Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

μαλλον γινεται επιτηδες απο την εταιρια για να μην καταγραψει τον ηχο του μοτερ το μικροφωνο που ειναι πολυ κοντα στον φακο.

Λοιπόν τελικά εχεις δίκιο. Εβαλα το video να παιξει στην μηχανη και εκει το καταλαβα, μειωνοταν ο ηχος κατα το ζουμ.
Αυτο μαλλον γινεται γιατι ο ηχος του ζουμ επικαλυπτει κατα καποιο τροπο τους εξωτερικους ηχους. Αν τραβηξεις βιντεο χωρις κανεναν εξωτερικο ηχο και κανεις ζουμ θα καταλαβεις τι λεω.

Ξέρω , είδα βιντεάκια στο youtube για τον ήχο που λες . Ο κουμπάρος μου δεν το είχε προσέξει μέχρι που τράβηξε σε μία συναυλία πριν λίγες ημέρες και εκεί φαίνεται καθαρά η πτώση της έντασης .

Ευχαριστώ που ξαναδοκίμασες :a0210:

Kosmous you are a bug finder!

Θα γυρίσει και θα αρχίσει να με κυνηγά και η τύχη !!!

Θέλω να πιστεύω

Εφυγα 3ημερο και δοκιμασα (επιτελους) το raw. Γυρισα σπιτι και επαιξα τα αρχεια με το lightroom....

ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ!!!

Τελος τα jpeg για μενα :drummer:
Ευχαριστω.

Re: Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Ξέρω , είδα βιντεάκια στο youtube για τον ήχο που λες . Ο κουμπάρος μου δεν το είχε προσέξει μέχρι που τράβηξε σε μία συναυλία πριν λίγες ημέρες και εκεί φαίνεται καθαρά η πτώση της έντασης .

Ευχαριστώ που ξαναδοκίμασες :a0210:

Βασικα η συναυλια οντως βοηθησε για να το καταλαβει. Να φανταστεις και εγω πριν που το τεσταρα εβαλα τερμα την τηλεοραση. Στα καθημερινα videakia δε το καταλαβαινεις, γιαυτο αλλωστε στο πρωτο τεστ που ειχα κανει σου ειχα πει οτι εμενα δε το κανει... Το μαθαμε και αυτο, ευχαριστω και εγω!

Last edited:
Εφυγα 3ημερο και δοκιμασα (επιτελους) το raw. Γυρισα σπιτι και επαιξα τα αρχεια με το lightroom....

ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ!!!

Τελος τα jpeg για μενα :drummer:
Ευχαριστω.

Μη λες τετοια και το βαριεμαι το raw...

Βαλε καμια φωτο αν σου ειναι ευκολο να δουμε!

Last edited:

Μη λες τετοια και το βαριεμαι το raw...

Έτσι έλεγα και εγώ , δεν θα σε βοηθήσει φωτό καθώς έχει να κάνει με το γούστο του καθενός , βάλε πάντως 30% καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που έχεις καθώς φέρνεις την φωτό στα μέτρα σου .

Re: Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Έτσι έλεγα και εγώ , δεν θα σε βοηθήσει φωτό καθώς έχει να κάνει με το γούστο του καθενός , βάλε πάντως 30% καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που έχεις καθώς φέρνεις την φωτό στα μέτρα σου .

Ναι μαλλον εχεις δίκιο. Ακομη και το jpeg αν το πειραξεις λιγο βλεπεις αισθητη διαφορα πιστευω.

Θα προσπαθησω να μπω στον κόσμο του raw και της επεξεργασιας σιγα-σιγα για να αναδειχθεί ακόμη η ήδη πολύ καλή xz2.:music-smiley-005:

Το βραδυ θα ποσταρω μια-δυο για να δειτε τι raw βγαζει ο διαολος!!
Ακομα ειμαι σε ecstasy.

γεια σας- απέκτησα την μηχανή χτες.

είμαι παρα πολύ ευχαριστημένος που θα πωληθεί άμεσα η D5100 με kit φακό.

θέλω να μάθω όμως για το update firmware, link θέλω και εάν είναι όλα ασφαλή να το κάνω.
ευχαριστώ

έκανα το update.
η κάμερα λέει OK αλλα το updater λέει connecting το camera.

τι ακριβώς κάνω τώρα?

EDIT: έγινε γιατί τώρα η κάμερα λέει body 1.3

Last edited:
Ερωτηση..

Επειδη προς το παρον ανοιγω τα .orf αρχεια με το lightroom με απλο import, μηπως θα πρεπει να εχω προφιλ για τον φακο της xz-2 ωστε να διορθωνει τις ατελειες του φακου?

Πειτε μου 2 λογια τι πρεπει να κανω, ωστε να το κανω σωστα. Προς το παρον μια χαρα μου φαινονται και ετσι χυμα οπως τις περναω, αλλα θελω να το κανω σωστα.
Thanx προκαταβολικα :ears:

Ερωτηση..

Επειδη προς το παρον ανοιγω τα .orf αρχεια με το lightroom με απλο import, μηπως θα πρεπει να εχω προφιλ για τον φακο της xz-2 ωστε να διορθωνει τις ατελειες του φακου?

Πειτε μου 2 λογια τι πρεπει να κανω, ωστε να το κανω σωστα. Προς το παρον μια χαρα μου φαινονται και ετσι χυμα οπως τις περναω, αλλα θελω να το κανω σωστα.
Thanx προκαταβολικα :ears:

lightroom έχω ala δεν βρίσκω profile για εμάς

Συνήθως για μηχανές χωρις εναλλασσόμενους φακούς δεν υπάρχουν εξωτερικά lens profile, τα έχει ενσωματωμένα το LR και τα εφαρμόζει αυτόματα.
Καμμιά φορά (αν δεν είναι ικανοποιητικά τα ενσωματωμένα) δημιουργούν οι χρήστες εξωτερικά prοfile (*.lcp) και μπορείς να τα βρείς με το Adobe Lens Profile Downloader .. http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=5492

επίσης να ρωτήσω ποια η διαφορα να βγάζω φωτογραφίες με 4:3 και 16:9? που εξυπηρετεί?

και μια δεύτερη ερώτηση, δεν μπορώ να βάλω να τραβάει μονο raw? σε η Αυτό mode δεν με αφήνει , μου λέει LF + RAW

Last edited:
4:3 αξιοποιείς όλο το μέγεθος του αισθητήρα. Στο 16:9 γίνετε crop.

Για την άλλη ερωτηση πρέπει να δω την μηχανή κ δεν την έχω μαζί μου τώρα.

Ηλία thanx για άλλη μια φορά.

Ουτε εγω την εχω μαζι, αλλα ειχα κοιταξει κ δεν εχει μονο raw αποτι θυμαμαι.