Μόλις Παρέλαβα....Nex-6!

δεν ξέρω τι περίμενες… εμενα μια χαρα μου φαίνεται.
Όσο πρέπει οξύς (δεν είναι και zeiss φυσικά) , ωραιο bokeh. φωτεινος.
Μη ξεχνάς ότι έχει OSS και είναι εντελώς αθόρυβος, αυτά πληρώνεις.
Ιδανικός για βίντεο, όπως και ο αντίστοιχος 50mm.

Προχθές το πρωί είδα έναν SEL 18-55 που έγραφε πάνω του made in Japan ενώ ενός φίλου είναι φτιαγμένος στην Ταϊλάνδη. Ρωτώντας και ψάχνοντας έμαθα ότι την περίοδο του τσουνάμι η γραμμή παραγωγής -για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις- μεταφέρθηκε στην Ιαπωνία για λίγο καιρό. Θα ήθελα να μάθω από τους ιδιοκτήτες αν ισχύει, δηλαδή που είναι φτιαγμένοι οι δικοί τους

Ο δικός μου (από 11/2011) είναι από Ταιλάνδη.

Απο οτι διαβασα ξεκινησαν να παραδινονται οι πρωτες νεξ-6 στην Αγγλια και βλεπω οτι και στην ελλαδα ο νεξ-6 με τον κιτ 16-50 ειναι διαθεσιμη στα 1000 ευρω...

Μερικες πρωτες εντυπωσεις χρηστων:

• Feels solid for plastic, feels a lot more sturdy than my 5n which always felt a bit tinny
  • Finish is nice
  • Steadyshot with the 16-50 is incredibly stable! Lens seems to perform fine, but takes a while to retract when turning off camera.
  • Very clean images, noise seems to be a bit higher than 5n but might be setting
  • Electronic zoom with kit lens is different but works well
  • Small size of kit lens when off is very welcome, even though the body is quite a bit smaller than the 5n, the lens makes up for that
  • Grip is a LOT better than the 5n, the 5n always felt like it was a bit too small for my hands, the 6 feels great
  • Standard shoe
  • Digital zoom is allowed in video with prime lenses
  • The 16-50 zoom ring is really nice. smooth and fast.
  • The mode dial is nice..
  • The video button I find easy enough to work, it can be disabled.
  • remote shutter app - when working, great, not much lag (maybe 1/3 second?)
  • Wireless connection, works well when its connected, connecting can take a while.

Bad
  • Have to push very hard to make the flash popup. Always felt like there was something wrong, but on the other hand I like it, makes it so I won't accidentally turn it on (ειπε οτι μαλλον ειναι προβλημα στη μηχανη του...)
  • Battery charging in camera only? I really hate this! (οχι και τοσο μεγαλο προβλημα)
  • EVF is NOT the same quality as NEX7 and A99 (which I tried side by side with the NEX6) (περιεργο...)
  • Why is the card so close to the edge of the battery door? So hard to pull out
  • Prefer the metal casing of my NEX-7
  • No mic input (:/)
  • Not enough customizable buttons
  • Apps is a gimmick. Slow, hard to setup etc etc.

Και μερικες φωτο

Μερικες πρωτες εντυπωσεις χρηστων:

• Feels solid for plastic, feels a lot more sturdy than my 5n which always felt a bit tinny
  • Finish is nice
  • Steadyshot with the 16-50 is incredibly stable! Lens seems to perform fine, but takes a while to retract when turning off camera.
  • Very clean images, noise seems to be a bit higher than 5n but might be setting
  • Electronic zoom with kit lens is different but works well
  • Small size of kit lens when off is very welcome, even though the body is quite a bit smaller than the 5n, the lens makes up for that
  • Grip is a LOT better than the 5n, the 5n always felt like it was a bit too small for my hands, the 6 feels great
  • Standard shoe
  • Digital zoom is allowed in video with prime lenses
  • The 16-50 zoom ring is really nice. smooth and fast.
  • The mode dial is nice..
  • The video button I find easy enough to work, it can be disabled.
  • remote shutter app - when working, great, not much lag (maybe 1/3 second?)
  • Wireless connection, works well when its connected, connecting can take a while.

Bad
  • Have to push very hard to make the flash popup. Always felt like there was something wrong, but on the other hand I like it, makes it so I won't accidentally turn it on (ειπε οτι μαλλον ειναι προβλημα στη μηχανη του...)
  • Battery charging in camera only? I really hate this! (οχι και τοσο μεγαλο προβλημα)
  • EVF is NOT the same quality as NEX7 and A99 (which I tried side by side with the NEX6) (περιεργο...)
  • Why is the card so close to the edge of the battery door? So hard to pull out
  • Prefer the metal casing of my NEX-7
  • No mic input (:/)
  • Not enough customizable buttons
  • Apps is a gimmick. Slow, hard to setup etc etc.

Και μερικες φωτο

από τα παραπάνω μου κάνουν εντύπωση τα εξής:
Η 5n δεν ήταν στιβαρή; Έχω την αντίθεση άποψη, εκτός κι αν μιλά για την αίσθηση των διακοπτών και του επιλογέα.
Οι εικόνες της 6 δείχνουν να έχουν περισσότερο θόρυβο από εκείνες της 5n. Είτε πρόκειται για όλα τα iso είτε για πάνω από τα 1600 μου φαίνεται τραβηγμένο για να μην πω εκτός προδιαγραφών...

Πεφτει αρκετο "γκρινιο" στο dpreview για τον 16-50 αλλα και για την ιδια την καμερα (απο χρήστες νεξ-7)...Γιατι αργουν τοσο τα reviews απο "σοβαρα" photography websites? Ειμαι στο τσακ να την χτυπησω αλλα...

Τι περιμένεις ? Μια χαρα μηχανη είναι, εχει ολα οσα χρειάζεσαι.
Ειναι νομιζω ο καλυτερο - πληρεστερο μοντελο αττη τη στιγμη.
Αριστη εικονα, πολυ καλο κρατημα, σπαστη οθονη, το καλυτερο evf , wifi - apps , κι ενα φακο κιτ που ικανοποιεί το μεσο χρηστη.

Και οπως φαινεται θα κανω και το πρωτο unbox (τουλαχιστον στο φορουμ), φρεσκια μερικων ωρων, η μπαταρια ηρθε με 14% υπολειπομενο, οποτε για φορτιση και αργοτερα εντυπωσεις.

Στα γρηγορα, η μηχανη μου φανηκε+ειναι αρκετα μεγαλυτερη απο τη νεξ-5, πολυ καλη αισθηση στο χερι (εχω λεπτα αλλα μακρυα δακτυλα) και καλο φινηρησμα. Η τιμη....Αρκετα κατω απο τα 1.000 ευρω που ειναι η προτεινομενη λιανικη, αν ενδιαφερεστε τι και πως ΠΜ...:Banane0:

IMG_1446.jpgIMG_1447.jpgIMG_1448.jpgIMG_1450.jpgIMG_1451.jpgIMG_1454.jpgIMG_1452.jpgIMG_1455.jpgIMG_1457.jpgIMG_1456.jpg

Καλορίζικη.. Περιμένουμε φωτός. Από περιέργεια, στείλε μου ένα ΠΜ για την τιμή.

με καλα review και εναν καλο σταθερο στα 35mm (πραγματικα) σε καλη τιμη, βαζει υποψηφιοτητα για αντικαταστατη της D90...

ειπαμε οκ να ειναι μικροτερη απο την dSLR, αλλα να ειναι και καλυτερη...

να υπαρχει και πραγματικος φωτογραφικος λογος αντικαταστασης...

καλοριζικη!

πες την τιμη και ας στειλουν pm οσοι ενδιαφερονται για αγορα...

Απάντηση: Re: Μόλις Παρέλαβα....Nex-6!

paИ-baL;1056615297 said:
πες την τιμη και ας στειλουν pm οσοι ενδιαφερονται για αγορα...

Έτσι ακριβώς , καλές λήψεις με την εξαιρετική επιλογή σου .

870Ευρω μετρητοις

Μερικες παρατηρησεις, πανω κατω οσα διαβασα ισχυουν. Η μπαταρια φευγει σφαιρα, το φοκους ειναι γρηγορο με το F7.1 μετα το F8.0 πεφτει στο κλασσικο CDAF. Και παλι σε μερικες στιγμες αργουσε να λοκαρει μεσα στο σπιτι με ελαχιστο φως, αντε να φορτισει και να βγω εξω για βολτες :music-smiley-005:

Last edited:
Τον 50mm F1.8 ηδη τον εχω παρει, καποιοι ελεγαν οτι ειναι προτιμοτερος ο νεος 35mm οταν βγει για πορτρετα λογω DOF, θα δουμε προς το παρον λεω να χτυπησω τον 55-210 να εχω και ενα ζουμ φακο, χρειαζεται :p

Δεν ειχα και ιδιαιτερο χρονο δυστηχως για καμια σοβαρη φωτογραφια, ενα μικρο δειγμα, F3.5/ISO1600/ 1/15sec

DSC00035.jpg

Last edited:
...Today, 05:40... καλά λέει η γυναίκα μου, η κρυφή ερωμένη :smash:
Μεγειές!!! :cool:

Ειχα κοσμο πριν δε μπορουσα να ξεμυτησω και στο τελος πηρα ελαφρως τους δρομους...

Απο τη Νεξ-5 μου φαινεται "αρκετα" μεγαλυτερη, αλλα εχει καλυτερο κρατημα. Το συστημα με το διπλο περιστροφικο διακοπτη ειναι μια ευχαριστη βελτιωση απο τη νεξ-5 στην ευχρηστια, επισης το Fn κουμπι ειναι επισης ευχρηστο. Το viewfinder ακομα δε το εχω συνηθισει, φοραω και γυαλια και μου φαινεται δεν εχω 100% οπτικο πεδιο, ισως πρεπει να βαλε το eyecap. ο φακος ειναι κουμπωμενος στο σωμα, οποτε δεν εχει καπακι ουτε το σωμα ουτε ο φακος.