Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Η ρυθμιση αποθηκεύεται και για μετα ακομη και αν την κλεισεις, αν αλλαξεις φώτα ή χώρο το ξανακάνεις, καλό ειναι να την έχεις την κάρτα όσο το δυνατον πιο μεγάλη στο καδρο σου και το φως να μην το χτυπά με αντανακλαςεις αλλα να λούζει φυςικα οςο μπορει την κάρτα, χρησιμοποίησε καλυτερα την γκρίζο ανοιχτόύ χρώματος κάρτα.

Re: Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Η ρυθμιση αποθηκεύεται και για μετα ακομη και αν την κλεισεις, αν αλλαξεις φώτα ή χώρο το ξανακάνεις, καλό ειναι να την έχεις την κάρτα όσο το δυνατον πιο μεγάλη στο καδρο σου και το φως να μην το χτυπά με αντανακλαςεις αλλα να λούζει φυςικα οςο μπορει την κάρτα, χρησιμοποίησε καλυτερα την γκρίζο ανοιχτόύ χρώματος κάρτα.

Ευχαριστω για την απαντηση ,
τετοιες μικρες καρτουλες εχω
41Ecc8vBl2L._AC_UL160_.jpg

Για να ειναι στο καδρο ολο πρεπει η να κανω zoom ή να παω την καμερα παρα πολυ κοντα που μετα αν την παω τοσο κοντα χανω το σωστο φως γιατι κανω και σκιες κτλ απο την καμερα κτλ Τι προτείνεις?
Δεν ειχε ανοιχτο γκρι η συσκευασια. Εχει μια καρτα γκρι αλλα ειναι ετσι ποντικι , δεν το λες πολυ ανοιχτο χαχα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Αυτη βαλε την γκρι , πηγαινε κοντα όσο μπορεις και βγαλε αλλα χωρις σκιές , δεν λεμε και μακρο , στο κέντρο μέτρα κυριως, αν δεν μπορει να κανει την μετρηση στο γραφει και ξαναδοκιμαζεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Αυτη βαλε την γκρι , πηγαινε κοντα όσο μπορεις και βγαλε αλλα χωρις σκιές , δεν λεμε και μακρο , στο κέντρο μέτρα κυριως, αν δεν μπορει να κανει την μετρηση στο γραφει και ξαναδοκιμαζεις.

Ευχαριστω , θα το δοκιμασω και θα σε ενημερωσω!

Καλημέρα σας ,έχει κάποιος την καλοσύνη να μου πει τις διαφορές στην σταθεροποίηση στο Menou της Oly. Αναφέρομαι στις διαφορές μεταξύ των επιλογών στο menou της σταθεροποίησης I.S.1 , I.S. 2 ,I.S.3 .
Εγώ το έχω στην επιλογή I.S.1 που ήταν εργοστασιακά να υποθέσω.Ποιες οι λειτουργίες ακριβώς στην κάθε μια επιλογή?
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

γενικά θα σου απαντήσω και όχι για την ΧΖ2, στο 1 δουλευουν ολοι αξονες (3 ή 5 αναλογα την μηχανή, η ΧΖ2 έχει 2 ή 3 δεν ξέρω), στο 2 και 3 περιοριζονται ο καθετος και ο οριζοντιος και είναι χρήσιμο για panning που δεν θέλεις να δουλευεις με σταθεροποιηση στον αξονα που κινείς την μηχανή (ανάλογα πως την κρατάς portrait ή landscape) και τέλος υπάρχει στις μηχανές με 5ξονική και η επιλογή Αuto που περιοριζει π.χ. σε σπορ φωτογράφηση την υπερβολική διορθωση της μηχανής στους επιπλεον 2 άξονες κυρίως λογω στροφής της μηχανής.