ αυτον ....

http://www.youtube.com/watch?v=OZ7rAu6kwGQ

http://www.youtube.com/watch?v=YAt9gWK3h2Y&feature=relmfu

Last edited:
με τον αντάπτορα είναι βαριά η μηχανή για να την βάλω στο κράνος μου και να τραβώ βίντεο?

ευχαριστώ